Uvažujem nad rozvodom - neviem, ako ďalej

629951simona
5. júl 2021

Ahojte,idem si ku vam pre radu. Neviem uz ako dalej uvazujem nad rozvodom. Som vydata 3 roky mam maleho 8 mesacneho syna. Rodicia mojho manzela su rozvedeny a tam zacal cely problem od kedy sa narodil maly si ho svokor strasne privlastnuje. Lebo chce ked maly vyrastie aby bol iba snim,stale ho bozkava nikdy mu neukazuje hracky vzdy ked pride ku nam ho iba bozkava a snazi sa snim maznat,ja idem s koze vyskocit nedokazem byt snim v jednej miesnosti je mi s neho zle!! Stale hucka manzela aby s nim prisiel ku nemu sam aby sa mohol snim valat v posteli,jeho reci mi pridu dost uchylne. Hovori mu take veci ze laska moja jedina,papulka sto krat mu povie aky je nadherny a aky je on najlepsi dedusko...ako si budu spolu gazdovat. Ked tam prideme s kocarom na prechadzku a maly spi tak hned ho zacne chytat aby sa zobudil ked nahodpu maly otvori nahodou maly otvori oci zacne ze on s a zobudil lebo zacitil deduska. Pride mi to dost uchylne. A stale nieco odkedy sa narobil maly sa stale kvoli nemu jadame. On vie ze mi to vadi ale on si stale zastava tatka lebo on je chudak rozvedeny a nema co robit tak stale otravuje nas. Manzwl si ho stale iba zastava a nadava este aj mne a dost skaredo. Co mam robit?? S manzelom si vobec nerozumieme. Ani spolu nespavame nic....uz som mu viac krat povedala ze som tu iba kvoli malemu...ze ho uz nechcem.on to nevie pochopit a vyhraza sami,ze ci si myslom ze necha maleho aomnou..potom sami Azacne vyhraza ze mi mebude platir..co mam robit?? Rodicia nechcu ani pocut o rozvode.

danulicek
5. júl 2021

Či chce pocut o rozvode mama, otec, svokor alebo nie, je vedľajšie. Dolezite je, čo citis a ako to vnímaš ty. Uprimne - vzťah po narodení dieťaťa prechadza takmer vždy obrovskou skúškou, veľakrát práve tam sa ukazu veci, ktoré sa ženy/muži dovtedy snažili tolerovať, ktoré nevnímali alebo proste neriešili. A veľakrát príde prave vtedy na pretras “poďme od seba”. Základ je asi porozpravat sa s manzelom, čo sa s tým dá robiť. Viem, nie je to jednoduché, najmä ak nie ste vo vztahu sami, ale so svokrom a on si ho vo vsetkom zastane. Lenze ak to nepochopí manzel, darmo budes nieco riešiť so svokrom. Ak je to o tom, že ti vadí len toto, je to riešiteľné a veľa môžu robiť práve hormóny po porode. Ak spolu ako manželia nefungujete, uz len ako spolubyvajuci, rozhodne to ries. Lepsie to uz nebude samo od seba. Asi si hlavne “uprac” ty v hlave, či na rozvod pomyslas kvôli tejto jednej veci, alebo je tam toho viac. A podľa toho budes asi najlepšie vediet, čo robiť. Nenechaj sa však “ovplyvnit”, že musíte ostat spolu kvôli dieťaťu. Dieťa potrebuje šťastných rodičov a to “spoločný život” nezaručuje.

777januska777
5. júl 2021

Tak realny svet. Zivot nie je len krásny a nádherný a všetko v ňom bude dokonale. Zivot sú aj problémy a vzťahy. Nie nepríde mi uchylne ako sa správa tvoj svokor, len sa upol na vnúča po rozvode. Babky bývajú také isté a to sa nikomu nezdá blbé. Pozri sa na to s odstupom a snaž sa svokra trosku pochopiť. Vacsina problémov by sa dala ľahko riešiť, keby sme sa na ne pozerali očami druhých. Btw. To ze sa rozvedies akoze co vyrieši? Zostaneš bez peňazí, bez práce, dieta das do jaslí, lebo nebudeš mať z čoho žiť a ty budeš musieť ísť robiť atd.

janetinka27
5. júl 2021

@629951simona moj svokor ma jedinu vnucku, ma 6 mesiacov, zboznuje ju, bozkava, mojka, v noci si ju braval,ked plakavala. jasne, ze je to jeho laska jedina, najvacsia. su to krasne prejavy lasky, take ich taraninky, ved dieta este nerozumie, co on rozprava o nejakom citeni, ono vnima jeho blizkost a naklonnost. ak sa chces rozvadzat, tak toto urcite nemoze byt skutocny dovod. ze svokor miluje svoje vnuca a bozkava ho.

belllinka
5. júl 2021

@629951simona a co tym vyriesis, ked sa rozvedies? Tvoj ex bude i tak syna bravat k svokrovi, ten ho budes bozkavat, akurat ty pri tom nebudes.
A kam pojdes po rozvode? Mozes ist k rodicom a oni ta budu zivit? Alebo utiahnes sama byt, jasle a ine veci?

629951simona
autor
5. júl 2021

Nenapisala som cely pribeh...moj svokor je taky typ cloveka ktory mysli ina na seba. Okrem mojho manzela maju este jedneho syna ma 16 rokov. Svokra sa odstahovala k novemu priatelovi,svokor zakazuje a vyhraza sa tomu mladsieho synovi ze ak odide za mamku uz ho nechce nikdy vidiet,alebo sa vyhraza ze zacne pit. Kupuje si ho aby len ostal u neho a neodisiel,ked si ho chce zobrat mama na dovolenku moze ale iba ked ma on nocne lebo on tam nebude sam!! Ale to ze je tam ten syn sam cez nocne toho nezaujima,on mysli iba na seba. Svokru stale provokuje tym,ze ten maly bude iba u neho a ze ju bude slak trafovat s toho ze jeho bude mat najradcej atd atd....ja viem aky je.a viem ze si bude kupovat aj mojho syna tym aby bol u neho. Mimochodom bol uz aj na psychiatrii zavrety on je chory clovek. A moj manzel sa tiez nepekne kumne chova...hoci kedy vybuchne a nada mi do pic,do kuriev,do prijebanych atd atd. Potom ho to strasne mrzi...naslubuje ako mi uz nebude nadavat a zachvilku zas..

petamich
5. júl 2021

problem ale potom je niekde inde a nie ze svokor sa upol na dieta - lebo to co popisujes v povodnom prispevku v zasade robi pomaly kazda 5ta babka a nikomu to nepride cudne 🙂 a necudujem sa, ze manzel v tom nevidi az taky fatalny problem ako vidis ty, to ze sa manzel s tebou rozprava ako sa rozprava je uplne iny problem a ten by som riesila, to ako svokor komunikuje s ex a riesia si svoje vztahy cez dieta, je v zasade ich vec a to ze sa vyhraza synovi a ten napriek tomu ostava so svokrom, to je tiez na nich, nemusi sa ti to pacit ale je to skutocne tak

takze si skus pomenovat co je ten skutocny dovod, pre ktory zvazujes rozvod a ten treba riesit alebo aj nie, to uz je na tebe - kazdopadne svokor, ktory zahrna vnuca opicou laskou to asi nebude

maximilie
5. júl 2021

@629951simona ty sa chceš rozviesť kvoli svokrovi? Inak všetko ok?
Rozvodom mu styk s vnukom nezakazes, tak trochu uvazuj🙏
Akurát znicis synovi rodinu. Namiesto hľadania chýb na svokrovci a rozoberani jeho života by si sa mala začať snažiť najst si cestu k mužovi.
Skus popracovať na manzelstve. Už máte dieta, nemôže sa rozísť len preto, lebo už ho zrazu nechces...
Nechce sa mi veriť ze toto je skutočná téma a ze niekto naozaj riesi take doslova kraviny
To už naozaj budú deti s kufrikmi úplná klasika

0silvia0
5. júl 2021

@629951simona tak naco napises polovicu, potom druhu stranu pribehu? Ako ti ma clovek nieco poradit, ked informacie davas po troske? To, co si napisala teraz vyznieva uplne ibac ako ked si nedopisala zvysok...

martinkatinka
5. júl 2021

@629951simona a tvoj muz ma kolko rokov?

liljana
5. júl 2021

Uz si sa vlastne rozhodla o rozvode, uz iba hladas dovody a argumenty, preco to urobit. Nespavate spolu, neznasas jeho rodinu. Po rozvode mu syna budes musiet davat a on ti bude musiet platit. Z povinnosti po rozvode sa neda len tak vyvliect.
Otazka je, ci to ze ho neznasas, je sposobene hormonami po nedavnom porode a treba to najskor skusit ustalit, ako sa hned po hlave vrhnut do rozvodu a potom lutovat,....

marca12
5. júl 2021

@629951simona akoze rozvod kvoli tomu,ze dedko si zamiloval vnucika a vidi sa v nom? Neprehanas nahodou? Chapem ta aj mne by to vadilo,ale taky cirkus robit kvoli prehnanej laske? Mala si na to ist z opacnej strany. Byt mila,dopriať mu a nejako to rozumne korigovat .