Utajené dieťa

nela1622
26. jan 2024

Ani neviem ako poriadne začať. Potrebujem nestranný názor, pretože doma máme každý svoju pravdu.
S partnerom sme spolu 15 rokov. Prvé dieťa sa nám narodilo po 7 rokoch a veľmi dlhom snažení. Už sme ani nedufali, že sa to vôbec podarí, ešte predtým partner začal s podnikaním, mimo miesta kde bývame. Keď sa nám narodil syn chodil domov len na víkend, neskôr už len na nedeľu. Keď mal malý rok začal ma podvádzať, prišla som na to, keď mal 2roky. Potom sme to ešte polroka nejako skúšali, ale už to nešlo. Rozišli sme sa, hádali, bojovali o syna. Hrozné obdobie. On však rýchlo prišiel na to, že urobil chybu, vtedy som mu hovorila nech zostane stou k... za ktorú nás vymenil. Po viac ako roku sa ich vzťah začal rozpadat, ona sa odsťahovala, ja som bola stále samá a on stále prosil ako ho to mrzí a ako veľmi sa chce vrátiť. Keď som po dlhom prehovarani tu možnosť začala zvažovať prišla ďalšia rana. Oznámila mu že je tehotná v 3 mesiaci, s potratom to bolo už na hranici ale dohodli sa ze naň pôjde. A ja som zase nevedela ako ďalej, už som ho chcela späť. ALE POD PODMIENKOU! A tu sa začína náš problém. Podmienka bola že nám to dieťa nebude zasahovať do života. Bude za ním chodiť 1x do mesiaca, hoci aj na celý deň, ale nikdy ho neprinesie k nám domov ani k babke , bude ho brať od dverí a komunikácia s ňou bude len o nutných veciach. On s tým vtedy SÚHLASIL. Na začiatku to bolo celkom fajn, časom sa však veci zmenili. Prešli odvtedy takmer 4 roky. Nám sa narodila medzitým dcéra. Naše deti, moji rodicia ani okolie o tomto dieťati nevie a ja chcem aby to tak zostalo, veď sme sa na tom dohodli. On však už zmenil názor, chce aby všetci o ňom vedeli.

zuzubb007
26. jan 2024

No prepac ale ty si chora tiez ako on, je to jeho dieta chuda dieta vies aky je to zivot pre to dieta, ze zatajovany ocko, spravila si chybu mala si to uzatvorit hned, fajna telenovela

pe_mi
26. jan 2024

@nela1622 ouha,ahoj.no neviem príde mi to veľmi sebecké.tato vaša dohoda.trpi zase len dieťa,ako pri rozvode, keď sa rodičia naťahujú a robia si naprieky.
V čom je to taky problém,že to oznámite rodine a ostatným?

dharmasanata
26. jan 2024

To dieťatko za to nemôže a zaslúži si mať otca.. "nevybíjaj" si svoju zlosť na ňom, ono nemôže za zlyhanie tvojho muža.

13uzivatelka11
26. jan 2024

Ja ta chápem ze ta to zranilo, ale to dieta za to nemôže, možno má otca rado a ty mu odopieras možnosť byť s ním.. Ak je on dobrý otec, neodopieraj to dieťaťu. Ty by si tiež nechcela aby tvoje deti vyrastali bez otca keď majú možnosť byť s ním. Si predstav ze ostane s nou a ty by si bola sama s vaším synom. Tiež by si nechcela aby bolo tvoje dieťa zatajovane a videlo sa s mužom hodinu do mesiaca.

zooeynka
26. jan 2024

Ved vsetkym normalne oznam ze ma nemanzelske dieta, ze akeho chuja si si vzala. A este druhe dieta si si s nim spravila. Ale stalo sa, naco uz teraz plakat. Ved nech okolie vie co je zac....

kitycat
26. jan 2024

@nela1622 tvoj chlap je debil, ta exka je vychcana, ze bolo neskoro a mozno biologicke hodiny, snaha udrzat chlapa alebo skratka len tuzba po dietati.
Netrap to dieta, ono za nic nemoze, dovol byt otcom tvojmu , hmm muzovi dietatu, ktore sa na svet nepytali. Prekusni to alebo sa rozid..Chlap si sypal popol a neuvedomil si co ti slubil.

Pomstievas sa dietatu akurat tak. Vyzivne sa tiez bude zvysovat, malo ti byt hned jasne, ze sluby sa slubuju...

kitycat
26. jan 2024

@zooeynka to je priatel, preto ho vzala spat. Som sa chcela opytat ci by podala o rozvod ked sa stahoval, ale im ten papier chyba sa mi zda. Moderne vztahy

nela1622
autor
26. jan 2024

@nela1622
Nedodržiava nič na čom sme sa dohodli, keď ide za malým je to u nej na káve, po obchodoch s ňou chodí častejšie ako somnou, rozváža ich v našom aute, chodí s nimi po doktoroch a ja som doma s 2 deťmi a riešim si úplne všetko sama. Vrchol bol keď si pár dní dozadu bola tu niečo vybaviť, on ich samozrejme zase rozváža a nakoniec skončili u mojej svokry na káve. Neviem ako ďalej, nechcem sa rozísť ale niesom ani schopná prijať to dieťa a on to od začiatku vedel a teraz namna tlačí aby som zmenila názor. Som naozaj ja ta zla? Moje deti sú teraz šťastné prečo im mám zase rozbiť život touto informáciou a aj sebe samozrejme ci už v pracovnej oblasti alebo vzťah s mojimi rodičmi, ktorý nič netušia. Chcem len pokoj pre svoju rodinu 😐
@nela1622
@nela1622

zuzubb007
26. jan 2024

Ved a co si cakala od chlapa ktory ta podvadzal? Sama si za to mozes, ze si sa k nevernikovi vratila, v tomto pripade by si sa mala na neho vykaslat, alebo si nezabudni spravit tretie dieta s nim, vsetkym by som povedala, ze ma dieta s druhou nech vedia akeho dobraciska mas, si myslis, ze ludia su slepi aj tak to davno vedia, len ty zijes vo svojej bubline

simonecka008
26. jan 2024

Ja sa čudujem ze si mu odpustila keď ta podvádzal a vrátila si sa k nemu a spravila ďalšie dieťa.

ibatanecnica
26. jan 2024

chyba bola to, že si mu odpustila neveru a ešte s ním mala ďalšie dieťa. Toto by som ja už ukončila . Aj keď ste mali dohodu, je to jeho dieťa preboha. Má právo zmeniť názor. Chúďa dieťa. to, či sa on o dieťa alebo jeho matku (toho dieťaťa) bude zaujímať, rozvážať ich, je jeho vec. Je to jeho dieťa.

bluka2
26. jan 2024

Dohoda bola trochu dosť na hranici, ale tak nedá sa na neho spolahnut. Sedí na dvoch stoličkách, ja by som o toto nemala záujem vôbec.

mk22
26. jan 2024

@nela1622 to co je za dohoda?
Hádam si si nemyslela, že ti sľúbi, že sa bude tváriť a žiť tak, že to dieťa neexistuje?
Bavíme sa o dieťati.. Nie o psovi.
Ste dve zúfalky, každá mate s nim dieťa a nikde nie je napísané, že teraz ta opäť nechá a pôjde k nej.. Ci hádam ti aj to sľúbil?
Si na tom rovnako ako ta ďalšia žena.
Mate s nim deti, nič viac.. S chujom😒 odbieha, plodí.. Plače..

pe_mi
26. jan 2024

@nela1622 neber to tak,že vám to naruší život.ved deti majú plus ďalšieho súrodenca.
V rámci veku im to vysvetliť.predstav si to dieťa, ako by sa cítili,keby si ho takto odmietala,ak by prišiel do vašej domácnosti.ved to je hrozne.
Z tvojho príspevku cítiť ,že ti nevadí len dieťa,ale teda aj jeho mama.comu rozumiem.
Keď sa rlcez to nevieš preniesť,tak choďte od seba.

puertorico
26. jan 2024

a jeho bývalá to bude patrične zneužívať , môžeš sa aj rozkrájať

bu1bu
26. jan 2024

A co tak sa zacat spravat dospelo a vyzreto? Ak mas toho chlapa stale rada, dvihni hlavu, dieta zacnite zaclenovat do rodiny postupne. Ty ukaz okoliu, ze si zena s velkym Ž. Prestan sa mstit tomu dietatu, ona fakt za nic nemoze, Je to jeho dieta a napriek tomu ze sa zachoval ako hajzel je mu ku cti ze dieta chce a chce sa o neho starat nie len byt tajnym oteckom.
Mas moznost 1. Poslat chlapa do kelu, 2. Byt velkodusna a ukazat ze si nadvecou, vyzreta osobnost ( ale to z tvojho pripevku necitim).

bluka2
26. jan 2024

@mk22 ja poznám aj takú rodinu, kde bolo nemanželské dieta a otec ostal s pôvodnou rodinou a na to dieta (mojho kamaráta) iba platil, žiadny kontakt.
Vlastne poznám aj ďalší taký podobný scenár. Takže take dohody existuju… Povodne ženy dávajú take podmienky. Moja voľba by to nebola, ale nie je to až tak zriedkavé očividne

anjelicek26
26. jan 2024

Dohodli je vec jedna, ale to, ze ma to druhe dieta vidiet otca len raz v mesiaci a na "tajnasa", lebo je to hanba, to myslis vazne? Tvoja dcera ma brata, bude rada za to, vsetko ostatne sa utrasie.

mk22
26. jan 2024

@bluka2 jasne ze sú aj nemanželské deti.. Mňa skôr zaraza ta dohoda.. Sľúbiť niečo také a držať sa toho ze sa to nikdy v živote nezmení.. On ma tri deti.. Ma ich rivnako rad určite.. Ci autorka čakala co, že bude ticho platiť výživné? Jasne ze sa bude zaujímať ako sa ma, čo treba vybaviť, s čím pomôcť. .proste záujem otca o dieťa.

veronikaszabova
26. jan 2024

@nela1622 ty sa tusim bojis len nazoru okolia... co na to povedia rodicia, susedia,...

Ja tvojmu chlapovi fandim, ze sa chce k nemu verejne priznat.

luccija
26. jan 2024

@nela1622 od začiatku to bolo zle neviem prečo by mal chlap byť s tebou a dieťaťom len v nedeľu.
Zle a zle a neviem prečo si mu dala takú podmienku.Ona s ním nechcela byť vrátil sa, spravil ďalšie dieťa a zase sa namotal vedľa a hra vzorného otca.Ma na to právo to dieťa existuje, bude dediť nevymazes ho.A, keď s ním ide k svokre asi to myslí vážne a možno chce s nimi aj žiť.
Beries to ako hanbu?všeličo sa v rodinách stane, keď prestanes bojovať uľaví sa Ti.Ale ako by som povedala svojim deťom neviem ..nemusia prestať byť šťastné, keď ich raz za čas navštívi sestra.

betulinka1
26. jan 2024

@nela1622 dufam, ze ked ma dve zeny a dve rodiny, tak kazdej dopraje rovnaky štandard, lebo pri mnohozenstvach je to podmienka. Ci chlapi si aj z tohto zobrali iba vyhody?! 🤔🤔🤔 To, ze chce dieta prijat do celej rodiny ok, to sa da akceptovat. Ale to ze inu zenu rozváza po obchodoch, nákupoch a kade tade našim autom, fuuu toto by bolo pre mna neakceptovateľné. Dones dieta, postrážime a nech si ide jeho mama vybavit co potrebuje ale rit do aj mojho auta neda. Nakolko toľká starostlivost nema nic spolocne iba s dietatom. A to, ze ty nedovolis zverejnit jeho dieta v rodine, tej zene iba nahrávava. Podla mna by bolo výhodnejšie to dieta zobrat domov a kludne postupne aj na vikend a doniest matke. Mozno budes mat muz aj dve dovolenky, jedna s tebou a jedna s nou. Na to sa podla mna kludne mozes pripravit.

vkatush
26. jan 2024

Súhlasím s @veronikaszabova
Akoby si sa bála len toho, čo povie okolie na niekoľkoročné nemanželské dieťa.
A byť okolím, asi na teba pozriem horšie ako na chlapa. Áno, podviedol a šmyklo sa mu z toho dieťa. Ale chce sa postarať o neho, aj o vaše.
Ty si ho nemala zobrať späť, nemala si si s ním urobiť druhé a už vôbec si mu nemala zakazovať styk s druhým dieťaťom, ktoré za to vôbec nemôže.

Keby sa rozhodol, že ostane s ňou a k vášmu dieťaťu bude chodiť len 1x za mesiac, aj to len k dverám, ako si chcela pre to druhé ? To by si s tým bola v pohode ?

Nezvyknem si robiť škatuľkovanie ľudí, ale...
Za mňa on neverný debil, ale čo sa snaží postarať o deti.
Ty sebecká a sorry, ale blbá, že si ho po rokoch trápenia, podvádzania, hádok, bojov,... zobrala naspäť a urobila si si s ním ďalšie.

dadka1997
26. jan 2024

@nela1622 no jedine co si tu precitas o sebe, ze si sebecka krava ako on sebecky vôl ... ste sa teda našli.. a este po tom si urobit druhe dieta? Sa zamysli, ci ta lakali jeho peniaze?
Zakazat mu nemôžes, to dietatko za to nemôže akeho ma otca, ma pravo poznat otcovu rodinu, babku dedka.. ci by ti si sa citila dobre ?

stanislavicenka
26. jan 2024

@nela1622 ach, ty si bud velmi zranena, alebo ta tvoje ego prerastlo. Ved sabnemozes tvarit, ze jeho dieta, ktore nema s tebou, neexistuje. Ma rovnaky narok na otca ako vase deti, aj na starych rodicov

sense
26. jan 2024

Pokoj pre tvoju rodinu? Ako vidíš jeho rodicia o dieťati vedia. A myslíš ze tvoji sú hlupáci ayslia si ako úžasné to u vás funguje?
Podľa mňa ty sa bojíš len to co povie okolie. A on napriek tomu ze je chuj a podviedol ta slúži ku cti aspoň to ze k tomu dieťaťu stojí. A zrejme preto ich vyváža viac a stará sa o to dieťa viac, lebo tam zrejme nemá výčitky ako doma a stále to berie tak ze je to jeho dieťa.
Chybu si urobila ze si ho vzala späť a ďalšiu ze si s ním mala ďalšie dieťa. Žiaľ trpia len deti

zanny93
26. jan 2024

Chces nazor tu mas nazor..
Ide ti o princip dieta kradne tvojim detom otca a tebe muza lebo uz to nieje len o dietati a nikdy nebolo a neverim ze si tomu niekedy verila (uz ta cast ze nesla na potrat hoci sa dohodli ti mala svietit kontrolka). nici ti ruzovu bublinu stastnej rodinky a nemas ho cim drzat v sachu. Ak ho poslels do riti pojde a bude otcom svojmu dietatu a manzelom jeho matke. A vsetko sa vymeni oni neokukani budu velka stastna rodinka a k tebe bude chodit na navstevu a deti si vezme k svojej novej zene minimalne na vikendy. Casom sa s tym zmieris. Cim skor to pochopis tym menej casu startis a este budes mat sancu na stastny zivot po boku niekoho kto si ta zasluzi.
ALEBO hraj podla pravidiel a budes ak to tak beries vitazom ty! Alebo budes mat to co chces..suhlas so zaclenenim jeho dietata do tvojej rodiny ale bez matky dietata..dieta bude s otcom a kedze tam budu tvoje deti a jeho dieta aj TY (laskava a vludna, ktora nerobi rozdiely) matka dietata by bola navyse..stastna rodinka kompletna dieta sa po navsteve vrati k matke a otec s nou nebude travit cas! Vlk syty ovca cela. Robis ale okolo toho hunbuk ako keby mate na zahrade mrtvoly zakopane je to dieta a keby si vedela kolo ludi ma nemanzelske deti alebo vychovavaju cudzie deti..ale v kazdom priapde ta chapem..ty do toho davas emocie a priamo sa ta to dotyka. Je tazke byt vtedy nad vecou ..nna by od jedu roztrhlo.

zuzinka888
26. jan 2024

Tak si to prehod na tvoje deti- ty by si suhlasila aby mali otca iba 1 den v mesiaci " na tajnasa" to dieta ma pravo na otca, otcovu rodinu a hadaj co- aj na" majetok otca". Budes to mat vesele este.

matkahelka
26. jan 2024

@nela1622 pred asi 2 tyz.tu bola podobna tema, skus pohladat, vymenite si s dotycnou postrehy a potlapkate sa virtualne po pleciach. v onom pripade maval chlap sex so starsou "zahradnou" susedkou a jej povedali, ze je neplodna, tak isiel vzdy naplno. tiez je z toho dieta (aktualne tusim rocne) a tiez zakonita sa ide na hlavu postavit, lebo chlapa opustit nechce, uzasnu rodinku rozbit nechce, ale nechce, aby sa chlap stretaval s tym dietatom. a tiez sa chlap postavil, ze sa stretavat bude a to dieta k nim aj bude chodit.
Nemam ziadnu radu, len mi mozog vystrelilo az kdesi na melmak, ako dokazu nechat zeny po sebe slapat. Ty si tisko sed a suchaj nozkami, aby ta ten tvoj plemenny byk nevymenil za tu neoficialnu a aby sa situacia nevymenila, ze s "tvojimi" detmi bude raz za mesiac. uz si mu ukazala, kolkych ustupkov si schopna, hranice tvojej tolerancie su zjavne nekonecne, takze on nebude robit to, co chces ty.

zooeynka
26. jan 2024

@matkahelka to bude ta ista osoba.