Rezignovala Som definitivne som rezignovala. Kadejake problemy. Neberiem lieky ja zeriem lieky vselijakeho mozneho druhu. Je mi zle nevidim nic dobre co ma caka. Uz ked citam ako mi doktorka pise ze su aj horsie dni ze to kolise ze su aj "lepsie" podla nej je vsetko fajn ale to ze nevladzem ja fyzicky a psychicky nevzvladam svoj zivot. Neznasam seba neznasam kazdy novy den kedy musim vstat a zit. Neviem co je to radost neviem co je to stastie uz to nepoznam. Viem sa nasilu usmiat nic viac. Bojujem zo vsetkych sil kvoli muzovi a detom ale nedavam to. Kazdy den ma nici. Nikdy som nebola extremny optimista ale tato tazoba ktoru citim uz tak dlho ma pomaly zabija. Ja ani nevien co cakam od zalozenia tejto temy ci pomoc ci radu ci len taky prazdny vykrik do prazdna aby ma neporazilo
@elenajezova 1r4m a 3roky
prosim napis mi spravu !!! neopustaj sa mas pre koho zit !
Neviem čo ti poradiť. Nerozmýšľala si nad odborníkom psychologom- psychiatrom?
Vyhladaj odbornu pomoc. Mas toho asi vela s 2 malymi detmi. Zapriahni do pomoci manžela, rodinu. Potrebuješ oddych, potrebuješ odísť z domu aspoň na pár dní. Oslov kamosky... Naozaj sa to zle číta.
mala by si vymenit doktorku a zacat chodit na terapiu k psychiatricke pravidelne.
ťažko radiť, lebo nevieme s čím bojuješ, ale myslím, že nie je hanba nájsť odborníka a vyrozprávať sa mu, ktorý ti pomôže usporiadať si život a pohľad na život ... , ale vždy sa nájdeš nejaké riešeniem niekedy niektoré veci musíme prijať a až neskôr pochopíme ich zmysel, iné dokážeme riešiť alebo hľadať cestu ...tiež nie je hanby posedieť si na dne vyplakať sa a vyrozprávať, ale treba vedieť vstať a kráčať ďalej aj ked to nie vždy lahké..., ale určite vyhľadaj pomoc, vždy sa nájde riešenie, hlavu hore..
Ahoj, začnime od začiatku, akých máš rodičov?
Mozno by pomohlo nežrat lieky ako pises. Ist na tyzden na dva na psychiatriu.. zeby ti nasadili nejaku inu liecbu menej liekov terapiu .. nepomozeme ti tu moc ked to necitis v sebe kolko mas uzasnych dovodou na radost. Deti zdrave muza milujuceho. Mozno by pomohlo zistit preco sa nemas rada a ako na tom popracovat aby si sa rada mala. Drzim palce nech sa z toho co najskor dostanes. Nie len koli tebe ale aj detom .
Nemôžeš mať nejakú popôrodnú depresiu, keď sú deti ešte také malé a trvá to dlhšie? Mala by si sa niekomu poriadne vyrozprávať, lebo naozaj máš pre koho žiť a treba si to uvedomiť čo najskôr.
kedy to zacalo?
Z čoho pramenia tieto tvoje stavy?
Čo by ťa potešilo? Možno by sme ti nejako mohli spraviť radosť? Dúfam, že sa z toho dostaneš. Dobre, že si sem napísala
Neviem do akej miery sa o tomto hovorí a je povedomie na Slovensku, ale existuje aj oneskorena poporodna depresia. Hovoríme o nej keď začne po 18 mesiacoch od pôrodu a neskôr a netreba ju brať o nič menej vážne ako keby sa rozvinula hneď po pôrode. Smer odborník, ak to bude bagatelizovat, treba ho vymeniť za iného.
Liecis sa na depresiu? Mam taky pocit z toho,co pises,ze ju mas. Nevidiet zmysel zivota a ze ta nic netesi to je depresia. Necakaj velke veci,ale skus po kuskoch prezivat. Bohuzial teraz ide najdepresivnejsie obdobie a musis bojovat. Ak sa necitis dobre,oddychuj. Chod na prechadzky to velmi pomaha. Musis sa prinutit. Nemas niekoho blizkeho,kto by na teba dohliadol? Potrebujes oporu,aby si to zvladla a urcite musis ist za psychologom. On nevyriesi tvoje problemy,ale snazi sa ta vypocut,ukazat ti smer,doda ti nadej a odvahu. Dufam,ze ti aj my tu dokazeme dodat nadej. Ja som si presla vyhorenim a mala som stavy,kedy som len lezala v posteli a cakala na dalsi den. Dnes je zo mna clovek ako predtym. Necakala som na zazrak,cakala som,kedy to obdobie prejde,nutila som sa chodit na prechadzky,turistiku,vela som citala,pozerala zmysluplne filmy a zbavila sa ludi,ktori mi odoberali energiu.
Staršie dieťa dať do škôlky, požiadať o pomoc manžela, mamu, svokru pri mladšom a vyhľadať odbornú pomoc. Niekedy to dlhšie trvá, kým lieky záberu. Skús sa poriadne vyspať, neviem či kojis, mne pomohlo ukončiť kojenie, cítila som sa potom lepšie aj psychicky. Skús robiť malé veci, ktoré ťa bavia, voňavý kúpeľ, masáž, wellness, kaderníčka, káva s kamoškou. Prejsť sa každý deň bez detí. Potrebuješ sa dať dokopy, potom bude lepšie. Držím palce.
S takými deťmi je to náročné... Vyhľadaj psychiatra, podrebujes trosku pomôcť a uvidíš, že to bude potom lepšie. Musíš dostať pod kontrolu seba a aj konzumáciu liekov, nastaviť liečbu, eliminovať depresiu, vyčerpanosť, vyhorenia. Potrebuješ odbornú pomoc, neváhaj a pokus sa to riešiť.
myslím, že je toho asi na teba dosť preto to takto vnímaš, skús vyhľadať pomoc, odborníka, ktorý ti poradí, pomôže čo robiť, ako sa z toho dostať, hlavne to nemôžeš vzdať lebo to je začiatok konca
Vedela by som poradiť, ale neviem či by si to prijala. Ak sa rozhodneš kľudne napíš ss. Verím že sa máš lepšie
Je mi to luto.ak si budes cciet popisat poplakat ponadavat kludne napis aj ip
To sa veľmi zle číta.... Ach jaj.... Ako sú staré detičky?