Vas názor na ženu, ktorá máva zmeny nálad a pije

beatrice1111
19. júl 2022

Ahojte, potrebujem vas názor na jednu citlivú situaciu, keďže je to pre mna dost osobne odpisem to trochu okľukou. Takze jedna sa o človeka (ženu) ktorá ma sem tam zmeny nálad čo by bolo aj ok lebo je to super človek lenže som zistila že pije. Lenže je to velmi divne pretože nepije každý deň a nie cez deň (vždy večer, keď teda pije, tak je o 180 stupnov ina) nie agresívna ani nič podobne len taka ako z ineho sveta… a teraz to najhlavnejšie, keď si teda večer vypije (neviem aké množstvo ale viem že nie veľa) zaspi a pomoci sa. Potom sa na to asi zobudí a upratuje to po sebe. Stretli ste sa niekto s tým? Je to už začínajúci problem s alkoholom? Ďakujem

karhu
19. júl 2022

nie, nie je to zacinajuci problem s alkoholom, je to pokrocily alkoholizmus🙈

sissy27
19. júl 2022

@beatrice1111 presne ako píše @karhu - toto je alkoholizmus ako vyšitý, nie že počiatočné štádium. Akokoľvek som sa kedy opila, tak nikdy nie tak, aby som sa pomočila. A pohár vína večer k telke absolútne nepotrebujem, ani raz za týždeň, ani raz za mesiac, pre mňa je alkohol vyslovene príležitostná záležitosť niekde s partiou na oslave a podobne.

aliii3
19. júl 2022

Toto je už alkoholizmus, aj keď myslím, že ten človek má problém si to priznať, ale toto normálne nie je ani náhodou. Nie je ospravedlnenie to, že pije večer, ani že veľa. Speje to ale zlým smerom.

panelacikova
19. júl 2022

@beatrice1111 čo znamená: keď pije, zaspí a pomočí sa? že si dá jedno poldeci alebo stiahne pollitrovku tvrdého? ak prvý prípad, môže ísť o nejakú nervovú poruchu, kde jej alkohol zjavne škodí a teda nemala by vôbec piť. ak o druhý, tak to je jasné asi.... divné mi je, že sa zobudí a upratuje, keby bola na šrot, tak spí do rána ako zabitá, maximálne ide grcať.
aj to, že je ako "z iného sveta" mi príde skôr nervového pôvodu, že alkohol jej proste niečo pošramotí v mozgu (ale bleskovo rýchlo) a ona "prepne".

čisto teoreticky áno, možno ide o alkoholizmus, netuším, ale napríklad v rodine máme alkoholika a ten sa teda nepošťal ani raz.... a keď si dá, spí, zobudí sa až ráno. toto mi tam nesedí na nej. zmeny nálad, to áno, to môže byť

mariejenka
19. júl 2022

@beatrice1111 môže sa jednať o paticku opitosť,kedy jedincovi stačí málinko,a je na šrot. Prestuduj si na googli a odporuc danej pani,nech ide k lekárovi.

panelacikova
19. júl 2022

@mariejenka ale keby bola na šrot, po pomočení by vstala a upratala po sebe?

mariejenka
19. júl 2022

@panelacikova jaj,to som nevzala do uvahy..

mariejenka
19. júl 2022

Odoslala som skor...
Problem s pitím tam každopádne je.

panelacikova
19. júl 2022

@mariejenka veď toto je divné. mne je jasné, že ťažkému alkoholikovi stačí naozaj len málo a je pod obraz boží. no a áno, skôr mi to príde, že sa to nepáči mozgu tej dotyčnej

dkethe
19. júl 2022

To je nejaka hovadina 😏 pises ze vypije malo a potom sa v spanku pocura? Xy ludi ide spat na srot, ale pocura sa malokto. Skor to moze byt inkontinentny problem v horsom stadiu. Da si pivo, pohar vody, ide spat a mocak to neudrzi.

mariejenka
19. júl 2022

@panelacikova keď pije chlap je to hrozné,ale ked pije žena je to tragédia 🥺🥺

savmebej
19. júl 2022

@beatrice1111 tie zmeny nalad mozu byt bipolarita a s tym suvisiaci alkoholizmus

beatrice1111
autor
19. júl 2022

@mariejenka veď práve… keďže sa asi 10 rokov dozadu liečila, nie na protialkoholickom ale u psychiatra a pomohlo to, teraz tomu nerozumiem chcem jej pomoct ale bojím sa jej povedať že o tom viem lebo ešte to môže byt proti mne, v takýchto veciach keď človek sám nechce to sa môžem aj na hlavu postaviť
Neviem aké množstvo pije, len viem že spi max hodinu a potom po sebe upratuje, ďakujem vsetkym za odpovede sama som nechapala čo to je…

katkami123
19. júl 2022

@beatrice1111
A užíva stále lieky od psychiatra? Alebo ich nahradila alkoholom?

beatrice1111
autor
19. júl 2022

@katkami123 lieky brala 10 rokov dozadu možno aj viac potom už ich nepotrebovala