Partner reaguje podráždene ,nakolko sa zúčastňujem vzdelávacích seminárov (je to kompromis z mojej strany keďže pôvodne som chcela zmeniť zamestnanie ,čo by znamenalo dočasne opustenie miesta kde žijem) no rozhodla som sa,že skúsim nadobudnúť nové vedomosti tými seminármi. Nebývame spolu ale cely čas počúvam výčitky že sa doma nudí a je sam ,no na druhej strane jeho víkendové aktivity ,že sa teda vyparí na jeden deň preč sú podľa neho v poriadku…
No raz sa ma nespýta ako si predstavujem víkend jednoducho sa rozhodne že robí to a to a na môj pohľad sa nepýta…
Tak neviem teda či som ja ta sebecka ,čo sa nezaujíma o druhého?
a ty si sa ho spýtala ako si predstavuje víkend?
Za mňa prvé (a posledné) výstražné znamenie je to, keď dospelý človek povie, že sa nudí...
A k tvojej otázke, semináre nebudú trvať večne, tak hádam vydrží, kým si ich dorobíš, aby si sama lepšie podmienky v práci. Ak nevie vydržať, tak skús porozmýšľať, či ti nebude lepšie bez neho.
To koľko rokov má ten chlap? On nechápe že ty sa vzdelávas, aby si mala lepšiu šancu na trhu prace?
Nevie si sám urobiť program? Alebo sa s tebou dohodnúť podľa vášho spoločného voľna?
No neviem, mne by zablikala kontrolka
nebyvate spolu, nemate deti, nie ste manzelia, de facto nemate voci sebe ziadne zavazky. vsak on nech si planuje vikend podla seba a Ty si ries seba a svoju karieru. bud sa budete navzajom akceptovat, alebo sa rozidte.
Veeeeľka red flag, keď ťa nevie chlap podporiť ani len vo vzdelávaní. Utekaj
Nie je to tvoje dieťa aby si mu vymyslala program. Určite neprisposobuj svoje sny o práci a vzdelaní výčitkam chlapa. Chlap môže zo života zmiznúť. Čas, ktorý si venovala sebe nikdy nebude stratený.
No chudáčik 5 ročný, kúp mu puzzle aby sa náhodou nenudil. K otázke, nebývate spolu, cez víkend ste spolu občas, je to vôbec ešte vzťah?
Velmi podstatnym znakom zreleho a schopného partnera je to, že ta posuva dopredu, ze pri nom rasties, kvitnes, a si lepšia. Tvoj sucasny priatel asi takym clovekom nie je a je dobre tuto vec vediet skor, akoby si spravila zivotne chyby - manzelstvo, deti s nim.
Zial, este stale je vela zien, ktore toto prehliadali. Mnohe velmi sikovne, s vysokym potencialom a nakoniec z nich partner spravil sluzku a opatrovatelku. Neurob tu chybu! Hlavne ak más niečo v hlave.
nudi sa? vyborna prilezitost najst si nejaky konicek. preco trn cas nevyuzije na tie aktivity, co robi cez vikend, aby ste si potkm vikend uzili spolocne? mam v okoli niekolko zien, ktore sa dali na dalsie vzdelavanie a travia kazdu sobotu v skole, ucia sa popri praci po veceroch a partneri ich neskutocne podporuju. o tom totiz dobry vztah je - byt druhemu oporou. nie si sebec. bud obozretna k dalsim jeho prejavom lebo ako uz bolo spomenute - takyto vztah by v buducnosti nemusel byt pre teba stastnym
Tak ty si naplanujes seminare, on si naplanuje tiez nieco ineho, moc si nemate co vycitat... mate proste priority inde, ako v tom byt spolu... ze to na neho obcas "dolahne" a povie ti, ze mu chybas je vec druha... ale vseobecne si nie ste nic dlzny...