V rodinnom dome máme veľa zvierat

terezia98
15. dec 2024

Ahojte
Prišla som si sem po radu čo by ste robili na mojom mieste
Moji rodičia sú dosť tvrdohlavý a darmo je im niečo vysvetľovať ..
Ide o to že mame na rodinnom dome veľa zvierat (psy/mačky) čo niekdo môže brat úplne normálne veď prečo nie lenže problém je v tom že moja mamina ich nevie vychovať a úprimne si myslím že moja mamina by nemala mat žiadne zviera 🙂 moju maminu mám najradšej na svete ale je dosť nezodpovedná ..pred rokom zachránila mačku z ulice a zobrala domov a darmo do nej hučím nech ju dá vykastrovat (nebrala to za dôležité) pritom vedela že mame doma kocúrov..nakoniec bola ta macka 2x tehotná ..prvý vrh 3 mladé ..druhý vrh 6 mladých ..nakoniec sa mama macka nestihla dať ani vykastrovat keďže mame suseda čo zabíja všetkým v dedine zvierata a nám ostali malé mačky bez matky bez mlieka čiže kupovať sunar a kŕmiť ich ručne bolo veľmi vyčerpáve…toto je trosku minulosť..v prítomnosti si 4 malé mačky našli nové domovi keďže mamine docvaklo že z baraku si urobili wc a zivit toľko mačiek ide dosť do peňazí ..len mna najviac mrzí že mna vždy poprosi o pomoc aj keď som jej to hovorila skôr mna poslala do prdele že to počúvať nebude ..dávala som teraz už druhý krát inzerát a keď sa zbavila 2 mačiek už chce aby som ho odstránila pritom 2 malé mačky má ešte doma a povedala som si že ich darujem aj keby som jej je mala zobrať..najhoršie je že mame doma veľa kocúrov a jednu macku z prvého vrhu ktorá má už 6 mesiacov a už som jej hovorila nech sa dohodne na kastracii u veterinára ale zasa na to kašle a už vidím že toto bude všetko dokola ..aby toho malo nebolo mame doma 4 psov a jeden z nich je potkanak bez výchovi ktorý nemá problém vás kedykoľvek kusnut plus ďalšieho francúzskeho ktorý sa z tým potkanakom pravidelne byje ..až do krvi alw mrzí mna že si mama nechce nechať poradiť aj keď som jej povedala nech dá z baraku všetky mačky preč aj týchto dvoch psov ..čo by ste robili na mojom mieste alebo na mieste mojej matky keby ste žili v cirkuse medzi nevychovanimy zvieratami

terezia98
autor
15. dec 2024

prepáčte že to sem píšem ale som z toho dosť zufala ..vždy keď idem k rodičom na návštevu tak je to hroza..s rodičmi nežijem mám vlastného psíka a muža ale toto čo má moja mama doma je katastrofa…

0silvia0
15. dec 2024

@terezia98 zobrala by som macku sama na kastraciu, ked sa s matkou neda normalne komunikovat. Ty s matkou byvas, ci chodis len na navstevu?

terezia98
autor
15. dec 2024

@0silvia0 nebyvam ja tam chodím len na návštevu 🙂

0silvia0
15. dec 2024

@terezia98 a otec co na to?

terezia98
autor
15. dec 2024

@0silvia0 otec pracuje ako kamionista a je doma do mesiaca 4 krát doslova živý rodinu a keď v sobotu nad ranom skoro pride tak vykend prespí niečo porobi má bataku a v pondelok už ide späť do Nemecka čiže on nemá ani čas ani priestror riešiť takéto veci dom má nastarosti moja mama a môj brat ..ja a sestra už žijeme sami

wolf_
15. dec 2024

Tak čo na to povedať. Žiaľ sa nedá človeku zakázať chovať zviera. Žiaľ na chov zvierat človek nepotrebuje nič a chovať môže v podstate ktokoľvek čokoľvek. Môžeš sa o tie zvieratá starať ty - ísť na veterinu, vychovať, zobrať k trénerovi... - čo jednak hasiť problémy vzniknuté nezodpovednosťou druhého je také no.. a jednak čo z toho keď zjavne si dovlečú potom ďalšie a ďalšie a tak donekonečna... Môžeš sa snažiť dohovárať, vysvetľovať, skúsiť vytlačiť nejaké info brožúry čo máva napr. aj sloboda zvierat alebo nájsť nejaké video, článok (nech to má aj od niekoho kompetentnejšieho, že toto čo robí nie je ok), ale zjavne nejaký efekt to nemá/nebude mať... Môžeš nahlásiť, ak je tam zanedbaná starostlivosť, zlé podmienky,.. ale to chápem, že človek nebude nahlasovať svoju vlastnú mamu... Môžeš odmietnuť chodiť k nim na návštevy kým toto neporiešia zodpovedne raz a navždy (a poskytnúť aj pomocnú ruku, ak by chceli), ale to je zas už také nepríjemné ultimátum a ktovie či by to niečo riešilo... Môžeš sa skúsiť porozprávať s iným rodinným príslušníkom, či by na niekoho slová nedala viac ako na tvoje... A inak čo poradiť? Podľa mňa nič iné sa urobiť nedá..

terezia98
autor
15. dec 2024

@0silvia0 ale ako som pisala problém niesu iba mačky ale aj psy 2 psy sú v pohode ale tento kríženec jazvečík a nový Francúzky ktorého si zobrali od tatkoveho kolegu pretože slúžil ako hračka ich dcére nakoniec ho vykopli mama ho zobrala ale vôbec si nerozumia dnes keď som prišla na návštevu veľmi sa dokusali až do krvy 🤦🏻‍♀️ povedala som nech ich dá oboch preč ale darmo

nikpa
15. dec 2024

@terezia98 nepomôže dat vykastrovat túto jednu mačku lebo matka dovlečie domov zas ďalšie. Ja by som na toto nemala nervy. Načo jej pomáhas? Ved tým ju vlastne nepriamo podporuješ. Ake kupovanie Sunaru, aké kŕmenie mačiek? Co si si navarila, to si aj zjec. S ničím okolo zvierat by som jej nepomohla, nech sa stará. Buchnem s dverami a nech sa psy bijú, mačky množia, oštavaju... Keď jej to nevadí, ty sa len teš, že tam nemusíš bývať s nimi.

terezia98
autor
15. dec 2024

@wolf_ máš pravdu moja mama je tvrdohlavá môj názor ju nezaujíma len keď sa to úplne dokašle vtedy žiada o pomoc ..vyzerá to tak že tu bude dookola to iste len už som rozmýšľala že sa naštvem zoberiem tie zvierata a dám ich do útulku ale útulky o tie zvierata záujem nemajú..ja zo svojej výplaty platím hypotéku,pôžičky stravu a nájom nemôžem si dovoliť starať sa o 4 psov a 11 mačiek :/ sama mám na byte civavu ale to je úplne o niecom inom ako tieto zvierata u mami ..starať sa o nich stará majú stravu žijú v teple len ten barák smrdí po zvieratách ..mama tých psov ani nekupe …ja sa štitim sa tam niečoho dotknúť a vsedci sme jej to hovorili ale ona to má na saláme ..

terezia98
autor
15. dec 2024

@nikpa tak je mi ľúto aj ocina jemu to vadí ale mojej mame to je jedno..príde domov z Nemecka a na malej posteli sa muci tlačiť zo 4 psami a mačkami pretože moja mama im od malička dovolila všetko..jemu to tiež vadí ale nemá energiu ani čas to riešiť ..dom príde unavený z prace a je rad keď si ľahne a moja mama ja neviem mne toto nepríde normálne

colsami
15. dec 2024

Asi jedina prakticka vec, ktoru mozes urobit, je zobrat macku do prepravky a ku veterinarovi na kastraciu, ked sa k tomu mama nema.

Potom uz len trochu striktnejsia moznost - pozriet pravidla na RPVS, ak ma niekto doma tolko domacich zvierat, predpokladam, ze tam budu nejake pravidla, ktore urcite nesplna... Ale to uz je na povazeni, predpokladam vsak ze ak je to pre dobro ludi aj tych zvierat,... Aj oni vedia vykonat nejaku kontrolu, ak dostanu podnet.

wolf_
15. dec 2024

@terezia98 nemyslím to vôbec v zlom, ale ak mamina nie je nejaká naozaj jednoduchšia, nemá nejaké psychické problémy? Netrápi ju niečo, necíti sa sama keď jej muz tak odchádza? Bola vždy takáto? Ešte to mi napadlo, či si tým mamina niečo nekompenzuje a nebude za tým nejaký taký dôvod.. alebo neviem.. Lebo normálne to nepríde ani mne...

terezia98
autor
15. dec 2024

@colsami ja by som moju mamu nikdy neudala..tie zveirata niesu týrané ani zanedbané majú každý deň stravu majú teplo spia na posteli ako králi..macku by som kľudne odniesla na kastraciu keď to mama zaplatí ale ako som pisala u nás v dedine mame nového suseda ktorý nám tu zabíja zvierata veľmi rad mačky a býva tu od minulého a už nám stihol otráviť 3 kocúrov a tuto macku ktorá mala tie mladé .. naše mačky chodia veľmi rady na záhradu a tulaju sa čiže verím tomu že nám zabije ďalšie mačky ..preto som dala aj inzeráty aby sli inam a nemali rovnaký osud ako naše staré mačky..

terezia98
autor
15. dec 2024

@wolf_ nie mamina nemá žiadne psychické problémy chodí normálne do prace a v dome nežije sama ..býva tam ešte môj brat a ja a sestra chodíme pravidelne na návštevu ona mala vždy veľmi rada zvierata a rada im pomáhala ..niektoré mačky ktoré mame doma sú z ulice ktoré nám vliezli do baraku a už tu ostali ibaže ona nechápe že to nieje len o tom si zviera dať do domu dať jesť a vodu a tým to konci

0silvia0
15. dec 2024

@terezia98 brat tam byva, tomu ten bordel a smrad nevadi?

terezia98
autor
15. dec 2024

@0silvia0 nie.. môj brat je lajdák takova cierna ovca čo nebol schopný dokončiť ani strednú školu a v práci nevydržal ani tizden 🙂 on je zvyknutí tahat peniaze od rodičov a spať az do večera a v noci hrat hry

terezia98
autor
15. dec 2024

@0silvia0 aj keď je pravda že dnes keď sa ty dvaja psy pobili povedal mame nech ich dá preč oboch ale pochybujem že moja mama dostane v tomto rozum

dzulli1980
15. dec 2024

Registrácia 12/24 ... hmmm ... veľmi jednoduché riešenie, mačky zobrať a dať kastrovať, aj keď tam chodíš len na návštevu, ak Ti na tom záleží, zaplatíš to ... suseda - "zabijaka" udať.

terezia98
autor
15. dec 2024

@dzulli1980 nemôžem udať suseda keď nemám dôkaz 🙂

sissy27
15. dec 2024

@terezia98 miesto mudrovania si mala davno macky / kocurov / psov jedneho po druhom zobrat na sterilizaciu / kastraciu a bolo by po starostiach.

dzulli1980
15. dec 2024

@terezia98 Hmmm ... nemáš dôkaz ... tak ako vieš, že on tým zvieratám dáva otravu? ... prosím Ťa, u nás na sídlisku sa to x-krát riešilo, žiadny dôkaz nebolo treba, nahlásilo sa, policajti robili poriadky aj bez dôkazov ... za mňa sa proste nudíš, tak sa bavíš ... troll.

terezia98
autor
15. dec 2024

@sissy27 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

terezia98
autor
15. dec 2024

@dzulli1980 nechápem ľudí ako ste vy prečo vôbec reagujete na príspevok 🤦🏻‍♀️

terezia98
autor
15. dec 2024

@sissy27 to nieje ale moja starosť ani moja zodpovednosť niesu to moje zvierata a keď sa neviete baviť morálne a čítať komentáre tak nemudrujte a dajte si odchod keď je to podľa vás take jednoduché

dzulli1980
15. dec 2024

@terezia98 Pretože sa bavíš ... keby Ti na tom záležalo, zvieratá sú dávno vykastrované (áno, aj na Tvoje náklady) a sused, ktorá zabíja zvieratá, je dávno nahlásený ... takže nie, nezáleží Ti na tom, jednoducho sa bavíš.

terezia98
autor
15. dec 2024

@dzulli1980 ale ja na to peniaze nemám aby som vykastrovala 5 psov (vrátane svojho ) a 11 mačiek ..treba tu čítať komentáre 🤷🏼‍♀️ neviem aký sú policajti u vás ale u nás stoja za figu xxx zlých skúsenosti ..bez dokazu policajti s tým nič neurobia..malo ktorého policajta budú zaujimat mŕtve mačky čiže jednoducho si to predstavujete

sissy27
15. dec 2024

@terezia98 tak ked to nie je tvoja starost ani zodpovednost, tak naco tu je tato diskusia?? Ved nechaj mamu zit ako ona chce a nefnukaj tu. Ci co cakas, ze my to budeme riesit za nu?
A ty tu do mna budes skakat, ze ja neviem citat a bavit sa “moralne” ? Princezna, ty hlavne nevies pisat, ty si zober slabikar do ruk, vybrane slova a vzdelavaj sa, ved normalnemu cloveku tu oci krvacaju z tvojho “pravopisu”.
Ja som ti napisala uplne normalny slusny prispevok s radou, ako to riesit. Papulu si otvaraj na tu, co ta rano obuva a nie na mna.

terezia98
autor
15. dec 2024

@sissy27 neposerem sa z teba 🙂 najskôr napíšeš aby som nemudrovala a nefnukala a potom že sa bavíš normálne a keď sa to otočí a niekdo sa tak baví z tebou tak sa ty to nepáči 😂 papuľu si otváraj na toho kdo je na to zvedavý a keď nevieš písať slušne a musíš hneď urážať a baviť sa somnou jak teľaťom tak to si rovno môžeš dať odchod 🙂
Normálny komentár si teda fakt nenapisala a dá sa to napísať aj slušne tak sa potom necuduj ako sa kdo z tebou baví ..ako ty somnou ja z tebou .. a take prijebkane názory alebo rady si nabudúce prosím nechaj pre seba pekný večer

sissy27
15. dec 2024

@terezia98 sme na verejnom diskusnom fore a ty si ta posledna, ktora tu bude urcovat kto moze a kto nemoze do nej prispiet 🤡🤡🤡

terezia98
autor
15. dec 2024

@sissy27 však si píš čo chceš nech sa páči 🤷🏼‍♀️ ja si zo zakomplexovanej starej 🐮 ťažkú hlavu nerobím ani robiť nebudem pekný večer 🙂