Váš názor na úver a kúpe dome v čase koronavírusu

tehotna85
20. apr 2020

Dobrý chcela som sa opýtať na názor....čo si myslíte o úvere a kúpe domu v tejto dobe....asi hlúpa otázka...no chcela by som aj váš názor .ďakujem

lenuliatko84
20. apr 2020

Je jedno kedy kupis dom a vybavis uver.pokial mate pracu a z coho platit tak mozes hocikedy predsa

lenuliatko84
20. apr 2020

Ja si idem zalozit v stredu sro cku

tehotna85
autor
20. apr 2020

@lenuliatko84 ďakujem krásne tak máme z čoho platiť....len som sa bála ako to bude s bankami

sisa_s
20. apr 2020

@tehotna85 no dnes bolo na Ta3, ze sa budu sprisnovat hypoteky, takze ak splnate podmienky a mate z coho platit, mozno je vhodna doba zacat to riesit

stela01
20. apr 2020

@lenuliatko84 a ďalej ?

0kristina0
20. apr 2020

@tehotna85 urcite by som brala co najskor, ja si myslim ze urokova sadzba pojde hore

lenusr
20. apr 2020

@tehotna85 zatiaľ sa nič nesprisňovalo. Ale je možné, že bude vyššia ú.s. nakoľko banky odniekiaľ potrebujú zisky. Nehnuteľnosti naopak pôjdu cenovo dole. Otázka je len aký príjem budete vykazovať nakoľko sa upravilo akceptovanie niektorých druhov povolaní. 🙂 Držím palce.

liz_lemon
20. apr 2020

@lenusr niektore banky uz zvysili sadzby nad 1%

blob1
20. apr 2020

Niektore banky, napr UCB a Tatra, zvysili urokove sadzby pri niektorych fixoch. Takisto su horsie podmienky, ak si zivnostnik alebo robis napr v gastro oblasti.
Uroky mozu ist este vyssie alebo naopak klesat, tazko si to nacasovat. Ked klesaju uroky, tak vacsinou idu hore zase ceny.
Takze ak chcete dom a mate na to, sla by som do toho.

akinom0077
21. apr 2020

@tehotna85 robim v realitach, je jedno ci je obdobie Corona virusu alebo nie, pokial potrebujes riesit otazku byvania...ako tak to by sa ludia stale mohli brat uver...je to vzdy urcita viazanost, zodpovednost riziko v istom zmysle.....Kto sa boji boji sa stale kto nie ide do toho....nehnutelnosti pojdu o nieco dole....zmeni sa to co sme pozorovali posledne tri roky bol obrovsky dopyt a ponuka takmer na bode mrazu...teraz sa to vrati do obdobia predtym velka ponuka mensi dopyt....ceny vsak uz nikdy neklesnu pood hranicu ako boli ked som zacinala v realitach pred 11 rokmi v mojom meste stal 3 izbovy byt 35 000,- teraz stoji 85 000,- .....o nieoc to pojde urcite dole....ale nie az tak....

tehotna85
autor
21. apr 2020

@akinom0077 tak len sa bojím toho ze keď už teraz banky zvyšujú ceny či dajak strašne veľa nepreplatime.....

terezka1947
22. apr 2020

@akinom0077 a ako to vidis ty....ako to pojde dole a ktore lokality,byty,ci domy?uplne svoj nazor

akinom0077
22. apr 2020

@terezka1947 / vseobecne to pojde dole vsade v kazdom regione....ale nebude to zas taky extrem ....ponuka sa zvysi nad dopytom, posledne roky presoahoval dopyt a ponuka bola velmi biedna...