Ahojte maminky,ja už som cela chorá z mojej svokry a idem si k vám po radu.Keď som porodila prvého synčeka,tak moja svokra na ňom neskutočne lipla,celé dni u nás,sledovala kojenie,chcela somnou spat v pôrodnici a keď nahodou maleho nevidela tak to bola katastrofa,Kým som bola v pôrodnici s dcérkou tak naučila môjho syna volat ju mama.Odkedy sme doma z pôrodnice tak o malu nejaví záujem a prestala chodiť ale za to synčeka chce stále u nej doma samého.Malička má už viac ako rok tak som chcela aby bravala aj ju aby som ich nerozdelovala no stále má dáke výhovorky.Ja už tomu nechapem.Samé hádky mame s mužom,išla som aj na lieky lebo som sa zrútila…je toto podľa vás normálne?
@cocolino234 problém je v tom že v rodine mali tragédiu a syna berie ako zaplatu,nikto nemôžeme nič povedať lebo sa o ňu v rodine boja aby sa niečo nestalo,ale ja tohoto tlaku už mám dost.Chápem aj muža že je medzi nami a má to ťažké,ale tiež si má nezastane.Vôbec neviem ako na ňu.Cela rodina je už z nej zdeptana
@sisa2020 bid bude akceptovat obe deti alebo ani jedno ja by som jej to rovno povedala a ked sa napaprci zak nech je nastvana
Takže rodina sa boji o ňu aby sa niečo nestalo a ty si im ukradnutá aj so svojimi pocitmi 🤦🏻 porozprávať sa s mužom, snažiť sa mu to vysvetliť, ináč to asi nepojde
a co ti vadi prvorodene vnuca... a obdivujem ze si ho brava k sebe, ale 2 deti? to sa asi boji. nestresuj ze ho uprednostnuje ber ju taku aka je a hud rada ze ti pomoze so synom. moje deti svokra nemala u seba ani ked som bola v porodnici...
@sisa2020 tiez ma napadlo, ze mozno dve deti su na svorku vela, ale ked som si precitala, ze tvojho syna naucila hovorit jej mama tak to je pre mna silne kafe
mimo toho by som muzovi povedala, ze ak mu na mamicke zalezi, tak nech sa paci, tam su odbornici, duplom tam uz mala byt, ked mali v rodine tragediu s ktorou sa svokra nevie vyrovnat
volá babku mama a ty aj tvoj muž to takto tolerujete? tam sú psych. zmeny,to nevidíte,že toto nie je normálne?
@janinah asi po týždni prestal ako som sa vrátila lebo som ho opravovala,ale bolo mi to poriadne ľúto.Svokra už ležala viac krát čo mi je hrozne ľúto,preto sa jej muž vždy zastane,furt vraví že iba maly jej pomáha.Ja som bola u psychológa kvôli hádkam,ten mi povedal že liečiť by sa mala ona a potom už aj j psychiatrický,to boli hrozne stavy čo sa u nas diali.Muž si ju stále bráni že to ja preháňam iba
Tu su davno prekrocene hranice zo strany svokry, suhlasim s janinah, prilisna fixacia na vnuka, ktoreho si prisvojila ako syna, zle zle zle, toto zavana poriadnym problemom do buducna...nedavala by som syna bez pritomnosti rodica, kontakty upravila a so svokrou uprimny rozhovor, moje dieta, moj byt/dom, moje pravidla...
Je to chore! Keby moja svokra moje dieta ucila volat ju mama, V ZIVOTE by ku nej moje deti same nesli! Spat v porodnici??? Je mi luto, ze sa jej stala tragedia, ale to ma byt akoze vyhovorka a ospravedlnenie, ze sa sprava ako vysinuta? Ci to je v poriadku dojebat teba, tvojho syna a vas vztah pre jej pohodu??? Pardon za vyraz ale juj som sa nasrala! Muzovi by som tak vycistila zaludok, ze by mu tyzden nechutilo jest! Svokra k odbornikovi a syn k tebe!
Musim povedat, ze za 5 rokov ci kolko som na mk som prvykrat pouzila vulgarizmus. A nelutujem to, to co robi tvoja svokra je hrubozrnne svinstvo a mala bynskutocne navstivit odbornika, kym ti neznici rodinu
Tá trauma nemusí byť len výhovorkou a svokra to nemusí robiť z podlosti, naozaj môže mať vážny problém, ktorý takto (nie úplne vedome) spracúva a mala by ho riešiť s odborníkom ... nie len pre vaše, ale aj pre jej dobro ... ak manžel nepočúva teba, skús ho zobrať k tomu psychológovi, ktorý ti poradil, že liečiť by sa mala ona a riešte to spolu s ním, počuť to od nezaujatého odborníka by možno pomohlo mu zbadať, že nepreháňaš
No mna by drblo, keby svokru volali moje dsti mama 😔 to musi byt strasne. Raz zobral muz starsiu so sebou k svokre na par dni, mala vtedy 4 roky, pocula, ze muz ju vola mama a tak zacala aj ona a moja svokra 🙏🏼🙏🏼🙏🏼 chvalabohu ju opravovala sama 🙏🏼 Ak je ta tvoja psychiatricky pacient, tak o to viac dovod nedavat jej syna sameho, chodte spolu, alebp nech pride ona k vam.
@sisa2020 svokra lezala viac krat znamena co? Na psychiatrii? Uvedomuje si tu niekto ze tolerovanim psychiatrickych vrtochov psychicky chorej zeny sa psychicky nicia dalsi traja ludia? Ty a tvoje deti? Ty si uz bola na liekoch, tvoj syn je tu cely zmateny a dcera casom nebude chapat, preco ju babka nelubi...
Akoze co je vela to je moc a tym svojim muzom zatras poriadne, kvoli jeho mame okolo ktorej sa beha po spickach psychicky trpia dalsi ludia a on nezakroci! Svokru treba dat na liecbu, nie teba...
Necitala som ine komentare...k veci...Tvoj muz nema stát medzi tebou a svokrou, ale na strane svojich deti...nie je normalne, aby podporoval to, ze jedno dieta je odstrkovane. Ak nezvlada dve naraz, nech si ich berie na striedacku, ak ale ma nejake psychicke problemy, tak neviem neviem, ci s nou pohnes. Ak Tvojmu muzovi neblika kontrolka, ze nuti volat babku mama, tak na hlavu je tvoj muz. Je to jeho mama, ale tymto jej nepomoze a rozrati si svoju vlastnu rodinu. Musis si svoje presadit v zaujme zachrany vlastnej rodiny a psychickeho zdravia svojho a svojich deti.
Moja svokra je tiez velmi naviazana na nasu prvu dcerku. Kratko pred jej prvymi narodeniami jej necakane umrel manzel manzel, a ona sama vravi, ze prezila len kvoli nej. Tiez som sa dost bala, ako bude brat druhe dietatko, aj ked vzdy vravela, ze by sa potesila dalsiemu vnucatku. Maly ma 4 mesiace a zaujima sa rovnako. Aj povie, ze dcerka bude pre nu vzdy vynimocna, ale lubi oboch. Naraz nam strazila deticky len raz, predsa len, drobcek je este maly, ale ked je dcerka v skolke, tak ho ide pokocikovat alebo pride k nam, aby si ho uzila- dcerka dost ziarlila na babku, pri nej jej najdlhsie trvalo zvyknut si, ze uz nema len jej pozornost. To, co robi tvoja svokra by som netolerovala kvoli nicomu. A to s tym mama, je uplne chore. Nasa ma teraz obdobie, ze si zacala uvedomovat, ze babka je moja mama, iaia papiho mama, surodenci a tak. A obcas povie svokre mama- lebo vsak muz ju tak vola a logicky aj babka je mama. A svokra ju vzdy opravi, ze ona je pre nu babka, ze ona uz mamu ma.
Tvoja svokra je chora. Ale hlavny problem je tvoj muz to on by mal vyhladat odbornu pomoc psychologa/psychiatra aby mu vysvetlil. Ze jeho povinnost je v prvom rade chranit deti a ich matku ( ked nie koli nej samej tak koli tomu ze deti ju potrebuju ) a nie svoju choru mamu. Ona robi len co jej dovolite. A tvoj muz jej vsetko toleruje a z teba robi tu vadnu. Na jej city sa ohlad berie na tvoje a deti uz nie. Maleho jej nedavaj sameho. Chod k nej na navstevy alebo ona k vam a nech vidi Obe deti. A ani jedno jej nema co hovorit mama..Bud si to snim vyriesis alebo Ta znicia.
@sisa2020 Urcite to ries. Ved toto je hrozne. Psychicky chora osoba sa ma liecit. Miesto toho to kazdy v rodine ignoruje a necha ju robit blbosti, na ukor malych deti.
Aj keby to znamenalo ze sa muz (alebo aj cela rodina) s tebou pohada, za svoje deti sa musis bit.
dakujem vám maminky za podporu,aspoň sa necítim byt ja tá vysinuta 🙈🙈 za dva týždne mám ísť s dcérkou na operáciu,presne už vidím ako sa muž vykašle na maleho a ten bude cely čas u svokry
Je smutne ked sa v rodine stanw tragedia, predpokladam, ze ide o smrt niekoho svokre blizkej, avsak vzhladom na to, ze ma okolo seba rodinu, a zenateho syna o to lahsie by mala tuto stratu prekonat a nie sa fixovat na tvojho syna a robit si z neho zaplatu na jej psychicke rany. Tvoj muz si tu stratu asi rovnako nevie uvedomit s dostatocnym odstupom, ale to co robi aj svokra aj tvoj muz nie je normalne..
toto mi zavana psychozou /mozno je presvedčená, že ten starší je jej - že napríklad sa vrátil jej syn/ a to môže skončiť veľmi veľmi zle. Ty si matka, tvoj muž otec a ste POVINNI chrániť svoje deťi. Existuju rôzne psychiatrické /neurotické/ dg ktoré nie sú pre okolie nebezpečné, ale žiadny, fakt žiadny neurotik by nepresviedčal niekoho aby ho oslovoval inak ako v skutočnosťi je - to už bude psychotické
@sisa2020 pises zmatocne. Si precitlivela a vztahovacna. Ak svokra naucila tvoje rocne dieta hovorit mama, tak nie preto, aby tak hovorilo jej. Ak ucime deti rozpravat, tak mama je medzi prvymi slovami, ktore ucime. Rocne dieta nemusi poznat jeho vyznam. Preto ho povie kedykolvek a komukolvek. A preco si ho vlastne nenaucila ty?