Uštvané manželky

heros62
21. jún 2013

Nechcem sa žiadnej dotknúť, uvedomujem si, že žena prvé asi tri roky dieťaťa je v jednom kole nehovoriac o tých čo bývajú v dome. Ale tie čo majú väčšie deti a bývajú v paneláku? V paneláku to je celkom v pohode, aspoň z mojej skúsenosti. Prídeme domov z roboty aj s deťmi, hygiena a umývam podlahy v celom byte. Žena ide na nákup. Príde, deti pomôžu s vybalovaním a dá doporiadku postele. Jeden krát do týždňa varí večeru, ktorá je na dva dni. V pondelok dojedáme z nedele. Večeru buď zohrejem deťom ja, alebo žena a po večeri ja umyjem riad, Žena už sedí v obývačke pri telke alebo PC. Občas v týždni aj vyperie - zapne práčku a zavesí prádlo, niekedy prádlo zavesím ja, keď je ešte v obchode. V piatok upratujeme spolu celá rodina aby bol víkend voľnejší. Chcem ovedať len toľko, že keď sú na domáce práce dvaja, tak je to pohoda.

rolak
21. jún 2013

@heros62 vytvoril si diskusiu v téme Rodinné problémy, nechápem prečo,keď je zjavné,že u vás v rodine je to jedna pohodička. 😉 tak to má byť... myslím,že keď sa jeden rodič cíti uštvaný (jedno či otec či matka),nie je to len o konkrétnom kvante práce,ale najmä o tom,že jeho snahu,jeho prácu,niečo čo musí každý boží deň urobiť,považuje ten druhý partner a deti za úplnú samozrejmosť, že to automaticky vyžadujú.že im niekto bude posluhovať bez nejakej reciprocity,bez pomoci, bez ďakujem.....to vyčerpá a zdeptá oveľa viac ako namáhavá práca,o ktorú sa s tebou partner podelí.

heros62
autor
21. jún 2013

@rolak Myslím si, že domáce práce sú samozrejmosť a každodenný kolobeh a práve tá monotónnosť môže ubíjať.

sonickaka
21. jún 2013

@heros62 Uštvané manželky sú tie, ktoré sa uštvať dajú.
Uštvané manželky sú manželky obmedzených manželov, ktorí si myslia, že keď doma priložia ruku k dielu tak sa im scvrkne a toto radšej neriskujú.

aristka
21. jún 2013

@heros62 nie je to taká úžasná pohodička najme tie prvé tri roky a roky ,keď deti nemôžeš pustiť samé von ,tj.asi 6 rokov,musíš porobiť ,denne upratať ,denne variť lebo to nie je len obed a pri 2 a viac deťoch aj viackrát prať a ak si myslíš ,že pre ženu je venčenie detí oddych so na omyle ...zažila som si to ,na tom činžiaku a fungovala som tak ako na dome....sú povinnosti ,ktoré jednoducho musia fungovať...inak ty sa nudíš ...alebo hladáš odpovede na tvoje filozofické úvahy... 😉

libertine
21. jún 2013

ano,ked mate deti,ktore vam uz dokazu pomoct,tak nie je o com debatovat. skus sa pozriet na situaciu,ked su male deti,ktore vedia iba robit neporiadok, treba ich komplet zabezpecit,varit im kazdy den,chodit s nimi k doktorovi, periem aj 5x do tyzdna, manzel chodi na sluzobne cesty, predstav si,ze niekedy som chora, s teplotou, nevladzem sa ani hybat,lieky si nemozem dat,lebo som tehotna,dieta je chore tiez, treba sa starat, manzel nie je akurat doma, no fakt pohodicka, ach jaj 😀

sonickaka
21. jún 2013

@aristka mne niektoré pánske príspevky skôr prídu, akoby sa páni v práci nudili a púšťaju návnady, na ktoré sa niektoré mamičky smrteľne vážne chytajú a radia a radia. 😉 😉

sissy27
21. jún 2013

@sonickaka megalajk 😀 😀 😀
@heros62 neviem, čo ťa máme teraz pochváliť či čo vlastne? nám ženám je úplne jasné, že ak sa domáce práce a starostlivosť o deti rozdelí medzi oboch, tak je všetko ľahšie, ale asi by to bolo treba dať na nejaké pánske fórum, možno by podaktorým docvaklo 😀
btw. aj môj muž robí domáce práce, ale nemá potrebu to vykrikovať do celého sveta, berie to ako samozrejmosť, nie ako niečo extra, za čo by mal dostávať každoročne metál za zásluhy.... ja tiež chodím do práce rovnako ako on, tak nie je dôvod aby som doma všetko robila sama...

cerez
21. jún 2013

Už si napísal druhý krát príspevok v tomto týždni na tému rodinné problémy. Podľa toho čo píšeš si ťa predstavujem ako chlapa, ktorý pomáha svojej žene. Máš pravdu, partneri si majú pomáhať. Ale s tvojich príspevkov mám zároveň pocit, že tá ktorá býva v paneláku nemá si na čo sťažovať. A rovnako mám pocit, že si nemá na čo sťažovať ani tvoja žena. Ináč, dal si už prečítať svoje príspevky aj svojej manželke? Chcela by som vidieť ako sa tvári, keď si bude čítať ako sedí pri PC, pri telke, jeden krát do týždňa navarí večeru a pod.
@heros62

victory1
21. jún 2013

@heros62 To mas pravdu..ale je dobre, ak si to partneri uvedomuju. Tym padom mozu s tym nieco spravit..take vytrhnutie zo stereotypu a spontanne rozhodnutie, napriklad, ze dnes neupratujeme, ale podme trebars na bowling, je to, co doda sice idealne fungujucemu, ale trosku uz ubijajucemu stereotypnemu vztahu stavu 😉

cerez
21. jún 2013

@heros62 Prosím ťa, čo vlastne robí tvoja žena? Myslím čisto len tvoja žena? To čo robíš ty už vieme, ale rada by som vedela ako funguje tvoja manželka.

sonickaka
21. jún 2013

@cerez Možno chce na margo problémov, ktoré sa týkajú neaktívnych mužov naznačiť, že netreba si to nechať, pretože sú aj muži obetujúci sa domácim prácam a pritom sa stále cítia ako Muži.

danim
21. jún 2013

@sissy27 aj ja sa tu dobre rehocem.. ako vie chlap prist- uz ze zaregistrovat !!! 😀 ... na babske forum... a zalozit temu a pochvalit sa... "no najlepsie sam seba pochvalis".. vsak ano 😀 😀 😀 😀 aj ja mam chlapa, s ktorym si spolu pomahame.. sme rovnocenni partneri predsa ( manzelia ) a nie mama so synom... a chcem povedat este to, ze ano
@heros62 neuveris existuju chlapi, co je pre nich samozrejmost, ze sa podielaju na domacich pracach... a nemusia sa tu vychvalovat... odpadavam vazne.. ako chlap moze taku temu sam zalozit v babskom fore 😀 😀 😀

ciel tejto temy je ten, ze si sa chcel pochvalit ? resp aky iny ???

sonickaka
21. jún 2013

@danim ja sa tiež dnes pri kávičke bavím. 🙂 😉

cerez
21. jún 2013

@sonickaka To máš pravdu. Ale heros62 by nemal škatuľkovať matky v paneláku a v dome. Ktorá robí viac, či menej. Možno to myslí v dobrom ale neviem ako to mám napísať, ale nejak mu neverím.

sonickaka
21. jún 2013

@cerez Kto si ako doma ustelie tak ide spať. Určite si svoj spôsob života nebudem zariadovať podľa niekoho, ale podľa toho ako to vyhovuje nášmu vzťahu. Manželstvo prechádza etapami, ked je žena na materskej má pocit, že robí viac domáce práce, ale to preto, že je doma, časom sa to zmení, deti rastú, vytvorí sa zázemie, viac času ktorý sa dá venovať partnerovi, deťom, len mne to niekedy tak pripadá, že niekto chce mať všetko hned. všetko potrebuje čas a trpezlivosť ruže prináša.

a neverím mu ani ja, myslím, že si robí srandu.
Rada diskutujem s opačným pohlavím, ale na trochu intelektuálnejšiu tému a nie umytý riad a utretá podlaha.

zuzlicek44
21. jún 2013

pekné ste ho zrušili.ja som sa natom Ani nesmiala Ani nič podobne.o ste sa toho hneď tak chytili? Veď je to normálny príspevok len chlapa čo modrému koníku pridava ďalšie plus🙂 čo to Tak prežívate a hneď spomínate svojich mužov?

sonickaka
21. jún 2013

@zuzlicek44 Asi by bolo prirodzenejšie, keby sa na MK stránke určenej pre mamičky a budúce mamičky pochválila žena s mužom, čo nemá problém doma robiť.

mima4
21. jún 2013

@sonickaka no moj manzel nema problem robit 🙂 ale to je preto, ze my dvaja mame spolocnu domacnost, takze sa musi rovnako spolupodielat na jej chode 🙂

danim
21. jún 2013

@zuzlicek44 no to, ze sa tu chvali, akoby bol kozmonautom 😉 😀 😀 a pritom robi normalnu beznu vec.. co je na tom take vynimocne ci problemove, ze treba zalozit temu ?

terezka1947
21. jún 2013

celkom nerozumiem prispevkom tohto pana-teda nema vzdy zle prispevky,prip.je zujimave sa nad niecim zamysliet...ale aj tak-preco ma potrebu rozpravat sa na MK? hm...nema casto ziadnu otazku,iba konstatovania....zaujimave 😀

sonickaka
21. jún 2013

@danim Tu už by sa nemusela zakladať žiadna nová téma, stačí prejsť do historie a myslím, že tam si každý nájde čo hľadá, tak načo to znovu otvárať a omieľat to isté, len pod iným názvom.

nymeria
21. jún 2013

pozor, mile damy! chlap, ktory si takto vynucuje pochvalu, je podozrivy! Ktovie, co by nam povedala jeho manzelka!
aj moj manzel sa v praci prezentuje ako skvely otec a manzel! on sa totiz laskavo stara o nase deti vzdy sobotu doobeda, aby som si mohla vklude uvarit a upratat! a robi to na ukor svojho volneho casu!!!! WTF?
😠 😠 😠

cerez
21. jún 2013

@terezka1947 Pán opisuje ako funguje jeho domácnosť a ako sa má dobre jeho žena. Pán ale zabudol, že keď sa už ozvali "uštvané manželky" na jeho DISKUSIU, tak reagujem. Možno to robí popri svojej práci. No dúfam, že je to práca domáca a nie v práci. To by bol zamestnávateľ z neho veľmi sklamaný.

mima4
21. jún 2013

@nymeria
ja si na druhej strane myslim, ze treba muzov chvalit, muzi potrebuju uznanie, pochvalu, uctu... a my zeny v tom neraz zlyhavame, lebo povazujeme veci za samozrejmost, ale ono to nie je samozrejmost, ze ja zajtra uvarim obed alebo manzel pozehli pradlo. Je to sluzba rodine. A muz je tak svoreny, skor ako tutu mutu je rad, ze ma adekvatnu poziciu v rodine a ostatni vidia jeho prinos do rodiny.

nymeria
21. jún 2013

@mima4 ano, mas pravdu, muzov treba chvalit.... ale oni tiez predsa nedakuju za kazdu ozehlenu koselu... a ja to ani nevyzadujem.....

terezka1947
21. jún 2013

@cerez 😀 uz som si vsimla viacere jeho diskusie,otazky,zamyslenia sa.... 😉
vies,je to tu niekedy take zvlastne-raz tu jeden muz hlada vecne Zanetu,potom dalsi prosi o poporu,lebo ho zena podvadza,dalsi sa chvali aky on je dobry partner....ja uz fakt niekedy neviem ci a ako reagovat 😀
ci chvalit,radit,citat....asi budem iba citat,tym nic nepokazim 😀

hradnapani
21. jún 2013

jaj, zeny a co je na tom, ze je tu aj chlap? niektore jeho prispevky su aj celkom citatelne. A napokon, mame tu aj adminov - muzov. To nevadi? Pokial nevypisuje nejake uchylaciny alebo psychiatricke bludy (ved vieme, o kom hovorime), tak je to ok.
@heros62, ano, mas pravdu, domacnost a starostlivost o deti maju automaticky pripadat na plecia obom rodicom... v niektorych rodinach je to samozrejmost, ale v niektorych rodinach a mozno aj prevazuju (podla prispevkov na mk) vladne este tvrdy patriarchat, zial - ale tym nepomoze nic.
Dufam, ze ides prikladom aj pre ostatnych muzov v tvojom okoli 🙂

mima4
21. jún 2013

@nymeria vyzaduj to! 🙂

lulka12
21. jún 2013

No vždy keď si tu nájdem muža, ktorý tu píše ako odborník na všetko som mierne povedané v pomykove 🙂 🙂 🙂

Mala som takého švagra... Všetko vedel najlepšie a poučoval ej moju mamu ako čo ma v domácnosti robiť , lebo asi sa to za 45 rokov ešte nanaučila...
Bol nenahraditeľný ...Varil ...vedel upiecť... všetky manuálne práce zvládal.... Odborník na všetko.... 🙂 🙂 🙂

Mal len jednu chybu. Komunikoval viac virtuálne ako v reále s manželkou.... Potom si našiel aj virtuálnu manželku a tá môže teraz doceňovať jeho schopnosti.... Neviem dokedy 🙂 🙂 🙂

Podľa mňa ak sa tu pochváli hociktorá zo žien s tým ako sa môže na manžela spoľahnúť... 😀 😀 😀 tak to beriem, ale ak by môj muž napísal aký on je úžasný sám o sebe zdalo by sa mi ,že zabudol na staré známe.." SAMOCHVÁLA SMRDÍ.." 😀 😀 😀 😀

nymeria
21. jún 2013

ono je to skor generacny problem toto.... ze muz prebehne rovno z mamickinej kuchyne do manzelkinej.... Uz ani na tu vojnu nejdu, aby sa naucili kosele skladat.... 🙂
Mne sa neraz dostalo odpovede, ved moja mama to stihala sama, aj tvoja to tak robila.... no ano, nase matky fungovali inak, nemali vela moznosti na nejake kulturne vyzitie a podobne.... A moj aj jeho otec - ano, neumyvali okna, nezehlili..... ALE!!! obidvaja makali v zahradach..... nestavali rano, aby pred pracou stihli posilnovnu, ale aby stihli poliat foliu! a okopat rajciny... plus nakrmit zver. jasne, ze nase matky od nich necakali navarene.... A toto je uz minulost, toto moj manzel nerobi... mame okrasnu zahradu, automaticke polievanie.... staci raz za tyzden pokosit....