Zdravím všetky nevesty, ktoré si toho so svokrou čo-to prežili. Zaujimalo by ma, aká najhoršia skúsenosť so svokrou Vám utkvela v pamäti tak, že sa tým celkový vzťah so svokrou úplne zmenil, samozrejme, k horšiemu. Prežívam momentálne čosi podobné, a preto ma zaujíma, čo všetko sa dokáže medzi nevestou a svokrou stať, prípadne, ako problém, konflikt vyriešiť, alebo neriešiť.
Ďakujem, baby 🙂
Skôr by som na tvojom mieste formulovala príspevok ako...čo ste urobili pre to,aby ste so svokrou vychádzali normálne a či sa to podarilo a ako...v mojom prípade to bolo pochopenie,že do toho celého nemôžem zaťahovať muža a dávať ho medzi dva mlynské kamene a ešte poznanie,že musím ísť na budovanie vzťahu diplomaticky a s pokorou....ked sa mi to už skoro podarilo,tak svokra vážne ochorela a zomrela....
... a mne to príde ako inšpirácia pre nejaký článok v bajecnej žene ....
Vedela o synovej nevere a nič mi nepovedala. To sa ťažko odpusta
Keď mi deň pred svadbou povedala že ona to platí, ona rozhoduje kto tam bude a kto nie. Odvtedy som ju mala ... Mám na ňu svoj názor 😉 už je ex svokra
No tak daj svoje najprv, keď už anonymne vyzvedáš. Predpokladám, že si prišla bývať do jej domu do chlapovej detskej izby a nemôžeš si tam rozkazovať.
Tiež by ma zaujímala najskôr autorkina skúsenosť, keď už vyzvedá.
Moja svokra sa o našu dcéru a svoju jedinú vnučku nikdy nezaujímala ... raz, na jednom rodinnom stretnutí som sa jej opýtala, či ju nemrzí, že jej vnučka ma 14 mesiacov a vôbec ju nepozná, mi odpovedala, citujem: "nie, vôbec ma to nemrzí" ... čo k tomu dodať? Nuž už ani ja nemám záujem, aby dcéra poznala svoju starú matku z otcovej strany.
Fu..tak moja svokra ma skor ako ma poznala nazyvala svinou a spinou...pred svadbou sme sa skoro pobili...pernamentne raz za pol roka sa pohadame a nestretavame...teraz zase vyskocila a to uz som sa nevydrzala a prvykrat som jej povedala aj ja skaredo...ze je krava ozrata....je alkoholicka a mysli si ze to nikto nevie...keby nebolo mojho super svokra, ktoreho mam rada viac ako vlastneho otca, ktory je ten najlepší statky akeho si moze dieta priat, tak sa s nou v zivote nestretnem
@dzulli1980 chudinka malá :( a ako reagoval tvoj muž?
@jaass preco by mala byt chudinka. moja svokra ma tiez na haku nasu rodinu vratane dvoch jej vnuciek okrem toho ma uz len jedneho vnuka, ktory je jej jedina laska, ale ked sa u nas ukaze raz za rok alebo rok a pol (byva cca 15km od nas) tak hra divadlo ako strasne vyrastli a ako dlho ich ona nevidela, ako keby sme my za to mohli, my sme tam aj chodievali ale ked sme sa potom od znamych dozvedali, ze ju videli u nas v meste ci uz nakupovat, alebo niekde u lekara a navyse tam aj istou dobou aj pracovala a jazdila autom do prace, takze nebolo to, ze ju pred pracou nalozil autobus a odviezol domov, tak ak by chcela mohla by sa zastavit. tak sme si povedali, ze preco by sme tam my stale mali chodit ked oni su niekedy na vedlajsej ulici a nezastavi sa? a nemyslim si, ze by moje dcery boli chudinky, pretoze sa nestretavaju s jednou starou mamou.
@ukulela alebo Nč pre ženy🙈
@piskotka128 len na margo toho, aj mojim rodičom sa to párkrát stalo pri oslovení švagra, dokonca si to ani otec neuvedomil, nie, že by to ešte urobil umyselne. A mna sa to párkrát stalo tiež, keď som sa so srsťou bavila o švagrovi, ale nazvala som ho menom jej ex. Boli spolu 6 rokov, stretavali sme sa, to sa vymazať len tak lahko nedá.
Neviem ci to bolo naschval ale svokra naservirovala neveste na veceru kacku s cervikom. Takym malym bielym co papa rozkladajuce sa maso a este sa aj hybal. Kacku mal na veceru kazdy ale iba nevesta mala cervika. Videla som to iba ja a jej 6 rocna dcera ktora uz chcela vykriknut ale mama ju zhaltovala. Mala so svokrou hrozne zle vzathy ale v ten vecer sa hrali na kamaratky a nechcela z tohto urobit halo a tak cervika utrela servitkou. Zjedla len prilohu. Otrasna skusenost ale bolo to asi jedinne dobre riesenie.
Ked som zistila,ze predo mnou taji velmi vazne veci. Tykali sa aj mojho muza a proste vsetko,co sa dialo u nich v rodine predomnou tajila. Vtedy som si povedala,ze s nou koncim a nas vztah bude obmedzeny len na nevyhnutne navstevy.
@jaass Tak pre môjho muža je jeho mama bohyňa ... nedotknuteľná ... čiže sa tváril, že to prepočul ... úprimne, po tomto som ju prestala riešiť ... dcéra má druhú babku - moju mamu, ktorá ju nadovšetko miluje ... tú druhú nepotrebuje.
@sante81 nechapem preco by ti to mala inak svokra hovorit 😅 ked tak dohovorit synovi, ale miesat sa vam do vztahu?
@dzulli1980 neviem ako dlho ste spolu ale mozno sa tiez dockas, ze ju prekukne. Aj u nas bola maminka na prvom mieste nejaky ten rok po svadbe, teraz uz ju nema ani na fb medzi priatelmi.
Ked som musela pred oltarom cakat,kedy pride svokra od kadernicky..vsetci nastupeni vratane mna a jej nikde..prisla posledna a prva odisla..
@dzulli1980 no skoda, že muž nestál pri tebe 😑 ale máš pravdu, má druhú babku 🙂
mna vytocila s tym ked manzelovi vykricala ze chodi pomahat malovat a ze straca cas s nami ze aj ona ma svoju rodinu a domacnost ( o co ju nikto neprosil) a ze keby nie ona tak jej synacik nema zariadenie v byte... este by sa mozno par veci naslo ale neriesim uz
manzel sa dobre ze nepokaka z jeho mamicky... lebo mamicka to tak robi a mamicka toto a hento normalne sa bojim co bude ked sa to male narodi jak sa bude do vsetkeho starat a potom bude vykrikovat ze ked nie ona tak jej vnuca nic nema
@piskotka128 preboha ved to aka hanba a ešte po svatbe už by som sa u nej neukazala vôbec.
Mne zomrela mamina na rakovinu v 53 rokoch. Bolo to dohe, strasne tazke obdobie. Zomrela tyzden pred svojrovou oslavou 50 narodenin. Dosli na pohreb a v dome smutku zacala svokra pozyvat mojho ocina na sobotnu oslavu akoby nic.
Ked urobila z prechadzky celorocny celorodinny konflikt. Isli sme sa prejst s kocikom, a jasne stretavala vsetkych moznych, stretli sme jednu znamu (pre upresnenie je to nejaka byvala kamoska ci co mojho chlapa, roky som pocuvala aka je zla matka, nestara sa, nikdy nevarila, aka je hrozna, neschopna, stale novych chlapov atd atd) a zacala mi ju ospevovat aka je ona sikovna (rozumej, deti hodi k mame, a ona si ide na hodinku popracovat a potom sa zabavat) na rozdiel od inych (rozumej mna = lebo ona nevie, co a ako u nas fungovalo, ze ja som popri MD/RD pracvoala, atd). Nuz som jej slusne povedala, ze nech sa nehneva, ale mna toto fakt nezaujima. Nemam potrebu niekoho koho ani nepoznam v kuse riesit. A kracali sme dalej domov. Doma zrazu urazena na smrt, a za mojim chrbtom vyrozpravala neviem co (fakt, neviem.. divna rodina proste.. nevedeli mi konkretne povedat co sa stalo) a ja som bola drza, dourazala som ju a kto vie co som jej povedala :D Ako nemam slov do dnes. A tie reci ako ma mala nebude chciet, a bude u nich stale atd.. nuz do dnes nic take nevidim :D A najhorsie je = a to do dnes trva, ze sa mi tu bude usmievat a tvarit sa, ze nic... Casom som to pochopila, vztahovacna cela rodina, pritom neriesia, nerozpravaju sa o vacsine problemov, radsej riesia inych a ohovaraju...
@queen_mary Moj nazor je ze ked svokra taji neveru syna, stava sa spoluvinnou... napomaha nevere. A to nielen svokra... ktokolvek kto pozna a stretava sa s oboma stranami nikdy nesmie tajit neveru. Dostanu sa do velmi neprijemnej situacie ale jedinna spravna cesta je netajit.... alebo prerusit kontakty s oboma.
Svokra mala synovi povedat aby sa priznal a ak nie, tak ze to povie sama.
Ludia sa len vyhovaraju a schovavaju za fakt ze sa nechcu miesat do vztahu a ze to nie je ich vec, lebo ta situacia je fakt velmi blba a tazko sa riesi.
@simona92101 Sila... pokazit celu svadbu... a museli ste cakat? Trval na tom muz? Ja by som asi necakala ale tazko povedat ak to clovek nezazije.
Ked ma oslovila menom bývalej manželovej priatelky, a to sme uz mali po svadbe. Ospravedlnila sa mi pár dní na to, aj to po manzelovom naliehaní. Idem k nim len ked musim, sme rozdielne. Neprijala ma si myslím.