Žienky je takéto spolužitie podľa vás normálne? Ide o dvojdom so 2 samostatnými vchodmi ale spoločným dobrom.
Opíšem situáciu: brat sa dal dokopy s rozvedenou babou, on je tiež rozvedený, má už dospelé deti. Po istom čase sa k nim nasťahoval aj môj brat. Ona má tri deti, bola s tretím dieťaťom tehotná, keď ju muž nechal kvôli milenke. Jej svokrovci, ktorm dom patrí uprednostnili nevestu a vnúčatá pred vlastným synom.Vedela som, že už tri roky žijú spolu, len som netušila že v takom možno iba pre mňa čudnom zložení. Vlastne neviem či mi je viac divné, že tam chodia za deťmi hocikedy jej svokrovci (lebo ja mám s mojou zlí vzťah) alebo to že si dvaja vysokoškolsky vzdelaní relatívne dobre zarábajúci dospelí nevedia zapezpečiť vlastne bývanie. Viem, že je to ich vec, nič v zlom, prajem im, aj brať si zaslúži byť šťastný.
neries pokial sa ta to netyka ..ak to jej a im vyhovuje a su tak happy tak ta to nema co trapit
Všetko čo zúčastneným vyhovuje je normálne. Aj keď to je možno neštandardné z pohľadu cudzích
Ak dobre chapem - tvoj brat sa nastahoval k frajerke, ktora byva v dvojdome s exsvokrovcami. A syn exsvokrovcov a teda exmanzel dotycnej sa osamostatnil a tebe to vadi. Ale ani na sekundu ti nenapadlo, ze on sa mozno osamostatnit chcel, nechcel zostat u rodicov a zaroven prenechal miesto exke a detom, aby oni nemuseli zacinat odznova. On zrejme odisiel s alebo za novou partnerkou… nejako som v tom nenasla nic take, ze rodicia by uprednostnili exnevestu pred synom, jednoducho sa takto dohodli. A teba z toho zuby fakt boliet nemusia 😃
Je to normalne, ked im to vyhovuje.
@sissy27 mne to nevadí, len mi je to divné.
Podľa brata sa to udialo nasledovne: chlapík chcel do toho domu nasťahovať tiež tehotnú frajerku, ženu s deťmi poslať kade ľahšie, keď na hlasnú hádku pribehol jej svokor a so slovami -kým ja žijem do môjho domu žiadnu k@rv@ nedonesieš(sorry na výraz)a vyhnal syna a povedal neveste nech tam kľudne zostane
zaklad je ako beru exsvokrovci svoju exnevestu - ci sa jej miesaju do zivota alebo nie, ci su OK s tym ze ma novy vztah.... kedze pises, ze brat tam zije uz tri roky - tak asi su s tym uplne OK. Za mna, ty neries, a co sa tvojho brata tyka - proste ich berie ako starych rodicov deti, ved je to normalne.
ako to je ked tam pride exmanzel / teda syn, tot otazka, ale to ta trapit nemusi a evidentne maju asi vyriesene aj to.
ale ano, ak exsvokrovci pojdu, asi exnevesta bude mat existencny problem s byvanim..... ale to hold bude asi riesit az ked sa to udeje.
Dom patrí svokrovcom a vlastné vnúčatá nechcú vyhodiť na ulicu, to je skôr chvályhodné. Neveste a tvojmu bratovi to zjavne vyhovuje tak nerieš.
No, nič divné. Ja poznám babu, čo dodnes býva v podkroví s dcérou nad svokrovcami. Všetkým to vyhovuje. . A ešte poznám aj muža, ktorý býva po rozvode tiež v spoločnom dome so svokrovcami aj so svojou novou ženou a ich spoločnými dvoma deťmi. V prvom prípade ex nechal bývanie exmanželke. V druhom uprednostnili zaťa pred dcérou, kvôli jej správaniu. A všetci sú spokojní.
@anna_anicka83 ja som zatiaľ nikto takého nepoznala.. v mojom okolí sa každý snaží čím skôr vypadnúť z domu, čo najskôr sa osamostatniť, ísť do nájmu či zaobstarať si vlastné bývanie hoc na hypo.
Ja osobne si neviem predstaviť bývať tak, keď tie deti vyrastú a osamostatnila sa. Najstarší už teraz nežije doma študuje v zahraničí, ďalší chalan má 19, býva na stredoškolskom internáte, najmladšia má asi12, večne ani ona nebude bývať s mamou.
Tak ocividne s tym mas nejaky problem, ked je tu tato diskusia 😅
A klobuk dole pred exsvokrom - ved jeho syn sa zachoval ako hajzel, opustil tehotnu matku svojich deti a este si chcel dotiahnut do rodicovskeho domu dotiahnut novu frajerku… on sa len postavil na stranu ublizenej zeny a malych vnucat.
3 roky žijú spolu. Zvykli si na seba. Majú sa isto radi. Ak ich nevesta doopatruje, dom bude patriť jej. A možno jej svokrovci to tak i plánujú, dajú prepísať časom dom na ňu. Na syna sa hnevajú, čo spravil.
Ty to nerieš. Nie je tam problém.
Mne je zas divne preco tebe je divne,.ze tam chodia dedkovci za vnucatami ked ich takto maju cely zivot v spolocnom dvore. Ved to ze sa ich syn rozviedol s matkou deti nezmenilo nic na fakte ze su to ich vnucata co ziju hnet vedla nich . Ked to tvojmu bratovi nevadi tam žit… tak Tato tema je len o tom ze nemas brata moc rada a chces ho trosku zhodit. Aby nahodou Nebol spokojnejsi ako ty? Ved mu dopraj nech je stastny kde je skym je. Je to cele len jeho vec. Kazdy sa prikryva takou perinou na aku mà .
Aj ja poznám taký prípad, že nevesta zostala u svokrovcov. Jej muž(ich syn) si našiel milenku a odišiel za ňou po viac ako 20 rokoch manželstva. Ona už rodičov nemala, čo zdedila po rodičoch predala a investovala do domu svokrovcov, nakoľko predpokladala, že tam budú navždy a brala to ako ich domov. Tak svokrovci prepísali dom na vnučku (jej dcéru) a žijú si tam spolu. Zo začiatku som to tiež nechápala, ale časom som zistila, že je to proste ich domov a áno, syn rodičov veľmi sklamal.
Toto je veľmi pekne od tých jej svokrovcov. Tiež by som takto postupovala. Pre tu ich nevestu, by bolo vhodné, aby si od nich odkúpila tú časť domu. Ale je to ich vec, ty sa im do toho nemiesaj.
Svokor sa zachoval ako chlap. Narozdiel od svojho syna. A ty nehas čo ťa nepáli. Keď im to tak vyhovuje tak to normálne je
"normalne" je pre mna kazde spoluzitie, kde sa citia komfortne a spokojne obe strany a tito navyse ziju v dvojdime = samostatne jednotky - evidentne mala so svokrovcami nadstandardny vztah, kedze uprednostnili exnevestu pred vlastnym synom, su to stari rodicia jej deti, takze nevidim nic cudne na tom, ze tam chodia 🤷♀️ a evidentne si vlastne byvanie zabezpecit nechcu a nie nemozu, chapem, ze pre teba je to nepredstavitelne, pre nich je to evidentne okej