Vadili by vám predsudky?

18pohodacka
24. aug 2015

Prosím nazor na život po rozvode v jednej domácnosti s bývalým exmanzelom, kde je kľud a vzájomná tolerancia a tento stav je a bude z finančného hľadiska nemenný a na druhej strane nový, niekoľkoročný vzťah ženy s novým partnerom, ale bez planovania spoločnej domacnosti, inak plnohodnotný úprimný vzťah. (všetci sa boja "popalenia"). Ako by ste toto vnímali vy? ak by sa vám to stalo a boli by ste takto šťastné a spokojné brali by ste ohľad na nejaké konvencie? Skúste písa. Z pohľadu pozorovateľa a potom z pohľadu,keby sa to priamo vás týkalo.

alexmianina
24. aug 2015

Kto sa boji, nech nechodi do lesa. Bola som v takejto situacii, akurat som dala sancu laske a nie strachu. S ex sme zostali kamosi aj nadalej, popalenie sa nekonalo, naopak, bola svadba a dve krasne deti. A super zivot so super chlapom. Inak nie som konvencny typ ani zdaleka, ale som taky romantik blaznivy, ze ked uz, tak nech to ma nejaku uroven ☺☺☺

evitka83
24. aug 2015

100 ludi, 100 chuti...osobne by som sa na konvencie mohla vykaslat. Pokial su/budu vsetci zucastneni spokojni, nevidim dovod neist do toho. Problemy riesim az ked nastanu, mozno by som si len preistotu zmluvne osetrila veci okolo byvania, bytu, podielania sa financne na chode domacnosti atd. A najdu sa vzdy ludia, ktori nad tym budu krutit hlavou...ale vlastne stastie by mi bolo prednejsie ako nazory inych

miyya
24. aug 2015

Ak ty si šťastná a vyhovuje ti to, tak by som to neriešila. Určite radím príliš to s okolím neriešiť a každej otázke sa diplomaticky vyhnúť.
Určite vždy ťa zamrzí keď začuješ niečo uštipačné,ale tomu sa nevyhneš nikdy. Ži si svoj život, ktorý ťa robí šťastnou. Ostatní nech sa starajú o vlastný život. 🙂

oldman50plus
24. aug 2015

Ja som v nejakej podobnej situácii. Neviem si dobre predstaviť ako je v bývalom partnerstve skutočná pohoda, to si len môžeme nahovárať, myslím že minimálne u jedného tam bude značný diskomfort. Za mňa - nie kvôli konvenciám ale kvôli sebe samému - preč ak to vonkajšie podmienky čo i len trochu umožňujú (lebo jesť a bývať sa musí 😀 ) aj napriek tomu že napríklad ja už si určite nikdy nevybudujem čo i len podobné hmotné podmienky ako ešte stále mám.

janickacrazy
24. aug 2015

Podobný vzťah sa tu už kedysi rozoberal, každý má na to svoj názor. Mne osobne to príde také od veci, ani ryba, ani rak. Bývať s jedným chlapom a chodiť s druhým. Neviem si to dosť dobre predstaviť, najma ak sú tam ešte aj deti, tak by som sa určite odsťahovala. Ked si aj bývalý nájde priateľku, aj tak tam budete bývať pekne spolu? 😕

anavila
24. aug 2015

celé je to podľa mňa na hlavu

jabadaba
24. aug 2015

musim suhlasit s @oldman50plus - minimalne jeden nebude az tak vnutorne v pohode ako sa moze na prvy pohlad zdat. Zalaskovany partner bude ok, ten bude doma levitovat, ale ten druhy sotva. K napatiu, tomu vnutornemu minimalne, podchvilou bude dochadzat. A to nie je zrovna stastna situacia. Pokial dvaja uz medzi sebou skoncili, nemaju co hladat pod jednou strechou. Mali by si dopriat volnost so vsetkym co k tomu patri, aby sance zacat znovu boli vyrovnane. Cize, hladala by som moznosti ako vysporiadat byvanie, starostlivost o deti a pod. Ze su tam obavy z popalenia aj u noveho partnera? Hm....mozem sa len pousmiat. Vyhovorka jak traky! Samozrejme po rozvodovej skusenosti by som sa nehrnula hned s niekym byvat a zakladat stastnu rodinku. Ale udriavat status quo ake je tu popisane len preto, ze sa zucastnene strany boja opatovneho popalenia....to uz nie je argument. To je zbabelost a pohodlnost.

horana
24. aug 2015

Predsudky by mi vobec nevadili, ale domiesane neujasnene vztahy mozu priniest len a len problemy, hlavne ak su v hre aj deti.

spirit16
24. aug 2015

Ked sa prestanes zamyslat nad tym, co si o tom, co urobis budu mysliet druhi ludia, tak vtedy zacnes zit skutocne svoj zivot.

A co sa tyka pohladu zvonku? Ako by som sa na to pozerala ja? Tak urcite by sa to predpokladam obcas dostalo do reci, tomu nikdy nezabranis.
Ludia su zvedavi a ked je nieco nestandartne, tak to ponuka siroku skalu zaujimavych uvah, ktore su vdacnou temou na pokec, ked nie je o com druhom hovorit.
Avsak Tebe ako osobe, ktorej sa to tyka, to moze byt jedno.

sense
24. aug 2015

Predsudky mi nevadia ale vztahy treba doriesit....dvaja sa predsa nerozvadzaju ak si dobre rozumeju....takze jeden z rozvedenych to asi tak idealne nevidi predpokladam ze to je ten kto nema druhy vztah...ako pozorovatel je mi to jedno pokial sa to priamo mna netyka a z pohladu zucastneneho...by som riesila osamostatnenie ci uz by som bola ta co by mala novy vztah (z ucty k sebe a ex) a z ucty k sebe by som netolerovala keby moj ex s kt. Zijem pod jednou strechou mal iny vztah...

sissy27
24. aug 2015

tradičné nemusí znamenať automaticky dobré a netradičné nemusí byť automaticky zlé 🙂 pokiaľ to vyhovuje všetkým priamo zúčastneným, teda exmanželom, prípadným deťom a novým partnerom, tak nevidím dôvod sa nad tým pozastavovať...oveľa horšie mi príde také to v dnešnej dobe bohužiaľ dosť bežné "žijem s chlapom, ktorý ma bije, nadáva mi, nevenuje sa deťom, nedáva mi peniaze, ale nerozvediem sa, lebo pripravím deti o rodinu" ...
okoliu nemusíš vešať na nos ako žijete, podstatné je, aby to vám vyhovovalo a pokiaľ to z akýchkoľvek dôvodov prestane niekomu z vás vyhovovať, tak mať gule na to, aby ste si sadli, porozprávali sa a vyriešili...

vivusika
24. aug 2015

A prečo riešiť, čo si myslia iní? Ja to hádžem za hlavu. U nás je to tiež také ,,ako v Amerike,, . My sa napríklad normálne navštevujeme s mužovou ex, chodí s nami na výlety, k nám na grilovačku... Ale oni už boli rozvedení, keď sme my začali spolu žiť a to je už úctyhodných 16 rokov 😉 A tiež som počula narážky typu, že čo u nás ona robí, ja by som to nedovolila...

prasiatko30
24. aug 2015

ja poznam jednych susedov co skoro ziju tak ako to popisujes - hovorim skoro lebo ona ked sa dozvedela ze ju uz nemiluje a nasadil jej parohy tak sa proste musel odstahovat - v ramci jej dusevnej hygieny - ale ked jej zahlasil aky podnajom chce hladat tak mu nasla byt, ktory splnal urcite poziadavky - medzi inymi musel mat 1-2 izby pre ich deti - maju spolu tiez 3 deti- ale inaksie sa k tomu postavila asi tak ze chce to co je najlepsie pre ich deti. ten chlap odkedy su rozideni je u nich doma a s detmi na dvore viacej ako ked boli spolu, on pride kedy chce, vela krat ho vidim ze vodi deti do skoly, jeho rodicia a surodenci ked pridu na navstevu tak sa ubytuvavaju v dome kde ostala zena s detmi. a ten kto ich pozoruje a nepozna ich tak si mysli ze su este stale one happy family, lebo oni dvaja maju korektny vztah ale ziju si kazdy svoj zivot a deti to tiez velmi dobre vedia. okolie na to nehovori nic lebo ako hovorim mozno velka sprava bola ta ze sa rozisli ale teraz - nikto to neriesi - tiez je pravda ze sa asi obklopujem ludmi, ktori neriesia druhych ludi. 😝

haslerka27
24. aug 2015

pride mi to scestne....vzdialeni znami takto ziju....ona si nasla chlapika,rozviedla sa smuzom a zije s nim a dvoma detmi v byte....vikendovky prerandi s priatelom.mne to pride cudne,trosku mimo.ved ak sa rozvediem,chcem zacat novy zivot,sama.....

ivett1
25. aug 2015

som dosť tolerantná, ale stará škola, neznášam nevyjasnené vzťahy a mám rada čistý stôl ... tiež som sa rozchádzala s priateľom v "mieri" ...ale nedokážem si predstaviť, žeby som sa s ním - aj keď sme neboli manželia - denne stretávala v byte a pri tom randila, resp. užívala si s druhým...myslím, že užívala je ten správny výraz, keďže by sme nechceli spolu žiť a bývať z dôvodu, že "sa už nechceme popáliť" ... ako ...nie je lepšie (a čestnejšie) priznať si, že si len chceme spolu vrznúť a je nám dobre, keď sa nemusíme o seba starať ako trepať niečo v zmysle...že ..."nebudem s tebou žiť, lebo sa už nechcem popáliť"... tu niečo v novom vzťahu už nie je ok ... žeby chýbala láska? 😉 ...
PS: niekedy mám dojem, že sa ľudia silou mocou snažia napodobniť vzťahy, aké vidia v tých telenovelách ... 😝

nikaella
25. aug 2015

Na predsudky kaslat... Ale tiez akosi neverim ze vam to vsetkym vyhovuje. Neviem ja osobne by som sa necitila dobre. Snazila by som sa co najskor osamostatnit. Pri najhorsom keby nevysiel ani novy vztah nebola by si na nikom zavisla a nic by si nikomu nemusala objasnovat vysvetlovat....

katka.gzd
25. aug 2015

Jesus ak toto vyhovuje vsetkym zucastnenym tak gratulujem, super, udrziavat, podporovat, vazit si to! A kaslat na ostatnych..toto je tvoj zivot, mas len jeden, bud stastna.... Ak mate deti a s exmanzelom im takto poskytujete zazemie kde je klud, vzajomny respekt a dovera tak klobuk dolu...

marse
25. aug 2015

Ako pozorovateľ si poviem keď im to vyhovuje a nikomu to nevadí v pohode ich vec ale ak by som bola ja v takejsituácii tak to asi nie. Nakoľko byť doma s mužom s ktorým nežijeme ako partneri a inde mám druhého to mi príde na hlavu trocha. Tak buď chcem byť s tým novým alebo starým. A toho popalenia neviem , popalot sa dá vždy. To je ako podobné ze neurobím si vodičák lebo môžem havarovat. Logiku to možno má ale osoch žiadny. Podľa mňa bez perspektívy.