Už to psychicky nezvládam

21. sep 2021

Ahojte, potrebujem sa vyrozpravat, pocut nejake rady alebo ze to bude dobre
Jeden rodic alkoholik, doma totalny bordel, nnic nerobi, nepracuje odkedy pamatam, vraj furt pre zdr.problemy, ja uz nevladzem, cely zivot som cakala ako sa odstahujem, ako zacnem novy zivot, v cistote, v klude, skoncila som skolu, rozposlala asi 7 zivotopisov, a nic, proste nic, neviem preco som si myslela ze si pracu najdem hned kedze vraj zdravotnikov je malo, neviem ci je to tym ze som mlada alebo tohtorocny absolvent, ja uz jednoducho nevladzem cele dni tu upratovat iba ja, co len zmyjem dlazku naschval to vsetko zadžabe obutá, vsade ale vsade bordel, byvame v dome a ja uz ozaj nevladzem vkuse upratovat, lenze potom sa citim ako v hnoji, vsade muchy, vkuse spinave WC ktore vkuse umyvam, rozleje kavu a ani ju nehne to utriet, nikto ku mne nemoze prist, inak musim 2 dni predtym upratovat, nenavarene nic,, ano mozem aj ja navarit ale mna to vytaca ze je cele dni doma a ja mam upratovat a este aj varit, mam ochotu pomoct, ale nie ked je vsetko len namne nikdy vraj nema peniaze ale na cigarety a chlast ano, uz od decka ju neznasam, ano su to silne slova ale od nej som pocula horsie, jedine co ma drzalo pri zivote je ze som verila ze po strednej to vsetko skonci, ale ja musim takto dalej zit? Kazdy den je pre mna hrozny, kazdy den sa premaham, neviem ako dlho to takto este vydrzim, najvacsi sen je pre mna sa osamostatnit, alebo aspon mat prácu, ale uz neviem kde vsade poslat zivotopis, dokonca som bola ochotna robit pracu ktoru som vzivote nechce robit len aby som odtialo mohla odist, ani tam ma nevzali, preco to tak je? Preco musim takto zit? Ja uz mam samovrazedne myslienky, ked idem autom, rozmyslam ake by to bolo vletiet do stromu, skocit zo strechy alebo jednoducho pojest nejake lieky, uz som sa kvoli tomu raz liecila u psychiatra, ozaj neprehanam :( neviem to tu uz vystat, nemam kam ist, po nociach od detstva len placem, predstavujem si ake by to bolo keby bolo ... nemam uz nadej

autor
21. sep 2021

Este doplnim ze pocas strednej som stale brigadovala aj pocas leta, vsetko som si financovala sama, snazila som sa, inak by aom nemala anivodicak ani co na seba pretoze ona mi nikdy "nemala/nechcela" dat peniaze, a na dalsi den 3 dni vkuse pila, tak sa pytam za ake peniaze pila, este mala tu drzost odomna nejake peniaze aj pytat, lebo ona nebola schopna ist do ziadnej roboty...otec na to nic, uz davno rezignuje, neriesi, dokonca jej to vsetko dovoluje, aj ked s nim som nemala nikdy problem

nesmiemzabudnut
21. sep 2021

Ideš na to dobre, hľadaj si prácu - nájdeš ju neboj. Aj keby sa máš zrovna odsťahovať do iného mesta. Len vydrž.

autor
21. sep 2021

@nesmiemzabudnut hladam aj v inom meste, len nie moc daleko, lebo nemam na depozit este ani uspory

tessy06
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marrynka112
21. sep 2021

Ak si zdravotník skús sa popýtať v nemocniciach niektoré nemocnice ponúkajú byty pre zamestnancov.

missviolet
21. sep 2021

Uprimne, nehladala by som v tvojej situacii hned byt, ked spominas depozit
Je uplne normalne, ze nemas nasetrene na depozit, prve najmy a pod, su to palky. Uplne seriozne ak by ma niekam do mesta prijali, vzdialenejsieho, ubytovala by som sa napr na prve 2-3 mesiace na ubytovni, stredoskolskom alebo VS internate a pod (mavaju vyclenene izby pre turistov atd). Odlozila by som kazde mozne euro a az potom hladala prenajom izby napriklad. Ja som tiez takto bola a da sa pretlct a vydrzat tiez zaciatky. Drzim ti palce, je tazke hladat lracu, ale ono to pride.

autor
21. sep 2021

@marrynka112 zo ziadnej nemocnice sa mi neozvali

marrynka112
21. sep 2021

Bola si osobne? Lebo ja som tiež takto hľadala a keď som poslala životopis tak nič ale keď som ho priniesla osobne aj so žiadostou tak sa mi ozvali tuším hneď na druhý deň. Skús zájsť osobne priamo za namestničkou pre zdravotné sestry alebo za niekým kto to tam má na starosť . Podľa mňa sa niečo nájde

autor
21. sep 2021

@marrynka112 ano osobne, aj na jednom pohovore a nic :(

marrynka112
21. sep 2021

No pekne to je divné keď všade ževraj chýbajú zdravotníci a ešte v tejto dobe covidovej 😄

autor
21. sep 2021

@marrynka112 ano aj ja sa cudujem 🙂

marrynka112
21. sep 2021

Skús možno občas zavolať na personálne či sa niečo neuvoľnilo a trochu sa pripomenúť lebo naozaj neviem inak ako by sa ti dalo pomôcť :/ alebo možno skúsiť prácu v inej sfére aspoň na chvíľku

mondolina
21. sep 2021

@marrynka112
neviem odkiaľ si, ale napr. teraz v Nitre vo fakultnej hľadali zdravotníkov.

haley7897
21. sep 2021

Prečo neskusis úplne zmeniť vzduch a hľadať v zahraničí? Írsko alebo v závislosti od toho aký cudzí jazyk ti je najbližší

antoniatonka
21. sep 2021

Ist pracovat ako opatrovatelka do zahranicia?

vilma7
21. sep 2021

Si zdravotná sestra? Alebo asistent?

autor
21. sep 2021

@vilma7 asistent

janinah
21. sep 2021

Životopis do ruky,podotýkam profes,napísaný ako treba a obehať okolité nemocnice,DSS,kúpele,ambulancie súkromné všetko čo sa dá.Ja som sestru pre našu amb. hladala a určite vyberiem takú,ktorá má snahu sa prísť predstaviť,ukázať,čoto povedať o sebe ako takú,ktorá pošle papier a vybavené ...a potom už ani nezavolá,či s ňou rátajú aspon v blízkej dobe a ako vyzerá jej žiadosť,či má šancu.Čím väčšia nemocnica tým viac ľudí treba a ide tretia vlna,tak prijímajú stále.

mamamasama
21. sep 2021

Skus ist do zahranicia ako opatrovatelka deti. Mne to zmenilo zivot. Pracovala som ako au pair v Spanielsku za smiesne peniaze. Naucila som sa tam spanielsky a neuveritelne som si zlepsila anglictinu. Vdaka tomu som si casom nasla aj pracu snov.

denkatn
21. sep 2021

ja ked som si hladala pracu rozposlala som 50 zivotopisov, ak ti to dlho nepojde, ze sa ti neozvu, tak najdi personalnu agenturu a porad sa ci nerobis nejaku chybu v zivotopise alebo pri vystupovani na pohovore. ale zatial si malo vyskusala, hladaj dalej, pis aj bez inzeratu maily, vymysli si kam by si chcela ist a iniciativne im napis, ze ked sa uvolni nech sa ti ozvu. ja som aj tak nasla, iniciativne.

autor
21. sep 2021

@denkatn pisala som aj iniciativne

3009
21. sep 2021

Neviem odkiaľ si, ale tu v BA hľadajú určite vo všetkých nemocniciach a niekde dávajú aj ubytovanie na ubytovni. Napíš do všetkých fakultných nem. v BA a volaj hneď aj na personálne. Nechce sa mi veriť, že nikde ťa neprijmú. Zober aj pomocnú prácu v nemocnici a ak sa uvoľní ťa preradia.

kristianka2255
21. sep 2021

mozno mas velke ambicie, ked mas zdravotnu skolu. skus si poposielat aj do billy a inych obchodov.☺️nieje to tak zle,kamoska robi v bille a v pohode ma 750€ .. to mas aj ako sestra..

autor
21. sep 2021

@kristianka2255 verte mi ze som posielala aj tam

kristianka2255
21. sep 2021

inac ja by som s takou spinuchou tiez nemohla byt, mne staci ked pride brat na vikend a ponozky necha pri gauci 🤮ber vsetko co pride, poposielaj vsade nie len tvoj odbor.

karolinakr
21. sep 2021

Máš dobre napisany životopis, podla "šablóny" ? Stručny, ale za to jasne vymenovane, všetko čo ovladaš, prednosti, atdv pozitívnom duchu, neexistuje aby si zdravotna sestra v čase covidovom nenašla zamestnanie, vydrž do prvej vyplaty, pojdeš preč, nemusíš sa zabíjať, najťažšie su začiatky a potom si zariadiš život podľa seba a postavíš sa na vlastne nohy, teraz ked vydržíš máš 50 rokov pred sebou slobodného života, nevzdavaj to..tvoja mama už davno mala byť na liečení, niektori ludia piju ale chodia do roboty, su čistotní, tvoja mama ma asi nejaku pridruženu duševnu chorobu, že je totalne nemohuca,Alebo len leniva, je toa ťažké ale počkaj na mesiace, ked začneš robiť a všetko zlé sa na dobré obráti.

denkatn
22. sep 2021

z akeho si mesta?

janasim
22. sep 2021

treba si obehat osobne namestníčky pre ošetrovateľstvo v nemocniciach,ved davaju aj slobodarky ,určite niečo najdes a bude ti dobre samej uvidiš

janasim
22. sep 2021

aj do Ciech hladaju aj ubytko davajú