V poslednom období som na všetko sama

michaltat
13. jan 2023

Z manželom sme spolu 13 rokov. V poslednom obdobi som na vsetko sama Nepomote upratať, sem tam navarit, dokonca som kúpila nové zrkadlo ktore je v krabici uz rok a ma miluon vyhovoriek. V juli mi zomrela mama, rodicov uz nemam. Ostal nam po mame byt, ktory predavam a rozhodla som sa si kupit byt nainvesticiu mozno aj unik od manzela. Necitim v nom oporu. Ako ti mate vy doma z pomocou?

liv1
13. jan 2023

Nepredaj ten byt lebo v momente ako ho premenis na investiciu, polka patri manzelovi pri pripadnom rozvode. Keby ste mali pekny vztah tak nepoviem nic, ale ak hladas unik uz teraz..

ivangeline
13. jan 2023

A rozpravas sa s nim? Spytas,ako sa ma? Hovoris,co ta trapi a ze skutocne potrebujes pomoct?

siska53
13. jan 2023

@michaltat nijak.
Ale ak to u vas bolo inak, treba sa s nim porozpravat, ze co sa stalo a dohodnut sa, ze ti prosto pomahat bude. Das mu ulohu a asi najlepsie aj termin, dokedy to ma spravit.

slavomira236
13. jan 2023

@liv1 ak ho predá tak nebudú peniaze len jej keď sú z bytu ktorý zdedila?

iveta7677
13. jan 2023

@slavomira236 budu peniaze len jej. To neide do bezpodieloveho spoluvlastnictva.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
michaltat
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
liv1
13. jan 2023

@iveta7677 ja viem tak ze ak dedicstvo premenis pocas manzelstva na nieco ine, cize predas a kupis, je to uz spolocny majetok. Konkretne zdedene nie, ale ak sa preda a kupi nieco ine tak ano. Ja ale nie som pravnik, je vhodne potom opytat sa tu v skupine pravne poradenstvo. Ak si pravnicka, potom netreba.
@slavomira236

michaltat
autor
13. jan 2023

@jj298 uz vrestim, nebavi ma to opakovat 6 krat to iste.

krisbar
13. jan 2023

@michaltat z mojej skusenosti - ked zena napise do fora na MK ze ma blby vztah s muzom tak uz je to posledne stadium. otazka je len kedy sa to skonci...a to uz je otazka na teba.

toskanka
13. jan 2023

@krisbar Áno. Alebo je už po rozchode a pýta sa, či spravila správnu vec alebo či ma zmysel vracať sa k ex. Vo väčšine prípadov to zmysel nemá.

kaktusik007
13. jan 2023

ak preda dedicstvo, a kupi si nieco do tejto sumy - je to jej vyhradne vlastnictvo, mozno trosku dotahovacky na sude ak by exmanzel pindal..
ak ale doplati co len smiesnu sumu - uz to podlieha bsm.

cize preda byt po mame za 100.000 eur, za 99.000 kupi nieco ine -- je to iba jej... ak za 103.000 kupi nieco ine -- to je v BSM.

mirco50
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzanockamt
14. jan 2023

@liv1 Ak použije peniaze z dedičstva, byt je len jej. Alebo ho dá vyňať z BSM pre istotu.

kulumulu123
14. jan 2023

@michaltat preco ho chces predat? Ved ho daj do prenajmu ale ako je to potom s peniazmi to neviem.. Opytaj sa tu pravnika co je najlepsie riesenie

michaltat
autor
16. jan 2023

@kulumulu123 mam brata radsej si kupim nieco svoje, z manzelom prenajimame estejeden byt svoj bez hypotéky..