V manželstve som nešťastná

16. jún 2024

Ahoj ženy,

Na úvod pár faktov s mužom sme spolu 5 rokov z toho dva roky zobratí máme 15 mesačného syna. Žiaľ som dlhodobo neštátna v manželstve … niekoľkokrát som chcela rodiť ale muž mi nedovolí odísť a vždy ma nakoniec ulica že to ešte dáme dokopy no dnešná noc bola horor. Pohádali sme sa a ja som si šla ľahnúť na gauč cítila som to tak zobudil sa syn ktorého ešte kojím muž k nemu prišiel začal ho udpavat hneď som tam prišla aj ja a on mi len oznámil že mi ho nedá že ho ideme odstaviť že sa tak rozhodol z čoho sa strhla extrémna hádka a ja už naozaj nevladzem .. nechcem aby bol malý toho svedkom muz mi nedovolí odísť rodinu mám ďaleko na úcte iba rodičak a priznám sa že mám síce kamarátky v okolo ale ani jednu takú ktorej by som teraz zavolala a požiadala ju o pomoc. Celá rodina vidí môjho muža ako anjela a vždy za každú hádku môžem ja . Preto to ani nechcem riešiť s rodinou lebo by som im to aj tak nevysvetlila a môj muž by tam zase pridal apr detailov vymyslených aby som z toho vyšla ako psychopat ako ma zvykne často nazývať. Povedala som mu že okej zostanem ale len ak budeme už iba rodičia ale bojim sa že takto budem celý život neštástna žiť bez lásky bez dotyku bez mužskej nehy. No viem že aspoň syn bude v úplnej rodine. Čo si o tom myslite?

zuzinka888
16. jún 2024

Ze je to blbost- aspon syn bude v uplnej rodine. Zivot mas len jeden. A lepsie je mat dvoch rodicov co miluju dieta - aj ked osobitne. Ako mat dvoch rodicov co ziju pkd jednou strechou kvoli dietatu🙈- ze uplna rodina. Iba sa bojis odist a takto to obhsjujes. Ale ublizujes sebe a hlavne dietatu. To dokedy vam tayo hrana idylka vydrzi?

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lindusss2016
16. jún 2024

Presne tak, bojis sa a hladas vyhovorky. Ja ti rozumiem, nie je lahke ostat bez muza, ale ak neodides, moze sa stat, ze psychopat vyrastie aj vasho syna. Prepac, znie to kruto, ale je to mozne. Co si vezme z takej rodiny, kde nebude citit lasku, oporu, respekt... Zaujimalo by ma, ci si ho v noci nakoniec nakojila, alebo ti to zatrhol a tiez aku mal dovod na to odstavenie...

svetlonos
16. jún 2024

Máš iba jedno dieta, pozri nejakú pomoc pre ženy v núdzi. Psychopat je on! Kompletna rodina je vety fajn, keď je aj funkčná! Vy ste len fyzicky prítomní a dieta citi vase hádky. Osvoji si zle vzorce spravania , teda bude v dospelosti kreten po tatkovi alebo trpíte po tebe. Skus rozhovor s právnikom, toto nemá zmysel. Je to kkt psychopaticky! On rozhodol ze odstavis maleho ???
Normalne som sa nasrala neskutocne. To bol vždy taky pri....y ci len hral divadlo a nevšimla si si? Tvoja rodina sú tiež takíto šikanátori, keď mu všetko zožerú a dcéru nepodrzia?
Odid z takéhoto vztahu, lebo znicis zivot nie len sebe ale hlavne malemu.

andrea_82
16. jún 2024

Myslis si, ze budete schopni spolu vychadzat ako rodicia? Teraz sa rozhodol, ze maleho odstavi, nabuduce ho da do jasli alebo mu kupi hracku, s ktorou nesuhlasis alebo da jedlo, ktore podla teba pre dieta nie je vhodne. Stale sa budete pre nieco hadat a z maleho vyrastie nestastne dieta.

daniela1911
16. jún 2024

A ty by si chcela aby tvoj muž odišiel a zobral dieťa k rodine neviem kde do tramptárie? A ty to chceš urobiť..
Ale máte problémy? Prepokladam že včerajšie “odstavenie malého” je už len špička ľadovca všetkého, a keďže si odišla zo spálne tak chlap to chcel poriešiť po svojom.
Ja sa ho nezastávam, ale veci treba riešiť inak a nie utekať ďaleko k rodine a zobrať druhému dieťa.

kellhaed
16. jún 2024

Neostavaj.. ja som ostavala 14 rokov a teraz mam docela problém so staršou dcérou ( jej otec ma vecne tak ponizoval) nie som žiadna autorita pre ňu.
Pravda je; že život máš len jeden a nenechaj si ho pokaziť. Zo začiatku to bude ťažké a par prerevanych noci mat budeš. Potom si zvykneš... ze dieťa ide na týždeň alebo víkend k otcovi ...a ty máš čas pre seba...
Po 16tich rokoch som 2 roky prerevala...dnes sú to 4 a som spokojná .
Musíš sa naučiť nájsť a stanoviť si svoje hranice ...podla mňa momentálne azylovy dom ( skus linku dôvery pre zeny) ; a postupne sa na nohy postavis.
Ja som v zahranici ....s mizernou znalosťou jazyka som bola na polícii s veľkým strachom povedat; že ma chce zabit; keď sa mi vyhrážal...bola som bez prace ; starsia dcera 14; mladšia mala 6 .... dodnes sa na neho nepytaju; 4 roky ho nevideli q sú pokojne ....nemusia sa viac báť....
Nedovol aby to prostredie z tvojho syna urobilo niekoho podobného otcovi a z teba trosku. Zvládneš to; ver mi

autor
16. jún 2024

@svetlonos asi to niekde v ňom bolo vždy ale neprejavovalo sa to … odargumentoval mi to tým že ak by sme sa rozviedli tak by nemohol byt s malým lebo ho kojím

autor
16. jún 2024

@daniela1911 jasne že by som to nechcela ale z 500€ asi ťažko vyžijem sama aspoň kým sa nevrátil do práve a mena ehně na starý režim

svetlonos
17. jún 2024

Je to kreten! Aj po rozvode by ho mohol vídať aj keď za tvojej prítomnosti. Poprípade môžeš mlieko odsat a naučiť ho na fľašu. Ale on už je veľký a jedáva aj inú stravu predsa. Ja som v takom čase chodila soboty do prace na pol dna a maly s tým bol úplne v pohode. Bol s muzom a dal mu bud odsate mlieko z flase alebo čaj. Nikdy s tým problém nebol, casom vobec mlieko nepil v tej dobe, až keď som prišla.
A on je skutočný psychopat skodiaci aj dietatu, vsetko si píš, na súde s právnikom použité proti jemu.
Dieta je fixovaná na teba a on ho chce odtrhnúť. Keby ho lubi, tak nepresahuje svoje ego. Keby mu na synovi záležalo, nenechá ho trpiet. A rovnako aj po rozvode, dá sa dohodnúť aj na dennom stretavani vo vhodných časoch. Ale to treba byť normalny a nie kkt.
Pretoze aj keď nefungujete vy ako pár, môžte ostat dobrými rodičmi, navzájom sa respwktujucimi. A vtedy je to pre dieťa fajn.
Nájdi už teraz právnika a ries to. Poobzerajte sa teraz už po práci, jasliach. Ak riesis kojenie - môžeš aj poobede a večer. Ale rafsrj v tvojom pripade jadle, práca a kľudnejší zivot ako byť s psychopatom.

lenkakravcova
17. jún 2024

Prečo sa hádate?
Porozmýšľaj nad dôvodom. Vyvoláva hádky on alebo ty?
Môže za to niečo konkrétne alebo len únava?
Od toho sa odpichni. Tu ti samozrejme poradia rozvod.
Ale vedz, že potom prídu iné, problémy než máš teraz. Nikdy nie je nič ideálne.
Manželská poradňa - tu už máte za sebou?

marika100
18. jún 2024

Stotožňujem sa s posledným mailom, je potrebné komunikovať a nájsť dôvod prečo sa hádate, nie je problém hádať sa pred deťmi ale je velmi dôležité aby potom videli zmierenie a odpustenie, v živote to stále príde, sme slabí ludia rozvod nič nevyrieši len zraní deti, neviem či si veriaca ale budem sa za teba modliť.

trnkovnica
18. jún 2024

Pre Boha, utekaj rychlo aj s malym prec, v ziadnom pripade neostavaj!!!

brendaa
18. jún 2024

ahoj, vieš pomenovať dôvod tvojho nešťastia?

puko78
18. jún 2024

@kellhaed klaniam sa pred tebou a som rád že som niečo také nezažil ako si silná žena nech ti to vydrží Super tvoj príbeh má dojal palec hore dávam prajem zo srdca všetko dobre ahoj

martula1977
19. jún 2024

Pozri si funkcie rodiny, tam nájdeš odpoveď na svoje otázky. Vaša rodina nefunguje. Dieťa si preberá vzory od rodičov. Ak uvidí hádky, krik, násilie. Čo mu to dá.
Že Ti nedovolí odísť? Odišla som po 20. rokoch. Začala som od nuly. Aj finančne. 4 roky boli peklom. Dnes aj dokáže pripustiť, že rozvod bol najlepším riešením, hlavne pre deti.

artmaka
20. jún 2024

Tu je veľká pravdepodobnosť že sa to bude stupňovať.
Mne blízka osôbka ma takéhoto manžela, žiaľ.
Je to narcis, ešte aj bipolarny (píšem o tom mojom známom, nie o vašom manželovi) ale to co opisujete mi ho pripomína. A podaktorí si asi myslia ze ked ma na to diagnózu tak si moze dovolit všetko. Ak je to podobný prípad tak take veci ako vám písali ze treba sa zamyslieť nad dôvodmi hádok je zbytočné lebo takýto ľudia proste majú potrebu byť NAD a manipulovať, pootacaju veci tak ze nie len cudzi ale aj vy sama nakoniec uveríte ze chyba je vo vás.
Rozhodnúť sa musíte sama, zvážiť svoje možnosti, poradiť sa s právnikom ci na krízových linkách, každopádne keď k tomu príde nech ste pripravená.
Co sa týka toho aby dieťa malo komplet rodinu, táto moja známa ma 2 synov, už väčších, v nešťastnom manželstve je stále a poviem vám tie deti sa asi hnevajú viac na ňu ako na svojho otca, pretože vyrastali v rodine kde boli a sú stále svedkami nálad svojho otca, ich hádok, zhadzovania a ponižovania matky, príchody, odchody, milenka..
Lenže rozviesť sa tiež nie je len tak ľahko, pokiaľ sa dvaja nevedia slušne dohodnúť. Nuž držím palce..