Ahojte, chcela by som iba počuť názor iných ľudí. Nikoho nechcem odsudzovať alebo tak. Tak teda ide o to že mám jednu známu a tá má 3 deti. Často ich necháva u svojej mamy. S nimi niekedy trávim čas, a dosť často počujem ako stará mama vraví vnúčatám. Napr. že : konečne bude mať od vás mama pokoj keď ste tu stále má s vami len starosti. Alebo nechajte tu mamu konečne oddýchnuť veď je s vami stále, stále ju len neposluchate. Alebo že dajte pokoj mame, veď ma s vami stále len robotu. A teda za prvé má zaujíma či to tie deti nebudú niekedy brat že oni tej mame len zavadzajú. Že teda sa mi to zdá, akoby stará mama vyčítala deťom že ich mama ich nezvláda.
Prečo ich často necháva u tej starej mamy?
Vôbec to nemusí byť tak, že ich mama nezvláda. Možno sa len snaží vykryť pobytom u babky nedostatok svojej dovolenky počas letných prázdnin. Netuším, prečo sa stará mama takto vyjadruje. Možno jej vadí, že deti chcú byť radšej s mamou a pobyt u nej berú len ako nutné zlo. Tak sa snaží deťom naočkovať takéto stupídne názory a vyvolať v nich pocit, že sú zlí a mama ich odkladá, lebo je z nich vyčerpaná. Nemala by.
@oktoberka podla jej slov : lebo že má 3 deti 😀
@zuzitko74 je na materskej, je s nimi doma 🙂
Tak kto je na vine?mama?babka?deti?
Mila babka😅
Mamička vie, že stará mama takéto hovorí deťom?
@oktoberka tak to sa snažím zistiť, že prečo im to môže vravieť. Často nad tým premýšľam, tak som chcela počuť aj názor iných ľudí. Že jednoducho by to tým deťom vravieť nemala. Skôr ich nejak motivovať nie? Napr. (Musíte máme pomáhať,ste už veľký šikovný. )
@zuzitko74 myslím že áno. Vie
Tak potom nerozumiem, prečo ich tam ďalej vodí.
@zuzitko74 lebo ma od nich pokoj babka by si mala stanovit hranice mama je na RD ma sa o deti starat
Babky hovorievaju kadečo ale deti aj tak viac vnímajú činy ako slová.
Starká možno nie je nadšená z toho, že sa večne musí o deti starať....možno je už unavená a vyčerpaná (to ju síce neospravedlňuje za takéto reči), ale ak je mladá na materskej, tak nech neodkladá deti ku matke, ale nech sa o nich stará.
No,babke by mala ruky nohy bozkávať. Nie riešiť ešte ty,čo im babka vraví. Možno akurát máš to šťastie to počuť,určite im babka nijak neubližuje.
@loginexistuje Babka by sa mala prestať hrať na chrumkavú hrdinku, ktorá pomáha dcére s deťmi, lebo takýmto spôsobom nikomu nepomáha. Mamička detí by si mala uvedomiť, že pre vlastné pohodlie vystavuje deti rečiam, ktoré môžu viesť k tomu, že sa jej odcudzia.
Len aby na tieto reci nedoplatila samotna babka. Ked sa detom mama venuje, citia pri nej, ze nie su na pritaz, mama ich vodi k babke, lebo povedzme chce, aby mali aj s nou pekny vztah, detom sa casom nebude pacit, ze sa babka takto vyjadruje a nebudu k nej chciet chodit.
Babka by to nemala hovorit. A ani by sa nemala starat s taymto pristupom o vnucata...
Od veci...ale dnes som na plazi zazila babku.
cca 3 rocne dievcatko po 10min hulakania nesedkalo na lehatku a necakalo na to pokial babka zbali veci a odbehlo.
Babka zase zaziapala, stratila nervy, pribehla k dievcatku schmatka za cop a skoro vo vzduchu odsikovala malu na lehatko. Som sa musela udrzat (a aj polka beachbaru) aby som jej nesla nieco povedat.
Si myslim, ze by sa tiez mala vykaslat hrat na babicku...
@zuzitko74 Hlavne by si mladá mala prestať robiť z babky opatrovateľku detí a ešte k tomu, keď je na materskej.
Automaticky sa natíska odpoveď, že sa ich mama naozaj zbavuje, ale nemusí to tak byť, zvonka je niekedy ťažko posúdiť. Píšeš, že je na materskej, ale hádam bábätko babke nenecháva, tak je asi skôr na RD a popri RD sa dá z domu pracovať, dá sa študovať, môže mať zdravotné problémy, pre ktoré potrebuje momentálne pomoc s deťmi... To, že niekto "je doma" v zmysle nechodenia do práce ešte neznamená, že naozaj je fyzicky doma. V každom prípade ale nech je dôvod akýkoľvek, či už skutočný alebo sa ich len mama zbavuje, babka je dospelá, svojprávna a pokiaľ ju to obťažuje, ona sa musí sama prejaviť a odmietnuť opatrovať vnúčatá. Nie je povinná sa o ne starať a oveľa lepšie by bolo rovno odmietnuť, než do nich takéto reči tlačiť.
A prečo autorku témy toto zaujíma?rieši,čo babka hovorí?
Tu ženu pozná?tak potom vie,kto koho využíva.
Má deti vo veku 9,4 a jeden rok. Chodia k nej často ona k nim tiež veľmi často chodí. Ďakujem za vaše názory. Je mi lepšie že niesom sama kto má pocit že by to tým deťom takto vravieť nemala 🙂
tak v prvom rade by matka nemala tak casto tie deti k nej davat a ano babka by to detom hovorit nemala ale zjavne si nevie nastavit hranice a dcere povedat nie nevezmem ich teraz raz za tyzden staci
co je to casto su tam a teda aj to rocne ? zasa sa netvarme ze vsetky matky su matky roka a babky nemaju pravo byt unavene
a stale si neodpovedala preco ich tolko dava babke a ako casto to je do tyzdna ?
@loginexistuje každý víkend, buď oni idú sem alebo ona k nim 🙂
A preco to vlastne riesis?
@mandarinka555 To nech si riešia tie dospelé ženské medzi sebou, to mi je fakt jedno. Nie je mi však jedno, že tá babka takto tým deťom hovorí.
Ja mám 3 detičky, štvrté čakám, noa mamka mi deti berie tak každý druhý týždeň na víkend alebo aj dlhšie keď ma dovolenku tak aj na týždeň ale tú najmenšiu nie ona je ešte kojena. No a tiež občas povie že konečne si mamka oddýchne od Vás, a ešte som zabudla že chodí aj k nám spávať a aj tak na pol dňa vtedy ich berie vonku a tak. Keď žil ešte môj otecko tak tam boli stále u unho deti
Autorka, prečo ty riešiš, čo babka vraví svojim vnúčatám? Kým ich neposiela do teplých krajín, je to v pohode. Veď im hovorí pravdu . By ma riadne nasrdila suseda, ktorá by ma opisovala na verejnom fóre, ako sa rozprávam s vnúčatami.
@oli18 myslela som že tá čo má odsúdi ani nepríde 😀🤔ďakujem môžem ísť spat
Tak iste je to pre deti nepríjemne počúvať takéto reči a samozrejme že si zo môžu zapamätať