Keby sa nepýtal nič o vás do hĺbky nič o minulosti o detstve o škole nič čím ste si prešli nič čo vás trápi alebo aké máte sny .. mám úžasného partnera ale nikdy sa na nič nepýta tak mám pocit že sa nezaujíma. Ja sama o sebe nehovorím prvá veď keď niečo chce vedieť nech sa pýta. Neviem či som blba že mi všetko vadí alebo by to vadilo aj iným ženám
A on si isto povie to isté čo ty, ved ak mi to chce povedať povie mi, tak sa nebudem pýtať. 😀
.
@777januska777 Presne takto uvažujú muži. Kniha: Muži sú z Marsu, ženy z Venuše.
mňa keby sa niekto začal vypytovať na minulosť, tak zaradím spiatočku. To je na čo dobré vyslovene vyzvedať, čo bolo pred ním? Veď také témy ako detstvo, sny, túžby, to by malo prirodzene vyplynúť z bežnej konverzácie, ale nie sa v niečom rýpať.
Keď ma niečo trápi, tak to normálne poviem. A občas nezabudnem dodať, čo by moje trápenie pomohlo zmierniť 😀
Mne len prišlo neprirodzene že sa neopýta nikdy na nič .. akoby žijeme iba dneškom a co bolo včera bude zajtra nezáujem. Neviem teda keď ho nezaujímajú ani plány ani nič. Ja sa ho pýtam viac veci idem do hĺbky chcem prirodzene vedieť kto to je čo je v ňom ale on nie že nepoloží otázku on sa ani neopýta keď odpovie na moju otázku "a ty ?," .napríklad hovoril o tom AKO si robil vodičák neopýtal sa ma či vôbec vodičák mám ani či si neplánujem robiť a o svojom hovoril cez pol hodinu. Prišlo mi to teda divné
krásna téma🙂 môj sa naozaj nepýta na nič, on ma berie takú aká som. Na začiatku sme si o sebe veľa povedali, najdôležitejšie veci. Počas nášho vzťahu sme si povedali a vysvetlili, keď prišla taká téma alebo situácia. Ja som sa ho skôr vypytovala, chcela som si veľa vecí ujasniť, dozvedieť sa , aj zistiť, či je vo svojich vyjadreniach konzistentný. On sa ma málokedy niečo pýtal, niekedy hej, ale vždy to bola skôr doplňujúca otázka k nejakému môjmu predošlému vyhláseniu. Uplne mi vyhovuje že je to takto. O čom sa potrebujeme porozprávať do hlbky sa porozprávame, minulost máme uzavretú a nepitveme sa v nej
sorry, ale ja proste nechápem ženy, čo donekonečna analyzujú každú hovadinu, radia sa s naprosto cudzími virtuálnymi ľuďmi...namiesto toho, aby otvorili ústa a porozprávali sa otvorene s vlastným partnerom. Veď buď prirodzená, porozprávaj mu to, čo mu chceš porozprávať, uvidíš, či reaguje so záujmom, ak ti vadí, že nie, tak mu to povedz! A hlavne nečakaj, že z nejakých tvojich náznakov alebo zlej nálady alebo čoho vytuší, na čo sa ťa má pýtať. Nevytuší! Je to CHLAP!
Uzasny partner, ktory sa nezaujima?
Mne by to skor prekazalo,,ale tak sto ludi sto chuti.
Asi je taky typ.
Naznac mu ze nie si s komunikaciou vo vztahu spokojna
mne by vadio, kebyze sa ma na to vypytuje 🙂
vela veci vyplynie prirodzene z beznych rozhovorov
Ja skôr nechápem, prečo teba nenapadne proste sa mu zdôveriť sama od seba. To ťa ma akože vypočúvať či čo :D
Nie, ja to nemyslím v zlom. Ale ja mám skôr takého priateľa, keď tak medzi rečou niečo spomenul a ja že a to si mi nespomínal. A on, že veď sa mám pýtať, on sa nezdôveruje.
A akože ako sa má človek pýtať na veci, o ktorých nevie, že sa stali???
Ale zase u tých chlapov to človek berie, že nemajú potrebu všetko rozoberať 🙂 lebo si to vyriešia sami.
@sissy27 no ono je to náhodou veľmi dôležité.. ak chceš partnera spoznať, tak jeho minulosť ti v tom tiež veľmi pomôže. Uvidíš ako sa správal v niektorých situáciách. Mne sa x-krát stalo, že som si vravel, že heej, ale veď toto urobila jemu, mne by také dačo nikdy nespravila. No a čuduj sa svete, urobila to potom aj mne.
vadilo by mi keby sa vypytoval ..veď čo chcem porozprávam, pri rôznych príležitostiach
Ani ja sa nevypytujem príliš a neznamená to, že sa nezaujímam
Môj chlap sa ma nikdy na nič takéto nepýtal,a pri Tom to vie..akosi to vyplynulo z konverzácii ktoré sme mali ☺️ niekedy som bola ozaj prekvapená aký je vnímavý 🤣🤣
Mne by vadilo keby sa vypytuje, ved tie veci idú plynule pri s poznávaní... A otázka ci nám vodiča je bezvýznamná keďže vie ze mam auto a historky z autoškoly ci príp pokuty a nehody vyšli z bežnej komunikácie akosi prirodzene
Opýtaj sa ho ty a možno sa opýta aj on.
My sme sa s partnerom "rozpitvali" ...neviem či to bol dobrý nápad, vedieť všetko 🤦😄
Ale tu nie je problem ze 'nevyrypuje do minulosti'. Zda sa, je to Nekomunikativny muz? Rokmi to prerastie do ticha. Celozivotneho. Az ti z toho ebne. Mozno.
@marseillefan samozrejme, že je dobré poznať partnerovu minulosť. Ale vypytovať sa "aké si mal detstvo" mi príde trošku psycho. Veď pri normálnej konverzácii sa človek priebežne dozvie všetko potrebné. Neviem, to sa spolu vôbec nebavia keď o sebe nič nevedia?
Bežne sa rozprávame o všetkom možnom ale akosi o ničom osobnom. On povedal že má nejake problémy o ktorých mi nepovedal ale že mi povie keď príde správny čas. 🙄 Možno sa preto nepýta lebo sám nechce aby musel hovoriť o niečom o čom sa zatiaľ necíti hovoriť. Pravdepodobne je to preto. Inak o sebe hovorí dosť veľa veci viem toho o ňom viac než dosť zato o ňom sa to povedať nedá aby vedel niečo o mne. 🤷 A čo mu mám hovoriť sama od seba keď neviem či ho to zaujíma ? Asi zisťujem že sú aj ľudia ktorí sa neradi pýtajú
No mne príde prílišné pýtanie sa vyslovene dotieravé. Ja to nemám rada a ani to nerobím. Resp. rozhodne nie nejaké súkromné veci. Ak človek chce, povie to sám od seba.
Môj priateľ mal napr. nahovno destvo, tak ho nespomína. Možno len občas, ak niečo spomenul a ja mu nemienim pripomínať bolesť.
Tak možno je taká povaha, mne by to vadilo. Ja som zvedavá a my s mužom vieme o sebe všetko, aj o bývalých láskach aj o detstve, ale môj muž je ukecany, takže on mi všetko povedal. Ako dlho ste spolu? Možno on vás vzťah neberie tak vážne ako ty?
Veď buď rada, že sa nepýta. Ja som vďačná za chlapa a nie za zvedavú babu.
Nič v zlom ale toto sa ani ja vyslovene nepýtam ľudí aké mali detstvo, vodicak atď. To vyplynie z rozhovoru, asi takto nejako
Ja: vodicak som dala až na druhý krát Pohorelá som na teste
Ten druhy: hej? Ja zase testy v pohode ale jazdu som skoro nedal, zasadol si na mňa policajt....
A keď niečo niekto takto prirodzene nepovie sam tam sa nepýtam, príde mi to ze asi o tom nechce hovorit
Ani mojho to nezaujima,je mi to divne. On ani o sebe nehovori nic,ja netusim,ake mal detstvo ako zili jeho rodicia a podobne. Roky mi to nevadilo,ale v poslednej dobe sa nadtym zamyslam,lebo jeho ani teraz nezaujima ako sa mam,co v praci a tak celkovo
Ja som žena a v podstate som sa dozvedela len to čo mi on sám povedal. Jeho švagriná vie o jeho minulosti viac ako ja 🙂 Dozvedela som sa nejaké veci náhodou od nej. Nič podstatné. Ona vie o mužovi asi úplne všetko a zbytočne to občas naruší ich vzťah. Asi som divná, ale čo sa ma priamo netýka ma netrápi. Podstatné je že ho zaujíma naša prítomnosť a budúcnosť ❤️
mne to tiez vadilo na mojom a aj vadi.ale ked som spoznala jeho rodinu,pochopila som. tam kazdy toci iba o sebe a nikdy sa nepyta nic toho druheho. v skutocnosti nikto nikoho ani nepocuva.je to zacarovany kruh.zvykla som si byt u nich ticho,pretoze aj ked som o sebe povedala nieco dolezite,tak pri dalsej navsteve si to nikto nepamatal.kazdy mi u nich do hlbky vyrozprava,co ktory den robil,jedol,ake saty si skusal a ktory sused kedy dosiel domov. akonahle na nieco zareagujem a chcem povedat nieco o sebe,napr ako tu bolo spomenute,idem povedat o svojom vodicaku,uz sa tema okamzite meni a zacnu sa rozpravat medzi sebou,ze treba ist naplnit pracku alebo dat sliepkam.
mojmu muzovi som to musela vysvetlit,ze mi to chyba,ked o mne nechce nic vediet, lebo ked som o sebe zacala hovorit z vlastnej iniciativy napr.kde som chodila do skoly,tak nepocuval,hned mi skocil do reci a tocil o sebe a svojej skole. rovnako sa nikdy nic neopytal ani mojich rodicov,sestry atd. teraz je to lepsie,zaujima sa a aj pocuva. ale bol to boj.
na svadbe sme dostali od rodicov aj dvd,kde boli natocene videa z mojho detstva. u nasich sme to raz potom pozerali. jedine moj muz vtedy hral na notebooku nejaku hru a vobec sa na video neotocil,hlava cely cas doboku,cumel do notebooku.vobec ho nezaujimalo ako som vyzerala pred 20-25 rokmi.ale ked som bola u svokrovcov,uz trikrat som videla plnu krabicu fotiek z detstva muza,jeho sestry aj rodicov,kazdu fotku komentovali,kazdy za seba.
svagrina minuly rok doniesla domov predstavit priatela.nahodou sme tam vtedy boli na navsteve s muzom.chudak ten priatel,cely vecer pocuval historky svokrovcov o susedoch a nikto sa ho nic neopytal. ani svagrina o nom nic nepovedala, lebo je tak proste vychovana,ze treba hovorit len o sebe.
ked prisiel druhy raz,tiez sme tam s muzom prave boli.zasa musel pocuvat o susedoch.ja som sa ho opytala,ze ake vino pestuje vo vinici. a svokor samozrejme hned miesto neho reagoval: janka,ved ty nemas rada vino.
a to je ten princip tejto pomylenej komunikacie, ked ludia hovoria iba o sebe a o tom co maju oni radi a nemaju snahu spytat sa nieco toho druheho.kedze svokor nepestuje vino a ani ho nepije,tak sa jednodycho vobec nezaujima o to,ze ho pestuje ten druhy.a vybavene.
Chlapi sú taký, máloktorý sa pýta, ale keď ja chcem niečo tak ma vypočuje a to mi stačí.
Skor to prve