Váš názor na môj vzťah

soffy14
3. dec 2022

Ahojte, chcela by som vedieť váš názor na môj vzťah. Mám priateľa s ktorým som vo vzťahu skoro 3 roky. Ešte spolu nežijeme no plánujeme .
No strašne ma serie že o mne u neho doma nevedia. Absolútne nič , nevedia ani len to že existujem alebo dýcham . Keď som sa ho na to spýtala tak mi odpovedal že nechce aby sa mu do toho rodičia starali . Preboha je to normálne aby jeden chlap nepredstavil svoju partnerku doma s ktorou si chce založiť rodinu . Pretože buď som debil ja alebo on .

dzulli1980
3. dec 2022

No po 3 rokoch je to kus divné ... čosi za tým bude ... reči sú reči, skutky sú skutky, pamätaj na to 😉
@soffy14

soffy14
autor
3. dec 2022

@dzulli1980 možno to bude asi tým že som romka a kto vie čo by mu doma nato povedali

simona20201309
3. dec 2022

@soffy14 áno, je to dosť možné. Mrzí ma to. Konfrontovala si ho tou otázkou? Skôr či neskôr sa to jeho rodina bude musieť dozvedieť. Toto ma úprimne zaujíma, ako sa to vyrieši.
Ja poznám Róma, ktorý nikdy inú priateľku, ako bielu, nemal. Chlapec z našej ulice, slušný, fešák, pracujuci, futbalista. Ja som bola jeho prvá a on môj prvý. Tiež som ti nezvládla kvôli mojej rodine. Dodnes nad tým rozmýšľam, ako by sme si žili. Dnes má krásnu,,bielu" ženu, 2 deti. Je to jeden zodpovedný otec. Už sa len občas stretávame na ulici, keď idem navštíviť rodičov. Jeho žena naozaj vyzerá byt šťastná. Skus mu toto uviesť ako príklad.

liljana
3. dec 2022

Tak sa rychlo zoznam a prides tu potom nadavat na svokru.🙂

soffy14
autor
3. dec 2022

@liljana tak to určite nie. Ja nemusím nadávať na niekoho za chrbtom keď ja jej to môžem povedať rovno do očí 🤣

pralinka25
3. dec 2022

je to absolutne divne to je jedna vec a druha je ta ze nie je to chlap ked sa boji doma predstavit partnerku. uprimne si myslim ze stracas s nim cas. aj si sa ho niekedy pytala ako si to predstavuje v buducnosti?

dilino
3. dec 2022

Podľa mňa nechce ťa priviesť domov lebo vie že bude doma u rodičov cirkus a hádky a možno ho prinútia aby TI dal zbohom. Ja by som sa ho opýtala na rovinu bud ťa zoberie domov a ked nie je koniec. Preto aby si vedela na čom si zbytočné aby ste to nepredlžovali. Načo aby si stihla mať aj deti pokiaľ mu mama nakáže že to s tebou skončil. Ja by som takého partnera nechcela že po 3 rokoch má jeho rodina nepozná len preto že si romka. Romovia sú niektorí lepši než biely. Otázne raz to bude musieť urobiť a predstaviť ťa. Ak by ťa miloval tak sa za teba postavy a povie rodičom že to je jeho život. ON s tebou bude žiť. Ale ako si sa nechystá. Podľa mňa to dobré nebude. Keby ste sa zoznámili že ste spolu pár mesiacov pochopím ale nie že som s priateľom 3 roky a ja nepoznám jeho rodinu. TY máš s toho aký pocit podľa teba čo nastane ked ťa vezme predstaviť domov. Kedy by to povedal keby že si tehotná a povedia že nechcú romske vnúča. Moja zlata ušetrí si problémy. Môže nastať situácia ako u mojej kamarátky už bola tehotná tiež romka ON biely ked to povedal doma rodičia mu dali na výber bud ONI alebo ONA a dieťa. A to bol jedináčik. Chodil za ňou tajné matka zistila vydedili ho. Tak aj ta situácia u vás sa môže tak udiať .Tak radšej rozmýšľaj aby si neostala sama z dieťaťom alebo toľko to bude odkladať že roky TI ujdú a aby si neostala bez deti. Aký TY máš s toho pocit. Tvoji rodičia ho poznajú u vás už za ten čas bol. Ked ťa nevzal predstaviť domov myslím si že vie aká bude reakcia rodičov a preto nechce riešiť situáciu pokiaľ o nič nejde ale myslím si že sa za teba hanbí a preto ťa rodičom nechce predstaviť. A vonku bežné spolu chodíte na nejaké nákupy. Videla si jeho rodičov už či vôbec nevieš ako vyzerajú. A ked si mu povedala že chceš spoznať jeho rodičov čo TI povedal. Trápi ťa to a situácia ja by som ho nechcela pokiaľ neviem na čom som. Vieš ked ho rodina postaví pred dilemu alebo MY alebo ONA čo urobí hádaj 3 krát asi dá prednosť im. Pod tlakom sa s tebou rozíde. A tebe roky ujdú a čo dalej partnera čert ber toho sa dá nájsť vždy ale ked premeškáš vlak zvaný deti to nepočká. Zvažovala by som veľmi na tvojom mieste čo dalej. Koľko máš rokov TY a koľko ON.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jane89
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dzulli1980
3. dec 2022

Súdiac podľa toho, ako sa autorka príspevku vyjadruje, si nemyslím, že je to "tučná otrhaná Cigánka z osady, ktorá sa živí psami a patkáňmi" ... ver, že sú aj slušní rómovia, dokonca u nás, a to pracujem v štátnej inštitúcii, je rómka na jednom z vysokých postov ... takže nie každá rómka je "tučná otrhaná Cigánka z osady, ktorá sa živí psami a patkáňmi".
@jane89

jane89
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jane89
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
drake122
3. dec 2022

No a prečo si myslíš, že "u neho doma" sú rodičia? Však možno tam má ženu a 3 deti...

bubulacikkk
3. dec 2022

@soffy14 poviem ti co som zazila ja..tiez som romka ..s priatelom sme chodili asi pol roka a stale ma nepredstavil nikomu..on poznal moju celu rodinu.Raz sme boli u krsnej a pytala sa ho ako vzali nasi ze som "ciganka"v tom uz som povedala aj ja(dovtedy sme sa o tom nebavili)ze mi to vadi ale co spravim nic ..moja krsna mama povedala ze toto sa nepatri a ze ak sa za mna hambi nema to vyznam bud ma prijmu alebo nie ale je to na nom ako sa zachova.Je jedno ci by suhlasili....to sme uz ale mesiac spolu byvali ..na druhy den dosiel za mnou ze pridu k nam.Ze mams bola veeelmi proti ale ze chcu ma spoznat aj moju dceru(bola som rozvedena mamicka dcerka mala5rokov)...tak som navarila pochystala ..prisli predstavila som sa sama kedze moj sa klepal ako pes ..a cuduj sa svete kecali sme aj malu hned na ruky vzali ..potom som sla do kupelne .jeho otec mu povedal Lubis ju?on ze velmi...tak budte stastny je to dobre dievca...od toho dna sa mi zda ze ma mali radsej ako jeho 🤣naozaj mal by sa k tomu postavit ako chlap...jeho rodicia uz neziju ale velmi som ich mala rada a aj oni mna...neboj predsudky su aj budu..ak ta spoznaju bude dobre a ak ta nahodou neprijmu nevadi ..ak sa za teba postavi neries rodinu...jeho mama kym ma nepoznala mu"zakazala v25,rokoch so mnou byt) povedal ..ak ju neprijmes
a odpises ma ok nemas syna...❤️drzim palce

dzulli1980
3. dec 2022

@jane89 Zrejme predsudky v rodine? ... ťažko povedať ... no ja, keby som bola na jej mieste, by som o takého partnera nestála ... hanbí sa za ňu, za to, že je rómka, hoc zrejme slušná, no stále "iba" rómka.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzinka888
3. dec 2022

Nechce si s tebou zalozit rodinu. On svoju rodinu ma a teba tam nechce zaclenit. Prepac. Ale on ti iba hovori co chces pocut( o tej rodine). Mala by si chciet ciny ( aby ta zoznamil)nie keci.

bubulacikkk
3. dec 2022

@soffy14 ps..ale tri roky....no to by som nekaceptovala prepac...mna by to dusilo a nemohla by som s nim byt...co ak sa raz stretnete na ulici s jeho rodinou?...neviem ...skus sa s nim porozpravat toto je take ...

marca12
3. dec 2022

@soffy14 aha,uz mi je vsetko jasne. Kurna,ale co je to za chlapa,ktory sa nevie postavit za svoju lasku? S takym by som rodinu ani buducnost neplanovala.

danica2711
4. dec 2022

@soffy14 on si s tebou zjavne rodinu založiť nechce, nestrácaj s ním čas

maxxim
4. dec 2022

@dzulli1980 presne tak

panelacikova
4. dec 2022

navrhujem najprv sobáš. potom spoločné bývanie. následne dieťa. a potom nech vás vezme a predstaví svojej pôvodnej rodine tú svoju súčasnú rodinu.

mariska30
4. dec 2022

@soffy14 Nechce ťa predstaviť preto, pretože pozná svoju rodinu, svojích rodičov a ich názor na nás,, Cigánov"😀 A aj ich reakciu na to ak by ťa predstavil..😀 Mám tetu ktorá je vo vzťahu vyše 19rokov z "bielym,, a jeho rodičia ju doteraz nemusia (akceptujú ju jedným okom)😂 len preto že je cigánka.. 😂A to žijú na úrovni a jedno z ich detí chodí na právo
(môj bratranec)😀

sono2
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ukulela
4. dec 2022

@jane89 sorry, ale asi by sa 3 roky nefrajeril s otrhanou z osady... niekto tu pisal o skrytom rasizme, no tvoj prispekok je okaty rasizmus.

@soffy14 musite sa pozhovarat. Nebol by s tebou, keby ta nemal rad. Len zrejme citi problem v jeho rodine. Treba sa otvorene pozhovarat.

morgane1975
4. dec 2022

@soffy14 nie je nahodou zenaty?

morgane1975
4. dec 2022

@soffy14 toto by ma v zivote nenapadlo… ak niekoho lubim je mi jedno aku ma farbu pleti…. To v 21.storoci sa este riesi?

olimuc
4. dec 2022

Skor by ma napadlo, ze ma este jednu priatelku/ manzelku … to, ze si romka a rodina mala problemy, to by riesil do roka. 3 su prilis dlhy cas. Keby s tebou chcel nieco vaznejsie, to by poriesil.

kvetina1990
4. dec 2022

Ja to mam ináč. Sme spolu zatiaľ pol roka. U neho som už bola. Tiež riešil bývanie ze spolu. Ale žiť na dedine neviem, mam dieťa to by veľa muselo meniť. Ale neviem. Chce mať ženu ale nemá akosi veľmi kde ju priviesť.
co mi tam vadi ešte. Ze hoc je dom veľký, tak všetko je tam ako keď to postavili staré všetko. Plus hore všetky izby prázdne lebo iba dolné poschodie využívali... Sme hore v jednej izbe kde je perinak a staré zrkadlo ktoré mala moja babka. Dokonca nemá ani vlastnú izbu a skriňu. Veci mam uložené niekde bokom. On sa prezlieka dole chodí po izbách alebo co a ide tu a tu a odtiaľ vezme niečo a odtiaľ. Tak ako ja chápem bohatý nie je ale zarába a mat vlastnú izbu so šatníkom to je predsa zaklad si myslím. Chce mať ženu tak ved sa snszim ze aspoň do niečoho ju priviesť nie do poloprázdneho domu kde sa vše rozpadá a treba všetko prerábať. Viem ze možno to riešim ja skoro ze sa uvidí co bude časom. Ale neviem no. Veľmi ma to odrádza. A ďalšie kolo toho