Ahojte 🙂 chcela by som sa vás spýtať, či aj vy ste mali podobné pocity ako ja. Posledného pol roka až priveľa rozmýšľam o tehotenstve. Nemám v pláne mať bábätko, ale veľmi ma zaujíma ako to celé prebieha, tehotenstvo, pôrod, domáci pôrod, starostlivosť o bábätko, pocity mamín po narodení.. Mám 21 rokov, priateľ 22 sme spolu 3 roky, študujem na VŠ a založenie rodiny zatiaľ neplánujeme. Ani neviem ako sa to u mňa odštartovalo, priznávam, vždy som mala veľmi rada malinké deti, túžila po nich od malinka. Ale nikdy takto intenzívne, predstavujem si ako budeme mať raz dieťa, čítam si príbehy žien ako prežívali pôrody, tehotenstvá.. Chcem sa len opýtať, či aj u vás sa niečo takéto prejavilo, či ste aj vy v nejakom veku začali takto intenzívne vnímať rodičovstvo. Ako píšem, dieťatko zatiaľ neplánujeme, ale vnímam u seba ako začínam priateľovi hovoriť o bábätkách, aj keď nechcem takú tému často rozoberať, nedá mi to, až príliš sa zaoberám materstvom. Zažili ste aj vy niečo podobné? Ďakujem 🙂
@sunny8 áno, presne toto si aj ja predstavujem, ako som tehotná, hladkám si bruško.. tiež po ňom túžim, ale viem že všetci naokolo to nechcú..
@1medvedik1 ani v nasom pripade nechceli a doteeaz sa s tym moc nezmierili ale mas taky vek ze je to normalne ved nemas 15 ;)
@1medvedik1 túžba ženy po dieťatku je normálna a prirodzená, robia to ženské hormóny a prvotná úloha ženy - rodiť deti. U niektorej to príde skôr, u niektorej neskôr, no vo svojom okolí nepoznám ženu, na ktorú by to časom " neprišlo " 🙂. Ak niektorá tvrdí, že deti nechce, tak len možno v tej chvíli a raz určite. Nečítaj však veľmi o tehotenstve a pôrodoch, ak Ti môžem radiť, pretože sa zbytočne vystrašíš, ak natrafíš na ženu, ktorá to opisuje ako vylodenie tankov za druhej svetovej 🙂...otehotnenie, tehotenstvo a aj samotný pôrod sú individuálne a rôzne u každej ženy, takže ak jedna mala to, druhá to mať nemusí. Aj Ty si jedinečná, takže aj tieto veci takými u Teba budú. Držím palce, ak sa tak raz aj so svojim partnerom rozhodnete, že založíte rodinku, aby šlo všetko tak, ako má byť, je to najkrajšie obdobie v živote ženy a uži si to do poslednej chvíle, pretože tie chvíľky s dieťatkom Ti nik a nič nevráti.
@sunny8 presne takto si to hovorím aj aj, že už nemám 15násť.. som rada že ma tu nemajú za blázna ale našla som pochopenie 🙂
@libawet u mňa to teda prišlo asi teraz.. myslela som že ma to prejde, ale ako čas beží, tak vidím že to neprestáva, práve naopak, vždy ma zaujíma niečo nové.. Ďakujem veľmi pekne 🙂
@1medvedik1 tieto pocity prídu vtedy,ked je vzťah fungujúci,a navzájom sa ľúbite..lomcujú s tebou hormony a si v štádiu ked si ešte zamilovaná a máš pocit že všetko na svete zvládneš..
vyzeráš byť rozumná tak sa nauč myslieť prakticky..
skončím školu,nájdem si prácu,vydám sa,plodím deti...lebo nie si len čítať krásne ružové články o tehotenstve,ale aj reálne príbehy matiek ktoré mali pomenené priority a skončili s deťmi samé..aj ked dieťa je dar..ale z lásky nevyžiješ..
@dominika6 jasné, takto to aj beriem, myslím prakticky. S priateľom si dávame pozor aby sa ,,nič nestalo" .. Nezarábam, takže si uvedomujem aké by to bolo. Len viem že posledný čas to všetko vnímam inak, preto som chcela počuť názory, či to tak máme všetky ženy 🙂
@1medvedik1 áno všetky to tak majú,ked im je príliš dobre a sú šťastné..
ale vravím..skôr sa venuj štúdiu,hladajte byt,naučte sa spolu žiť,fungovať a neboj...tie pocity ťa velmi rýchlo prejdú
@1medvedik1 tu su hlavne maminky ;) takze vsetky ta chapeme ci mame deti ci chceme ci sa snazime ;) drzim palce ak sa rozhodnes si svoj sen splnit aby to prebehlo vsetko hladko a bezproblemovo ;)
@dominika6 neprejdú, viem to podľa seba, ale tiež som počkala, štátnicovala som síce v 8. mesiaci, ale vydržala som... Na bábo som myslela stále
@1medvedik1 Ja som mala 19 keď ma to chytilo 😂 ale držala som ešte vyše roka. Potom som to vzdala a s priateľom sme sa rozhodli ze ideme do toho. Ešte ten mesiac som otehotnela 🙂 teraz som zasa začala túžiť po druhom tak som to už neodkladala a šli sme na to hneď 😂 ja som to mala ale jednoduchšie v tom ze študujem externe (teda neviem ako študujem ty) a môj manžel má 30r takže som nemusela riešiť ci je na to zrelý (aj keď vek nie je vždy spoľahlivý ukazovateľ 🙂 ) a neľutujem toho 🙂
Nic si z toho nerob. Ja uz snad 8 rokov citamtehu blogy... a nemam deti este. Ak ti mozem poradit ak mas tu moznost nechrante sa a nechajte to na prirodu. Keby som mohla vrayit cas chcem byt tehu do 25ky a ak budem mat dceru tak jej aj budem radit. Si na vrchile sil zbytocne cakat
Ja som to tiez mala v tvojom veku 🙂 ale po strednej som isla hned pracovat a zaroven som studovala VS externou formou, zobrali sme si s partnerom (ktory je o 4r starsi odo mna a v tom case uz pracujuci niekoľko rokov) hypoteku a vlastne byvanie a hned v prvu noc sa zadarilo 😀 ale chceli sme to, tie pocity tuzby na spolocne babatko boli velmi silne. Školu som pri nom dokoncila, zostatnicovala na bakalara a pokracovala druhym stupňom, kedy sa nam pritrafila aj mala sestrička k prvemu synovi..neplanovane....chcela som druhe, ale tak o pol rok, 3/4 rok neskor.....narodila sa mi na zaciatku piateho ročníka a spolu sme to vsetko zvladlo úspešne do konca. Samozrejme za to vdacim všetkým naokolo, hlavne mamine a babine ktore mi obe deti ochotne varovali pocas prednasok v sobotu a vdaka nutrilonu....nekojila som, iba dceru kratko, takze nelipli na mne zaveseny nonstop vdaka comu som sa ja mohla jednak ucit, jednak 8 hodin spávať v noci...🙂
@maluri fíha to bolo teda skoro, ale je to super že neľutuješ a že si to tak chcela a mala si to tak 🙂 bohužiaľ teraz externé štúdium dali nie na 5 rokov na Ing, ale na 7 rokov a Bc na 4 roky.. denné štúdium je normálne 3 a potom 2 roky.. Uvidíme ako sa to so mnou bude ,,vyvíjať" ale ako tak čítam, tak ma to asi neprejde, keďže aj u vás všetkých čo ste mi sem napísali sa to len stupňovalo 🙂 Ďakujem 🙂
@juliet86 8 rokov je dosť, nemáš ešte bábo? U mňa sa takéto pocity prejavili pred cca pol rokom. Veľmi ma prekvapila tvoja rada, myslím v dobrom.. Prečo mi tak radíš? že do 25ky.. zaujíma ma to skutočne 🙂 a ďakujem
@1medvedik1 Ja som vychytala Bc ešte 3 roky a teraz idem na Mgr 2,5 roka. To sa ešte celkom da. Každopádne držím palce a hlavne sa vždy rozhoduj podľa toho ako to cítiš ty a nedaj na okolie 🙂
@1medvedik1 Ano, ja som tuzila byt matkou zhruba od dvadsiatky. Mala som skolu s ktorou sa v tych casoch expresne robila kariera, mala som dobru pracu, uplne zabezpeceny zivot a nemala som partnera. Netuzila som po nicom inom. Hned ako som nasla vhodneho partnera, zalozili sme si rodinu. Tuzba po detoch a tehotenstvach ma opustila az po stvrtom dietati 🙂
Ja si myslim, ze pocity a instinkty nemame ignorovat. Niekedy nam podvedomie vysiela signaly, ktore na vedomej urovni nevnimame, to neznamena, ze nie su opodstatnene. Poradie skola, praca, byt rodina nie je jedine mozne a s dietatom zivot nekonci. Nehovorim, ze sa mate vrhat do niecoho po hlave a urcite je to vec aj tvojho partnera, ale pocity by som neignorovala. Kto chce deti mat, tak ich ma. Inak, spatne ked pozeram, tak by som najradsej mala deti hned po dvadsiatke, pocas vysky som robila na flexibilny, ale plny uvazok, to som aj dve deti mohla vychovat 🙂
@rutie tak to si mala super ako čítam 🙂 áno, máš asi pravda že podvedomie vysiela signály.. Ja som naozaj rada že som si prečítala takéto príspevky, lebo keď som začala s takými pocitmi, a záujmami ohľadom tehotenstva, bábätiek, myslela som si že je to len nejaké pobláznenie, alebo mi ,,preplo" ale vidím že to tak asi býva u žien 🙂
Mňa rodičia stále posielajú do zahraničia, bývať najbližšie pri BA aby sme sa mali s partnerom dobre. Ja naopak túžim bývať niekde kde je kľud, byť šťastná a mať rodinku.. Viem že mi chcú dobre, keď vidia ako to tu na Slovensku chodí.. ale neviem či som ešte nevyspelá alebo neošľahaná životom keď netúžim po kariére, a zahraničí..
@1medvedik1 nemam babo. Nuz v 25ke som bola na vrchole fyzickych sil. A naozaj prve prejavy starnutia ako ze di chces schrupnut. Polezkat nevies zurovat celu noc a potom fungovat. Vrasky sive vlasy atd sa zacali postupne zjavovat po 25ke... cize keby som si mohla znova vybrat chcem skor
@1medvedik1 to musis zazit . Je to jedinečné krasne, tie pocity sa nedajú opísať . Prajem to kazdej zene, lebo toto je najviac ❤
Mne sa snival velmi silny sen pre mna ako som sedela v cakarni hladkala som si brusko bola som potom v porodniici narodili sa mi dvojcata kupovala som vybavicku a tak a veeeelmo som zatuzila po dietatku a do dvoch mesiacov spm uz bola tehotna