Mám staršiu sestru. Nikdy nebola extra zameraná na dieťa. Má muža, úspešnú prácu a užívajú si život. Ja mám doma pár mesačné bábo.
Sestre meškala menštruácia, spravila si u nás test keďže mi ešte zostalo z obdobia testovania, no negatívne. Menštruácia jej pár dní nato aj prišla. No napriek tomu, že tehotná nie je, správa sa tak. Bola silná fajčiarka, zrazu prestala. S mužom si užívali život, teda chodili po rôznych akciách. Prestala stým. Obmedzuje všetko čo tehotné a podobne.
Chcela som sa s ňou o tom porozprávať, no nevyjadruje sa.
Je to v poriadku? Mám ju nechať tak?
Bojím sa, že toto je len začiatok a onedlho si začne kupovať tehotenské veci..
Tak sleduj to, ale ono to moze byt aj len tym, ze to dieta dost chce a chce zvysit sancu na otehotnenie. Nefajcit a zdravsie zit je urcite v takom pripade dobry napad.
možná si jen uvědomila, že dítě chce a tak změnila životní styl, aby mohla otěhotnět.to že přestala kouřit a chodit po akcích ještě nemusí být špatně. opatrně ji sleduj a když by pak začala přece jen kupovat ty těhotenské věci, i když by nebyla těhotná, tak ji zkus nasměrovat k nějakému psychologovi. ..ale i ženy snažilky se chovají jako těhotné, popřípadě i netěhotné.říká se tomu zdravý životní styl
@viestta to si nemyslím, keďže ma vyhľadal jej manžel s tým, či neviem o tom niečo. On si totiž myslel, že tehotná je a ten test bol pozitívny len to ešte tají, keďže sa tak správa.
Toto všetko robia ženy, keď sa otehotnieť snažia. Neboj nepreplo jej, len chce dieťa, tak to prestaň riešiť skôr ako sa dozvie, že z nej robíš psychicky chorú.
A co ak ms boli v skutocnostibuhniezdovanie vajicka?
Snazi sa o babo, mozno ju tento zazitok tak myslienkovo nakopol... mala by tieto plany teda so svojou polovickou prebrat 😄 ale asi chce prekvapčo
Tiež nič zvláštne na tom nevidím. Zrejme si uvedomila, že by chcela predsa len bábätko a tak obmedzila všetko, čo by mohlo uškodiť. A hoci nie je momentálne tehotná, tak je dobre, že chce organizmus "vyčistiť", celkovo sa aj odporúča pri plánovani tehotenstva už vopred sa pripraviť, nefajčit, obmedziť alkohol, zdravšie jest, možno užívať vitamíny, a podobne.
Nerozumiem. Jej muz si myslel ze test bol pozitivny a ze mu taji tehotenstvo?
Myslis ze ho akoze manipuluje ze to vsetko len hra koli muzovi?
V kazdom pripade, ma to s nou riesit predovsetkym jej manzel. Vy uz mozte iba poradit, zodpovednost je na tych dvoch. Aj keby jej preplo, tak je to zalezitost jej tvojho svagra aby to riesil
Nechaj ju. Mozno predpriprava na babo
Podľa mňa - sestra chce už bábo, tak sa zamyslela nad svojou životosprávou. Mužovi povedala, že si spravila u teba test, ale bol negatívny. Muž si to chcel u teba len overiť, keďže sestra sa začala správať inak. Ty si mu asi povedala, že test bol naozaj negatívny. Koniec. Viac ťa to nemusí zaujímať, ja by som držala palce, nech sa jej čím skôr zadarí, keď sa už tak rozhodla/rozhodli.
@andreatytler nie, podľa mna si myslel, že to tají, lebo sa o tehotenstve prvé týždne hovorit nemá a možno si to oznamenie schovávala na špeciálnu prilezitost (narodeniny, vyrocie,…). My sme to tiež neoznamovali rodičom hneď a to mame nadštandardne blízky vzťah, ale môže sa hocico udiať a potom je to naozaj blbe vysvetľovať, čo sa stalo. Kamarátka nedavno potratila v 7tt, stihla to povedat svojim rodičom, svokrovcom, mne a dosť ju poznačili reakcie ostatnych, keď všetci to tazko prežívali, aj placom…
Panebože, to akože keď žena prestane fajčiť a žúrovať, tak je to príznak tehotenstva? Podľa všetkého sa o bábätko snažia a keď to zase nevyšlo, tak skúša zdravo žiť. Kvôli tomu, aby zvýšila šance na otehotnenie a aj kvôli tomu, aby bola zdravšia ona a tým pádom aj bábätko. Nevidím na jej správaní nič divné. Skôr naopak, divné by bolo, keby si písala, že sa snaží o bábätko a pritom hulí, jak továrenský komín a vymetá večierky.
Tak sa pripravuje na tehotenstvo, no boze. Ziadna drama, zlepsit zivotospravu este nikomu neuskodilo, ani davat si na seba pozor Co sa jedla a ineho spravania tyka.
Aj keby si tehu veci uz kupila, stale to nie je dovod riesit, pokial to neprejde do nejakych extemov.
Nechajte ju tak.
Prve, co mna napadlo je to, ze tym, ze si myslela, ze je tehotna a nakoniec jej test vysiel negativny, tak ju to sklamalo a zacala realne uvazovat nad tym, ze to dieta chce. Su zeny, ktore ked planuju s partnerom dieta, zacnu zdravsie fungovat. Doplnaju vitaminy, prestanu s alkoholom, cigaretami, atd. Na tom predsa nie je nic zvlastne a nemusi to hned znamenat, ze ona sa tým tvari, akoby bola tehotna.
A čo keď sa len rozhodli zmeniť svoj život?