Ahojte, cítim sa zle z celej tejto situácie. Mám 27 rokov, s priateľom som 10 rokov a pár rokov už žijeme spolu v Bratislave. Na sviatky sme prišli domov, každý ku svojim rodičom nakoľko bývame v rovnakom meste. Ja som bola celé sviatky chorá, priateľ k nám celé sviatky chodil a trávili sme čas spoločne s mojimi rodičmi, zopár dní u nás prespal. Ja som u nich nebola lebo som bola chorá, čo priateľa mrzelo. Teraz som už na tom lepšie, priateľ mi ráno volal, či by som k nim dnes navečer neprišla, s tým, že by som u nich aj prespala. Viem že ho to mrzelo, že som u nich nebola, tak som mu povedala, že prídem a zostanem u nich. Našim som pri obede povedala, že pôjdem dnes pozrieť priateľových rodičov a zostanem tam spať. Mama tresla tanierom, ani sa nenajedla a odišla do inej miestnosti, otec šiel za ňou keď dojedol. Keď sme dojedli, umyla som riad a šla som si za nimi sadnúť. Mama odišla a zavrela sa v izbe, otec šiel za ňou s tým že či teraz idem preč, keď on ide zajtra do roboty, že na sama doma.mamu niečo lezie, či má byť
Že na mamu niečo lezie, a či má byť sama doma. Od vtedy sa so mnou doma nikto nerozpráva. Ja neviem, či som urobila niečo zlé, alebo ako som mala lepšie zareagovať. Teraz neviem či mám zostať doma alebo ísť. Čo by ste urobili na mojom mieste?
Nič zlé si neurobila. Ale nabudúce keď budeš chorá, ani tam nechoď. Možno dáva tebe za vinu, že niečo na ňu lezie.
Išla by som k priateľovi, len nabudúce k svojim chorá ani nechoď. A pripomeň im dnešok.
ale aby som dávala za vinu dieťaťu ktoré vidím cez sviatky že ma nakazilo ...
Isla by som k priatelovi. Ked si mimo mesto a mama nachladne, tak ako to riesia?
Mas 27. Si davno dospela. Neutobila si nic zle, to sa skor tvoji rodicia spravaju ako trucovite deti. Ked vychladnu, opytaj sa, co im vadi a reco tak reaguju.
Zvláštna mama 😅 Asi si takto bola vychovaná tak máš pocit, že robíš niečo zlé, ale nie. Vážne nerobíš nič zlé. Nenechaj sa manipulovať a normálne choď.
Ked mama tresla tanierom, mala si tresnut aj ty a povedat, ci sa tu zacina trucovat a zacinat manipulativne tahy na dospele deti. Ak sa im nepaci, buduce vianoce mozete byt s frajerom u seba a neobtazovat ich vobec.
Toto si doma uprac s rodicmi, aj rodicia potrebuju hranice.
Hlavne si nic nevycitaj. Tvoja mama zareagovala uplne neadekvante. Ked jej nieco vadi nema trieskat tanierom a utekat do inej izby, ale normalne sa s tebou rozpravat ako s dospelym clovekom. Chod k priatelovi - nie je na tom nic zle. Asi sa nevie prehryznut cez to, ze si dospela a mas svoj vlastny zivot.
Nič zlé si nespravila. Síce si chorá u rodičov nemusela byť, ale ako mama by som určite nebola nahnevaná a netrieskala tanierom. A ešte sa fučať v izbe...netráp sa.
@petamich áno, ochorela som až u nich po štedrom dni
Viem, ze slovo "toxicita" je uz naduzivane, ale pre mna take spravanie od tvojej mami je proste toxické.
Keby bola normalna a vyrovnana osobnost, pride k tebe a povie ti na rovinu, co ti chce povedat. Také že tresnem tanierom, buchnem dvera a nerozpravam sa s tebou - no pre mna su takí ludia stresujúci, nepredvídatelní a nevítaní.
Neurobila si nič zle, choď za svojím kamarátom
A opýtala si sa aj rodičov na ich správanie? Neviem, my tu môžeme len hádať, čo im preletelo cez nos. Však ste všetci dospelí, porozprávať sa hádam viete…
Tak to už vôbec nerieš, mama sa správa ako pubiš.
Zvláštna reakcia ak si z domu už niekoľko rokov, to pri každej maminej chorobe si pri nej? nikdy nie je sama? alebo ak mama ochorie, otec si berie OČR aby s ňou bol doma? nechápem...
Mama je psycho, zda sa,
ale zasa nemame kompletny rodinny obrazok, kto komu co kedy preco....
Mozno ju len nasieral ten otlceny tanier. 😂
A ty musíš vždy byť pri nej keď je chorá? Aj inokedy?
Moja mama obcas take ťahy na mna, ze ved keď tu raz nebudem... No ma smolu s takymito psychovydierackami! Hlavne ked sa pohádali. A ze akoby sa ona inak ku svojej mame chovala len aby ešte zila, ani by jej neodporovala a nechala jej pravdu 🤯😵💫😵🥴
Tak som jej povedala, ze takym blbym ketcom predsa ani sama neverila, tak nech odíde presviedčať niekoho iného. A teda ja som si to od...a uz u tej babky, bo ta pirad umierali uz od 50tky. Vitálna zena, pracujúca 😁
Mame som povedala, smola, takéto psychohry si nechaj na iných, mna vynechajte. Deptala ma babka od decka, ty nebudeš! Každý raz zomrie aj ja môžem uz zajtra a teraz co??
A bolo po diskusii.
Tvoja mama je mimo a nech si kludne trucije ako maly sopliak.
A co ti povedala mama na to, ked si sa jej spytala, preco reagovala tak neprimerane na to, ze ides na jednu noc k priatelovi?
A to je bezne spravanie tvojich rodicov? Taketo manipulativne spravanie a dozadovanie sa pozornosti? Si davno dospela, nebyvas uz s nimi tak ako co im vadi, ze ides na 1 noc mimo ich domacnosti.
Chod bez vycitiek
Nebude ona narcistka? Obmedz s nou čas, aj tak si to neváži a aj tak jej bude málo.
nabudúce na sviatky zostaňte doma u seba, trávte ich spoločne. Máš 27, to dokedy ťa chcú rodičia vydierať?
je neuveriteľné ako sa dokáže dospelý človek chovať, nič si neurobila zlé
Chod za priatelom, mamu to prejde. Keby ochorela inokedy, tak sa s tebou tiez nebavi? Sviatky presli, stravila si ich s nimi a uz si dospela, takze nemusis s nimi sediet doma, alebo sa citit precinilo ked odides. Najblizsie vianoce by som radsej stravila s priatelom osamote a az po nich by som isla navstivit rodinu. Aj ked chapem, ze byvate asi dalej a chceli ste byt s rodinou. No takto by sa spravat nemali.
Mama nevie byť sama doma? Či aký problém?