Uvažujem nad rozchodom

safranca15
26. júl 2015

Som s partnerom uz 6rokov mame skoro2rocnu dcerku od nieco cez rok to byva o hubu s malou som iba ja je na mna aj dost naviazana partner robi iba nocne cize cely den prespi a ked ho aj budim o 2-3hod skor nech vstava tak sa len otoci a nic musim mu 300x povedat to iste ale ked zavola neaky kamarat tak to vstane hned. Ozvala som sa zo zvedavosti byvalemu uz asi 2roky dozadu ze ako sa ma a co nove mal vtedy priatelku potom sme az doteraz neboli v kontakte chcel sa so mnou stretnut a porozpravat a ja tiez aby som vedela o co mu ide no pokecali sme velmi pekne a prijemne mi s nim bolo aterajsieho uz viem naisto ze nelubim ze spolu sme aspon z mojej strany koli malej a ked sa jeho spytam ze ci ma lubi tak povie nie ze je so mnou len zo zvyku ale neviem ci to mysli vazne alebo nie lebo sa pri tom skeri s tym druhym viem ze by sme boli zabezpene a ze by sa jej aj venoval len ked uvazujem nad rozchodom tak mi je to tak luto koli malej ze ju berem od otca

safranca15
autor
26. júl 2015

A ze by sa priatel neako o nas zaujimal nie a nechcem sedet furt iba doma zavreta a chcem aby si mala zvykala na deti druhe tak chodim ku kamoskam co maju deti a jemu sa to nepaci ze zase som prec a ze mam sedet doma na riti aj tento vikend som chcela ist k jednej a on ze nie budes doma hovorim tak pojdeme ked budes mat teraz volno tieto 2tyzdne ze uvidi podla toho ako budem posluchat :-/

cuculiatko88
26. júl 2015

@safranca15 to zeby ste boli zabezpecene este neznamena ze by ste mali lepsi zivot,co ak by tvoj byvaly partner napriklad tyral tvoju dceru,ved nieje jeho alebo by robil nie o co by sa ti nepacilo...sorry ale ja nepochopim zeny podobne rozmyslajuce ako ty...to ze budes mat prachy vobec neznamena lepsi zivot,peniaze niesu vsetko.....moj nazor

safranca15
autor
26. júl 2015

@cuculiatko88 ja viem aj ja som nad tym uvazovala preto som na vazkach

cuculiatko88
26. júl 2015

@safranca15 rozmyslala by si nad rozchodom aj keby si nebola v kontakte s byvalym?

lilimoni
26. júl 2015

Baby vsak nevadi, ze otec nie je biologicky, hlavne, ze vie lubit. Preco by to mal byt hned nasilnik? Budes trpiet teraz s debilom, lebo co ak buduci partner bude zly?
To moze aj terajsi zacat popijat a davat priatelke po papuli 😒
Viem, ze mas svoje dieta rada, ale preco by si sa mala obetovat a drzat nasilu vztah, ktory nefunguje? Prospievaju dietatu denne hadky rocov?
Rozhodni sa srdcom a porad sa s rozumom 🙂

safranca15
autor
26. júl 2015

@lilimoni my sa nehadame ale nejavy zaujem o nas ked mu aj poviem chod k vasim d malou kym si upracem tak nie naco budes upratovat pod s nami lebo proste mala sak je vo veku ze neobsedi takze ju hlavne ja striehnem a oni si seda za s tolom v kuchyni a piju kavu a fajcia

safranca15
autor
26. júl 2015

@cuculiatko88 ano uvazovala som nad tym len to som sa bala ze ostanem zasa sama ze ma nebudu chcet iny koli tomu ze musim byt zodpovedna

deninka233
26. júl 2015

Rozíď sa, utras si život a potom sa po niekom poobzeraj. Či už to bude tento dotyčný tvoj bývalý alebo niekto iný. Hlavne nepleť jablká s hruškami. Rozchod je jedna situácia (so svojimi dôvodmi) a nový vzťah je druhá situácia (tiež so svojimi ale inými dóvodmi). Rieš to step by step.
Až to tvoj bývalý myslí s tebou vážne tak počká, kým sa dáš po rozchode dokopy a stále bude počas toho obdobia javiť o teba záujem. Ak nie, tak aspoň vieš žeby to nebol dobrý nápad sa s ním dať znovu dokopy.
Navyše rozchod aj keď odôvodnený je enormný zaberák na psychiku. Aj tvoju aj dieťaťa. Sústreď sa na vás dve a až potom vyhlasuj casting na pozíciu "nový otecko".

horana
26. júl 2015

Vazne sa porozpravat s partnerom. Skerenim sa na to ci ta lubi nenechaj odbyt. Povedz mu o svojich pochybnostiach o tom ako sa citis sama, ze sa fakticky minate a mate minimum spolocneho casu. A aj ten co mate, on chce byt doma a ty radsej von. Povedz mu ze citis ze sa vzdalujete a ze to prerasta a je to vazne z tvojej strany, ze necitis taky ten tmel partnerstva, rozpravanie sa spolu, zverovanie a zdelanie nazorov. Ze chyba rodinny zivot, spolocne zazitky, spolocne prezite kvalitne chvile ktore su niecim hodnotnym naplnene. Ze ty sama citis akoby ste boli len zo zvyku spolu. Vyzvi ho nech sa k tomu postavi, vyjadri, aky ma na to nazor. Riesit by ste mali obaja. Nenechaj ho vykrutit sa.
Skratka kym sa vrhnes do noveho vztahu, mala by si ten stary uzatvorit, tak ci onak ho doriesit. Nie je spravne zacinat si nieco poza partnerov chrbat, bars by aj bol na to akoze dovod, ale treba si najprv vycistit stol.

lilimoni
26. júl 2015

@safranca15 ale co by. Je nas dost, co sme nasli stastie ako matky 🙂 a, ze sa nehadate teraz nevadi. O 3 roky by si po nom mozno aj tanier hodila.

safranca15
autor
26. júl 2015

@deninka233 nikdy byvsom nenutila malu ho tak volat ma svojho otca

deninka233
26. júl 2015

@safranca15 to som nikde ani nepísala.

safranca15
autor
26. júl 2015

@horana ja ani nic zacinat nechcem povedali sme si ze cas ukaze bud sa to medzi terajsim a mnou upravy alebo nie a potom by sme ked tak pomali zacali odznova on ma do nicoho nenuti

lilimoni
26. júl 2015

@safranca15 treba najskor uzavriet jednu kapitolu a potom zacat novu. 🙂

safranca15
autor
26. júl 2015

@deninka233 ja viem ale tak aby si to ine nemysleli

mirka17
26. júl 2015

neviem si predstaviť, ani len vo sne, žeby mne niekto zakázal ísť tam alebo tam, a hlavne niekto, kto prespí celý deň, nezaujíma sa o rodinu, možno ma ani nemiluje, neváži si ma, nikde ma nezoberie a keď ma aj zoberie tak iba ak budem poslúchať? To akože sme kde? To si fakt nevieš otvoriť ústa? si malé dieťa? aby ti niekto prikazoval, zakazoval, aby si musela poslúchať aby si niekde išla? to čo je za človeka? Čím dlhšie si to necháš,tým normálnejšie sa ti to bude zdať, až si nakoniec vsugeruješ že je to normálne, že takto žijú takmer všetci, ale nie, nie je to normálne, nikto nemá právo ti niečo zakazovať, ani prikazovať, nie je ani ospravedlnitelné to že prespí celý deň, lebo pracuje v noci, poznám kopu chlapov, čo pracujú aj 16 hodín denne vrátane môjho, ale ked prídu domov, tak sa tešia, môj muž sa ani nenaje, kým mi nepomôže uložiť deti spať. chce byť s nimi, chce sa na nich pozerať, lebo ich miluje, teší sa z nich. má množstvo aktivít, ale vždy nás niekde zoberie na výlet lebo chce byť s nami, nechce aby sme presedeli celý deň doma, teší sa ked sa tešíme. nechceš brat dieta od otca? také klišé, tak si začni značiť koľko času s ním je. A možno budeš prekvapená ! Každý máme právo sa snažiť o lepší život, na tom nie je nič zlé, je to prirodzené, a ani strach, ani pocit viny , nič nas nesmie brzdiť. tvoje dieta bude štastné ked budeš ti štastná.

deninka233
26. júl 2015

@safranca15 ja som bola presne v rovnakej situácii. Môj syn doteraz oslovuje môjho muža menom… tiež ho nenútime. 🙂

horana
26. júl 2015

@safranca15 Tak to je potom vsetko OK, ides na to podla mna rozumne. Btw: si zmen v profile, sa ti zobrazuje pri prispevkoch ze mas 3 deti...

safranca15
autor
26. júl 2015

@deninka233 a ako to u teba zacalo a skoncilo?
@mirka17 on robi 12 a ked mu poviem aby bol s nami tak frfle ze on ide spat ze je narobeny robi skladnika a dobre rax ma lahke raz tazke krabice ale jako si to predstavuje ked budem ja chodit do roboty ze budem vsetko robit?robota mala a domacnost a este jeho potesit? Sak by som padala do postele ako zbity pes

safranca15
autor
26. júl 2015

@horana ja viem ze sa to zobrazuje ale to dva potraty tam

lilimoni
26. júl 2015

@deninka233 moja dcerka manzela oslovuje tatinko 😀 sama od seba 🙂

mawka
26. júl 2015

@safranca15 neviem, co vsetky mate s tym ze "bojim sa ostat sama, co ak ma iny nebude chciet..." to fakt potrebujete 100% chlapa k zivotu? neviete vydrzat nejaky cas bez chlapa alebo co? ako ja toto nechapem. totalne zavislacky od chlapov.
sak treba si dat aj pauzu, dat do poriadku seba, svoj zivot sama s dietatom a ked to pride, tak to pride. ale byt na silu s nejakym chlapom, len aby som nejakeho mala?
sama vidis, mas doma chlapa a ako keby si ho nemala. a na sex si kamosa mozes najst lavou zadnou. dokonca by som povedala, ze taky kamos s vyhodami ti skor pomoze ako partner, ktory si skrabe vajcia na gauci s ovladacom.
iste, aj mne chyba take to pritulenie, pohladenie, sak my zeny sme tak nastavene, ale zase to nepotrebujem za kazdu cenu. ja som skor na vazkach, ci by som opat dokazala zit s nejakym muzom v jednej domacnosti. lebo ja som uz zabehnuta sama s detmi, mam svoj system a asi dalsi chlap by bol narusitel. sice uz ani nepamatam, ze co je to sex 😀 ale tak vzdy sa niekto da najst. len ta pohodaaa, neskutocna pohoda, ze sa nemusim rozculovat a zbierat po niekom ponozky a spodare a prosikat sa, ze bez von a tak. moj posledny byvaly obcas zaskoci na besedu, vezme malu na ihrisko, ideme na kavu a ono to nejak staci. potrebujem vymalovat, oslovila som byvaleho spoluziaka, navrtat skrinky dve do kuchyne - to som zase poziadala kamarata. no neviem, asi by som nemenila. a ver, ze chlapi su ochotnejsi pomoct, ked je zenska sama. lebo ak mas doma chlapa, ktory prd robi, ziadny druhy ti okolo zadku skakat nebude.
no a byvaly a stretnutia. iste, po nejakom case je to ruzove a krasne, ved tolko ste sa nevideli, kazdy sa snazi zaposobit super, aby sa zakryli dovody, preco ste sa rozisli. sak si spomen, preco ste sa vlastne rozisli. nikde nie je napisane, ze sa po par mesiacoch "nevyklube" z byvaleho niekto, koho pri sebe neznesies.
a co sa tyka deti, ja som velmi opatrna. nikdy nevies akeho pedofila stretnes, co bude robit s tvojim dietatom a podobne. toto v cloveku nikdy neprecitas. to vyjde na povrch casom, az ked je uplne zle. aj kvoli tomuto nemam velmi doveru v ludoch, chlapoch. stvrdla som neskutocne. neviem byt uz naivna.

safranca15
autor
26. júl 2015

A tie co ste opustili oteckov vasich deti a mate druheho aky bol dovod rozchodu a ako ste im to povedali?

lilimoni
26. júl 2015

@safranca15 fuuuu. Prisla som domov z prace a spustilo sa doma tornado 😀 zbalila som asi za 3 minuty veci a uz ma nebolo. Bola som este tehu vtedy. 🙂
Dovodom bolo, ze ho kamosi nahovorili aby skusil pervitin 😠 inzinier, manazer a rozum nemal 😠

mawka
26. júl 2015

@safranca15 normalne. rozvadzame sa. nerozumieme si. nechceme sa hadat viac. nesadli sme si. bodka. a priatela vtedy volali menom a rovnako volaju menom aj exmanzelovu priatelku. ziadne mami, tati a neviem co. mama je len jedna, ocino je len jeden a ja sama by som nedovolila, aby moje deti oslovovali "ocino" niekoho, kto nim nie je. zvlast, ked sa so svojim otcom stretavaju. a ja keby som zistila, ze exovej partnerke hovoria mami, to by bol iny cirkus. resp. asi by nebolo nieco v poriadku. chvalabohu, ja som maminka, ex je tatino a jeho partnerka je xy a moj priatel bol yx. vybavene.

safranca15
autor
26. júl 2015

@mawka chodilk sme spolu ked som mala 17 a on 28 asi rok ani nie a opustila som ja jeho lebo som bola sprosta a chcela som si este uzivat

safranca15
autor
26. júl 2015

@mawka takto by som to aj ja chcela

lilimoni
26. júl 2015

@mawka a keby sa ex nezaujimal a by ho od rozvodu nevideli? Moj ex sa aj otcovstva zriekol 🙂 chvalabohu 😀

safranca15
autor
26. júl 2015

Ja som si povedala za tieto2 tyzdne som zvedava akk casto d nami bude a ako sa bude chovat ak bude mat zo mna sluzku a babu na ... tak bude vazny rozhovor

safranca15
autor
26. júl 2015

@lilimoni iba spolu zijeme neni sme zobraty a zasa nebudem mu branit ju vidat aj keby ju chcel na vikend co pochybujem dam mu ju v tomto by som problem nemala ak by on nerobil problemi