Ahojte. Idem si k vám po radu a zároveň sa vyrozprávať, lebo to v sebe dusím a nemám žiadnu kamarátku ķtorej by som sa mohla vyžadovať " vyplakať"
Som vydatá už 13 rokov máme spolu deti ale posledné 2 -3 roky som v manželstve nešťastná proste nie je to to čo bolo predtým. Nič necítim tsk ako kedysi k manželovi.
Ide o to že starám sa o všetko posledné roky sama ajno deti aj o domácnosť. Kým on si ide do práce kedy chce prinesie príjem kedy chce tak ja nakupujem platím všetko. Dneska to už vyvrcholilo praskala som z nervami že ja šetrím ako sa dá lebo začala škola a to všetko čo treba priplatiť sama ťažko zvládnem. On úplne v pohode do povie že starať sa mám o deti ja. Ako by jeho neboli. Chcem si žiadať o výživné. Aké netuším ako sa to rieši ani koľko môžem si žiadať keď nepracuje. No stačilo sú to jeho deti má povinnosť sa starať o nej rovnako ako ja.
Rozvod chcem tiež ale bojím sa že má vyhodí a deti mi nedá. Byt je po jeho rodičoch. Niektoré viem že mi tu napíšu ako som hlúpa, prečo to neriešila dom skôr a prečo nejdem preč.,. No kto si prešiel niečím takým ako ja pochopí to...
Nie je ľahké nájsť si podnájom sana s deťmi. Cítim sa tu sama, aj keď mám okolo seba deti ktoré milujem a vedia ma rozosmiať.
Vopred ďakujem za povzbudenie a rady
deti si urcite nenecha kedze sa mu o ne nechce starat, toho sa neboj …
A preco nepracuje?
Preco si nenajde trvalu pracu?¿???
Deti ti iste nevezme.
Bude rad,ue je o ne postarane.
Ale byvanie si uz zacni hladat...
je to ťažko súdiť, deti chcú oboch rodičov. Skús sa porozprávať, že musí pracovať, z čoho platíte nákupy, bežné výdavky v domácnosti, energie?
to čo za darebáka...to bol takýto vždy?
aky mas prijem ty a aky ma prijem on?
Kolko rokov maju deti?
Hlavne kľud, všetko zvládneš. Aj keď ti to teraz príde úplne nemožné . Tisíce žien to zvládli dáš to aj ty.
O výživné môžeš požiadať už teraz, spolu s rozvodom. Bývanie si budeš musieť nájsť, no vyhodiť ta nemôže len tak. Podľa zákona ti musí nájsť náhradné ubytovanie .
@nikolca nemáš pravdu, aj na to slúži inštitút manželstva. Kvôli ochrane… manžel/manželka má pravo užívať nehnuteľnosť, ktorá je vo vlastníctve druhého manžela pokial majú spoločnú domácnosť, deti, a pod. Čiže do rozvodu ich nikto nemôže vyhodiť, ani zrušiť TP.
Tak v prvom rade ti treba zabezpecit byvanie, lebo bez toho asi iba tazko odides.