Vekový rozdiel 12 rokov medzi partnermi

smileymiley
1. mar 2014

začínam si budovať vzťah s mužom ktorý je odo mňa o 12 rokov starší ja mám 19 a on 31 čo vy nato?

mima4
1. mar 2014

@smileymiley
ved nemusi hovorit nič o mentalnej urovni cloveka, o jeho hodnotach, sposobe uvazovania, riesenia problemov. Pokial si s nim budes rozumiet, budete si blizky, nevidim v tom problem. 12 rokov nie je az take zle... skor za riziko povazujem rozdiel 20 a viac rokov...

0silvia0
1. mar 2014

@smileymiley teraz sa ti vo veku 19 rokov zdá asi tridsiatnik oveľa zrelší ako ty, ale ak si rozumiete, časom rozdiel nie je až taký viditeľný. Ja mám môjho manžela staršieho o 11 rokov, ale zoznámila som sa s ním ako 25-ročná. V takomto vekovom rozdiele nevidím problém.

mima4
1. mar 2014

@smileymiley kazodpadne nejdes sa za neho zajtra vydavat... takze vychutnavajte si cas chodenia a vzajomneho spoznavania sa a sama uvidis, nakolko si vies s nim predstavit svoj zivot 🙂

luba28
1. mar 2014

@smileymiley keby to bolo naopak,tak to by stalo za povazenie,ale takto je to v pohode,...,aj ked moj ex ako 30 rocny bol este stale ako nevyzrety sopliak bez zodpovednosti,....

stary_ujco
1. mar 2014

Ja ako chlap sa skor cudujem tomu, preco si vyzrety, takpovediac stary chlap potrebuje zhanat 19 rocne dievca za partnerku. Z pohladu toho, ze som si presiel prvym aj druhym vekom si to moc dobre predstavit neviem.
Ak to ma byt vazne, tak si to dobre rozmysli. Poznam vela parov, kde je rozdiel vecsi a najviac sa to zacne prejavovat az po styridsiatke, petdesiatke. A najme ked pridu deti. Kedy ich planujes? Teraz alebo o 10-15 rokov? To bude tvoj partner mat uz po styridsiatke. Pubertiakov v domacnosti bude mat zvladat pomaly sestdesiatrocny usomrany dedko?

luba28
1. mar 2014

@stary_ujco toto je este dobre,ze 30 rocny 19 rocnu,...a co taky 50-nik a 20-tka???je kopu takych vztahov,len tam uz ide o nieco ine ako lasku si myslim,... 🙂 🙂 🙂

awalancha3
1. mar 2014

...ja mam mladsieho od seba....... a neviem si vynachvalit........Ale vazne... na taketo otazky sa neda odpovedat, je to otazka typu: Kolko mam mat deti? Kolko partnerov je dobre vystriedat za zivot? Kolko mam mat rokov pri porode prveho dietata? a podobne....... to je tak individualne, ze odpoved neexistuje.....aj tak je to vzdy loteria....ci vztah vyjde alebo nie... 😉

lindyhop
1. mar 2014

@stary_ujco zabavila som sa, prepáááč 🙂 - 31ročný vyzretý, starý chlap :D asi ako všetko, aj toto je o uhle pohľadu...

lindyhop
1. mar 2014

@awalancha3 presne! 🙂 môj prvý (tabuľkovo ideálny) vzťah s primerane starým, vzdelaným, miestne príslušným, výškovo vhodným 🙂... proste stroskotal. teraz so zdanlivo nekompatibilným 🙂 mladším partnerom harmonický vzťah. verím,že už navždy. kiežby to bolo také jednoduché, nájsť vhodnú polovičku!!! 🙂

niki101988
1. mar 2014

..moj skoro manžel je odo mňa starší o 16 rokov a neriešime ani my ani okolie.
Ja si dosť často pripadám tá rozumnejšia lebo istí muži sú deťmi stále 😀

lennicka
2. mar 2014

Ja mam tiez o 10 rokov staršieho manžela a nikto to nikdy neriešil, ani ja

kiwi82
2. mar 2014

ked sme s manželom začali spolu chodiť, ja som mala 19 a on 27. bola som zaľúbená, u neho už išlo skorej o také oťukávanie,...... proste si už hľadal manželku. zo začiatku boli nezhody, ja som bola ešte taká nevyzretá študentka, on už mal toho viacej za sebou, hlavne, ked ma zobral medzi svojich kolegov alebo kámošov, často som si s nimi nemala čo povedať.... ale nejako sa to postupom času vylepšilo, po takmer troch rokoch chodenia sme sa vzali a teraz v lete bude 10 rokov, čo sme manželia.

dada1212
2. mar 2014

@stary_ujco celkom trefná poznámka, súhlasím s tebou. aj ked možno je ona výnimka, sú aj 18-19 ročné baby ktoré si už nechcú užívať búrlivého života, ale si chcú založiť rodinu a venovať sa rodine. ak je aj ona taký prípad, tak potom je to celkom ok ten rozdiel, nakoľko ťažko by našla chlapca v jej veku, čo by už bol dosť zodpovedný na založenie rodiny.
ak to tak nie je tak súhlasím s tebou

elenka6
2. mar 2014

My mame 11 a pol r vekovy rozdiel,moja sestra 13ročny,začalis polu chodit ked mala segra 18 a jej priatel 31r,normalny vztah,žiju spolu,funguje im to,vek nie je vo vztahu to najdoležitejsie.

smileymiley
autor
15. mar 2014

dakujem

fiffinkaa
15. mar 2014

kludne si užívaj, nepredpokladám že to bude Tvoj manžel..v tejto dobe sa baby o manželstvo začínajú zaujímať okolo 25- 30tky, nie je to už ako kedysi že sú dvaja spolu od 18tky...potm sa 20 tich rokoch rozvádzajú a v 40tke začínajú nový život..

aneri66
15. mar 2014

teraz to môže byť ok...no postupom ako budú pribúdať roky....začnu sa hádky...m

emma_932
15. mar 2014

@smileymiley medzi nami je 11 rokov, sme spolu cca 10 rokov, z toho 7 manzelia.. zatial je to viac-menej ok..
dufam, ze tomu mojmu skonci puberta pred 60-kou 😀 a to vo vsetkych strankach... 😝 🙂

emma_932
15. mar 2014

btw tiez som mala 19 ked sme spolu zacali chodit 🙂

janickacrazy
15. mar 2014

@smileymiley Je to velmi individuálne, švagriná má staršieho muža o 12 rokov, ona mala 18 ked sa zoznámili. Prvé roky bolo všetko v pohode, teraz má ona 33 a on 45, ona je stále pekná, mladá, plná energie, on má zdravotné problémy, nevládze, stále len doma by bol na gauči ako dochodca, ju ide porazit....no každý pár je iný....možno u vás to bude v pohode

endi82
15. mar 2014

Môj manžel má 41 ja 31, zoznámili sme sa ked som mala 24. Sme manželia 6. rok, ale spolu sme už 9 rokov. Podla mna je to idealne.

miselka007
15. mar 2014

Medzi mnou a mojim priatelom je 14 rokov rozdiel a nikto nikdy nic neriesil...sme spolu tri a pol roka a momentalne cakame babatko a budeme sa brat....rozumieme si vyborne a vobec (zatial) nebadame vekovy rozdiel...ide aj o povahy partnerov a ako si rozumeju 🙂

marcy1980
15. mar 2014

Ja mám teraz 33 a môj partner má 46. Sme spolu osem rokov a som šťastná že ho mám. Nikdy som ten vekový rozdiel 13 rokov neriešila, má aj dospelú dcéru z prvého manželstva s ktorou si výborne rozumieme.
Jediné čo ma trochu trápi je že v kútiku duše túžim ešte po jednom dieťati ale on sa na to už necíti 😒

jankatt1
15. mar 2014

Už som do jednej podobnej diskusie prispela svojou skúsenosťou....Mám o 19 rokov staršieho partnera, čoskoro už manžela. Na začiatku vzťahu sme vek riešili, avšak časom už vobec. Som šťastná, že ho mám...som vďačná za to, že má viac skúseností, veľakrát ma aj usmerní. Sme spolu 7 rokov, máme 2 ročného synčeka. Nikdy sme nemali žiadnu krízu ako vo vzťahoch rovesníkov, kde riešia to, či jeden išiel na diskotéku a jeden nie. Neriešime hlúposti, rozumieme si...a je mi úplne jedno, kto čo povie. 19 rokov je síce pre niekoho veľmi veľa, no ja by som ani náhodou nemenila! Som šťastná, vedieme pokojný, harmonický život. Doverujeme si a nekomplikujeme si život hlúposťami🙂
Vobec neriešte to, že niekto povie, že je ešte skoro na vážny vzťah, prípadne svadbu...🙂
Podľa mňa nie je nič lepšie, ako keď má jeden partner vo vzťahu viac skúseností a navzájom sa tak doplňajú 🙂
Veľa šťastia prajem 🙂)

emilia25
15. mar 2014

U nas je to podobne ked som sa zoznamila s muzom som mala 2 mesiace pred 20.a muz 30 a pol.nikdy som to neriesila a uz v novembri oslavime 9rokov a v maji 6 vyrocie sobasa.sme spolu stastny mame 3 krasne zdrave deti a snažíme sa o 4 plnyme si nase velke sny a som stastna ze ho mam.

smileymiley
autor
16. mar 2014

kedy je čas v mojom prípade na dieťa?

nikusiknika
16. mar 2014

@smileymiley Ja mám 21 a priatel 33 a práve čakám babatko a všetko funguje ako má 😉 pokial si rozumiete,no musí to byť aj o rešpektovaní sa predsa len človek čo má 33 už ma za sebou čo to a neraz mi vadilo ked mi "dobre radil" a ja som to brala ako"poučovanie" 😒 no potom som si uvedomila že to poučovanie nieje 🙂 🙂 treba mať medzi sebou velke porozumenie aj ty voči nema a naopak práve vdaka veku teba a jeho 😉 😉 a to kedy je čas na bábatko v tvojom prípade to musíš vedieť hlavne ty 🙂

barakr
16. mar 2014

Ahoj,ja som s priatelom uz 5rok,ked som mala 20,on mal 31 a teda nepocitujem ziadny rozdiel.. drz sa 🙂

janulik2008
17. mar 2014

Medzi mojimi rodičmi je rozdiel 11 rokov a sú spolu 20 rokov 🙂

operaphantom
17. mar 2014

OMG baby...mate 20-23 a uz cakate (mate) deti. A uzivanie zivota je kde? Aby vas potom v 35-tke nechytila druha puberta