Ahojte, možno vám budem pripadať ako jedna z mnohých zúfalych žien no vec sa má takto. V prvom rade sa ani nemám komu vyrozprávať. Mám partnera, sme spolu 2 roky. Náš vzťah by som mohla opísať v mnoho prípadoch,že je celkom v poriadku. Riešime spolu radosti aj starosti ako asi každý iný pár. Manželia zatiaľ niesme. Ja mám 26 a priateľ 29. Máme aj jeden veľký problém ( bojujeme s neplodnosťou na partnerovej strane -teratozoospermia) no myslím,že už toto vôbec dá zabrať na psychiku, kedže plánujeme do budúcna rodinu. O tom som však nechcela písať. Mám problém, ktorý ma dosť "hryzie". Priateľ ma kamarátku ( ak ju tak môžem nazvať), s ktorou kedysi ešte pred rokmi, kedy ešte nepoznal mňa zopár krát spal. Nikdy však vzťah ako taký nemali. V minulosti mu raz napísala na fb, kde spomínala na minulosť s nim (hoci on na to moc nereagoval a ona vedela,že už má mňa- bolo to v čase našich začiatkoch), vtedy z toho bolo halo pretože som nato dosť blbo reagovala. Na moju žiadosť si ju vymazal z priateľov a prerušil s ňou kontakt. Medzitým sme mali po čase určité nezhody a na mesiac sme sa rozišli no vrátili sme sa k sebe. V tom čase si však od nej priateľ požičal peniaze (obnovil s ňou kontakt), hoci tvrdí,že nič s ňou nemal. Peniažky jej vrátil no vadí mi,že ju ma stále v priateľoch, hoci tvrdí,že odkedy sme opať spolu tak si s ňou nepíše. Nevidim však nejake zmeny na našom vzťahu (v negat.zmysle) nijak ma nezanedbáva ani nič podobné. Vadí mi to však, no on si ju vymazať z priateľov nechce, argumentuje,že však si s ňou nepíše.Baby.. som čudná,že mi to skrátka aj tak vadi? Prepáčte,za ten dlhý príspevok,ale nemám sa komu posťažovať :(
To si fakt nemal od koho iného požičať peniaze ako od nej? Od ženy ktorú vymazal a prerušil s ňou kontakt? Zaujimave.
Ťažko povedať, ale nemusí byť za tým hneď nevera..možno som naivná, ale tak prežili spolu nejaký čas, majú spoločnú minulosť, dokonca mu pomohla po finančnej stránke keď potreboval a možno by sa cítil previnilo keby si ju len tak zo dňa na deň vymazal z priateľov..🤷
V živote by som od chlapa nechcela, aby si vymazal z priateľov nejakú bývalú, alebo kamarátku, s ktorou už počas nášho vzťahu nič nemá. A ani ja by som to neurobila, že by som niekoho len tak vyšketla zo života, lebo partner to odo mňa chce. Chýba ti sebavedomie a dôvera v partnera.
viete čo.. ja už neviem čo si mám myslieť. Nemôžem povedať,žeby ma nejak zanedbával alebo odstrkoval alebo nejake zmeny správania a pod. Absolútne. Ale toto mi nejak nepasuje .
@elia9 ona by mi v princípe nevadila,ale mám nato svoje dôvody. Videla som tie správy v čase našich začiatkoch. Správy ako spomína na ich minulosť po sex.stránke, rôzne sex.návrhy a pod. Pritom vedela,že má mňa. Odvtedy ju prosto nemám rada. Na istý čas si ju vymazal a potom opat pridal.
viete baby on tvrdí,že vzhľadom na to,že rešpektuje mňa si s ňou už nepíše no zároveň si ju odmieta vymazať tak nemyslíte,že sa to zároveň prieči? nedáva to zmysel. Som čudná ak si myslím,že si robi nejake pomyselné "zadné dvierka"?
@tykat divne je, ze si vobec ako chlap potreboval poziciavat peniaze a navyse od zeny, s ktorou spal 😂. Chlapec okrem zaletov lieta aj v nejakych pruseroch preco nema peniaze podla mna.
@delisa111 pozri vzťah nie je klietka....ani manželstvo. On je vždy svojpravny človek tak ako aj ty. Môže si písať a robiť s kým chce čo chce a to opakujem aj vtedy keď budete manželia a budete mať 10 detí. Tak to proste je. Či ho chceš zamykať?
Nebude robiť len to, čo on sám nechce, uvedom si to.
Buď to akceptuj ako to je alebo nebuď v tom vzťahu.
Jasné treba sa porozprávať, povedať, že ti to vadí, čo si aj urobila ale potom môžeš už iba čakať ako sa zachová on a podľa toho sa zachováš ty.....
Mne to s tymi $ pride tiez mega divne. Bud si to vymyslel ako vyhovorku ze Preto ju zas mà v priateloch .. a Preto ju nevymaze .. alebo naozaj si od nej pozical ? Preco prave od byvalej kamosky s vyhodami. A preco si vobec musel pozicat $ Ved nema 16r.. vies ty vobec na co tie $ potreboval ? Mesiac ste boli rozideni z nejakeho dovodu. Ta jeho kamoska ho mala svojim sposobom prva pred tebou a stale nieco k nemu citila . Ty to beries ze ona je bez chrbtovej kosti? Ved ona s tebou ziadny vztah nemala ty si bola len jeho novy objav ,a ty o tych spravach co mu pisala na fb vies odkial ? Si sa mu hrabala v spravach ? Este neplodnost ani nie ste manzelia nedovera ach je toho dost. Podla mna ten vas vztah nie je taky super ako si myslis .
@delisa111 podľa mňa je úplne scestné a choré žiadať od partnera, aby prerušil kontakt a vymazal si niekoho z priateľov (aj keď už ti hádam aj samej docvaklo, že to urobil len akože, aby ti zalepil hubu). Keby to po mne chcel partner, tak preruším kontakt - ale s ním. Pre mňa to znamená, že mi nedôveruje a bez dôvery vzťah nemá budúcnosť.
@delisa111 niečo podobné som riešila aj ja! Dala som mu ultimátum buď ona alebo ja!!! Hoci mi lásku dával najavo , milujema. Ale cítila som z tých správ čo sem tam mu napísala ako by chcela niečo viac a ja son mala pocit žiarliť. Proste vrchol bol keď napísala že priateľstvo je viac ako vzťah a to ho poznala len o 2 mes. Dlhšie ako ja ☺️☺️☺️. Ak sa cítiš ohrozená, povec mu to!!! Je zaujímavé, na iné ženy nežiarlim!!! Ale my ženy mame tuším 6 zmysel..... 😁😁😍.
@delisa111 aj keby si ju znova vymazal pri prvej nezhode alebo co si ju zas pridá tak jak predtým. Možno mu to aj lichoti keď mu také veci píše, a v tomto prípade to nie je jej vína, kto jej mal povedať ze prepáč Xxx mam priateľku je on ak tak neurobil neviem neviem... odkiaľ vieš čo mu písala?ti povedal?
Súhlasím s názormi vyššie ze si necháva zadné dvierka a naco si skoro 30 ročný chlap musí od bývalej požičiavať peniaze, nemá kamarátov ci prácu?
Mne by vadilo stokrát viac to, že si od nej požičal peniaze.
A zaujímalo by ma teda, prečo práve vtedy, keď ste boli rozídení....a na čo.
K ostatnému - správaš saxako hysterka, môže mu to začať vadiť.
Uprimne, mas 26, ste spolu len 2 roky, uz ste sa aj rozisli, riesis taketo veci..ja by som s nim uz nebola. Na co si komplikovat zivot. Po 2 rokoch napisat, ze je celkom v poriadku...no neviem. My sme sa po 2 rokoch vznasali na oblacikoch a nie celkom v poriadku..
@delisa111 takéto kamarátky ja poznám 🙈 prvy ex lubil ma vsetko ale ked som sa mu pozrela do mobilu onemela som s kolkymi mal eroticky cet s fotkami a uchylnosti ...a ked isiel pracovat do prahy tak z wc dosky dostal pohlavnu chorobu 😆 to tvrdil on
Dalsieho ex, ta kamoska jeho bola dokonca vydatá s dieťaťom a vkuse mu pisala srdiečka pusinky
Dalsi mal taku kamošku ze Nam rozbila vztah nebol ochotny sa jej vzdat... Takze ak ma chlap tak velmi blízku kamošku ruky uz davam prec
Nie vobec niesi cudna. Bude ti to vadit stale. Ale to ze za nou utekal hned ked ste sa pohadali o niecom svedci.
Pre tie, co dumaju, ze preco si pozical zrovna od tej zeny.
Ak si od nej pozical, tak najskor pre styri jednoduche dovody.
1. Mala peniaze.
2. Najdolezitejsi faktor: Potrpi si na neho, takze moznost pozicania takmer ista. Ze ho neodmietne.
3. Pocka s vratenim, keby nahodou meskal.
4. Ziadne uroky ako banka.
A preco v case rozchodu: lebo boli rozideni, tak preco sa mal riadit pocitmi pravdepodobne vtedy navzdy byvalky? Bol v tej chvili slobodny, nezadany chlap a navrat k sebe vtedy asi ani jedna strana nepredpokladala, ze je mozny. Ze sa udeje.
Ak sa k sebe potom s autorkou nasledne vratili (plus peniaze splatil), tak asi to s tou druhou take silne nebolo (ak vobec cosi bolo okrem pozicky). Ani tam neslo o lasku. Keby tu druhu miloval, uz sa k autorke po rozchode nevrati. Naco?
Ved mal volnu cestu k tej druhej.
Preco ju nezmaze z telefonu? Najskor mu uz vadia autorkine poziadavky triedit znamych podla jej poziadaviek. Raz to urobil a prinieslo to spokojnu kludnu partnerku? Nie. Aj tak mali potom nezhody, az sa rozisli. Nevieme, sice kvoli comu sli od seba, ale on najskor tym uz ziskal skusenost, ze niektore veci uz pre nu robit nechce. Napriklad sa vzdavat priatelov.
Nebude jej preto (a pokoj v dome) ani klamat. Proste ber, alebo nechaj tak.
Kazdy rozchod a navrat prinesie do vztahu kusok pragmatizmu. Lebo ta skusenost byt bez seba tam uz je. Teda uz obaja vedia, ake to je, ze to prezili a neumreli a ze v najhorsom to preziju zas.
Takze taky ten strach, co nas drzi v hrsti pred prvym rozchodom a pre ktory kopec veci radsej prehltneme a znesieme, posunul prah bolesti a uz sa tolko nebojime. S kazdym rozchodom vo vztahu jednoducho trochu z tej lasky vytriezvieme. (V zavislosti od rozumnosti partnerov to ma i pozitivny vplyv.)
Tým,že si ju vymaže z priateľov nič nezískas. Veď tým zmazanim ešte nedocielis nič. Skôr mi príde divné,že na mu žiarlia,hoci dôvod nemas-necits zmenu priateľa.
Že si od nej požičal peniaze je divné,ale.oxnobexisruje nejaký dôvod.
Buď si ziarliva alebo v Tom vašom vzťahu je ešte iný problém. A taký ideálny nie je.
Už len tým,že riešite problém s neplodnosti a je to priateľov problém,zjavne ho máš rada. Možno aj kvôli tomuto očakávaná,že si ťa bude viac vážiť,atď.
@delisa111 Podla mna si od nej nepozicl peniaze, ale sa s nou vyspal ked ste boli rozideni.
@terezka1947 Ma pravdu v tom ze ak si ju vymaze z prielov, nic sa tym nezmeni. Uz si ju raz vymazal a hned ako ste sa rozisli bol s nou v kontakte a nazivo. Cize aj po vymazani z FB mozu byt v kontakte inac.
Mne by vadilo viac to požičiavanie peňazí. Ako to ze ma ženu v priateľoch. Aj môj ma, dokonca aj ex s ktorou sa 2-3x do roka stretne kvôli piesku pre mačky, aj som sa s ňou stretla.
A v nadpise máš manželov a kamarátka. Pritom manželia nie ste
Žiadať od niekoho aby si vymazal niekoho z priateľov mi príde úplne trápne a scestné. Pripadá mi to ako škôlka - decka sa po hnevajú a jedna druhú nahovára, aby sa s tou treťou osobou už nehrala. V dospelosti takéto správanie fakt maximálne nezrelé.
Okrem toho mu zasahujes do súkromia a snažíš sa ho zmanipulovať. Môjho partnera a aní muža, nič nie je do toho, koho mam medzi priateľmi na fb.
@delisa111 síce nie som baba, ake tak snáď ti pomôže aj moja odpoveď. Nie, nie si cudna. Každý by premýšľal v tvojej situácii ze je podvádzany. No a súdiac podľa toho co píšeš asi aj podvadzana si. Lrbo keby s nou nic nemáš, naco by si ju nechaval v priateľoch, ked ho o jrj odobratie odtiaľ žiada zena s ktorou plánuje rodinu? Proste mi z tobo nic dobre nekuka. Pride mi ze si necháva take zadne vrátka keby vám to nevyjde aby mal za kym ist. Ver mi, ked ti vravim ze muzi su zmrdi. Viem veľmi dobre o com hovorím