Urazení susedia

22. nov 2022

Neviem ci ja som divna, poradte ak ste nieco podobne zazili.
Dcera susedy studuje nejake financne veci a raz sa ma spytala, ze ci by mohla prist k nam s nejakym financnym poradcom ktory by nam robil fin.analyzu a ona by sa pritom ucila od neho.
Skoro ma prekotilo. Povedala som jej ze cokolvek ine by som jej pomohla, ale toto teda nie, ze to povazujem za dost velky zasah do sukromia a ze maju isto rodinu, na ktorej sa mozu ucit...
Popravde mi to prislo neskutocne drze a neomalene, aby k nam pubertacka prisla s cudzím clovekom zistovat nase financne pomery. Ale velmi slusne som to vysvetlila, mali sme vzdy dobre vztahy.
Mala som pocit ze moje vysvetlenie nechape, akoby kazdy na svete na poziadanie pustal do domu cudzích ludi a spovedal sa im zo svojich prijmov a vydavkov.
Odvtedy sa mi javi ze nie su taki mili ako boli, velmi nezacnu rozhovor oni, zacala som si vsimat ze ked sa ja neprihovorim, tak sa len pozdravime.
Som jedina na svete co toto odmietla?
Ako to mate vy?

nerya
22. nov 2022

Nechápem prečo si to nedajú urobiť u nich 🤷 ale zachovala si sa správne

dzulli1980
22. nov 2022

Tiež by som odmietla ... však nech sú urazení, raz sa odrazia.

0silvia0
22. nov 2022

Zachovala by som sa rovnako.

savanna
22. nov 2022

Tak oni to najma neberu ako zasah do sukromia, financni poradcovia presne toto robia - zistuju fin. pomery, aby mohli zostavit nejaky fin. plan. Oni to neberu ako nejake vyzvedanie, ale ako sucast svojej prace, musia ziskat nejake vstupne informacie, aby ich mohli spracovat. Ale samozrejme, vy mate pravo odmietnut a oni by sa nemali kvoli tomu hnevat.

bluka2
22. nov 2022

Určite by vam okrem toho učenia sa ešte všelijaké produkty ponúkali...

lenuska9999
22. nov 2022

Určite to bola len zástierka, ze sa chce naučiť niečo od finančného poradcu 😀 vysokoskolacka s finančným zameraním, napr ekonómka sa nepotrebuje priučat od nejakého finančného sprostredkovateľa a už vôbec nie u niekoho doma. Proste potrebovali nahnat klientov. A ta finančná analýza by skončila presviedcanim ta do inej poisťovne, na takú poistku, na toto a hento.. dobre, že si odmietla. Tiež odmietam takých ľudí. Okrem toho ak sa dala suseda na takúto cestu, mala by si na odmietanie zvykať a nie sa urážať. Lebo verím tomu, že takýchto ľudí odmietajú aj horším spôsobom. Ty si jej to ešte dosť milo vysvetlila

autor
22. nov 2022

@savanna no len my mame na toto svojho poradcu uz roky. To som jej aj povedala, ze nechceme za zaoberat nasimi vyriesenymi vecami s clovekom ktoreho sme nikdy nevideli ( a medzi mami, ktory sa nam chce v podstate nevyziadane nanutit do domu).

pribinak
22. nov 2022

Pozri, vysvetlila si jej to, máš právo odmietnuť takúto ponuku a to že oni sa urazili je ich problém

Je to naozaj veľký zásah do súkromia, takéto veci sa proste takto neriešia.

euka210
22. nov 2022

Tiez si myslim ze slo len o nahnanie klienta a ponukali by sa rozne produkty...ja toto neznasam 🤦‍♀️ ...a hlavne ked uz tieto veci mame poriesene so svojim poradcom asi ako vy. Veci su nastavene, nejde to len tak pre nic za nic zrusit. Ked mlada nepochopila, jej problem. Hadam ich to prejde a ty sa spravaj rovnako.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tykat
23. nov 2022

Tak vies... druha moznost bola ze si budete so susedmi pekne svitorit a na oplatku si nechas cudzim clovekom a ich dcerou presnorit vase financie 😁

Bud su tak neskutocne drzi alebo naivni. Ja by som to nedovolila ani dcere nieto nejakej susedke. Pri studiu financii je kopec fiktivnych modelov na ktorych sa moze ucit. A financny poradca ma tiez mnozstvo pripadov z praxe z ktorych moze zostavit priklady na ktorych sa to slecna nauci. Neverim ze toto je bezna prax skol napchat sa niekomu do sukromia.

Popravde...ja by som sa od takych susedov drzala co najdalej a ani sa nesnazila o nejaky blizsi vztah.

martina1985ba
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lenkadenisa
23. nov 2022

@autorka kašli na susedov 😂 prosím ťa, že sa tým trápiš vôbec, nech si dievča analyzuje svoju rodinu

basska_b
23. nov 2022

Toto bol pokus sa ku vam dostat a nutit vam zivotne poistky, refinanc uveru, sporenie, dochodkove piliere a podobne smakocinky. Zrejme niekto z OVB, Partners group a podobnych... a dcerka suseda chce ist v jeho slapajach v MLM... S usmevom povedz, ze ked dcerka potrebuje doucit z matematiky, tak za peniaze rada, ak z ekonomie, tak ze nemas ekonomicku skolu (neviem, aku mas)... ale ze vase financne pomery nebudes s nimi rozoberat a nemas zaujem o sluzby fin.poradcu.

autor
23. nov 2022

@lenuska9999 tiez si to myslim, nebolo by to prvykrat v zivote, v tomto mam bohate skusenosti ze takto docahuju ludi. Len ma teda sokovalo ze takto napriamo sa ti chce votriet niekto domov...a totalne ma vie vytocit ked na mna da niekto telefonicky kontakt nejakej predajkyni kozmetiky alebo matracov a vola mi cudzi clovek s ponukou prezentacie. To si vzdy vypocuje pekne veci aj o tom, kto mu dal kontakt. Ja by som si to v zivote nedovolila.

autor
23. nov 2022

@tykat oblubuju aj nanucovanie tovaru z katalogov 🤦 mam pocit ze tu v okoli su ludia mili len ked dufaju ze ti nieco predaju alebo ked kandiduju vo volbach. Som z toho dost otravena...strasna falos.

zojazoja
23. nov 2022

nebud z toho otrávená...keby som mala riešiť a byt otravena pri vsetkych ludoch, ktorym som nevyhovela tak ako oni chceli..jojoooj, davno by som asi skoncila na liekoch...uvidis, zahod to za hlavu, prenes sa cez to...su to "len" susedia...bude sa ti lahsie žiť, ked ta nebudu trapiť taketo malichernosti.

autor
23. nov 2022

@zojazoja netrapim, bola som zvedava ci som ja exot, alebo je bezne ze ludia povedia: jasne, pohoda, pridi, dame kavu a ukazeme vam svoje vyplatne pasky 🤦 lebo som mala pocit ze to sa ocakavalo 😃

macikovaiveta
23. nov 2022

Správne , nech si to riešia s rodinu.Buďte v pohode, nikdy by som s tým nesúhlasila.✊🍀

nicegirl369
23. nov 2022

Ucit? Nech ju ucitel vezme za svojim klientom a tam sa moze ucit🙂 Bola to len zasterka. Kazali jej nahnat novych klientov a okrem inych skusila aj Vas. Zachovali ste sa dobre.

strudlikmalicky
24. nov 2022

Tak to bude mladá asi prekvapená, keď ju 90% ľudí pošle rovno do prd.le😁Nech sa učí kde chce, nie u vás.

katka700
24. nov 2022

@basska_b presne toto neznášam na MLM že princíp ich fungovania je zneužívanie existujúcich priateľských vzťahov.

basska_b
24. nov 2022

@katka700 Ano... alebo aj rodinnych 👎 a tie vztahy sa potom pokazia... Kamos mi hovoril, ze on to skusal a akurat ho zneuzili na to, ze oslovil rodinu, znamych, po par mesiacoch sa mu prestalo darit, lebo dalsie kontakty uz nemal a musel skoncit...

gertrudaosem
24. nov 2022

Berieš to veľmi citlivo... Nemysli na nich.
A je pravda, ja by som tiež nepustila ani cudzieho ani znameho riešiť moje finančné veci. Je to moja súkromná a citlivá téma, čo iných do toho nič.

lavinis
25. nov 2022

Čo je na tom drzé preboha?
Opýtala sa ta, ty si nesúhlasila, čo je v poriadnu, vec vybavená