V jednoizbovom byte s dvomi deťmi

8. júl 2022

Ahojte prosim je tu nejaka slobodna mamicka ktora zije v 1izb. Byte s dvomi malymi detmi do 5r? S manzelom sa uz neda... no mam strach ze sa v 1izb s takymi malymi detmi zblaznim... ci?

panelacikova
8. júl 2022

s takými malými nie. skôr potom, keď podrastú. ja som v 1-izb. s dcérou. teraz má 12, puberta pred dverami a teda si poriadne lezieme na nervy 🙄 ani jedna nemá svoje súkromie, je to o držku... čo ten tvoj, teraz kde žijete? nedá sa, aby šiel on do iného?

anjelicek26
8. júl 2022

Nezijeme tak, ale myslim, ze sa to da...budes aj tak chodit do prace, deti do skolky a jasiel... poobede si spravite program mimo - park, ihrisko, kamarati... male deti potrebuju len mamu, spat chcu nalepeny tak ci tak pri tebe, sukromie potrebuju az neskor... a ten jednoizbak moze byt docasny, kym sa financne postavite na nohy...ale hlavne prec zo stresujuceho vztahu ci prostredia.

autor
8. júl 2022

@panelacikova tu sa neda velky dom zahrada muzova garaz na opravu aut ... sama by som to nedala financne ani fyzicky ...

autor
8. júl 2022

@anjelicek26 mno to mas pravdu ze zatim nepracujem som na rd no ked budem v byte v meste mam uz ponuknutu pracu ... taak snad by to bolo docaaasne ten 1izb....

panelacikova
8. júl 2022

tak odpoveď odo mňa konkrétne máš. zatiaľ problém nebude, možno neskôr. ak sa ti bude dariť, môžeš vymeniť za väčší, ale pri 2 deťoch (ja mám len jednu a je to náročné) ostaneš v začarovanom kruhu, stále bude treba niečo financovať, muž bude (na 90%) podskakovať, že on nebude všetko platiť, že ti platí výživné a bla bla bla... to výživné ti postačí ozaj len na výživu. čiže budeš musieť slušne zarábať, aby si sa vedela preklopiť do väčšieho.

anjelicek26
8. júl 2022

Skutocne by som sa toho nebala, je to odrazovy mostik k samostatnosti, deti tam budu mat teba, svoje hracky, nic im chybat nebude... Vyzivne poriesis, zacnes pracovat, proste krok po kroku. Ze uz mas dohodnutu pracu je super.

autor
8. júl 2022

@panelacikova ten 1izb. Je moj a bez hypo... je priamo v nr... ale asi by som nemala nad tym premyslat.... ist tam a byvat a sama uvidim ak by nevyhovovalo ... a az pak riesit...

panelacikova
8. júl 2022

tak ak to je takto, tak neuvažuj a choď. ja som myslela, že potrebuješ ho ešte najprv zafinancovať (kúpiť, splácať....).
v tomto prípade ti stačí v budúcnosti už len poriešiť výmenu či predaj-kúpu. pri dobrom zárobku by to šlo, aj keď sa teda zadĺžiš...

autor
8. júl 2022

@anjelicek26 dakujem za podporu ... asi ten diskomfort bude ... no ma to hlbsi zmysel tak snad to dame ...

viestta
8. júl 2022

Aj v malom byte bez stresujúce ho muža vám bude lepšie. Ber to ako prvý krok lepsiemu. Síce náročný, ale bude to isto lepsie

betulinka1
8. júl 2022

Úplne v pohode. Tak malým deťom je jedno, že ste spolu v jednej izbe. Ešte sa im to bude páčiť. Nejako to tam vymyslis.

mamutka
8. júl 2022

Radšej v malom byte s veľkou pohodou ako vo veľkom baraku s malou dušičkou.
Byt je tvoj, nie je o com. Časom ho môžeš predať, vziat hypo a kúpiť väčši. Máš ideálnu pozíciu na štart pokojného života, si myslím

deti95060810
8. júl 2022

jednoizbový byt? však tam máš dve miestnosti. Kuchyňu a izbu. isto lepšie ako v garsonke kde sa ozaj nie je kde pohnúť.... A keď nemusíš ešte zháňať, ale už ho vlastníš - nie je o čom.

janickacrazy
8. júl 2022

Moja kamoška odchádzala s 3 deťmi do garsónky do podnájmu, zatiaľ čo jej ex sa rozvaloval sám vo veľkom byte. Takže 1-izbak bez hypo je pohoda.

thoughtfulweirdo
8. júl 2022

Ahoj, my žijeme 4 v 1,5 izbaku, deti 4 a 1 🙂 dá sa to v pohode zvládnuť, sme často mimo domu, ale prežili sme tu aj 14dňovú karanténu bez ujmy 😄 v tvojej situácii by som neváhala. Nikto nevraví, že tam musíte zostať navždy ;) je to odrazový mostík a všetkým vám bude lepšie v síce menšom, ale v kľude, bez hnevu, smútku, stresu.

gionella
8. júl 2022

Jasne, dá sa úplne v pohode. Vždy si môžete tu jednu izbu rozdeliť aspoň symbolicky napr nábytkom. Moja kamarátka tak s mamkou cely život žili. Pod oknom mali deti svoju časť 1/3 z miestnosti a oddelená bola nábytkom od zvyšnej časti kde bol rozťahovaci gauč a teda obývačka. Ak je byt tvoj tak ani neváhaj určite to bude pre vás super odrazový mostík.

0kristina0
8. júl 2022

Mas byt bez hypo, sen kazdeho. Casom ked deti vyrastu tento predas a kupis vacsi. Problem s hypo nebude a podla mna aj zvladnes splacat.

stanulienkat
8. júl 2022

Ty si stastna zena. Mas SVOJ byt. Aj ked 1 izbovy a bez hypo. Vies kolko zien by skakalo od radosti? Bude tesno, ale slokojne a pokojne. To za to stoji. Drzte sa.

akvi
8. júl 2022

Jasne, ze sa to da. Ja mam niekedy pocit, ze ludia uz su dnes strasne rozmaznani a neznesu ani mensi diskomfort. My sme boli 10 rokov traja na 25m2 a bolo to v pohode. Mne napr. praveze pridu uplne zbytocne 2izbaky, po ktorych je stale najvacsi doptyt, ja nerozumiem, naco. Kym su len dvaja, tak staci 1i bohate. Ked pridu deti, 2i nic neriesi, treba uz 3i, ak sa mame bavit o nejakom sukromi.. Takze na tvojom mieste by som kludne sla do toho 1i, obzvlast, ked je tvoj a bez hypo..

vilma7
8. júl 2022

Kamarátka takto bola ale tá izba bola ozaj veľká a dala sa predeliť na dve menšie. Keď deti podrástli, išla do 2- izbového. A neboj, nezbláznila sa.

My máme síce 4.5 izbový, ale deti sú takmer stále len v obývačke.

tomas115
8. júl 2022

Radsej sama v klude v 1 izbovom byte s 2 detmi ako v psycho dome. Ak si teda uz 1000 percentne rozhodnuta, ze je koniec

loginexistuje
8. júl 2022

jasne ze sa da nechapem preco vobec vahas ked je tvoj a bez hypo

missdiva
8. júl 2022

Uplne suhlasim s prispevkami vyssie.
O dost lepsie byt v 1-izb. v klude ako v obrovskom dome v strese. A ked je to bez hypo a tvoje nemas nad cim vahat. Mozno nasetrit na prerabku. Dobry interierovy dizajn robi divy. Spravne rozlozenie sikovneho nabytku a kazdy vie mat aj v takom malom byte svoj vlastny prijemny priestor.

travelllerka
8. júl 2022

My sme mali 1izbak a prerobili sme ho tak, že z kuchynky sme spravili malú spálňu a z izby sme spravili kuchyňu s obývačkou. Takže 2 deti by sa mestili do izbičky s poschodovou posteľou a ty môžeš v obyvacko-kuchyni spávať. Teda ak má 1izbak dosť m2 a umožňuje to

evula214
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lujza123
9. júl 2022

Pozri nejako začať musíš. Časom vymenis za väčšie.
Ja som začínala sama s 1,5 r dcérou v malej izbičke, asi 12 m2, ešte k tomu v zdielanom byte čiže v ďalších 2 izbách boli spolubývajúci, asi 4 mesiace som tak bývala. Otras ale nemala som vtedy na výber.
No z najhoršieho som sa rýchlo vyhrabala, dnes mam dom a dcéra vlastnú izbu.

Chvíľu sa uskromnite, prežijete. Deti sú ešte maličké, v tomto veku sú oveľa radšej keď spia v posteli s mamou ako vo vlastnej izbe, im to bude možno aj vyhovovať.
Lepšie než byť zaseknuta vo vzťahu s idiotom a bezmocne sa pozerať ako ti život preteká pomedzi prsty.

autor
9. júl 2022

@lujza123 😘😘😘❤❤❤

autor
9. júl 2022

DAKUJEM naozaj vsetkym za nazory rady skusenosti....❤❤❤ vidim ze moje obavy boli skor vyhorky vytvorene mnou kvoli strachu urobit krok do neznama. 💪💪 idem do toho

nikijezikova
13. júl 2022

Ahoj ja byvam s dvoma deťmi v 1izbaku so spacim kutom
Syn ma 2 roky a dcéra 8