Ako by ste si vysvetlili takúto situáciu, na internete sa rodina doslova pchá do zadku a potom keď príde na návštevu ani sa mňa nepozrie a nechce sa vôbec komunikovať, myslím si že je to kvôli majetkom.
Aký máte názor?
Máte záhadu, že prečo je to inak na nete a prečo v realite a je to pre Vás prekvapujúce.
Pretože vo virtuálnom svete nie sme konfrontovaní priamo rôznymi náročnými životnými situáciami. Byť online znamená nízku sociálnu konfrontáciu,stále je tam tá bariéra ,PC, byť v reálnom kontakte je náročnejšie. Virtuálny svet je taký fantazijny priestor,sme viac uvoľnenejší. Je to také neosobné .
Píšete ,že cítite ,že Vám závidia a žiarlia Vasi príbuzní kvôli majetkom a potom keď prídu ku Vám tak ťa ťarcha závisti na nich doľahne. Cez PC oni to tak neprezivaju ,lebo vidia monitor a ten ich chráni a aj ich sebavedomie , no keď prídu ku Vám sú natvrdo konfrontovaní so svojím statusom a výkonmi , to otrasie sebaúctou. Vaši blízki reálne majú ťažkosti sa vyrovnať so svojou inakostou v porovnaní s Vami . Veď celý život v našej spoločnosti sme konfrontovaní,aki sme ,na akej úrovni, aky máme kvalitu života,aký máme status . A potom sme rozhaseni, lebo si myslíme ,akki sme neúspešní i keď čo je neúspech, to je relatívny pojem .
Ako vyzera pchanie do zadku na internete?
Ze ich "pchanie do zadku" na internete by so ignorovala a na návšteve by som tiež nekomunikovala. Však na čo? Nech si pokeca so skriňou, keď nechce so mnou
No určite majú dáky problém. Normálni vyrovnaní ľudia toto nerobia.
My tvoju rodinu a vztahy v nej nepozname.
Ale vela ludi to ma tak, ze ked "nevidi", su komunkativni, napr. vela pisu, aj zavolaju a pri osobnom stretnuti su utiahnuti a ty mas pocit, ze asi tam je nejaky problem.
Su ludia, ktori su introvertnejsi a ak pridu na obcasnu navstevu, maju problem sa "chytat" a byt taki uvolneni, ukecani, bezprostredni...
Vobec to nemusi byt namierene nieco voči tebe, vela zavisi fakt od povahy