Vedie muž dcéru k lenivosti?

12. dec 2021

Zdravim. Mame 3r dievcatko, cakame dalsie babatko. Uz dlhsi cas si vsimam, ze ma tu maju za sluzku. Vsetok bordel je iba moj bordel, mama odnes, mama prines, mama podaj. Nemozem sa ani natiahnut na gauc s tym obrovskym bruchom bez toho, aby som kazdu minutu nevstavala a neposkakovala. Dcera sa uz tak naucila, ze mama dvihne, mama pohlada.... urobi neporiadok vsade kde sa da, neuprace a mna zdrbe muz, aky neporiadok mame a musim to upratat. Namiesto toho, dohovaral malej (moze to byt tym, ze je uplne rovnaky.....). Ked sa nicoho nechytim, len sa to kopi.
Mala rano otvori oci a ak jej neupracem hracky, zahlasi: "co je tu taky bordel" 😃😃 podla mojho nazoru to nie je spravne, je totalne nesamostatna. Odmieta sa uz aj sama najest, obliect, ist na wc, vsetko len MAMAAA...bude vrieskat aj cely den a argumentovat vetou "Ale ja to neviem"... uz aj v skolke sa nam stazovali, ze od ucitelky vyzaduje, aby ju obliekala, krmila...
Povedzte, som ja ta sibnuta?? Lebo 100x opakujem, ze to ma urobit sama, no muz sa neda zlomit a je to podla neho normalne...

pribinak
12. dec 2021

Viac zapajaj otecka do starostlivosti a domácich prác a uvidis ako bude viest dcérku k poriadku

simsalabim
12. dec 2021

No takto - si sibnuta, ze si tomuto uz davno nedala stopku.

jana_eyre_2
12. dec 2021

A mužovi si to povedala? Alebo oni dvaja ta diriguju a ty dvihas? Nie, nie je to normálne, nie je ani normálne že z písaného mi príde akoby tá mala nerešpektovala.. ja mám síce s mužom zväčša rovnaký názor, ale sama deťom poviem že sa kumne správajú zle ak sa správajú.. lebo jasne že každé dieťa občas povie niečo čo človeka zamrzí.. ale ja som tá prva čo im povie že tak to teda nie..

janage
12. dec 2021

Daj sa na týždeň, najlepšie dva hospitalizovat😁Babky instruuj, že žiadna pomoc mužovi. Do týždňa tato zmení pristup😉

sissy27
12. dec 2021

Ani by ma nehlo, môžu vrieskať celý deň obidvaja. Slečna ešte môže dostať pár výchovných na prdel ako bonus. A s učiteľkami v škôlke by som sa dohodla, že to robiť nebudú - ak sa slečna “nevie” najesť a obliecť, tak bude hladná a v pyžame. Som si istá, že druhý deň už bude vedieť.
Muž asi tiež potrebuje pripomenúť, že si jeho manželka a nie slúžka, takže nech dvihne svoju lenivú riť aj ego z gauča a začne byť užitočný.

salin770
12. dec 2021

Akože nič v zlom ale takto si ich naučila.A manžel je idiot keď si zo ženy nechá robiť slúžku.Nechapem jak s takym mozes byť druhy krat tehotna.To ešte len bude veselo keď sa ti narodi druhe

autor
12. dec 2021

@pribinak
Snazim sa, avsak kazdy den dlho pracuje a nezostava mu vela casu na taketo veci. Zaroven vsak ked pride vecer, dokaze narobit taky bordel, ako ja za cely den nie 😀
@simsalabim Dcera bola malicka, snazila som sa, aby sme vsetko robili spolu. Aj upratovanie, varenie, pranie...do vsetkeho som ju zapajala. Ale cim je vacsia, tym je pohodlnejsia.
@jana_eyre_2 Pravdaze, povedala. Aknuz trvame obaja na tom, aby mala upratovala, trva to niekolko hodin, place, nas znervoznuje a su to momenty, kedy mam naozaj chut kricat, aj ked sa veci snazim riesit s pokojom. Pri rychto momentoch mam dojem, ze mi hrozi srdcovy kolaps, nemozem to prezivat kazdy den. Zaroven ak to par dni neurobim, nemame kadial chodit....

autor
12. dec 2021

@janage
Isla by som si oddychnut 😃 najblizsie ma to caka po porode. Podla mna sa hecne a tych par dni zvladne, aby mi dokazal, ze to je nic, ale akonahle pridem, odzvoni jeho snahe.
@sissy27
Rozpravala som sa s ucitelkami, obmedzia pomoc na minimum, ale bohuzial jej hrozi, ze bude preradena do inej triedy, kedze si z ucitelky spravila druhu mamu a sluzku 🙁 druha ucitelka okolo nej neskace a tu absolutne nema rada
@salin770 Asi je chybou to, ze mna poriadok bavi a chcem, aby to tu nejako vyzeralo. Casto sa zamyslam nad tym, ze by som rada zila spokojne a ako v chlieve. Zijeme spolu vsak uz od skoncenia strednej skoly, cize vela rokov....a upustal od toho postupne

jaskolka
12. dec 2021

Muž-prines, podaj, urobím sa hlucha, alebo jednoducho odídem z izby.
Dcéra-že ráno bordel v hračkach? Tak sa o ne potkynaj, tvoj problém. Nechceš sa obliecť? Budeš v pyžame alebo gatkach. Nechceš jest? Budeš hladná.
A podobne.. O chvíľu budeš mat bábätko, a co chceš s skákať ešte okolo tých dvoch? Muž je lenivý a dcéra kopíruje po ňom
A ako bolo spomenuté, daj sa hospitalizovat, ak to je možné. Hneď by "sa naučili upratať, obliect, najesť a podať si všetko"

autor
12. dec 2021

@jaskolka
Ked jej poviem, ze nech teda zostane oblecena tak, ako je, bude sediet na zadku a plakat....naozaj dlho 😃 este sa nestalo, aby prestala a to som ju ignorovala uz aj 2 hodiny. Placom si vynucuje svoje. Asi by bolo dobre, keby som nepovolila aj cely den......lenze to by muz nemohol byt doma na home office a nemohol tu naletiet, ze co sa deje a preco jej nepomozem. Hovorim mu, ze ju zle uci a v buducnosti bude mat kvoli nemu problem, ked bude takato leniva.....ale on na tom nic zle nevidi

sissy27
12. dec 2021

A ešte jedna dosť podstatná vec - buď si bude slečna hračky upratovať, alebo idú z domu a môže sa hrať s prstami na rukách a nohách - tie budú stále na svojom mieste. Aj mimo toho prehodnoť, či nemá zbytočne veľa hračiek a snaž sa ich zminimalizovať.
Je to 3ročné decko, snáď ťa nebude šikanovať. Ty si matka a ty určuješ hranice, ona skúša čo jej prejde. U mňa by jej toto správanie neprešlo.

0silvia0
12. dec 2021

Ked to nejde narovinu, zacni sa viac vyhovarat na tehotenstvo a neskac okolo vsetkych, nechaj sa trochu poobskakovat aj sama.

jaskolka
12. dec 2021

Ja by som v tom prípade jednoducho nechala muža, nech si ju oblieka sám. Ty nie si slúžka, aak to dcéra vie robiť, jednoducho nemôže si vynucovat plačom, všetko, čo chce. (alebo nechce)
Bohužiaľ, práve to je problém, že obaja úplne inak to robíte a ona to zneužíva. Je to 3 ročne dieťa, čo bude v 15?
Fakt by bolo najlepšie, keby si ich proste nechala aspoň týždeň samých. Nech si poradia....

angela85
12. dec 2021

Ja neviem,si dospela, si mama, si manželka, ústa máš, máte hádam doma dobré vzťahy,tak už len treba tie ústa otvoriť a povedať si čo sa ti nepáči. Ries to s mužom,veď si jeho manželka a vprvomrade to ries s dcérou,veď kto ju má naučiť upratovať keď nie mamka

tenerifka
12. dec 2021

@sissy27 pises mi z duse, taku este nehrali, aby som robila sluzku a nikto by to ani neocenil. Proste NIE

marca12
12. dec 2021

A??? Kde je problem? Nenos,neobskakuj,inak sa to chlap nenauci

halci
12. dec 2021

Ja ked som si vsimla ze som jedina, co doma upratujem tak som s tym prestala. Hned zacali upratovat dcery a muz.

erickatt
12. dec 2021

2/3 hraciek skovaj. Vazne. Nechaj jej 4-5. Neobleces sa? Nejdes von. Nenajes sa? Smola. Ako pomôcť ok, ale robiť služku? Prave naopak. Nech da pradlo do pracky, s tvojou asistenciu, spinku do koša, prádlo do prania.

deedol
12. dec 2021

moze byt, ze tou nesamostatnostou reaguje na nastup do skolky a/alebo prichod noveho surodenca. neviem, nakolko sa s nou da v 3r porozpravat, mozno by som sa jej na to nejako primerane opytala. ALE presne ako pisu baby, urcite by som okolo nej neskakala. najhorsie je, ked ju nechas dve hodiny kricat, a potom ustupis. uz ked raz zacnes, tak musis vydrzat, lebo takto ju len ucis, ze ten dvojhodinovy rev ma zmysel, kedze nakoniec "vyhra". este by som radila zachovat pokoj - viem, lahko sa mi to pise, ja som tiez vybusna a nie vzdy to vyjde, ale ked s nou nebudes bojovat ty (napr. zvysenym hlasom, krikom), tak to prestane bavit aj ju. (minimalne ja mam s malym taku skusenost - necham ho, nech sa upokoji, ponuknem mu objatie a skusam prist na to, co sa v skutocnosti deje)
mala by si sa vsak dohodnut aj s muzom, aby ste boli v tomto zajedno - neviem si predstavit, ze nam maly doma spravi taku scenu a my dvaja reagujeme kazdy inak. parkrat sa nam to stalo a nie je to vobec dobre, maly bol potom zmateny. tak sme to vecer rozobrali a snazime sa postupovat jednotne.

janulka1802
12. dec 2021

Hm, máte s mužom úplne odlišný názor na výchovu. Ak sa teraz nedohodnete na presných pravidlách, tak Vám malá tak prerastie cez hlavu, že bude ona generál!!! Viem o čom hovorím, mala som toto pri mojom ex. Ja tomu vravím výchova k neschopnosti.

lucka114
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hipuska
12. dec 2021

Ja by som patrala.hlbsie. Nebude to skôr jej pútanie pozornosti? Nezhody v rodine, blížiaci sa pôrod. Keď už je zmena aj vo škôlke, nebude to len "mama". Tam vie, že nie si.

elizabet173
12. dec 2021

píšem to tu už hádam desiaty krát. Kto si ako rozmazná, tak má, či dieťa, či muža. By som sa pozrela, že si nemôžem vo vysokom štádiu tehotenstva ľahnúť na sedačku a že musím vstať, keď muž alebo dcéra niečo potrebuje. Tak by som na nich nahúkala na obidvoch, že by začali upratovať aj deti horných a dolných susedov.

liljana
12. dec 2021

Mozno ma obdobie vzdoru, alebo ziarli na dalsieho surodenca a vyzaduje pozornost. Ked si neuprace hracky, zhrn to do vreca a schovaj na 2 dni. Ze sa hracky nahnevali neupratane a odisli. Uvidis, ten fukot, ako ich bude sama upratovat. Musi sa naucit, ked neuprace hracky, tak hracky nebudu.

janba
12. dec 2021

Moje 3rocne dieta si po sebe aj tanier odnesie do umyvadla,po novom rovno do umyvacky.
Rychlo toto stopni lebo sa zblaznis.

danieladeley
12. dec 2021

To nie dcera sa tak naucila, to ty si ju tak naucila. Jednoducho nezdvihni, nepodaj, neuprac. Neurobi sama, nema a hotovo. A veta, ze muz ma zdrbal, ze je neporiadok, tak musim upratat. Akoze COOO? Ked toto povies, tak sa ani necudujem, ze ta maju za.sluzku.

bettie
12. dec 2021

Problem s upratovanim hraciek vyriesis lahko. Vsetky zbal, na policke nechaj 2-3. Ked sa nauci upratat, moze dostat nejaku dalsiu. Ked sa detom nechcelo upratovat, takto to u nas fungovalo.

0kristina0
12. dec 2021

Dcera je rozmaznana, pokial nebudes s muzom vo vychove za jedno tak to nikdy nebude fungovat

jankapepe
12. dec 2021

Nie. To ty sama ju vedies k lenivosti a ty sama sa stavias do úlohy sluzky.
Prečo po nich upratujes?
Ako si reagovala na tu vetu od dcéry s hračkami?
Ved neuprac, daj im ich bordel na kopu so slovami :,, o 10 minút to letí do koša, ak niečo z kopy chcete, upracte si....,,

777januska777
12. dec 2021

Tak ani muž ani dcéra nerobia nič iné iba to co ich učíš. Ty sama robíš najväčšiu chybu vo výchove a nie tvoj muž. On je lenivý a dcéra tiež. Ale ty si hlúpa, lebo ich v tom podporuješ. To ze sa tu na nich postažuješ, to ze im budeš veci opakovať a podobne hlúposti aj tak nič nebude znamenať, lebo oni vedia, že ty aj tak vstaneš a tie veci urobíš. Ja osobne by som tiež nemala potrebu niečo na sebe meniť, keby som videla, že nemusím. Ak nezmeníš svoje správanie k nim a neprestanes posluhovat, tak sa vaša situácia nezmení.