V akom rozsahu sa vaši muži venujú deťom?

21. nov 2020

Môj ráno podrží ročného syna na rukách kým mu pripravím raňajky a idem na záchod. Potom po robote okoko 19-20hod podrží na rukách kým mužovi naberiem večeru. Potom je s ním kým sa sprchujem, max 10min a to je väčšinou všetko.
Ak chcem ist cez víkend na nákup potravín tak nemôžem. On s malým nebude. Mam ho vraj dat babke a mozem ist kam chcem. Ked potrebujem upratat, alebo cokolvek vybaviť, musim ho tiez dat babke.

babovka2321
21. nov 2020

Tvoj muz dieta chcel, pred tym, nez ste ho splodili?

autor
21. nov 2020

@babovka2321 robil ho dobrovolne a vedome. Chce aj druhe. Ze to uz je jedno ked je aj tak obmedzovany dietatom.. ale ja druhe ani za nic nechcem, nezvladam ani jedno

babovka2321
21. nov 2020

Aj si mu to povedala, ked chcel druhe? Ci jeho praca konci splodenim a zvysok je na tebe?

autor
21. nov 2020

Ano, povedala. Podla jeho slov s nim ale travi vela casu. Neprebalil ho nikdy. Neobliekol ho von do kocika nikdy. Kocikovat ho za cely rok bol tolko ze mozno na jednej ruke to zvládnem spočítať. Nikdy ho nenakrmil. Nikdy sa s nim nehral. Maximalne mu zapne rozprávku, da mobil alebo klavesnicu do ruky a to je ich spoločne straveny cas. Vraj s nim bude travit viac času ked bude vacsi.. no mam obavu ze to nikdy nenastane

dskjhfdlkdjhl
21. nov 2020

On je ako obmedzovany dietatom? Rozumiem tomu dobre, ze Ty mu robis ranajky, naberas veceru? On nema ruky? Ci je nejako menej schopny? Nechce byt s dietatom doma sam? Naco Ti je taky chlap? Moj manzel, ked prisiel z prace, tak zobral kocik a isiel kocikovat, neskor na ihrisko, teraz su uz deti velke a venuje sa im tiez, dokonca vari, robi vsetko co treba.

negymama
21. nov 2020

to je strasne malo. a prepac aj celkove je nejaky zdechly a rozmaznany.

tramtada31
21. nov 2020

A keby si synceka dávala na podložku, priputala do stolicky, nevydržal by aj sám dlhsie? A kto u vás potom chodi nakupovat? Môj muž neznáša nakupovanie, sám má posiela, tak v tom čase som prec aj 3 hodiny, keďže kvôli korone nechodia deti do obchodu😀ale robím to tak, že idem z domu, keď ich uložím. Keby si mu povedala, že ideš prec, že syn spi, ani tak by to nezvládol? On si netrúfa, či sa mu nechce dávať pozor? A aj keď sa ti tento čas zdá hekticky, určite zvladas, aj si dobrá mama. Toto je čas, kedy sa dieťa, uci chodit, je to narocne na tvoju pozornost, ale zároveň pomaly začne jedno z najkrajších obdobi, kedy sa babatko začne tulkat a prejavovať ti lasku pusinkami, či stiskanim😊

babovka2321
21. nov 2020

Presne ako pise @negymama ... Otazne je, ci taky bol vzdy, alebo si si ho tak naucila. Ale teda ja by som s takym chlapom nesla ani do jedneho dietata. Ze ta posle odniest dieta k babke ak chces cas pre seba, to je masaker.

negymama
21. nov 2020

moj muz je z "tradicnej" rodiny, kde boli prace delene na muzske a zenske, a tie zenske mali prevahu. a svokra ked svoho syna videla umyvat riady zacala ziapat, ci je on pupuš ze co to robi! aj mojho syna ked sme na navsteve okrikuje ked zacne zbierat taniere zo stola... a i z takej katastrofalnej rodiny sa venoval detom i domacnosti o hodne viac nez tvoj. v niecom viac ako ja, napr. pri sporte.

autor
21. nov 2020

@dskjhfdlkdjhl veru nad rozvodom rozmyslam. V domacnosti nic nespravi. Len na pocitaci je nalepeny, hra sa hry.. o mna a o dieta zaujem žiadny

dskjhfdlkdjhl
21. nov 2020

No, neverim, ze sa zmenil po svadbe.

babovka2321
21. nov 2020

@negymama svokra je teda riadne trafena! Mojho muza nenaucili domacim pracam a sam od seba robi velmi malo veci, na vsetko potrebuje pokyny, ale aspon pomoze so vsetkym/urobi vsetko, co mu poviem, ze treba. Ale nie zeby sa mu rodicia pohorsovali, ze doma robi, oni sa mu skor vysmievaju, ze mu neveria, ze naozaj doma vari obed, lebo ho pustili do zivota co sa domacich prac tyka, uplne neschopneho :D

negymama
21. nov 2020

@babovka2321 vedela by som pripoviedky vypravat 😲 staci, ked poviem ako sa svokra rozplakala, normalne slzy tiekli, ked sa dozvedela ze v 7 mesiaci tehotenstva s tretim dietatom /este som mala 2 a 4rocne na starosti/ som nenalozila do suda kapustu ja, ale "chudak" muz, vsak to je zenska robota.

babovka2321
21. nov 2020

@negymama ja by som sa popravde bala vydat do takej rodiny, ale ak je chlap normalny, tak to ho veru obdivujem, ze takato kreatura na nom nezanechala stopy

negymama
21. nov 2020

@babovka2321 tak stopy su, ale nie v oblasti pomoci, skor v tom ako ho mlatili. ale odputal sa, moj muz absolutne nie je mamickar a ja a nase deti /ako svokrovcom aj povedal/ su na prvom mieste a az za tym ide zvysna rodina.

babovka2321
21. nov 2020

@negymama joj, ja by som s takou rodinou asi davno prerusila kontakt, toto by som asi nestrpela, hlavne ked asi ani muz na nich nema extra dobre spomienku

matapo
21. nov 2020

...u nas ani tolko co u teba 😢 aj ked ako rastu tak sa to lepsi, ale teda ziadna slava to nie je. bud robime vsetko spolu ako rodina teda ideme spolu na vylet, dovolenku,...alebo som ja s troma detmi jedna jednotka a on sam druha jednotka (jeho zaluby, leho kamarati, aj dovolenky sam bez nas, bezne aj vikendy travi s kamaratmi,...). Ale teda nakupuje vsetko pre celu domacnost.

majkeel
22. nov 2020

Muzi sa radi venuju svojim detom, len ty si si zial vybrala takeho, co nie. Zostava dufat, ze je z tych, co male deti moc nemusia a ked bude vacsie, sa zmeni a bude s nim chciet travit viac casu.

1katus1
22. nov 2020

Nerob si z toho nič u nás to tak bolo pri malej . Ešte maximálne mi vedel spraviť mlieko keď sa v noci zobudila. Na nákup som chodila s ňou a upratať sa tiež dá aj s drobcom. Teraz máme druhé a je to tak isto. Ja chodím na nákup niekedy s oboma deťmi. Niekedy len s mladším keď je dcéra v škôlke tak cca 2x mesačne drobca manžel stráži a ide so mnou len starsia. Upratujem popri oboch. Dcérka má 6 rokov tak bračeka 15 mesiacov, už zábavi. Nedokážeš si upratať aj nakúpiť pri dieťati ? Tak.radsej.druhe nemaj

elizabet173
22. nov 2020

bohužiaľ muž sa nezmenil, zmenili sa len okolnosti - prišlo dieťa. Rozmýšľam, na čo ti taký muž je. Nevenuje sa dieťaťu, v domácnosti je nepoužiteľný, dúfam, že je aspoň v spálni borec a veľmi dobre zarába. Môjmu dieťaťu sa jeho otec venoval od prvej hodiny po príchode z nemocnice - rozprával mu, pestoval ho, kúpal ho, prebaľoval, kočíkoval, kŕmil, hral sa s ním. Ale ešte pred svadbou som si jeho vzťah k deťom všímala, keď sme boli niekde na návšteve, alebo niekto s deťmi u nás. Ty asi nie. Je určité percento mužov, ktorí sa nevedia maličkým deťom venovať, bábätká sa boja aj pestovať, je malá nádej, že sa sem tam tvoj muž dieťaťu povenuje, keď bude rozprávať. Je na tebe, čo s tým urobíš.

autumm
22. nov 2020

Tvoj muž je rozmaznaný. Pravdepodobne je rozmazaný z domova ako hovorí negymama vyššie. Pochádza z rodiny kde muž iba zarába peniaze a ostatné je na žene. Nechapem prečo si v tomto cirkuse pokračovala. Spraviť si raňajky zvládne aj 8 ročné dieťa, kde to 30 ročný muž. Treba isť na to pomalými krokmi a zmeniť to. Teda ak to ešte pôjde. Nemôžeš čakať že sa postará o dieťa ak sa nevie postarať ani o seba. Najskôr teda začni tam, aspon nech sa on postará sam o seba, potom mooožno ak bude dieťa väčšie zvládne aj starostlivosť o dieťa.

elizabet173
22. nov 2020

@autumm to som prehliadla, že naberá mužovi večeru.
To hádam nemyslí vážne!!!!! Je na to nejaký dôvod? Má zlomenú ruku? A nerobíš si to ty - autorka témy náhodou tak trochu aj sama? Neviem, či ste spolu bývali, kým sa drobec narodil, aj vtedy si všetko okolo domácnosti robila sama? Domácnosť je tvoja alebo vaša? Vekovo ti môžem byť zrejme mamou, ale robiť mužovi raňajky a naberať večeru, keď on nepohne prstom, by ma nikdy nenapadlo. U mňa by tú večeru nemal ani uvarenú.

daniellkka
22. nov 2020

U mas je to tak ze nutne veci okolo maleho robim ja - krmim, prebalujem, kupem, uspavam... Ale ak je to nevyhnutne zvladol by to aj manzel. Prechadzky a nakupy robime spolu. Skus vytiahnut pri kocikovani aj manzela. Aspon obcas cez vikend. Ked budete vonku kde vas nebude rusit telka a podobne mozno si aj dobre pokecate. Jasne ze dieta je zasah do zivota "pred dietatom" ale pokial nema vobec o dieta zaujem tak tazko povedat ci sa nieco zmeni. Dolezite je si ale uvedomit ze niektori chlapi nie su velmi na starostlivost o deti a domacnost. Dolezite podla mna je ci sa mate radi. Ty jeho a on teba. A samozrejme aky ma vztah s ockom tvoje dieta. Ale ak sa chlap vyjadri ze ho jeho dieta obmedzuje, no je to na zamyslenie

makova333
22. nov 2020

autorka: je uplne jedno ako to robia ini muzi. Dolezite je to, ze to tvoj nerobi, lebo nechce. Moj oco bol z domu nauceny, ze mu mama rano robila ranajocky, kakafko a svačinku. Ked sa ozenil, cakal to iste od mojej mamy. Otec bol rusnovodic, takze ranajocky a kakafko by mali byt na stole cca okolo 3.30 h rano. Chvalabohu mama mu velmi rychlo vysvetlila, ze taku hru nehra. Par krat isiel hladny a ofucany a potom si ranajky a desiatu zacal robit sam 😀 Takze skus nenabrat veceru, skus oznamit, ze ides do obchodu a dietata mu nechavas zatial doma, vysikuj ho kocikovat. Ak to nevyjde ani po niekolkych pokusoch (rataj zo zaciatku so scenami, ofucanim atd. lebo mu beries jeho komfort), tak je cas rozmyslat co tebe a dietatu dava tento muz.

1stlilith
22. nov 2020

Hmm, môj tiež hrá hry na pc ale stanovila som jasné pravidlá... S malým je vždy keď nie je v práci, dokonca nedeľu máme tak, že vstáva on ráno a ja si pospim dlhšie, nakrmi, prebali, vezme von a dokonca navarí obed... On je môj partner nie je druhé dieťa... Treba sa vám porozprávať, stanoviť hranice... Ak ťa naserie stačí vypnúť prúd 😁😘 hneď sa dohrá...

nelca0510
22. nov 2020

Juj dievča, nezávidím. Nerob si s ním druhé dieťa, toto je žalostne malo času, ktoré s ním trávi. Môj manžel bere dcérku po robote každý deň von, venuje sa jej, lebo ja som vystavená z dňa a noci, tak aspoň chvíľka oddychu. Do obchodu ma síce "nepusti", tak chodíme spolu, ale dokáže upratať a navariť, keď treba.

v_alika12
22. nov 2020

Myslim ze takyto chlapi boli o nicom i pred narodenim potomka. Cize treba si 2x rozmysliet s kym chcem zit. Zapnut rocnemu dietatu tv 🙈 a to je vsjo. No comment.

kate_cs
22. nov 2020

Môj muž mi od narodenia syna pomáhal so všetkým. Teraz má syn 2 roky a kým som bola týždeň v pôrodnici, bez problémov to spolu zvládli. Teraz tak isto s novorodencom. Okrem dojčenia zvláda a robí všetko. Nikdy som ho však k ničomu “nenútila” oni si musia nájsť k deťom cestu. Môj muž nemal problém drobca už ako bábätko vziať a išli spolu na výlet, len mi ho doniesol pred a po nadojčiť.

marion09
22. nov 2020

Môj muž má po práci cca hodku pre seba(sprchuje sa,naje sa,vybaví telefonáty)a potom keď si vezme malú tak je s ňou kolko mala chce alebo alebo kolko treba.a to na fyzicky náročnú pracu.Sam ma posiela s kamoskou von a je s malou aj pol dna vkuse.Okrem toho sám od seba umyje riad,keď mu povie tak povysáva,pozmyva.ked som bola vo vysokom štádiu tehu tak i okná umyl.To co za individum si si vzala prosím ťa?

basska_b
22. nov 2020

Vydrž ešte rok a potom mu ho daj za dvere oblečeného a na - choďte na ihrisko. V roku ešte nevie mu tak dobre a rýchlo zabezpečiť tie veci, čo mu zabezpečujes ty. Keby chcel, tak by samozrejme to urobil. To je ďalšia téma. Pôsobí naozaj ako lenivec 😨 nemal by toto všetko nechať na teba. Ale treba mu konkrétne povedať. Prebal ho. Choď so spiacim kočíkom von