Ahojte...uz naozaj nevladzem som uplne v koncoch ☹ mam za sebou 7 rocny vztah..nejaky cas sme uz od seba, oddtahovala som sa spat k rodicom do ineho okresu...ale ide o to ze moj byvaly sa neustale priamo alebo nepriamo vyhraza samovrazdou...dokonca sa pokusil v minulosti ... pripadne vypol mobil.alebo nedvihal a nechal ma hladat ho v strachu a slzach...robi mi to stale a ja uz naozaj neviem ako dalej
Co robit? Nehladat ho pre jedenkrat. ;)
@asdf11 citovo a psychicky ta vydiera, typicky pripad pre psychiatra....ja by som na neho vobec nereagovala, ja som ten typ napr, ze ked sa niekto vyhraza prosim, este mu otvorim okno....ma patologicke sklony, pokusil sa sice, ale chce byt zachraneni jednoducho... pomoc mu jedine tak, ze ho odnesies na liecenie...alebo normalne zavolas policiu, ze je nebezpecny pre seba i okolie...
tak si predstav, ze aj ja som mala takehoto dobraka, tiez skakal pod vlak kazdu chvilu, tiez som sa bala, ale v istom okamihu, som prestala brat zodpovednost za jeho zivot a je to uz 10 rokov a stale pod ten vlak neskocil...
Preco ste stale v kontakte? Ja by som kontakt uplne prerusila. On zije stale asi v nejakej nadeji a kontaktom s tebou v nom ta nadej zije dalej a potom vymysla.
to chceš takto v strachu žiť dokedy? manipuluje tebou ,ak by sa chcel zasamovraždiť,tak to urobí,toto sú len plané reči,pre pokoj duše o tom podebatuj s nejakým psychiatrom
@asdf11 ale ak by si aj niečo urobil, je to JEHO slobodné rozhodnutie a ver mi, normálny človek to neurobí, len psychicky chorý. teda ak by sa aj niečo stalo, nebude to tvoja vina, ale vina jeho chorej mysle. A nebude ti to vtedy ani oznamovať, ani vykrikovať, ale urobí to "tajne".
Mne sa tiež kedysi bývalý frajer vyhrážal, že ak ho nechám,sa zabije ... je to už strašne dávno, ale nič si nespravil, spokojne si žije s novou partnerkou, aj dieťa majú ... pes, ktorý šteká, nehryzie.
Môj ex bol presne taký istý, vyhrážal sa, že si niečo urobí a ja sprostá som tú jeho manipuláciu ešte2 roky tolerovala. Keď som potom mala druhý vzťah som si povedala "dosť" a čuduj sa svete nič si nespravil. Keby sa chcel zasamovraždiť, tak to spraví potichu, aby to nikto nevedel. Bolo to z jeho strany len sprosté citové vydieranie. Nedaj sa ním vydierať, natvrdo mu povedz, že nech ti dá pokoj. Prípadne, že ho udás za obťažovanie. Máš právo svoj život a pokoj. Držím palce, s manipulátorom je to ťažké
@asdf11 aha, čiže on ta ma v hrsti tým, ze sa ,,vyhraza samovraždou,, a podaril sa mu husarsky kusok - ty sa citiš vinna lebo čo keby si ,,hodi štranek,, tak to ako bude tvoja chyba???? Si aj ty kompletna? Lebo on zjavne neni....a na to dno ta uz ťaha pomaly ale iste. Nemate deti, nie ste manželia - predpokaldam pre dobro tejto situácie takze je to ovela jednoduchšie ako si myslíš. Ty nie si zodpovedná za nikoho zivot,ale hlavne za ten svoj.
Toto je cesta do pekla, do pekla s človekom, ktory ma byt minimálne ambulantne psychiatričky liečeny. Ak tam chceš ist s nim tak v tomto patologickom vztahu dalej pokračuj. AK nie, tak ten vztah raz a nadobro ukonči, inak budeš v zivote velmi nešťastna.
Ste rozideni, ty ho nemas preco riesit, nie si za neho zodpovedna, on nie je tvoje dieta. Je to jeho taktika, manipuluje s tebou stale, vyvolava vedome v tebe pocity viny a zodpovednosti za neho. Musis sa od neho odstrihnut, blokni si ho v mobile, vymaz si ho zo zivota, nenechaj sa psychicky vydierat...ak to sama nedokazes, navstiv odbornika. Zivot s takymto psychicky labilnym slabochom by ti priniesol len nestastie...
Mala som tiež podobný prípad bývalého.. Najprv som ho hľadala, potom ked som na prikaz môjho brata prestala začal tieto scény robiť mojim naj kamoškam a oni ho hľadali ked to prestalo aj ich baviť začal to dávať na FB a neviem kde a nakoniec prestal. Ale robil to aj svojej bývalej predomnou tak som si bola istejšia ze sú to len jeho ťahy. Zmeň cislo, kašli naňho bude ti ničiť život pokial ta nezničí alebo chceš snim byt len preto aby si neublížil?
Pri najblizsej zmienke o samovrazde zavolaj na 112, ze sa ti byvaly frajer chce zabit. Zoberu ho do nemocky, a tak skoto nepustia. Bude to tak pre neho dobre. Nijak inak mu nemozes pomoct.
No a teraz podme k tebe. Nazov temy - uz nevladzem, som v koncoch. Uz neviem ako dalej...
Prisla si do bodu, kedy je toho uz moc. Teraz si predstav, ake by to nalo byt, aby si nemusela zakladat tuto temu. Co by sa s tvojim zivotom alebo v tvojom zivote muselo zmenit? Kto v tom vysnivanom zivote je a kto nie? V com je vydnivany zivot iny od tohto? Ako by si svoj vysneny zivot mohla dosiahnut? Co by si urobila ako prve?
Zmeň si telefónne číslo a vymaž jeho 😉
@asdf11 nič si neurobí, na to sa má príliš rád... tí, ktorí sa chcú zabiť, tak to urobia bez tých kecov okolo, max tak zanechajú list na rozlúčku... všetci ostatní sú len citoví vydierači a ak aj si niečo urobia, tak im len niečo nevyšlo... on sa má strašne rád a je presvedčený, že rovnako by si ho mala milovať aj ty a chce to dosiahnuť za každú cenu... on sa povyhráža, vypne si telefón, ty jak také teliatko všetko necháš tak a utekáš ho ratovať a on je celý spokojný, že svet sa točí okolo neho a predsa len ho miluješ rovnako ako sa miluje on sám, lebo si prišla...
tuším všetky sme to zažili, ja dokonca 2x...a vždy som dotyčnému povedala ok, tak skoč (pod vlak, z okna...) a vieš čo? obidvaja žijú a už je to fakt niekoľko rokov... a dokonca žijú aj dosť spokojne...
rozišli ste sa - preruš všetky kontakty... nie si jeho opatrovník a nie si zaňho zodpovedná, ak si aj niečo urobí, tak je to jeho rozhodnutie, zatiaľ je svojprávny... ale ver mi, maximálne si tak nechty ostrihá, nič viac...
Neurobí to to mi ver. Človek ktorý sa chce zabiť nemá potrebu o tom hovoriť kedže nechce sby mu to niekto prekazil. On tebou len manipuluje, vyhráža sa lebo vie že ťa tým môže ovládať a to mi môžeš veriť že takto deptať ťa bude dovtedy dokedy mu to ty sama dovolíš. Ver mi poznám to, ex mi to tiež robil, tiež som bola taká blbá a skočila mu na to a stále keď sa niečo zomlelo tak to využil ale raz som mu pri hádke povedala že viac ma už citovo vydierať nebude a že keď chce tak nech sa pod ten vlak ide hodiť že moja vina to nebude a vieš čo? Len sklopil uši a čuduj sa svet doteraz žije. Takto manipulovať dokáže len chorá mysel a ty si hlúpa že si to necháš. Povedz mu nech sa ide zabiť, ano je to kruté ale krutejšie je to čo on robí s tebou a evidentne nemá výčitky, veď prečo by aj mal keď dostane čo chce? Povznes sa nad to nič si neurobí takýto chlapi majú len reči nato aby sa zabili sú to slabosi, len plané reči. Kašli na neho
@asdf11 tiež si myslím, že Ťa len vydiera a chce na seba upozorniť. Je ešte nevyzretý, sám má problém, a takto na neho upozorňuje. Naozaj by mal mať odbornú pomoc psychiatra...asi ho ešte stále ľúbiš, ak od neho nevieš odísť a asi cítiš za neho akúsi zodpovednosť...skús zájsť za jeho lekárom a informovať ho o jeho činoch, len neviem, či sa s Tebou bude lekár baviť, keď nie ste v žiadnom príbuz. vzťahu...asi by som tiež na neho kašľala, zbytočne mrháš energiou na niekoho, kto o Teba zjavne nestojí, inak by to nerobil, lebo by vedel, že Ti s tým ubližuje.
Sa na neho vyser, však Ti to môže byť jedno. Alebo nie je?