Dobrý deň,
nemyslím si, že som nejako prehnane citlivá na pachy, ale hrozne mi vadí, keď môj priateľ jedáva jedlá so surovým cesnakom a cibuľou. Nevadí mi napr. mäso alebo polievka na cibuľovom základe, ale on jedáva napríklad kebab s cenakom a cibuľou, burgery, pizzu s cibuľovými kolieskami a on mi povie, že si umyl zuby a nemôžem nič cítiť, ale ja to z neho cítim čo jedol pred stretnutím a nemusí mi nič ani povedať, dokonca keď sa spotí, tak z neho cítim cibuľu a naťahuje ma z toho. Ja neviem či to tak majú aj iní ľudia alebo som nejaká vadná, lebo on to nedokáže pochopiť, že aj keď si umyje zuby tak ja mu to cítim z kože aj zvnútra z neho. Ja mu nechcem prikazovať čo má jesť, ale na začiatku vzťahu toto nerobil a teraz mám pocit, že už úplne kašle na to, aby som z neho mala dobrý dojem a napcháva sa smradľavými bagetami 3krát denne a keď mu poviem, že mi je to nepríjemné, tak mu to je jedno, povie že si dá žuvačku. Ja ho už ani pobozkať nemôžem bez odporu a rozmýšľam nad rozchodom, ale kamarátky to nechápu a smejú sa mi, že kvôli cibuli sa chcem rozísť s takým chlapom, ale ja to už nezvládam. Je možné aby som to z neho cítila aj keď si umyje zuby a dá žuvačku, alebo si to iba namýšľam?
Áno, je možné, aby si to cítila, ja to tiež cítim z úst iných ľudí, aj zo seba, keď si dám. Ale teda určite sa pre to nemienim s nikým rozchádzať, to už sa mi zdá dosť strelené 😅 ale zas, ja by som napríklad nemohla, v nijakom prípade naozaj nijako nemohla existovať s fajčiarom, tak ty to tak možno máš s cibuľou 🤷🏻♀️ je to úsmevné, ale nevylučujem, že niekomu to naozaj môže až tak veľmi zapáchať.
Môžeš to cítiť nielen z dychu, aromatické látky z potravín môžu byť vylučované apokrinnými žlazami.
My sme mali pravidlo s mužom keď sme randili, že ak si dá cibuľu alebo cesnak jeden z nás, musí kúsok aj druhý. Tým pádom to tak veľmi už necítiš z inej osoby ale viac zo seba a nevadí to tak 😁
mala som kolegu kt nonstopjedolcesnak ... surovy len tak vraj je zdravy ... nech bol akokolvek dobry clovek velka ludi okolo seba nemal ... nemohla by som byt s niekym ktmismrdi... na druhom nas nepritahuje len to ako vyzera a akosa chova ale aj ako vonia ... ak nechce obmedzit konzumaciu pred stretnutim a je to naozaj velmi casto zvazila by som odchod ... ja mam extra citlivy nos neznasam sladke vone,spinave ponozky aj ked nie velmi zacitim okamzite a o fajciaroch radsej pomlcim ..
Cesnak a cibuľu samozrejme môžeš cítiť, aj keď si umyje zuby. Lebo aj cez kožu sa to vylučuje, hlavne ak jedáva pravidelne a veľa takých jedál, ktoré sú silne Aromatické. Dokonca aj v moči to bude cítiť.
Takže áno, máš pravdu.
Bohužiaľ, bud urobíte kompromis a trebárs on bude je dávať tieto veci "obmedzene". Alebo pôjdete od seba.
Lebo ani ty si neupchas nos ani nevyoperujes cuchove bunky, 😁ani on nezmení fakt, že to z človeka cítiť..
A keď ty si už vo fáze, že sa ti hnusi a nemôžeš ho už ani pobozkať, lebo máš odpor, tak tam už veľkú nádej tomu nedávam.
Inak na odľahčenie, neviem, či si sledovala seriál Dovidenia, stara mama. Tam jedna postava Guzel (Zuzana Maurery) stále jedla klobásu s cibuľou a jej mužovi, hral ho Matej Landl, sa to protivilo. A raz jej vraví, keď mu vyčítala, že málo po nej túži a podobne, že "určite by viac cítil túžbu, keby pred spaním nejedla tu klobásku s cibuľkou, lebo on ma potom nočné mory, že ich napadli vojaci s plynovými zbraňami "
Ako to je len komédia, ale skutočne to môže byť veľký problém..
Dajte si cibuľový a cesnakový dní ...Nenapadlo ti, že možno aj ty mu občas smrdíš a on nerieši?
Ak ti celkovo nevonia..je to.dovod na rozchod podla mna..partnerov si vyberame podla cuchu..samozrejme kratkodobo moze prekazat zjedenie surovej cibule alebo ineho aromatic.jedla, ale v zasade nam partner " vonia", ked si privonias k jeho vlasom, k pokozke.. a nie smrdi..my jeme vzdy spolu,mame radi aj na surovo.cibulu , cesnak vynimocne , dame si spolu a je..nikomu to nevadi
Ja to citim tiez a manzela vtedy posielam spat do pracovne 😇
Cez den mi to nevadi, iba v noci.
Bože môj mat tvoje problémy
Mne nevadí a nikdy nevadil cesnak a cibuľa, práveže som sa ich naučila počas manželstva jest aj ja. Co mne osobne, ale veľmi vadí, keď cítim z manžela alkohol, nemôžem si pomôcť, ale mne ten alkoholovy zapach veľmi smrdí a smrdí mi aj keď si dám aj ja alkohol. Takže chápem, ze ti to vadí.
Aj ja to citim, vyparuje sa to aj kozou. Do rana v spalni smrad, musim ist spat vedla. Su proste ludia citlivejsi na pachy. Nemam to rada aj v obchode v nedelu doobeda starsi chlapi, verim, ze ranajkovali hrianky🤣
moj muz miluje cibulu a cesnak a ja ich mam tiez rada😀 segra pri muzovi cibulu nikdy nejedla. zavisi od vas, to si musite vyriesit sami. a ano, cibulu a cesnak citit aj po umyti zubov u kazdeho 😀
- Prečo sa s tebou rozišla frajerka?
- Lebo som jedol cibuľu.
😂😂😂 Ani mne cibuľa nevonia a verím, že ten pach je cítiť aj z kože, ale komunikovať sa to dá aj normálne, poprosiť priateľa, aby jedol cibuľu mimo miestnosti, kde si aj ty, okrem umytia zubov na neutralizáciu pachov zaberá veľmi dobre aj citrón, plus keby si ho podľa mňa slušne poprosila, aby nejedával cibuľové jedlá tak často, podľa mňa by s tým bol úplne v pohode. Len vieš, keď ty s niekým robíš denno denne cirkusy za to, že si dovolí jesť niečo, čo tebe smrdí, je to tak absurdné, že sa ani nečudujem, že ti teraz robí napriek. 😂
@monka105 nikto nepísal o denno denných cirkusoch, mne to bolo aj trápne mu na začiatku keď to začal robiť povedať, že mi smrdí, len som sa nenápadne odťahovala a vyhýbala, nakoniec som sa odhodlala s blbým pocitom a on namiesto toho, aby to obmedzil, tak sa prestal už úplne hrať na slušného a ideme si spolu objednať pizzu a na just si dá tuniakovú s kolieskami cibule a potom chce sex a smrdí mi alebo príde za mnou a povie mi, aký mal na obed dobrý cesnakový tatarák alebo že si po ceste za mnou dal kebab a cítim z neho cibuľu.
je to tvoj zivot, zariad sa tak, aby vyhovoval tebe