Len pre zaujímavosť...v akom veku ste sa odsťahovali od rodičov? Ako to vzali ? Najmä ak ste mali priateľa a neboli ste zosobášení. Píšte vaše skúsenosti. Ďakujem 🙂
v 18 som odisla na VS 400km od domu, a postupne som predlzovala interval ked som sla domov
V 18 som odišla na internát a už som sa domov nevrátila, v 19 som sa odsťahovala k priateľovi 🙂 naši to navonok zobrali úplne v pohode, mali ho radi a určite to čakali. Ale myslím, že si to mama potajomky aj tak odplakala 🙂
od rodičov som sa odsťahovala len pred pár rokmi aj s celou perepuťou do svojho domu na koniec rodičovskej záhrady.... 😉
u nás sme čakali niekoľko mesiacov kým sa mama ako tak s tým vysporiadala že ideme preč a tak sme sa aj naďalej tlačili všetci v jednom dome - kým druhý dom zíval prázdnotou na konci záhrady...
Po skončení SŠ som sa odsťahovala do Nemecka 😊
V 20tke. Pracovala som hneď po sš, vzali sme si hypotéku na prvý byt. Mali sme dcéru, o rok syna a dnes už bývame v rd. Prešli sme viacerými bytmi, ale určite sa viac oplatí hypoteka ako behať po podnajmoch. Samozrejme v prípade, že viete do čoho idete a už ste spolu žili. Prípadne na skúšku je fajn skúsiť ten podnájom, napr na rok a potom riešiť vlastný byt.
@11leni11 ja v 25 rokoch, ale to len preto, lebo som akurát skončila VŠ, priateľ tiež nemal vtedy vlastne bývanie a prišlo mi zbytočné odchádzať do podnájmu počas VŠ, takze som išla od rodičov priamo do svojho a mala som skončenú VŠ, príjem a stabilnú prácu.
Odišla som v 26 s priateľom do podnájmu, ale vtedy som už 6rok žila len s tatkom, ja som plakala vo výťahu a neviem či on doma 🤷 ale tak smutný bol. Ešte šťastie, že sme všetci od seba len 500m vzdušnou čiarou, ja od tatka a priateľ od mamy, máme super vzťahy a už aj bývame vo svojom.
Ja v 21. Vysoká škola má nebavila a nenaplnovala, tak som odišla do zahraničia. Samozrejme len na rok 😅 už ke z toho 7 let a bývam s priateľom 😊
V 23 nedokončila som VS na ktoru som sla len koli mame a odisla som do London 🇬🇧 inak som chcela odist uz par rokov skor. Keby som mala priatela a chcela ist k nemu žit tak kludne po 18ke. Si dospela ži podla seba. Ale tak aby si sa nemusela vratit domov teho. Tak aby si v case nudze vedela ostat aj sama . Nie len ze sa z jedneho bezpecneho hniezda prestahujes do druheho no nikdy sa nenaučiš letiet solo ..
V 25 r ked som skoncila VS, hned si nasla pracu a zobrala s priatelom hypo na byt😊 ale ja som uz pocas vysky hlavne posledne dva roky bola skor na kadejakych stazach vo svete ako doma u nasich..
@11leni11 moji rodičia boli tiež takí, že nehrozilo sťahovať sa a žiť s priateľom pred svadbou. Chodili sme spolu 5,5 roka, väčšinou to bol víkendový vzťah (ja na VS, on v robote, 1 rok aj na vojne). Začali sme bývať spolu po svadbe, 2 roky sami v dome, potom sme sa presťahovali do bytu pri rodičoch (vlastný vchod, oddelene byty, ale v 1 dome).
A vlastne som im vďačná, malo to svoje čaro, začať bývať spolu až po svadbe.
V 18 som začala chodiť s manželom a postupne som tu začala ostávať na víkendy, potom aj v týždni a po svadbe v 26 som ostala na stálo. Snáď sa koncom roka presťahujeme do svojho domu.
V 19tich sme s vtedajším priateľom brali hypo na byt hned ako mi skončila skúšobná v práci..rodičia sa má najprv snažili odhovoriť(hlavne mama mi vždy bola "podpora"):že nám to nevyjde,že sa nedokážem sama o seba postarať a podobne..ale nakoniec sa podarilo a myslím že to zobrali ok..
V 19tke tehotná a vzali to velmi zle. V 24ke som sa im vrátila 🙂 aj s dvomi novými človiečikmi
23 a byvali sme asi pol roka nezosobaseni. Nam to tak vyhovovalo a ine som neriesila. Nasi boli zvyknuti ze si nenecham do nicohp kecat. A svokra si casom zvykla tiez
Najprv som sla na vysku na intrak, domov chodila na vikenkdy, ale to som tiez bola len v robote alebo u vtedajsieho priatela. Vlastne mi len chuda mamina vyprala veci a sla som spät. Leto vzdy v zahranici. Po vyske som zbalila kufre a odisla za muzom do Spanielska. Nemali kedy mi do toho ani kecat. Len som oznamila, ze na vtedy mam letenku.
Po skonceni SŠ som odisla k priatelovi, spravila som si VS a popri tom som pracovala ... uz sme spolu 9 rokov kupili byt a narodila sa nam dcerka a momentalne som na materskej. 🙂 rodicia to necakali 😃 otec sa s tym nevyrovnal dodnes obcas si na to spomenie a povie ze ma nikto nepustil 😄 😄😄
ja v 18 s frajerom, boli sme spolu 4 roky a v 20ke som sa vydala a v 21 sme odisli do 100km vzdialeneho mesta :D
Odišla som na VS na druhy koniec republiky a bolo. Naši má veľmi podporovali, žiadne citové vydieranie ani vyplakávania sa nekonali