V akom veku ste púšťali deti na návštevu k starým rodičom bez vás?

18. dec 2022

Ahojte maminky,prosim Vas od akého veku chodili Vase deti k starym rodicom-svokrovcom- bez Vas? Moj syn ma rok,je kojeny na poziadanie+jedlo a nakolko je to velky cecik, tak doteraz sa to nedalo absolutne. Nevydrzi s otcom bezomna ani polhodinu. Ale uz by som mozno chcela skusat posielat ho k svokrovcom so svojim otcom. Ale mam pocit, ze to nebude lahke pre syna. Ide o to, ze svokrovci ho neustale buzeruju. Este nechodi, ale chodi okolo nabytku. Svokor nanho 300x za navstevu zhuci: nechod tam,spadneš!!!!,ubližiš si!!!,rozbiješ si hlavu!!! A podobne…je to starý človek, dohovaranie nepomôže-aj 30x sa za navštevu opýta to isté- Syn na to reaguje tak,že plače a je z toho nervozny,tak stale chodi len zamnou. Ku nemu ani nechce ist. Svokra,ta nevie so synom ani zasrandovat-stale mu len zakazuje-toto nemozes,toto nie,toto nie do ust,toto nerozbi,toto nepokaz…nevie snim vobec zasrandovat, je vazna ako kilo soli, tak syn tam tiez moc nadseny nejde, vzdy ked ich vidi tak place a oni sa cuduju ze preco. Ale ja zaroven chcem aby mali dobry vztah so svojim vnukom. pustali by ste v takejto situacii len muza k svokrovcom so synom bez vas???

martinka13
18. dec 2022

No problém so svokrovcami budeš mať asi Ty. Je už najvyšší čas dieťa pustiť aj "samé". Inak sa neskôr zblázniš, ak budeš chcieť mať chvíľu oddych a malý bez Teba nevydrží ani sekundu. Veď otec dieťaťa tam bude, tak snáď si nejako poradí

mogaa
18. dec 2022

no veď ak tam ide s otcom, tak nevidím v tom problém - kedykoľvek.....je zjavne naviazaný len na teba, to sa odučí len ak bude bez teba....

nikpa
18. dec 2022

Ja už by som dávno pustila, veď tam bude s otcom. Ten ma vedieť čo sa môže a čo nie s jeho dieťatom a svojim rodičom nech to jasne vysvetlí keď bude treba. Podľa mňa ale trochu prehanas, asi budes prvorodička, tie sú také precitlivenejsie na deti. Nič v zlom, množstvo z nás bolo takých na prvé dieťa.

zuzanockamt
18. dec 2022

Si príliš upätá na dieťa a samozrejme klasika téma svokrovci 🤦
Staršie dieťa malo 9-10 mesiacov a mladšie určite menej ako polroka, keď boli len s manželom na návšteve. Ale ja mám normálny vzťah so svokrovcami, nevyhľadávam negatíva tam, kde nie sú.

dadis
18. dec 2022

Ked mal syn 5 mesiacov, isli sme s muzom lyzovat na 4 hodiny +cesta 2h, nechala som svokre odstriekane mlieko, bol plne dojceny (pred 15 rokmi sa zavadzali orikrmy az v 6.mesiaci). Uplna pohoda.

cacianka
18. dec 2022

Ty chcieť môžeš, ale oni dobrý vzťah k dieťaťu nemajú, nevedia ho mať, tak načo stresovať malé decko. Nejde o to či máš pustiť, to nie je pes, ale dieťa, vnuk, ale či máš dieťa vystavovať takej neustálej buzerácii a šikanovaniu. Otec a matka sú zodpovední s kým sa dieťa stretáva a ako to ukociruju

annm81
18. dec 2022

Na jednej strane, ročné dieťa by malo zvládnuť byť nejakú dobu bez matky, ak je s osobou, ktorej dôveruje. A otec by takou osobou mal byť. Na druhej strane, dieťa sa asi necíti najlepšie na mieste, kde niekto neustále kričí.

Ak ti ide o dobrý vzťah k starým rodičom, obávam sa, že dieťa si ho v takom prostredí nevytvorí, nech spravíš čokoľvek. Ak ti ide o to, zvyknúť dieťa na krátky pobyt bez teba, vymyslela by som im inú aktivitu - ísť von na ihrisko, plávanie, detský kútik. Niekde, kde si dieťa užije zábavu, nie stres.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
0silvia0
18. dec 2022

Rocne kojene dieta je dost naviazane na matku, my sme vsade na navstevy chodili spolu. Mne by ani nenapadlo posielat muza sameho. Ked mal syn 3 roky bol s manzelom tusim prvy krat sibat na Velku noc. Lebo toto je taka chlapska zalezitost.

konikkon
18. dec 2022

Od 2 mesiacov, s odsatym mliekom.
Skutočne, už je čas. Navyše, ak nevydrží ani s vlastným otcom. To si rok nebola nikde bez dieťaťa?

katrin69
18. dec 2022

Dcéru som pustila na "prázdniny" na noc až keď mala 3roky. Aby zvládla aj škôlku a prespávanie tam. Je novembrová, takže išla aj neskôr do škôlky a už to tam v pohode zvládla bezomňa. Syna som pustila, keď mal 2roky, ale pod podmienkou, že tam bola aj dcéra. Aby mal istotu, že je všetko v poriadku, keď sa v noci zobudí a vidí sestru...
Podmienka bola u mňa tá, že nesmú byť kojení a obaja boli odstavení v 18mesiacoch...
Pre mňa to bolo náročné sa oddeliť, ale musíte byť vy a aj dieťa na to pripravení na to oddelenie. Uvidíte, ako sa bude chovať, predsa babička je babička. Pamätám si, že som 1x telefonovala každé dve hodiny, či je všetko v poriadku 😂

autor
18. dec 2022

@elizabet173 chodím. Pri mojich rodičoch vydrží aj pol dňa. Tí ho nebuzerujú,vedia zasrandovať a vymýšľajú program. Syn sa nerád nosí-je to torpédo od narodenia- vždy v pohybe. Svokra by ho len nosila a on nechce,plače. Naši mu davaju voľnosť.

heln
18. dec 2022

naco? aky vztah? myslis, ze to bude lepsie, ked bude dieta starsie?
skor by som pracovala na tom, aby maly zvladal byt sam s otcom na dlhsie ako pol hodinu.

innapnirhu
18. dec 2022

Ja ta uplne chapem, moja dcera je zvyknuta ze ju nenapominame vkuse, ked padla tak padla a naucila sa byt opatrna.. z dosahu sme odlozili vsetko neziaduce aby sa mohla volne pohybovat a skumat, a teda zakrocili sme fakt len ked slo "o zivot". No a pri stretavkach s "buzerujucimi" clenmi rodiny reagovala ako tvoj syn. Ja som to nejak neriesila, a ked sa dcera naucila rozpravat, co bolo pomerne skoro, sama si ich upratala :D normalne povedala "neboj babka ja som opatrna nemusis mi to tisickrat hovorit" a bolo po probleme. Aj tvoj syn sa nauci na tieto vychovne metody reagovat, chce to cas.. nechaj tomu volny priebeh

dadis
18. dec 2022

@autorka prestan riesit vztah vnuk/babka/dedko - nemozu byt vsetci rovnaki ako tvoji rodicia, su taki a neries..synovi sa nic nestane, ked ho babka na rukach ponosi, myslis, ze mu tym ublizi, ze bude umrncany? Nemozes za svoje dieta riesit vsetko, aj dychat za neho, aj mu vytvarat 100% dokonale prostredie pre zivot. Ma rok, ak sa mu nepaci, vie to dat velmi zretelne najavo, ak im tam bude 3 h revat, tak bud to budu riesit, alebo ho nabuduce bez teba volat nebudu..ale myslim si, ze to bude ok

zuzanockamt
18. dec 2022

@innapnirhu Dieťa sa potrebuje stretnúť aj s inými výchvnými prístupmi a reakciami okolia. A nie mu dláždiť nonstop cestičku a ofukovať ho.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
innapnirhu
18. dec 2022

@zuzanockamt neviem ci si mna chcela oznacit, ale hej, uplne suhlasim, ved deti su super mudre a naucia sa velmi rychlo reagovat na roznych ludi a ich rozne vychovne metody, len ich treba nechat vykomunikovat si to 🙂 a ked este nevedia rozpravat tak metakomunikaciou to zvladnu tiez

sense
18. dec 2022

Pozri moja bude mať 10 rokov a sama ešte nebola,vždy bola so mnou alebo s ex. (vzhľadom na povahu partnera mojej matky ju chápem), keď je ale babka u nás nemá problém.
Nenútim ju. Celkovo ona nerada spáva mimo domov bezo mňa alebo ex. A keď prespi u kamarátky aj to len jednej a max 1 noc ráno chce ísť domov. Aj školský výlet jej stačila jedna noc.
Chod k svokre aj ty alebo nech ide muz.
Sú deti kt povahovo sú radšej doma a deti kt v roku už dokážu byť ostať bez mamy aj niekoľko dní

mirkabed
18. dec 2022

Dcera mala 18 mesiacov ked som nastupila do prace a zostala s manzelom doma (pracoval z domu od jej narodenia, bola na nho zvyknuta). Kojila som do 15 mesiacov, na par noci isla predtym s mojimi rodicmi na chalupu, ked som nastupila v lete do prace tak bola na tyzden na chalupe s nimi. So svokrovcami prvy krat ked mala 2 roky na tyzden. So svokrom aj mojim otcom mala problem, vseobecne s muzmi ale postupne sa to zlepsilo. Moj otec je taky isty ohriakava a boji sa ze sa detom nieco stane, deti si zvyknu ze frflu 😉

lucka_ke
18. dec 2022

nestresuj ho zbytočne a chodievaj s ním kým trochu vyrastie a bude vedieť rozprávať... nič ti neutečie

prasiatko30
18. dec 2022

Som myslela, ze chces dieta poslat na mesiac na druhu stranu republiky 🤦🏽‍♀️ vsak tam bude jeho otec a dietatu prospeje ked bude chvilu aj bez teba, ty si chod zabehat alebo ku kadernicke a mas chvilu pre seba.

bajka16
18. dec 2022

Toto všetko je normálne. Je super že, svokor je taký opatrný a nie je ľahostajný voči malému či spadne alebo sa mu niečo stane. Svokra je tiež pozorná, to je super 😉 ale ako matku ťa chápem, ak by si mala celú návštevu tvojho syna u svokrovcov bez teba doma nervacit za oknom a hrýzť si nechty kedy už prídu, tak to radšej choď s nimi. Šak trošku podrastie, bude samostatnejší ty si budeš istejšia, tak ho pustíš aj bez teba. Ja síce taká zaťažená na deti niesom, ale tiež ich ešte nepustím bezomna k svokrovcom, ešte sú malí. Nevidím natom nič zlé.

zuzkaa1991
18. dec 2022

Prvw 8m sme byvali so svokrovcovcami takze.mala brala babi ako.druhu mamu....potom sme sa presťahovali takze istu dobu nemala.problem....ale.presne pre taky dovod som od.mala davala im a isla vybavit si veci(manzel robi vkuse kazdy den) horsie bolo ked bola starsia covid doba takze sme boli viac menej len my dve nafixovala na mna....ale u svokrovcov bezne vydrzi bez znas ;) tak ako radia vysse ak je tam.otecko urcite da pozor na dieta 🙂 uz je v takom veku ze aj oteckovia aa mozu byt s dietmi moj sa bal byť s malou kedze nepoznal rezim atd....ale.ako zacala.chodit atd tak zacinql byt sam častejšie a od 2r velka partacka jeho doteraz 🙂 takze určite bez starosti by som dovolila nech idu na par hodin tolko vydrzi bez kojenia kedze uz papa okrem spanku🙂

lasona
18. dec 2022

My sa chystáme v januári na ples. Čiže malý pôjde k svokre na noc. Bude mať 3 mesiace.

martul
18. dec 2022

Jedanenky ja som myslela, že púšťať syna sameho, napr. na celý deň. Ty rozmýšľaš kedy ho pustiť s vlastným otcom?! Hocikedy, už tam dávno mohli chodiť, veď hádam ma otec dieťaťa rozum a vie sa i syna postarat. Určite zo syna neubudne. Najvyšší čas začať sa učiť normálne žiť, zachvilu sa zblazniš, a aj syn.

zuzanka.zuzu
18. dec 2022

moji svokrovci su tiez kapitola sama o sebe 😂 ale zase ja som 1000% verila svojmu muzovi, ako otec ma vedel plne nahradit, a tym myslim ozaj uplne. chodili cca od 10 mes. teraz viem ze sa muz skryva a necha drobca s rodicmi 😃 ale syn uz je nauceny a uz aj sam pol hodinu nahana sliepky po dvore a potom pol hodinu uteka pred svokrou ktora sa ho snazi chytit aby isiel dnu (manzel mi to streamoval, obaja sme mali svalovicu od smiechu). cize priklanam sa k nazorom ze treba syna ucit od mala, ze su aj ini, ine metody vychovy

aliaray1
18. dec 2022

Chces nemozne podla mna.
Ak by sa takto ktokolvek k mojmu dietatu spraval, minimalizovala by som kontakt. Na 1 rocne babo, ktore este nie je ani mozne vychovavat a nevie robit naschval sa nezvysuje hlas a ani nebuzeruje.
Ked su pripeceni a nedaju si povedat, rozhodli sa sami.

Ich nezmenis a maly sa moze zacat bat ludi a byt zakriknuty.

No ale to je moj nazor.

veroniq85
18. dec 2022

Na jednej strane pises ze maly je cecek kojeny a nevydrzi ani s vlastnym otcom "pol hodku" bez teba a na druhej strane pises ze vydrzi s tvojimi super rodicmi aj "pol den". Cize niekde asi nastala chyba. A nemusis ju hladat v svokrovcov.

gertrudaosem
18. dec 2022

😅😅😅😅🙈