Veľké problémy v manželstve

kvietocek01
29. jan 2014

Ahojte, musím sa tu zdôveriť...Ani vo sne ma to nenapadlo, že v živote sa mi stane t....Asi tak pred dvoma týždnami môj muž odišiel s tým , že niečo si ide vybavovať / to sa u neho stávalo, je živnostník/ Večer mi zavolal , že keby ho niekto volal , že má pokazený mobil , dva dni bude preč t.j. sobotu a nedeľu . V nedelu mi dal správu, že všetko je v poriadku v pondelok príde.Ale v nedelu ho vyvolával, jeho šef , že mu dal zákazku a veľa veci nie je doriešených , že sa mu nevie dovolať, že kde je...Ja som myslela , že ked napísal tak príde...ale nedošiel, potom v utorok zas vyvolával, jeho šef , že je s ním , kde je...potom ma napadlo, že asi zavolám jej priatelke, na to sa nejako ozval, akoby riešil situáciu, že ešte má čo to dorobiť príde v nedelu, nech mu odkážem aj jemu..tak sme čakali do nedele..t.j. táto nedeľa bola zase nedošiel..zase mi vyvolával šef , že kde je, či sa nedostal do problémov, nech zavolám políciu, od niektorých ľudi si vypýtal peniaze....že on si nemyslel, že takýto je ..lebo v poslednom čase sa zaplietol aj s Romami..Skúšala som sa tiež znova s ním sa nejako skontaktovať , napísal mi , že dnes príde domov...TAkže tak pomaly v piatok už budú dva týždne čo už odišiel..Nakoniec , ktorí ho hľadali zistili , že ešte minulý týžden sa skrýval u priateľky, aj od nej si vypýtal peniaze...či je to pravda mna to nezaujíma...Aj ja som v beznádejnej situácii, máme dve deti ,aj mne nechal iba 50 € na tento mesiac , mám pravda svoj príjem 200 € + prídavky čo mi nevykrije náklady ...A on dostal medzi sviatkami veľký obnos peňazí , ktoré hned aj odniesol...Pre peniaze sme sa vždy hádali, lebo on ich zarába, tak môže si minúť...ale na bežné výdavky v domácnosti vždy dal peniaze...Viem , že treba takéto veci riešiť, dneska som bola u nás u kurátorky, tam som dostala ďalší šok..som povedala, že sa chcem rozviesť a chcem deti do svojej opatery, predbežnej odrovnala ma s tým , že nech idem domov a napíšem si rozvod, povedala som , že chápem , ale som bez prostriedkov , či mi vie dať radu , že či nechápem , aby som išla domov a išla si napísať a ona s tým nič nemá do činenia...nakoniec načo hlasno s nou hovorím..tak som odišla s tým , dobre pokašlala som život , tak nech si to aj zjem...to neviem aký je to prístup..aj som jej povedala ,čo bude dovtedy, ked aj podám rozvod , ved to predsa potrvá určitý čas, aj vtedy ma arogantne odrovnala, nech si to napíšem..Viete mi napísať ako sa dostať z tejto situácie..ved aj štát podla mna toleruje takýchto hajzlíkov, ako je môj manžel..Asi tak som hlboko rozčarovaná z prístupu tej úradníčky..ved čo už čo som mohla čakať..

elina25
29. jan 2014

úradnička by bolo posledné čo by ma v tvojej situlácii trápilo 😒

p.j.jacky
29. jan 2014

@kvietocek01 Nejako som vtom zamotana.tvoj mm je nezvestny,nahanaju ho kvoli peniazom co dlzuje,sef ho hlada lebo nieje v praci a nakoniec on ma priatelku? Idete se rozvadzat ci ako?Vedela si ze ma priatelku?zijete ako?ako spolubyvajuci ci ako manzelia? Chod za pravnikom.Daj si ziadost na vyzivne pre seba a deti.Zacni riesit majetok a ak nemate nejaku dohodu medzi sebou o tom ako to ma fungovat daj si ziadost o rozvod.Ste manzelia,jeho dlhy su bohuzial aj tvoje dlhy! 😖

kveta
29. jan 2014

@kvietocek01 Podaj o rozvod. To je najrychlejsia cesta aby si neplatila manzelove buduce dlhy. Podaj na sud podanie ziadajuce manzelske vyzivne. Podaj ziadost o predbezne zverenie deti do Tvojej starostlivosti, kedze nevies kde je manzel. Podaj ziadost o vyzivne na deti. Tu na MK v pravnickej sekcii je par pravniciek co Ti pomozu to spisat.

luba28
29. jan 2014

@kvietocek01 vo vasom meste musi byt nejaka pravna pomoc zadarmo,....a na tu osobu na urade by som sa stazovala,od coho tam je???riadna svina ten tvoj manzel,.....

luba28
29. jan 2014

@p.j.jacky nie,nemas pravdu,jeho dlhy su len jeho dlhy,pokial neni tam podpisana,ale uspokojit pohladavka sa moze aj spolocnym majetkom ziskanym len pocas manzelstva,...

p.j.jacky
29. jan 2014

@luba28 no neviem,hadat sa nebudem,ale co viem ja ked v manzelstve jeden urobi dlzobu ,tak ako majetok aj dlhy idu na polovicu...??? 😕

kveta
29. jan 2014

Dlhy su spolocne ledaze by manzelka presvedcila sud ze je proti dobrym mravom aby musela splacat niektory muzov dlh.

luba28
29. jan 2014

@p.j.jacky ja som toto riesila a je to tak ako som napisala,....na spolocny majetok mozu siahnut,ale aby ona splacala jeho pozicky tak nie,....ano idu dlhy na polovicu,ale iba tie kde su spolocne podpisani,....

fopka
29. jan 2014

bola by som rozčarovaná asi z iného, nie z úradníčky 😖 .. a dlhy nadobudnuté v manželstve, rovnako ako majetok, sú spoločné

kvietocek01
autor
29. jan 2014

Sme manželia , ale po tom všetkom chcem rozvod, môj muž je nespoľahlivy človek, ja sním v budúcnosti po tom všetkom nepočítam, aj keby sa objavil...jednoducho taký šok mi spravil..rozvod je už to jediné riešenie aj od tej kurátorky som pýtala iba radu ...Aj tu iba radu chcem preds a chodte domov a na píšte to je odpoved...som hlboko sklamaná..o priateľke som vedela, aj preto som trpela...už asi 3 roky dozadu..môj muž bol často preč ..len som myslela , pokým má ešte len 5 rokov
nechcela som odísť pracovať, lebo manžel viackrát nebol ako bol, takže sa silne viazal na mna...stale učiteľka hovorila, aby som ho neopustila, je citlivy, finančne sme to nejako ešte ťahali, ale teraz už pretiekla posledná kvapka je koniec...dom mám vo svojom vlastníctve , nie je to BSM..ale socialka , zdravotné nie je vyplatené ak sa to takto bude ťahať príde aj exekúcia, som bezbranná , ved aj rozvod pokým podam a nás rozvedú určitý čas potrvá.a jeho výdavky ja neviem platiť.som sa jej pýtala dovtedy čo môžem podniknuť..kurátorka , že ona nič ona s tým nič nemá...Ako ja budem chránená ja a moje deti do rozvodu ..A dcéra chodí na vysoku, nech si vypýta výživné...Nezvestný nie je , lebo ma kontaktuje....posledný krát sme mali dlhý rozhovor, som mu pov edala, že si sa na mna vysral, to je pravda..On je zbabelec , urobil si okolo seba sračku a teraz sa ukrýva..

p.j.jacky
29. jan 2014

@luba28 ja to riesim teraz.Za dobu manzelstva ex kupil na pozicku auto.Dlh je pisany na neho.ja tam vobec nefigurujem,ale aj tak ak by sme sa aspon o tomto s ex nedohodli by som ten dlh za auto musela na polovicu splacat i ja lebo bol nadobudnuty(dlh) v manzelstve.

kvietocek01
autor
29. jan 2014

On ten šef je v kaši, mu dôveroval, dal mu to na ruku tie penieze, je bezradný a vnucuje mi aby som ho udala na polícii...

martinkatinka
29. jan 2014

V prvom rade polícia, nahlásiť, že je nezvestný... s papierom odtiaľ choď na sociálku, dokladuj, že ste bez príjmu - možno výpis z banky, že ti neposlal nič na účet - tam ti poradia, požiadaj o výživné, o rozvod.... je to ťažká situácia... skús vyhľadať bezplatnú právnu pomoc.

p.j.jacky
29. jan 2014

@luba28 a este myslim si ze vela zien tu na MK by ti napisalo ,ze ked sa rozviedli museli za svojho exa platit dlhy,ktore on urobil pocas manzelstva! Neviem nechcem zavadzat,ale myslim si ze ty sa mylis.

kvietocek01
autor
29. jan 2014

@kvietocek01 to je pravda, teraz v novembri si bral lízing na auto, dal na firmu, mesačná splátka 180 €, nie je vyplatená zA MESIAC JANUáR.

luba28
29. jan 2014

@p.j.jacky nie,...moj ex pobral pozicky kade-tade a riesila som to s pravnikom,cize nic sa na mna nevztahuje,iba keby bol spolocny majetok tak vtedy ano,....ale mi sme ziadny nemali,...ale v tvojom pripade mozu zobrat to auto,ale nie ze ty mas splacat polovicu,...

kvietocek01
autor
29. jan 2014

spoločnú pôžičku máme stavebnú..na tom som ja podpísaná aj on..

luba28
29. jan 2014

@kvietocek01 tak tu musis platit,ale isla by som tam a povedala ,ze co sa deje a odlozila splatky,....tam sme s ex mali aj my a musela som predat byt,aby som to vyplatila,lebo ex sa distancoval a ja som to nevladala platit,....

p.j.jacky
29. jan 2014

@luba28 Ja odpuracam aby
@kvietocek01 isla za pravnikom a poradila sa ako ma postupovat a co dalej!

luba28
29. jan 2014

@p.j.jacky jasne,ze ano,len ona hovorila,ze nema financie na pravnika,....musi dokladovat,ze je teraz v hmotnej nudzi a najst bezplatnu pravnu pomoc,...

adri266
29. jan 2014

@kvietocek01 urcite co najskor vyhladaj pravnu pomoc