Už ma to nebaví

18. jún 2024

Sme 40tnici s manželom, máme 2 deti, svoje bývanie, normálny život. No odkedy bola korona niečo sa zmenilo. Manžel sa začal správať divno, mal divné názory. Dovtedy bol v pohode, začínal mať divné názory na svet proste na všetko. Vadilo mu to testovanie paličkami do nosa, vadilo mu že museli sme ostať doma. Po čase zas mu vadilo že musí chodiť do práce že musí zarábať. Potom že zarába málo, že chce mať veľa peňazí. Vadí mu že chodíme do obchodu nakupovať potraviny. Že všetko je drahé, že radšej by sme mali hladovať a nič nejesť. Vadí mu keď deťom niečo kúpim, všetko okomentuje. Keď mu poviem že potrebuju to a hento do školy, tak mi povie že za jeho čias dostali všetko zadarmo. A teraz každý by len peniaze od nás chcel za všetko. Niekedy už nakupujem tak aby o tom nevedel lebo za všetko má reči a mňa už nebaví vysvetľovať stále. Že dieťa potrebuje pomôcky do školy, pracovné zošity, že idú do školy v prírode, na lyžiarsky atď.

tundra
18. jún 2024

Kriza stredneho veku🤔?

autor
18. jún 2024

Pokračovanie - Strašne mu vadí že všetko stojí nemalé peniaze. Všetko mi okomentuje. Nechodíme nikam do reštaurácii na wellness nikam, lebo to sú len zbytočne vyhodené peniaze podľa neho. Minule mal reči že mne chodí rodinné na deti aj daňový bonus na účet a že z toho kupujem deťom čo treba. Že by to mal chodiť jemu a on by tie peniaze sporil a hromadil aby mal viac a viac. Mali sme vyúčtovanie za elektrinu mali sme preplatok, vadilo mu že to došlo mne na účet a čo spravím z tich peňazí. Strašne ostal drzglos. Len peniaze a peniaze o ničom inom nevie hovoriť. Neviem či už bola podobná diskusia nečítam to tu. No poprosim poraďte mi, už niekedy nevládzem všetko manželovi argumentovať a vysvetľovať.

dariaaa
18. jún 2024

A mozno to ani nie je po covide.Len za 3 roky aj deti vyrastli,maju mozno vacsie naroky,vy ste zas starsi,on mozno unaveny a ty si si mozno ani nevsimla,ze bol taky aj predtym.Mozno by mu pomohlo ísť na poriadne pivo s kamosmi,vypnut na chvíľu.A mozno je to aj tym,ze tebe vadí viac ako predtym...

sissy27
18. jún 2024

ako prvé by som mu ebla panvicou po hlave nech sa preberie 🙄
Nemusí chodiť do práce a nemusí zarábať, môže si sedieť doma na vajciach a pozerať do steny, len nech si nájde niekoho, kto ho bude sponzorovať. Nemusíte chodiť nakupovať do obchodu, nech dopestuje, dochová, kľudne aj ľan nech pestuje a spracuje na látku a ušije oblečenie...A nie, neschovávala by som pred ním nákupy, ešte by som sa hrdo pochválila. Jemu je ľúto peňazí za oblečenie, jedlo, bývanie? Tam mu vyčlením krabicu od novej pračky, môže si ju zobrať pod most a tam čušať.
A teraz vážne - u nás keby toto nastalo, tak buď sa pôjde liečiť alebo ideme od seba, môže sa zadrhnúť so svojimi peniazmi, ja budem s deťmi normálne žiť a nie živoriť.

sabca99
18. jún 2024

Ja sa ti ani necudujem, lebo takehoto frflosa mat doma, tak ma asi dennodenne poraza. To sa neda vydrzat s takym clovekom podla mna. Ma on vobec dake konicky? Podla mna by potreboval nieco take svoje, pri com by vypol a prestal s tym otravnym frflanim. Moj chodi napriklad pravidelne na ryby 😀 A teda aj ked mi to najprv vadilo, teraz som vdacna, ze sa raz za cas odprace a vyventiluje 😂 Domov pride uplne ukludneny a je pokoj, vsetci su stastni. 😂

dariaaa
18. jún 2024

@sissy27 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

deti95060810
18. jún 2024

to nie je coronou...
tvoj mm sa vekom zmenil. len žiaľ k horšiemu.
stačila mi veta že všetko je drahé mali by sme radšej hladovať.... 😨
takúto blbosť povie dospelý mentálne zdravý človek? vekom sa to bude len a len zhoršovať.

ajka19
18. jún 2024

ja to mám podobné, ...už takisto nevládzem...včera zahlásil, že chce žiť v lese, že iba tam ho to baví. Akože....sme spolu 25 rokov, deti veľké...

pralinka25
18. jún 2024

@ajka19 ho do toho lesa posli a mas pokoj

vanilkovazmrzka
18. jún 2024

Tak nech zdvihne rit a ide robit viac, nech nemusi nariekat ze vsetko je drahe. Boze obdivujem ta ze s tymto individuom dokazes zit.

0silvia0
18. jún 2024

@ajka19 kup mu stan a spacak a daj mu pa pa

0silvia0
18. jún 2024

Nech nezaraba, neje, nepije, a hlavne nech neotravuje s debilnymi recami.

vanilkovazmrzka
18. jún 2024

@ajka19 to mi pripomenulo jednu knihu 😂 odporucam urcite precitat 😄

https://www.martinus.sk/98211-doppler/192551

teki1
18. jún 2024

@ajka19 Dúfam, že už si kúpil nejaký kúsok lesa,lebo nemôže si len tak hocikde postaviť stan a bývať tam celoročne.😉

martinka13
18. jún 2024

Je v najlepšom veku. Nech ze zdvihne riť, zapne mozog a začne zarábať. Podľa popisu ideálny typ do socializmu. By som ho hnala.....

joesvk
18. jún 2024

Nič by som mu nevysvetľovala ani neargumentovala.Neplytvala by som energiou na zmenu niekoho iného dospelého. Maximálne môžeš zmeniť svoje správanie. A tešiť sa zo života -napriek tomu,že on sa neteší.

lavender94
18. jún 2024

Bože toto je že nový level žgrlošstva. Lebo normálny žgrloš aspoň chodi rad do prace aby mal viac peňazí, ale tvoj nie. On je proste frustrovany z toho, že musí žiť život alebo ja neviem ako by som to pomenovala. Vôbec by som sa jeho rečami nezaťažovala, neskrývala sa, netajila nákupy. Pri každej príležitosti by som mu oplieskala o hlavu aký je žgrliak žgrlavý a že by sa mal za seba hanbiť. Ty sa ešte snažíš aby dobre bolo, aby čo najmenej pindal, ale to ja by som mohla osrať taky život. Ty si kvôli dementovi nejdeš teraz dopriať? Akože keby som na tvojom mieste tak by to bolo buď alebo. Buď sa ty zmeníš- začneš chodiť na terapiu, vyrovnaš sa s tým, že toto je život a že ak si nevymyslel niečo prevratné tak sa z teba milionár zo dna na deň nestane. Alebo odchádzam a ži si pre mňa za mňa aj zo vzduchu.

autor
18. jún 2024

@dariaaa On nemá kamošov, len v práci kolegov no nestretávajú sa. Stále je s nami doma.
@sissy27 Lenže on ani nemá veľa peňazí, ako máme našetrené pár mesačný príjem keby niečo do rezervy. No predtým sme žili dá sa povedať od výplaty do výplaty, žeby z toho ostal takýto neviem.
@sabca99 Koníčky nemá žiadne, vo voľnom čase pozerá televízor a aj to všetko komentuje čo dávajú.
@ajka19 A ako to davas s ním? Môj hovorí že by chcel bývať na samote a mať od každého kľud a pokoj. Aj to mu vadí ak ho sused pozdraví, že čo ho on zdravi či nemá insie na robote.
@vanilkovazmrzka On je príliš pohodlný aby spravil niečo navyše. Sťažuje sa na prácu ale iné si nehľadá, on chce veľa zarobiť ale nenarobit sa.
@joesvk Ja sa teším z čoho sa len zdá. Príklad mám v práci dobrý kolektív tak teším sa aj do práce. A on hneď reči že či som normálna že žiadny človek sa neteší do práce.
@lavender94 Ja sa snažím užívať si život len tie jeho reči mi strašne vadia. Teraz máme ísť posledný víkend v mesiaci na výlet do Tatier s deťmi a s kamarátkou a jej deťmi. Už sme zaplatili ubytovanie. A môj manžel začal mať reči že ako môžem tam ísť že zbytočne vyhadzujem peniaze. Že on ostane doma a ušetrí si peniaze. A odhovara ma aby som ostala aj ja doma

ajka19
18. jún 2024

Už dlhšie to tak je... niekoľko rokov, ešte s dospievajúcimi deťmi, ale ako odišli už je to ťažké... tiež si prešiel obdobím, že nič nepotrebuje..ani jesť...ale teraz je vitarian teda neje nič živočíšne...a hovorí, že chce žiť sám, bez peňazí v chate ( zdedil totiž takú staršiu chatu) ..ja chcem normálny domov, kde prídu deti so svojimi rodinami ...a nie toto

nikdenikto
18. jún 2024

Povedala by som mu nech sa predo mnou nesťažuje, nech si hundre niekde schovaný sám pre seba. Že tie reči nikoho nezaujímajú. Takže buď nech nájde lepšiu prácu, alebo ďalšiu brigádu alebo nech šetrí inak. Ak ma nejaké napríklad pochutiny k telke, to nech sa nekupuje, trochu zase ušetrí. Nech pozerá menej TV, to je zase pár centov. Nech začne od seba.

0silvia0
18. jún 2024

Rob si z neho prdel, super, ze zostavas doma, aspon pre nas usetris a my s detmi mozeme ist este na jeden vylet za usetrene. Spytaj sa ho ci uz ma truhlu vybratu, ked sa rozhodol umierat zaziva. A moze si trenovat prikladat na hrud hlinu, nech si to potom lepsie uzije.
Alebo rovno termin k psychiatrovi by sa hodil🤷‍♀️, ja by som mu tieto dristy nedarovala, by som si na nom zgustla

sissy27
18. jún 2024

@ajka19 a aj autorka - ja nechápem, ako toto dávate... ja by som bola už buď rozvedená alebo vdova 🙈 ako keď niekto chce žiť na samote v lese nech sa páči, ale nech s tým neotravuje život všetkým okolo. Načo si zakladá rodinu taký človek? Aby potom žene a deťom povedal, že sú mu na obtiaž ale aj tak bude kvasiť doma a hundrať?

luccija
18. jún 2024

Taký negativista by mi znechutil deň.Ale to ma z toho, že ho nič nebaví, kamošov nemá a prdí doma do gauca a frfle.Inak to bude taká kríza stredného veku v práci nespokojný, s peniazmi tiež a ty si hromozvod do dôchodku daleko.Fakt chlap do nepohody, aby mi ešte bral energiu.Zije ako dôchodca pošli ho von s deťmi, alebo na bicykel.Otrasne negatívne naladenie života.A bude ešte horší chlapom viac prepína, keď starnú.
Môj muž sa tiež minule zavzdusnoval cez víkend, že sused už ráno o 9 pusta hudbu na celý dvor.
Že je bezohľadný atď...no len sused vstáva o 06 ide do obchodu, ide si zabehať vidím ho z kuchyne a môj pozerá TV do 01 a vstane hore zadkom🙂
Mne to práveže vyhovovalo bola som na záhrade počúvala hudbu a prídem dnu a tam frflanie.
Aj muži majú androauzu my sa z nášho už smejeme, že vlasov mu ubúda a začína frflat na všetko.
Dovolenku si uzi snáď nebudeš doma.To je také na hovno nastavenie života všetko je zle a znechutiť každého.

sissy27
18. jún 2024

autorka: ešte k tej dovolenke s kamoškami - ja by som mu to pekne otrepala o hlavu, že veru idem a keď sa vrátim a ešte bude v takejto náladičke, tak budem chodiť každý víkend len aby som nemusela počúvať jeho drísty a pozerať na jeho zdutý ksicht, tak nech si rozmyslí, ako sa bude chovať...

samimami777
18. jún 2024

Ja by som mu s kľudom angličana pekne ukázala tabuľku výživného na deti vo vašom veku a pekne vypočítala presnú sumu z jeho platu, oboznámila ho koľko je polovica vášho majetku a ceny domu a nech si ešte niečo pridá ako alimenty na teba a opýtala sa ho či toto všetko sa mu zdá "lacnejšie" keď ti to bude musieť vyplatiť a roky dávať, tak nech si chlapec veľmi dobre rozmyslí či prestane s jeho tupučkými rečami alebo mu raz dva spravíš taký pekný škrt cez rozpočet 😇

gribka1
18. jún 2024

Ja by som ho nechala nakupovať jeden mesiac. Nech hladuje. Nejako by som to s deťmi poriešila po svojom, aby netrpeli. A všetko či do školy či čo potrebujú pýtať od neho.

luccija
18. jún 2024

Veď aj ty zarábas prečo by si mala ukrývať veci čo kúpiš?to budeš tak žiť celý život v napätí, aby náhodou nemal predslov?To nie je hanba ísť k psychiatrovi asi mu chýbajú trocha endorfíny.Je vôbec niečo čo ho baví, ma radosť?Veď to musí byť strašná ponorka do roboty a domov a tam sa opúšťať.Ale toto asi nikdy nebol pozitívny človek čo sa aj zasmeje...len pozor on to prenáša na teba, deti vidia, počujú...ako im povieš, ale otcovi nehovorte...a to nerobíš nic zle.

mk1111111111
18. jún 2024

Nakup sebe a detom jedlo a navar, on nech hladuje, jemu nedaj. Neper mu, nech na neho neminas prasok, vypni mu telku, a este mu zdorazni, ze mina zbytocne elektriku a pod.

olimuc
18. jún 2024

Kadejake choroby zacinaju tym, ze niekomu prepne v bedni … je relativne mlady, ale hocijaka cysta alebo nejake zacinajuce o horenie moze zmenit osobnost o 180 stupnov. Nemaju nejake degenerativne o hore nie v rodine? Mozno mu len preskocilo … ale mozno to bude tahat par rokov ako divny a zrazu demencia a pod.

danica2711
18. jún 2024

do Tatier rozhodne choď a rozhodne bez neho, aspoň si oddýchneš od tých neskutočných drístov. Nechaj prázdnu chladničku aj špajzu, veď on jesť nepotrebuje... Bože, porazilo by ma z takého chlapa! V tomto prípade mi pojem "domáce násilie" neznie až tak zle...