Už som na nervy zo svokry

bobana297
20. apr 2020

Ahojte. Ani neviem, ako zacat. Dnes ma moj starsi syn s manzelom meniny a mladsi syncek 1.rok. mensi sa nam narodil s razstepom chrbtice. Ale lahsia forma, cize vozik alebo take nemame. Len je pozadu trosku vo vyvoji. Kamen urazu nastal pri nom. Kedze dnes vsetci zijeme fb zivotom, radi sa niekedy pochvalime dnom, ci detmi a tak. Dnes moja mamina dala na fb fotku maleho ked sa narodil, ked bol este na kramaroch, len taku kde spi a vidiet mu tam hadicku z rucicky a druhu foto bola to kolaz teraz ako vyzera a vinsovala mu tam k narodeninam, ze ho strasne miluje a tak. A zbadala to tam moja svokra, a ta hned robila zase rozruch, lebo jej sa to nepaci, ked niekto o tom vie, ako sa narodil tadeasko, a nezelasi si, aby sme davali jeho fotky na internet. Mam mladu svokru ma 46 rokov. No mna to nahnevalo, lebo celych 8 rokov co som v ich rodine, ma len ponizovala urazala a tak. A samozrejme kvoli tomu, ze dala mama tento vins na net sa urazila a nerozprava sa somnou. Vzdy ked som chcela snou debatit o tom, kde je problem, povedala ze nikde. A ofuknuta ako balon chodi. Uz mi vyse ludi povedalo, ze sa asi hanbi za neho. Ze to su proste dedincari bohuzial ze su aj taki ktori nedokazu zniest postihnutie. Manzela to uz vytocilo, ze co sa ma co urazat a nadobuda tiez ten pocit, ze sa len hanbi sa maleho. Lebo nikto z jej kamaratiek o tom nevie nikomu sa nezdoverila, ze to mame teraz tazsie. Ako mam uz postupovat? Stale ma voci mne problem ci voci mojej mame a ja uz za tych 8 rrokov nevladzem

hodi.

nikpa
20. apr 2020

@bobana297 mala by si sa voči nej obrnit, je hlupa ked sa takto správa. Nic si z nej nerob, muz sa správne zachoval, ze si vas zastal. Nech je zduta koľko chce, ved ju to prejde a ked nie aspon budes mat pokoj.

princeznasevera
20. apr 2020

@bobana297 pozri ber aspon to pozitivne ze tvoj manzel stoji na tvojej strane. Svokru by som ignorovala

pribinak
20. apr 2020

Dala by som tam foto kde je vidieť všetky hadičky a stroje. Tak sa narodil a prežil to. A dala by som aktuálnu fotku aby všetci videli jeho pokrok a ako sa zmenil

Ale smutne je to celé. Hanbiť sa za niečo take

bobana297
autor
20. apr 2020

Najhorsie je, ze teraz u nej docastne byvame lebo sme kupili dom a ten sa preraba a nemam ist kam inam. Keby sme mali ist aj veci vsetky co mam u nej v garazi kde dat by sme sa s muzom zbalili, a vyse by o nas nepocula, aj ked sme kupili dom o ulicu od nej dalej. Ani mojich synov by viac nevidela

nickpick
20. apr 2020

@bobana297 nechapem preco tvoja mama vinsuje svojmu vnukovi cez fcb, nemate telefony?

bobana297
autor
20. apr 2020

@nickpick neviem ci viete, ze dnes sa to tak dava a budeme aj osobne spolu. Skoro dnes kazdy jeden da foto a da nejaky vins

nickpick
20. apr 2020

@bobana297 predstavte si, viem 😂 ale pride mi to od veci, s najblizsou rodinou (mama/otec/surodenci/stari rodicia) si gratulujeme osobne/telefonicky, so vzdialenou a kamosmi v pohode cez fcb...inak preco si to nevydebatuju spolu obe maminy?

bobana297
autor
20. apr 2020

@nickpick pretoze moja mama ju nemoze ani citit za to, ako sa chovala ku mne este aj 2 krat ma prefackala svokra a moja mama uz raz s nou debatovala ale sama vie, ze to nema s nou vyznam

ssandyy
20. apr 2020

@bobana297 ser na ňu. Vyhýbať sa a svätý pokoj...

miskamichalka
20. apr 2020

@bobana297 ona si nezela aby bola fotka vasho dietata niekde uverejnena? Z toho co pises mam aj ja pocit, ze sa za malehi hanbi. Pozri, ak manzel stoji pri tebe, kaslat na svokru. Mas maminu a manzela, ktori stoja pri tebe tak svokra nech chodi odutka jak balon kolko chce! Zjavne ma nejaky problem sama so sebou a s prijatim toho, ze sa rodia aj deticky, ktore maju nejake postihnutie.

sendricka
20. apr 2020

@bobana297 Prefackala? To aky na toto mala dôvod ty kks... Ignoruj a tvar sa tiez, ze nic, to zaberie na taketo typy.

stanulienkat
20. apr 2020

@bobana297 mrzi ma postoj tvojej svokry,ale musim oponovat,ze dnes sa takto gratuluje. Chvalabohu nemas pravdu. Ja na takych chobotinach ako FB,ani nikto z normalnych znamych nie sme. Ani by som tak verejne zivot neprepierala. Sukromie patri mne a nie vycapovat cudzim ludom. Niekedy zasnem,co tam vedia ludia zavesit. Nic v zlom.

janinah
20. apr 2020

Poopravím ..všetci fb životom nežijeme,ja nie a nechýba mi to vôbec...k svokre- nereagovať, ignorovať,nekomentovať...

amelie2017
20. apr 2020

Chapem, ze to tvoja mamina dala na fb, jednoducho miluje svojho vnucika taky aky je a je na neho aj na vas hrda a chce sa nim pochvalit, chce sa pochvalit, ze ma dnes 1 rocik. Aj moja svokra dava foto nasej malej na insta, ma ho uzavrety, vidia ho len jej kamaratky a zboznuje, ked jej komentuju, aka je krasna. Ona zije len pre nu.
Svokra to bohuzial nespracovala, este stale sa vela ludi hanbi za odchylky z "normalu". Podstatne je, ze si to uvedomuje aj manzel. So svokrou asi nepomoze ani vazna debata, jednoducho sa naucit zit s nou, bez nej, jednym uchom dnu a druhym von. Hned ako budete mat moznost sa odstahovat, obmedzit vztahy na minimum.
A to ze ta prefackala? Ako to co je za cloveka prefackat niekoho? Ja by som sa jej uz asi ani nepozdravila.
Btw- moj dedko kedysi davno velmi ublizil mojej mamine, nie fyzicky, sle psychicky, povedala mu, ze este raz a vnucata uz v zivote neuvidi a cuduj sa svetu, general v rodine ma s mojou maminou uz takmer 30 rokov uzasny vztah.

katkati
20. apr 2020

@bobana297 Keď ťa prefackala, nemali ste tam zostať ani minútu, išla by som hoci aj na podradnu ubytovňu a na ňu zavolala policajtov, aby ju odviezli na psychiatriu.

evica01
20. apr 2020

Co by za to druhe dali keby sa s nimi svokra nebavila 😁

evica01
20. apr 2020

Mas web aktivnu mamu aj svokru a tu pises na ne a este aj fotku tu mas.
Noooo.... rozmyslela by som si to 😁

lindusss2016
20. apr 2020

@bobana297 preco nebyvas u tvojej mamy, ked svokra ta facka? No raz by na mna zdvihla ruku... a na fb ju zablokujte, nech nevidi vase prispevky a je

eliska13
20. apr 2020

Ty si už viac x písala, že so svokrou sú problémy aj iného charakteru tak čo od nej čakáš?Okrem toho veď na tej fotke s hadickami nebolo vidieť konkrétne čo vnukovi je nie?Nevidím nič zle na tom, že to mama spravila.Je to Vaša vec.Viac by som s ňou nerozpravala hanbiť by sa mala ona za to aký má postoj.Inac neviem si predstaviť ako to prebiehalo to čo prišla do izby a kričala, že svokra si dovolila dať fotku na FB?

sunny8
20. apr 2020

Kto čo hovorí nerieš to je to najmenej. Ale pre dobro všetkých nikde nedávaj fotky svojich detí a všetkých popros aby ich zmazali zo sociálnych sietí. Ani nevieš aké je to zlo. .. na svoje dieťatko buď hrdá je výnimočné ❤️

anjelik2019
20. apr 2020

@bobana297 to je veľmi jednoduché, vyser sa na ňu a hotovo. Muž stojí pri tebe ako píšeš a ona by ma absolútne nezaujímala, odporúčam milej svokre povedať, nech sa odbavuje so svojimi komplexami na niekom druhom a vám nech dá pokoj.

katkaba1
20. apr 2020

@bobana297 Svokru máš hlúpu ak sa za malého hanbí a kašlala by som na ňu, ignoruj. Ale možno sa jej len nepáči, že sa fotky detí vešajú niekam verejne. Ja by som fotky svojich deti tiež na net nevešala - ani na MK, ani na FB..nikam. Avšak mama si Ty - rozhoduješ Ty, nie rodina.

miriam11
20. apr 2020

@bobana297 je to vaše dieťatko. Nie jej. Vy si fotte a robte ako uznáte za vhodné. To, ze ma nejaké postihnutie nič nemení na fakte, že ho lubite nadovšetko takého,ajy je. Svokra je hlúpa a nech sa s touto jej kauzou vysporiada ako chce. Hanbí sa za neho. Žiaľ, treba jej otvoriť oči. Ci môže ten váš synček za to? Nevšímaj si ju, to jediné môžeš spraviť. Postav sa za svoje dieťa. Kľudne by som dávala fotky aké ja chcem. To nieje žiadna hanba!

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katkati
21. apr 2020

@bobana297 Určite vie, že "nemusí" mať FB, ale každého vec či ho má. A veľký rozdiel medzi GB a MK nevidím.

bobana297
autor
22. apr 2020

No odstahovali sme sa vcera k nasim, kym neprerobime dom. Len tolko, prefackala ma, lebo ma nema rada, a vzdy ma len urazala a nadavala mi. Ale to je jedno. Manzel povedal, ze uz ju viac nechce vidiet a tym neuvidi ani deti. Mne to uz bude vyhovovat, lebo to zavelil on. Dufam, ze uz budeme mat pokoj, a nebude stale medzi nas vrazat klin

0silvia0
22. apr 2020

@bobana297 ja nechapem, ako moze fackat nevestu, to je vrchol. Bud rada, ze manzel ma rozum...