Môjho manžela sestra ma volala po mene jeho ex .
Potom mi jeho mamina ukazovala ich fotky .
Jeho ujo vravel,že aj ona bola pekná a nevie prečo ho nechala.
Jeho mala neter spomínala čo s ňou zažila a ja som sa jej spýtala či si pamätá na nás zážitok nebudem konkretizovať a povedala že nie mi sme spolu každý deň ony 3 krát do týždňa ja sa starám a dám aj posledné ona nič mi máme spoločné koníčky ony vôbec nemali z jeho rodinou nebola vôbec často vôbec nemali vážny vzťah a aj tak počúvam o nej do teraz a môj manžel mi tiez o nej povedal všetko aj o jej mame .Teraz ked sa pytam nechápe prečo ju rozoberám asi preto ze viem o nej aj to aky dom majú aka je jej mama pes práca s kým sa stretavala
tak asi boli spolu dlho -hold rodina si zvykla .. zvyknu si aj na teba .. a vztah mozno mali vaznejsi ako si myslis -ale to ti nepovedia ..
Samozrejme vadilo, ale oni časom prestanú o nej hovoriť
samozrejme,ze by mi to vadilo,a riadne,lebo ak ju stale spominaju pred tebou a este ta vola sestra jej menom-to je nedostatok slusnosti a respektu k tebe...ak ta tvoj partner nechape,ze ti to vadi a neupozorni rodinu,tak by som zvazovala rozchod...pripadne sa ich na rovinu spytaj,ked tam budete viaceri,ze ci chcu aby sa vratila ona a ci ty mas ist prec....ex je ex a jej existencia nema co narusat tvoje miesto v rodine tvojho muza...nie je ani dovod,aby si o nej okrem tohto problemu hovorila s tvojim muzom,ale ani s jeho rodinou...
mňa by to rovno urazilo...
takéto správanie nech si nechajú... radšej by som sa s nimi ani nestretávala...
Kazdy ma svoju minulost...neriesila by som...
@viestta nie, nemá. zo second handu má vtedy, ak má ten muž s danou ženou aj deti, to by som ako-tak chápala.....
autorka: mne by to tiež vadilo. o čom to však svedčí? o tom, že partnerova rodina je tak trošku primitívna (až na výnimku netere, ktorá je zrejme neplnoletá a neuvedomuje si, že ti tým môže ubližovať....)... a práve preto by som si dala poriadne pozor na to, ako sa k tomu stavia práve partner. pretože /a ach, panebože, za toto som na MK večne kameňovaná/ ak má s bývalou frajerkou - hoci ich nespájajú deti - on osobne výborný vzťah a reči jeho rodiny mu doslova lahodia, tak radšej daj ruky preč :(
ak mu to lezie na nervy podobne ako tebe, tak sa s nimi jednoducho istý čas nestretávajte, nech si zvyknú, že bývalá ostane bývalou a nech je jej zem ľahká 🙂
@perdita11 tak to je nepríjemné, ale je to predsa len trošku iná situácia... paťo-peťo-----podobné mená, nejaký čas hrá rolu.... ale žeby niekto otvorene chválil tvojho bývalého a večne ho spomínal? tak to je cez čiaru, myslím si.... rozdiel je pomýliť sa a rozdiel je spomínať donekonečna a vyzdvihovať priority nejakých bývalých partnerov....
@panelacikova mozno skus povedat priatelovi otvorene ze ti to vadi a ci by na to mohol upozornit aj svoju rodinu.
Ked by nepreslo tak povedat slusne jeho rodine, ze ti to nie je prijemne. Ako dlho ste spolu?
@perdita11 to adresuj autorke.... 🙂 ja som len zareagovala na tvoj príspevok, že ešte nejaká tá zámena mena.... pochopiteľné... ale aby sústavne spomínali ex v každej situácii, to by som ja osobne teda nedala...
@panelacikova promin, ja ze mi odpisala autorka 😇
@perdita11 pohodička 🙂
Mas Nejak moc info o jeho ex a tiez nechapem preco ju riesis. Ked ti bude svokra ukazovat fotky tvojho muza s ex tak sa pohrab vo foto na fb a ukaz jej fotky tvojho ex .. a povedz jej ze mal fantasticku mamu, Nechapem preco si snimi kazdy den ? To zijete u svokry vsetci aj svagrina a neterka? Asi by si mala mat viac zivot mimo jeho rodinu ked jeho zene maju potrebu smutit za dakou ex. Asi ta nemaju moc radi ale Hlavne ze tvoj muz ju nespomina😉
Mňa tiež pár krát svokra oslovila menom ex od manžela. V duchu som sa zasmiala a prešla som to bez povšimnutia. Toto sú primitívni ľudia s primitívnym správaním. A primitívny je aj tvoj manžel keď ti o nej tak dopodrobna rozpráva. To načo vyťahuje detaily ???🤦ho niečo žere ? S tým by som si to vybavila extra a tých ostatných by som prehliadala
Povedz starému,ze rozoberas jeho ex,lebo ju mas na tanieri každý raz,ked ste u jeho rodiny. Ak tam vsetci aj bývate spolu,pan Boh ochraňuj, už dávno by som tam nebola.
Vzdy,vzdy ked niekto zacne o ex, ty pokračuj vo svojom,alebo zmen temu úplne ,alebo "oj idem na wc"
Ak ta švagriná osloví menom ex, a uz to robí pravidelne a ocividne úmyselne, opýtaj sa jej ci uz senilnie,ze si nepamätám na koho svadbe bola a ako sa ty voláš!?
@simi9 ja mám zas opačný problém. Že som rozvedená a pred mojím terajším priateľom stále hovoria o mojom ex. Tiež sa mi to nepáči už som im to hovorila veľakrát ale oni to majú spojené ako s nejakým míľnikom spomienkovým. Napríklad keď si na niečo spomenies že počas strednej školy sa mi stalo to a to alebo keď som bola ešte na vysokej tak moja mama hovorí keď som bola ešte vydatá keď žila s tamtym tak to a to. A hovorí to strasne často. Alebo sme boli na jednej svadbe a po nej moja mama pred mojím terajším rozoberala detaily mojej svadby ako prebiehala koľko peňazí to stalo. Už som to hodila za hlavu
Ja som sa vydala za stareho mladenca, ktory mal predo mnou tolko ex, ze ked sme cakali babatko, aj som dufala, ze to bude chlapec, lebo pre dievcatko by sme tazko hladali meno 🤣
Na kazdej navsteve u svokrovcov sa stale dostala rec na niektoru z jeho ex. Vacsinou v zlom ( hadam len jedna bola slusna osoba). Ani som nevedela, ci tym chcu nahnevat mna, alebo manzela. Ale po par rokoch nereagovania na tieto primitivizmi, ich to preslo 😉 viac by ma nasralo keby mi o ex rozpraval moj manzel 👿
Ak Ta tym chcu strapnit, otoc situaciu proti nim, aby sa zobudili z toho sna. Ako radili hore - zosmiesnit jeho sestru, pripadne si vymysli pre nu nove meno - odporucam Araňa😉 . A ked vyberu fotky, povedz ze Ta nezaujima minulost, ale buducnost.
Áno tiež by mi to vadilo. Nabudúce by som jeho sestre otvorene povedala, ze ty sa nevolas ako jeho bývala priateľka , tvoje meno je XX a uráža ťa to. Nechápem, prečo si ticho. Mne to príde vyslovene drzé spravanie. Sú pary spolu aj 30 rokov, rozvedu sa a čo? To treba potom omieľať o ich ex cely život. A ešte pred tebou? Ja by som sa ich otvorene opýtala, či im nepríde ani trochu blbe aj po toľkých rokoch tu pred tebou stále riešiť jeho ex, že či Vam neboli na svadbe, neprišlo im svadobne oznamenie a nevšimli si, že tvoj manzel je už ženatý a za teba.
verím tomu že po čase už aj tebe bude tá jeho ex chýbať týmto tempom 😀
normálne si otvor ústa či im všetkým preskočilo alebo hrajú nejaku dohodnutu hru 😀
No je tu možnosť, čo poznám mnohé ex, ktoré sa neprenesú cez rozchod, že daná ex intenzívne vyvíja tlaky a stretnutia s jeho rodinnými účastníkmi. Ktovie s kolkymi chodí potajomky na kávičku a ťahá info. Ja som poznala v živote 2 také zeny. Síce úplne zúfalé, ale aspoň mali pocit, že tak majú kontakt so svojim ex cez jeho rodinných príslušníkov, aj keď si chlapi žili po rokoch už dávno svoje životy.
Oslov svokru menom mamy tvojho bývalého.😄
ja by som si to nevsimala , neviem ci mate deti ale s v tomto take prelomove... ked pride brat domov , obcas spomennieme jeho exky ale uricte nie v pritomnosti novej zeny...to by som sa citila trapne, a ona urcite tiez...moj kamarat tiez mal taku ex ze jeho rodina ju zboznovali, ale ked si potom nasiel kamosku , maju 2 deti a su najstastnejsi...to prejde uvidisss...
Moje švagriné (o cca 28rokov staršie odomňa) dokonca obnovili vzťah so svojou exšvagrinou keď má spoznali 😂tak veľmi som sa im nepáčila....Bože my sme sa vtedy tak s kámoškami vyrehotali,že konec....Oni všetky 3 sudičky sa vybrali za ňou na návštevu,nevadí,že sa roky (skoro 30) nevideli,nekontaktovali,proste prioritou bolo ukázať mi,kde je moje miesto (až za ňou)....Porozprávali mi celé nadšené ako super to stretko dopadlo,ako im chýba a blabla....a ďalšie sa nekonali 🤷♀️....Ona musela pozerať na ne ako na pomätené 😂😂😂😂
Mne by to vadilo... ale zas, pokial boli spolu viac rokov, tak tam bola sucastou inventaru nejaky cas... akoze povedat nastupkyni, ze predchodkyna bola velmi pekna a nechape, preco sa rozisli, to je vrchol sedlaciny 🤦♀️ to hovoril priamo tebe, ci si sa dopocula? Ukazovat fotky?? Wtf... no to je svokra jak vino. To, ze si mala neter daco nepamata, by som nebrala tragicky, nepozna ta dlho... musis si s nou budovat vztah a vytlaci spomienky na tu predtym. Bratranec mal Annu a Andreu a sem tam sa to tiez motalo.
Moja frajerka tolko chvali a spomina svojho byvaleho, ze ten k..ot uz aj mne chyba.😁
Máš chlapa zo second handru, treba sa s tým zmieriť.