Už mi všetci lezú na nervy

nikomutonepoviem
12. feb 2017

Aj vám sa stáva, že máte na rodinu také nervy že by ste ich najradšej poslali niekam a odsťahovali sa 300km od nich? Pravdepodobne mi väčšina napíšete aby som im o tom povedala,už sa stalo...samozrejme dostala som vynadané,že mám slabé nervy a chcem sa hádať. Aj mne sa občas nepáči ako niekto žije alebo jeho štýl výchovy ale nehovorím mu to,nech si každý žije ako chce,mne to môže byť tak jedno...ale sú ľudia,ktorí očividne nedokážu večer ani zaspať s myšlienkou na to ako žijete vy...Môj najväčší "žaludočný vred" je moja sestra - najdokonalejšia žena v domácnosti a matka na svete oproti ktorej som proste neschopná lenivá matka. Moje dieťa som zbavila plienky skôr než ona,a vôbec sa nepocikáva jej o 3roky staršie sa pociká každú noc,hádajte koho štýl odplienkovania bol lepší? No jej 🙂 Prečo? Lebo ona je pán boh. Jej dieťa odložilo cumlík ako 3,5ročné moje ako 2,5ročne,hádajte kto z nás bol ohováraný,že nevie decku zobrať cumlík?Ja 🙂 Moje dieťa začalo neskôr chodiť, moje dieťa nevie to čo jej dieťa v takom veku...ja idem dať dieťa do škôlky ako 3ročné ona dala svoje ako 2,5ročné. Vkuse sa ma pýta či už som sa bola pýtať v škôlke či mi tam zoberú dieťa už teraz a ja jej dokola vysvetľujem že nebudem zbytočne platiť za škôlku keď vidím,že dcérka je na to ešte primalá a aj tak do práce idem až od septembra. Ale ona sa správa akoby sme sa na tom dohodli príde a spýta sa ma:no už si ju zahlásila do tej škôlky?? Doma nerobí skoro nič,špinavé podlahy,tony prachu všade pavúci a pod. akože vpohode...kým dieťa spí kávičkuje čumi na tv,fb,stavia si puzzle,na dvor kašle záhrady predali a zvieratá už doma nemajú,ja na takéto veci nemám čas a stále si viem nájsť nejakú prácu, ale príde a začne vykladať koľko ona má roboty a my čo bývame v byte nevieme čo je to práca,raz mi dokonca chytila ruku a že nemám mozole lebo nič nerobím. Rozkazuje mi čo mám dcérke obliecť,kričí po mne ak svojej dcérke niečo kúpim,chce aby nosila veci po jej synovi a nedá si vysvetliť,že po prvé je to dievča,po druhé jej syn je obézny a jeho veci sú širšie ako dlhšie takže na malej je to hrozné. Raz som jej povedala čo ju do toho fuuuu to akoby som jej po papuly dala tak kričala...Hádali sme sa kvôli môjmu kočíku,chce aby som ho predala,vysvetlila som jej,že ho nepredám lebo má x veci pokazené neverím,že by mi zaňho vôbec 30eur dali,chcem si ho nechať pretože dcérka skoro rok nechcela spať len v kočíku, tak ak by sa mi to stalo aj pri druhom dieťati jeden kočík by bol dnu jeden von a ušetrilo by mi to kopec roboty, sestra veľké nervy,viete pri čom som ju načapala? Dobíjala sa v našom paneláku do kočikárne kde mám ten kočík(sestra býva 20km od nás) sa jej pýtam čo to robí a ona že nestaraj sa. No a ja mám vraj slabé nervy...No to by bola sestra. Potom je tu moja mama...ja neviem,či je to kríza stredného veku ale strašne sa potrebuje hádať a so susedami to už nejde takže som tu ja 🙂 Na to že mám prvé dieťa a bez akýchkoľvek skúseností zvládam to podľa mňa perfektne a to mám vpodstate 2deti lebo môj muž je to druhé. Mám navarené,upratané o dieťa postarané hráme sa spolu každý deň chodíme von,nikoho s dcérkou neotravujem potrebujem aby mu ju mama postrážila tak raz za 1/2 mesiace. Dcérka je šikovná,od 2r bez plienok,od 2,5bez dudy,vie plno pesničiek,už sa nepýta na ruky ,už som ju naučila aj obuť sa,v obchode je kľudná vykladá veci na pult,od roka spí na svojej posteli vo svojej izbe ešte z nej ani raz nespadla....bla bla Podľa mojej matky som neschopná a druhé dieťa by som nezvládla...;) vpohode. A to preto napr. som príliš chudá a preto aj slabá,nemáme presný režim,ale mne to takto vyhovuje lepšie než keby som mala vkuse sledovať čas, nekojila som len 2mesiace - dcérka sa narodila predčasne nevedela sa prisať mne sa vôbec neurobilo mlieko takže sa vlastne nemala k čomu prisať,odsávala som si ho ale po 2mes už nevyšlo nič)Podľa mojej matky je to moja vina,a každému tvrdí,že som "nechcela kojiť".Tiež kaźdému vykladá,že neviem variť,že malú nezvládam a musí mi pomáhať(očividne ju unavuje strážiť ju až raz za mesiac,zatiaľ čo sestre musela decko strážiť niekoľko dní v týždni inak na ňu sestra spustila psychický teror,ale na to sa nesťažuje) Robí zo mňa malé decko, napr. dostala som žĺčnikový záchvat prišla po mňa rýchla,po nemocnici som chodila s priateľom a odrazu tam nabehla..Najprv som si pomyslela aké milé,kým nevošla do miestnosti kde ma pozerali a začala im vykladať, že ja vôbec netuším čo mi je...že si myslím že žlčnikový piesok je z ozajstného piesku..a že dokedy sa chcem spoliehať na mamičku,že už by som mohla dospieť....No skoro som odpadla,po prvé nikto ju tam nevolal veď som šla s priateľom a čo je to piesok v žĺčniku som jej pár týždňov pred tým vysvetľovala ja lebo ona si myslela,že som niečo prehltla...A už aj viem prečo sa do mňa sestra toľko naváža,druhá sestra mi prezradila že to práve mama ma vkuse ohovára a doslova ju hucká proti mne. Ak mi treba napr. niečo z upsvaru mama začne len nie nechoď a čo sa budeš trieskať autobusom a ešte aj s deckom...ja tam blízko robím mám čas ja ti po to zbehnem a ja tak ok. No a potom vraj volá tej mojej milej sestre a ohovára ma že za mňa musí všetko vybavovať...super. No odteraz si po všetko pôjdem sama. Tiež každému vykladá že malá má byť v postielke a nie na posteli,lebo z nej padá...už na nej spí rok a pol,ešte z nej nespadla a to som sa poistila posteľ má veľké zábrany,je nízka len 35cm a pod ňou je koberec takže ak spadne z výšky 35cm na koberec no čo sa jej môže stať? Ok viac už nepíšem lebo to by bolo na knihu,aj tak to asi nikto čítať nebude,prepáčte,že je to pridlhé potrebovala som sa vykecať. No a často sa ma pýtajú čo som mojim príspevkom chcela povedať,tak len by som chcela vedieť či aj vám niekto robí takéto nervy a či sa tiež nechcete vyrozprávať 🙂 Chyby si nevšímajte začala som to písať o štvrtej ráno takže ledva vidím

nikomutonepoviem
autor
12. feb 2017

Ešte som zabudla na to čo ma najviac štve,už sa sestra naváža aj do dcérky kričí po nej za veci ktoré svojmu synovi dovolí. Malá sa jej bojí. Keď jej syn bol maličký a dávala ho spať museli sme byť ticho a nikdy som s tým problém nemala. Keď sa zobudil to viete malé decko chce sa ešte troška ľuľkať s mamkou. Keď som šla ja dať spať malú normálne sa začala rozčuľovať že ona teda ticho nebude a mam malú naučiť spať pri hluku. Keď sa dcérka zobudila a ešte som ju taku zaspatú objímala začala sa jej smiať že je mamkin cicok a pod a keď mala cumlík surovo jej ho vytiahla...no cvok

miadi
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jana_eyre
12. feb 2017

No a ty byvas s nimi? Nie, taketo som este nikdy ani len nezazila a zo 2moji surodenci byvaju o par domov dalej..

pribinak
12. feb 2017

Prerušiť kontakt, nestykat sa len minimalne. Netelefonovat, robit si iny program s kamoškami ci susedami.

A prestať ich riesit, kto co povedal, lebo ti fakt zacne šibať

sweetlife001
12. feb 2017

Strasne. Pises, ze si sestre raz povedala a vystrajala, tak jej to opakuj stale. Ja na tvojom mieste obmedzim s nimi kontakty a na kazdu jednu otazku by som odpovedala nie je to tvoja vec, nestaraj sa, daj mi pokoj atd. Kto je ona aby ti rozkazovala? No ja by som jej asi dala uz po papuli raz keby ma tak vytacala. 🙄 a matka.. Tu tazko daco riesit, oni sa nezmenia, tu fakt asi len pomoze nestretavat sa..obmedzit stretavanie. A nech si rozpravaju co chcu..

petronelka77
12. feb 2017

Urcite by som si nasla vlastne byvanie a obmedzila styk s nimi. Ich spravanie nie je normalne. A vyjadrila by som razne svoj nazor, aby pochopili, ze nie si male decko. Tak sa k tebe spravaju. Mna vytacalo len to, ked si o nich pisala, nieto este zazit.

verenna111
12. feb 2017

@nikomutonepoviem ahoj.no ty kokos to co mas za rodinu??? Toto ti robia vlastni? A este specialne matka so sestrou co su zeny matky.mali by ste drzat pokope si pomahat podporovt a ak nie eak si nerobit zle.lebo ked ti toto robi rodina co mozes cakat od cudzich??? Som sa nikdy neatretla s takym terorom a zaobchadzanim...masaker

verenna111
12. feb 2017

A tiez suhlasim s babami.obmedzit popripade prerusit kontakt takych ludi v zivote nepotrebujes.aj ked je yo rodina ale...

madamcoco
12. feb 2017

@nikomutonepoviem No tu pomoze len zrusit kontakt s rodinou.
Oni ti skacu po hlave a ty to teraz musis stopnut.
Inak si to odskace cela tvoja rodina a najma dcerka.

kvetulienka253
12. feb 2017

Pises stale o zopar veciach dokola. O tom, že tvoja dcerka spávala sama v posteli skôr, odložila dudu skôr a bola odplienkovana skôr. A čo? Výchova dieťaťa nie sú dostihy a je úplne jedno, či to skôr spravila tvoja mala, sestrin malý alebo susedova hanca.
Podľa teba je zlá tvoja mama, tvoja sestra, svojho priateľa máš za ďalšie dieťa... Začni od seba! Už konečne dospej a prestaň žiť to, čo o tebe hovoria druhí.
Ak ti pomôže, že s nimi budeš menej, sprav to. Ak ti pomôže sa na nich tiež vykričať, aby ťa pochopili, tak to sprav. Ak by pomohlo nestretavat sa s nimi, tak to sprav. Ale nespravaj sa ďalej detinsky. To ti nepomôže. Vytyc si svoje hranice, nečakaj na pochvalu od nich. Ži svoj zivot.

nikomutonepoviem
autor
12. feb 2017

@jana_eyre nie byvam sama,niekedy sme často s malou chodili k sestre ale to bol ozaj masaker tak k nej chodime rak raz za pol roka na jeden deň a domov. Častejšie sa stretávame u mami,ona byva na mojej ulici. Ako už x krát som si povedala,že sa im budem vyhýbať ale malá ma synovca rada tak keď prídu k mame na chvíľu tam ideme aby sa s ním pohrala. Ale tuším sa na to môžem vykašľať aj tak keď tam prídeme synovec je len na notebooku sestra sa tak nudí a preto dodžubáva. Obmedzím to stretávanie na raz za 1/2mesiace a hádam sa budeme mať radšej ;) Ako normálne to prehltnem a idem ďalej ale to s tým kočíkom sa stalo včera a už ma to ozaj dorazilo,nechápem akože čo tým chcela dosiahnúť,či mi ho chcela zobrať alebo ako jej to vlastne preplo 🙂

kittykat22
12. feb 2017

@nikomutonepoviem ja na tvojom mieste sa odstahujem do ineho mesta. Uplne vazne 😅

kuceravasue12
12. feb 2017

@kittykat22 my si z toho niekedy s druhou sestrou robíme srandu a keď má tá milá sestra prísť tak sa rozprávame že no čo kto to dnes schytá? urobila si v poslednom čase niečo čo sa jej nepáčilo či dnes bude zdrbávať mňa ? :D raz som jej po sestre poslala krém pre malú a ona jej ho zabudla dať tak jej so smiechom volám, že chvalabohu, že si na to zabudla dnes bude vrieskať po tebe je mi to ľúto :D

obsadenemeno
12. feb 2017

@nikomutonepoviem ty si taky samonasieraci typ, ze?

Ignorovat, usmiat sa, pridat pochvalu. Prestanu vyryvat, ked vidia, ze to nezabera. Mozno si ani neuvedomuju, co hovoria, proste si uz tak "zvykli".
A mozno je problem v tebe, snazis sa "vyhrat" nad sestrou a pripustas si vsetky reci az prilis.
Nevsimat si blbe reci, ono ich to prejde, ked uvidia, ze nereagujes.

catherinah
12. feb 2017

Bud si to moc beries a trosicku to prehanas alebo mas fakt divnu rodinu.

Takze bud ignoracia a ber to s nadhladom alebo sa odstahuj.

alexandraalexandrova
12. feb 2017

@nikomutonepoviem ked byvas sama nechapem co riesis, segrou nabuduce vyraz dvere hned ako zacne rypat a s mamou detto. Daj im najavo ze ta ich nazor nezaujima a dovi dopo, ak sa nevedia k tebe slusne spravat mozu ist hned aj domov. Ty si nechas aby ti skakali po hlave tak sa necuduj. Treba im razne nastavit hranice a ak nebudu respektovat, tak vypnut zvoncek, nedvihat telefon a hotovo. A odporucam aby si zacala riesit v sebe preco si takato neasertivna a submisivna ze si toto od nich doteraz nechala a ze ta ich nazor dokaze tak strasne znechutit a ovplyvnit...asi mas problem so sebavedomim aj so sebauctou...

kuceravasue12
12. feb 2017

my sme tiež 3 sestry , 2také že všetko berieme v pohode veď autobus nám neujde a tá tretia to isté čo tvoja, takže sa snažíme radšej sa na tom zabávať než prísť o nervy

jankalukasova
12. feb 2017

@nikomutonepoviem a co si ty? Nesvojpravna? Ja by som sa s nou uplne prestala stretavat a komunikovat. Ak chces v komunikacii pokracovat, tak sa jej postav. Prinesie veci po svojom malom?? Ok zober odpadkovy kos, vyrahuje jednu po druhej a vsetko co sa Ti nepaci pred nou svihni do kosa. Kritizuje co malej obliekas? Posli ju pozriet sa do zrkadla... ked po malej vyleti, tak zhukni Ty po nej nech sa stara o svoje decko. Co sa tyka skolky, ked sa zas opyta, povedz jej, ze to je Tvoja vec. Urazi sa? No nech... a co? Fakt.. uz som to tu 100x pisala... slnko neprestane ani vychadzat ani zapadat.. ja som dlho brala ohlady na tu rodinu, na tu kamosku, na toho a onoho... a potom som sa sama seba opytala, kto berie ohlad na mna??? Nikto...len moji rodicia a moj muz. Inak si kazdy riesi seba... no budem aj ja. Niekto sa urazil, niekto pochopil a z mnozstva znamich zostalo niekolko priatelov.

liz_lemon
12. feb 2017

@kuceravasue12 trpis schizofreniou? preco si pises sama sebe, len z ineho nicku?
dnes ráno som si pozerala tvoj nick nikomutonepoviem, a tam si mala pri bazare napisane, ze predavas aj z nicku kuceravasue12
hned zajtra zajdi k psychiatrovi, ten ti urcite pomoze

sunny8
12. feb 2017

Chapem ta ... To su ludia ktorych ked odbijes aj 1000000000x urobia ti to iste znova ...ci byvas sama ci.nie zneuzivaju co sa da zo zavisti nevedia co so sebou a.davaju ta dole pri kazdej prilezitosti nad tym sa neda pousmiat a ist dalej ja mam kus inu.situaciu ale.tiez je to.na H***O. ;(

liz_lemon
12. feb 2017

@sunny8 zbytocne jej pises, je to vymyslena tema

tatalin
12. feb 2017

napísala som príspevok až tak som si všimla schizofréniu ;) :D

jahodka8
12. feb 2017

treba obmedziť kontakt, asi im vadí, že ich navštevuješ a že si v domácnosti a s dieťaťom spokojná. Alebo ich to vo svojej domácnosti nebaví.

obsadenemeno
12. feb 2017

@nikomutonepoviem v jednej zo svojich predchadzajucich tem sa stazujes na svokru.
A pises tam, ze mama ta nezdrbava.
A tu uplne inak, zrazu ta zdrbava? Ty mas problem so sebou, nie s ludmi v tvojom okoli...... trosku sebareflexie by nezaskodilo.

asocial
12. feb 2017

@nikomutonepoviem
mna by zaujimala druha strana...

lebo cele toto, co si napisala, je len oda, aka si super matka, aka si super sikovna, aka mega super je tvoja dcera...
no ja neviem, mozno ti krivdim

:/

asocial
12. feb 2017

@obsadenemeno aha..Tak aj svokra..A presne v rovnakom štýle..Tak problém bude asi inde🙂

moni244
12. feb 2017

Vsetci su na teba zli, len ty si lietadelko, vsak?

kuceravasue12
12. feb 2017

@liz_lemon nie nie len som sa pomýlila a napísala som to zo starého nicku ktorý sa chystám zrušiť lebo mi tam chodí sestra tak som to chcela rýchlo nejako zrušiť pre istotu keby si to tam znova šla prezerať

obsadenemeno
12. feb 2017

@kuceravasue12 tak potom by si mala vediet, ze @nikomutonepoviem je tvoja sestra, nie? A ty si ta zla sestra? Ci ako to je? Ktory je potom ten stary nick? A aj tak, ked si sa pomylila a pises zo stareho nicku, tak potom preco odpovedas sama sebe z noveho??????😲