Urazená svokra pre topánky

evka64
12. máj 2016

Ahojte vsetky, chcela by som vas poprosit o nestranny nazor...uz som zufala a najhorsie je to, ze aj manzel sa so mnou nebavi.
Ale k veci. Vcera k nam prisla svokra a priniesla pre malu topanky...ma len 6,5 mesiaca a uz zas sa splasila. Kupila ich v zdravotnickych potrebach, ale podrazka bola velmi tvrda, nedala sa ohnut ani pri prstekoch. Povedala som jej ze su pekne ale tvrde a ja jej take obuvat nebudem a nech uz zuiadne topanky nekupuje. Topanky jej chcem vybrat ja, ale este je na to cas. Manzel mi vynadal, ze ako sa to spravam, mam sa uvedomit.
Urazena odisla domov a odvtedy sa manzel so mnou nebavi.
Vzdy drzal stranu jej, mna sa nikdy nezastal. Vcera som bola aj unavena, nespala som celu noc, nemala som naladu na nic, ale bavila som sa s nou v klude, normalne.
Toto je len zlomok, odkedy mame malu tak mi ide svokra strasne na nervy, do vsetkeho sa stara.
Tak ja uz neviem, som ja nenormalna? Ja by som si ani synovcovi nedovolila kupit topanky....:/

catherinah
12. máj 2016

Ja by som nehovorila nič, pekne poďakovala a topánky jej teda nedala, ked sa ti nezdajú.
To, že ona vyhodila peniaze je jej vec, na jej mieste by som sa spýtala alebo Vám dala rovno peniaze.

Nemala by som odvahu povedať to, čo Ty, ale zas ja som taká, že radšej držím hubu a krok pre pokoj v rodine.

evka64
autor
12. máj 2016

@catherinah toto mi aj aj manzel povedal, ale ja som taka, ze ked sa mi nieco nepaci, poviem to na rovinu, ale slusnym sposobom.
Ja uz mam toho dost, uz sa neda drzat hubu a krok, by som sa zblaznila...to je na roman.

hooper
12. máj 2016

@evka64 no podľa mňa si sa mala svokre v prvim rade poďakovať, topánočky pochváliť a odložiť. A neskôr svokre povedať že " áno topánočky nosíme, super sú" A bol by pokoj v rodine. Je neslušné keď ti niekto prinesie dar a ty mu povieš že to obliekať nebudeš. Keby si ty niekomu doniesla dar a povedal by ti že je to hrozné, neurazila by si sa? Tak sa svokre ospravedlní a povedz že si bola unavena, ale že tie topánky su pekné a mala ich bude nosiť.

dominika6
12. máj 2016

@evka64
topánočky nosiť má ešte pol roka čas,mala si sa podakovať so slovami,že ked začne behať skúsiš jej ich obuť,nevieš ako sa jej nôžka vyvinie...nabudúce sa nadýchni,narátaj do 10 a skludni...
svoje nálady a únavu si nevybíjaj na druhých,vyhneš sa tichej domácnosti a napätiu medzi vami...

nezapasujú,predáš...

miku1
12. máj 2016

@evka64 Ja by som sa poďakovala, topánky odložila a bolo by vybavené....občas by si človek mal kusnúť do jazyka, skôr než niečo povie. Nevhodných darčekov ešte pre malú dostaneš kopu.

sardinka335
12. máj 2016

bože moj zeny. Dalšia ,,zufala tema,, mať tieto probémy a Rotchildov plat, ine babky ani lizatko nekupia lebo maju male dochodky nieto ešte topanky aby kupovali, takze aspon to dakujem tam mohlo byt. ...ano, svokra sa splašila a mohla sa opýtať. Topanky sme nevideli mozno su ok len ty to hrotíš lebo sa ti zdaju tvrde. Noha ma byt pevna nie? Ale nech je ako chce...neviete byť diplomatky a otočiť vec vo vysledku vo svoj prospech a tak aby bol vlk syty a koza cela. Aj moja svokra kupila topanky dcere a boli jej male. Mohla som jej ,,vynadat,, ale nie povedala som, ze super len su male, svokra mi dala bloček a išla som ich vymenit podla seba. Teraz sme so svokrou dohodnute tak, ze ja topanky kupim a ona ich preplati aby sme predišli tymto veciam ako male, take onake makove..a ziadna z nas nema dovod sa oduvat. Len ked hned na nu vyskočíš ako ,,nebudeš,, no tak potom sa nečuduj ze sa ofučala. Myslela to dobre, zle to vypalilo. Na tvojom mieste by som za nou išla a povedala jej, ze si rada, ze na malu myslela, ale ze nabuduce mozete ist vybrat spolu aby to bolo dobré. Niekedy si treba uznat aj chybu. Ok, svokry su všelijake, ani moja nebola vzdy ideálna...ale rokmi sme si velmi dobre sadli, hrany sa obrusili. Je to mama mohlo super skveleho muža a preto sa snazím vychadzať lebo viem ze ani so mnou to niekedy nie je lahke.

bosoriak
12. máj 2016

@evka64 ty mas uplne iny problem, nez topanky.

Inak, na toto mam taky trik, poviem, ze dieta tlacia a vybavene. Zas netreba hned darcu sfuknut.

baska1
12. máj 2016

@hooper hej a potom dojde s dalsimi dvoma protetikami:DDD treba narovinu povedat, ze dakujeme, ale skoda penazi..

andrejta
12. máj 2016

@evka64 aj my sme dostali, sice nie od svokry, lebo tu nemam, ale od tety - fialove mencestraky s ruzovymi srdieckami a o mesiac neskor bielu mikinku s ruzovym lemovanim, o velkosti ani nehovorim a o tom, ze mam SYNA uz vobec nie 😀, tak som zobrala, ze dakujeme a dala to znamym pre dievcatko. Aj ovca syta aj vlk cely 😉 😀

nikinka1111
12. máj 2016

ja nevidím nič zlé na tom čo si jej povedala. proste si jej to vysvetlila. nejde o to že by si darček neprijala ale že nebol dobrý. nemusela sa uraziť, mohla ich určite vymeniť. ja som tiež svokre pár krát povedala, odvtedy sa zvykne pýtať. ak nie, šup do skryne, na bazár alebo do koša 🙂

catherinah
12. máj 2016

@andrejta 😀 😀 😀 😀 😀

stella333
12. máj 2016

@evka64 Pisala som ti prispevok, len mi niekde zmizol, ale nieco v zmysle ako @sardinka335 , tiez sa snazim mamu aj svokru trosku regulovat, ked nakupuju veci co su male, uzke, nesedia. Je zbytocne aby nakupovali co nevyuzijeme, svokru nechavam na manzela, aby jej naznacil co ano a co nie. Ono to staci trochu diplomaticky riesit. Svokra bola rada, ze nieco kupi pre malu, tak naco jej tu radost brat, ty jej kludne kup topanky, ake budes ty pokladat za vhodne.

sasa1310
12. máj 2016

@evka64 bože, mať tvoje problémy. Buď rada, že svokra má snahu, myslí na svoje vnúča a ide mu niečo kúpiť a donesie ti s nadšením, že budeš rada. A ty ani nevieš so slušnosti to vziať ? Darovanému koňovi na zuby nepozeraj ako sa vraví.
To je už na tebe, či mu to obuješ alebo nie.
Ja byť tvoja svokra, tak už nič nekúpim celej tvojej rodine.
A prepáč áno si nenormálna. Čo by mnohé za to dali, že svokra vôbec príde a niečo donesie.

lanczi
12. máj 2016

Ked čitám všetky tieto temy o otravných svokrach,tak mi je tak niak tažko na duši..Diavčatá zlaté prečo vám chyba empatia a vdačnost? Prečo si myslite že vy s prichodom nevesty a rodiny prijmete v pohode fakt že ste odstavené na vedlajšiu kolaj a že memáte zavadzat prijmete s úsmevom na perách? Budete také isté to si píšte.
Moja dcéra starych rodičov nemá,ja som rodičov stratila v puberte,a muž o niečo neskor,velmi by som si želala aby ma starky chodili "otravovat" aby prejavili záujem hociakú,ale takéto "zbytočnosti" si vie ocenit len človek ktory ho nemá..
Aj teraz ma mat dcerkavystúpenie na den matiek,a ja jedina tam sedim s gučou v hrdle lebo kym ostatné deti tam maju zástup aj starych rodičov,tak ja ho presedim sama..
Tie starky tu nebudu večnost,velmi skoro sa odoberú na večnost,tak prečo si neužit ten zvyšny čas? Keby som ja vnučatu stych málo penazi čo dostavaju dochodcovia doniesla sradostou topanočky a bola by som sfúknutá velmi by ma to bolelo,a teba tiež,ver mi.
Tiež sa mi všetky dary nepáčia,ale podakujem,a hlavne som vdačna že na nás niekto myslí..

shia
12. máj 2016

mám toto isté, tiež svokra rada prinesie dcérke hocičo, od oblečenia, topánok, po hračky - samozrejme väčšina jej nesedí, topánky tiež súce kvalitné Protetika, ale ja by som ich tiež nevybrala, ale vždy sa poďakujem, a keď tak ich jej obujem keď ide k nim alebo snimi, a inak nosí čo jej ja kúpim, a každá strana je spokojná ;) A tiež som takto niektoré veci darovala, potešili aspoň ešte niekoho ;)

marcela305
12. máj 2016

Dalo by sa svokre aj normalne povedat ze mala este topanky nepotrebuje a ked chce nech jej kupi nejake oblecenie .Nie vzdy je pravidlom ze sa svokra zaujima o svoje vnucata 🙂 aj my sme so svokrou najskor nevychadzali lebo hovorila ze som moc mlada an deti ale ked zistila ze ine s rodiny co maju vyse 30 a nevedia ako sa postarat o dieta postupne zmenila nazor a ked nieco chce kupit detom zavola mi opyta sa aku maju velkost oblecenia aby nekupila neico zbytocne 🙂 zdrava komunikacia je zakladom normlaneho vztahu aby ty si nemusela mat vylevy na matku svojho muza a abysa ona nemusela zduvat

teekvica
12. máj 2016

Ja si myslim, ze vyber topanok je dost zasadny (bez ohladu na to, ci rodic uprednostnuje orto "klasiku" alebo viac "barefoot"), vzhladom na vhodny vek, velkost, sirku, strih, poziadavky na podrazku a tiez si neviem predstavit, ze by mi pre dieta kupil niekto topanocky na slepo. Zdvorilo podakovat a drzat hubu je jedna z moznosti, ale nic neriesi. Predpokladam, ze darca to kupoval s ucelom spravit rodicom/dietatu radost a uzitok. Podobny nevhodny dar sa moze nasledne pri pstrosej politike opakovat. Darca je spokojny, mina svoje peniaze. Matka drzi topanky zamknute v skrini a dietatu aj tak kupi nove. Zakladatelka temy bola minimalne ferova voci svokre, ze sa netvari pokrytecky (k sposobu sa nevyjadrujem, nebola som tam, takze nebudme hodnotit, akym sposobom to malo alebo nemalo byt odkomunikovane). A myslim, ze aj svokra si to mala pred pripadnou kupou odkomunikovat. Topanky nie su dupacky alebo ciapocka.

xevulax
12. máj 2016

Nepochopim naco si vyrabas sama proble.y. ako sa vravi "darovanemu konovi na zuby nepozeraj". Ja som pre deti dostala x veci,ktore sa mi nepacili,nepottebovali sme ich alebo jednoducho boki uz uplne mimo ich velkosti. Ale nikdy som dar neofrflala ani nemala nepekne poznamky. Slusne som podakovala a pomyslela si, ze to nosit alebo pouzivat nebudeme. Mna by sa tiez dotklo leby niekomu nieco v dobrej viere kupim a on to pfrfle. Velmi by ma to zamrzelo. Ja neviem tolko tem je tu so svokrami ale polovica z nich su len problemy vyvolane nevestami. Uvedomte si ze nie vserky svokry su nepriatelia. Bud rada ze malej nieco doniesla kolko deti svoju babku ani nepozna. Niektorym zenam by sa nezavdacil ani sam pan Boh.

andrea1010
12. máj 2016

@evka64 no ja s tebou súhlasím, ja ešte len čakám malé,ale každý sa slušne opýta, čo si prosím a čo má malému kúpiť, prečo by si sa mala tváriť, že je to ok a zbierať doma hovadiny od svokry a že je vzťahovačná, to je jej problém a manžel by sa mal tiež prebrať, žije s tebou, nie s ňou, teraz to sú topánky a za 5 rokov budeš neschopná matka, drž sa 😉

xevulax
12. máj 2016

A este by som dodala- niekedy nase mamy neriesili ake topanocky nam kupia- neboli taketo "vychytavky", neriesili ake plienky sa budu pouzivat ake znacky kozmetiky a podobne. Tvoja svojra pravdepodobne ani netusi ake su teraz trendy v obuvani ake su nove odporucania lekarov. Sama si pisala ze bola v zdravotnickych potrebach- nekupila topanky u cinanca- dama vidis ze jej na tvojom dietati zalezi. Zase nerobme tu zo svokry nejaku chuderu ktora nasilu nieco kupuje a este aj nejaky suvix. Ja sa jej necudujem ze sa urazila. Netreba zo vsetkeho robit ovacie.

yakina
12. máj 2016

myslela som si že topánky pre malé detičky majú byť tvrdé, aby nenašlapovali na špičky, ale na celú nožičku. Inak ja by som si vážila, keby svokra kúpila topánky a ešte k tomu v zdravotníckych potrebách, nie niekde z tržnice. Topánok sa malej ponakupuješ za život dosť o to strach nemaj, deti rýchlo rastú 😀 Skús sa jej ospravedlniť a navrhni do budúcna, ak bude chcieť malej niečo kupovať, tak aj s tebou, aby jej to sedelo atd, musíš byť trošku diplomatická, neoplatí sa mať kvôli jedným topánkam tichú domácnosť 😉

jajka257
12. máj 2016

@evka64 da sa to povedat aj inac. Mala si sa podakovat, povedat, ze vyskusate a potom povedat úpravdu, ze mala v nich nevie hybat nozickou. A vobec, ako vies dopredu, ze malej nebudu vyhovovat.
Potom tu pribudne tema, svokra kasle na vnucku a nic jej nekupi. Treba mysliet do predu.... 🙂

majdalenka23
12. máj 2016

ja by som tiež tak reagovala na moju svokru...a manžel nech si trhne a ide za nou ked si ta nevie zastat. mam podobnu svokrusu 🙂

jajka257
12. máj 2016

@lanczi pekne si to napisala, ja mam to iste. Moji rodicia neziju a druha babka nema pre malu pekneho slova. Stale je podla nej hlupa, zaostala ( po pszcho testoch nachvilu stichla, mala je vysoky nadpriemer), a nikdy jej nic na malej nie je dobre. Co by som ja dala za babku, ktora plasi a stara sa.....

vedorka
12. máj 2016

necitala som vsetky prispevky, ale ja som presne ako ty 😀
nic si z toho nerob, podla mna si sa zachovala super! ked teraz podakujes a budes sa tvarit, ze je vsetko ok, bude ti zvlacat a nakupovat nepotrebne veci a budes zuby zatinat. ja veselo aj mojej mame aj svorke rozpravam na rovinu, ziadne divadlo, setrim ich peniaze. 😀 naco maju kupovat veci, ktore nepotrebujem a nevyuzijem, ci s nimi nesuhlasim???
ak chcu nieco kupit, nech sa mna najprv spytaju co potrebujem a nerobia si po svojom. nebudm vlastnemu decku davat nasilu podla mna nevhodne topanky, len pre pokoj v rodine?! kde sme? 😀 😀 😀
len si z toho nerob hlavu, urobila si dobre a svokra si nabuduce rozmysli, ci sa bude starat do veci, do ktorych jej nic neni a k tvojmu muzovi sa radsej nevyjadrujem... 😝

simonka77
12. máj 2016

@sasa1310 nesuhlasim. Zakladatelka je normalna. Nie je normalne kupit 6,5mes. dietatu topanky, ked nevie ake ma kupit. A nejde len o peniaze.
A ze by si ty ako svokra nic nekupila viac, aj to je nazor. Staci nechat vychladnut hlavy, aj zakladatelka, aj svokra, predebatit - normalne a slusne. A ked raz ja ako matka mam na nieco svoj nazor, tak pardon, ale poviem ho, ci je to svokra alebo niekto iny. Necham svokru aj do buducna kupovat topanky /resp. cokolvek ine/ bez rozmyslu? To je nenormalne. Ved su dospeli ludia, komunikacia je zaklad vsetkeho.

Nerozumiem Vam zienky, myslim tie, ktore pisete, ze pre klud v rodine treba toto a toto. A kde ostal vlastny nazor, kde ostala normalna komunikacia, kde ostala uprimnost? Ved nie sme male deti, aby sme sa hadali pre prkotiny. Topanky su vec, na ktorej sa - hlavne pre deti vo vyvoji-nešetri. Nejde o znacku, ide o kvalitu, ide o to, ze ine botinky kupujete predsa do kocika, ine na prve krocky, ine na neskor. Formuje sa detska nôžka, tak treba brat ohlad na vsetky aspekty, nie na klud v rodine. Ci obujem dietatu cokolvek, co dostanem, bárs to nebude dobré /kvalitou/, lebo "kľud v rodine, ovca celá, vlk sýty a podobne", a raz sa mi to moje deťa poďakuje, že má problém s nohami pre zlý výber topánok v detstve a dospievaní. Pretože áno, aj to sa môže stať.

@evka64 Tebe držím palce vydrzat muzovu trucovitost, lebo o nic ine nejde, len ze si sa dotkla ega jeho matky. Suhlasim s tym, co si urobila. Pokial vidis, ze o tomto probleme nie je rec ani s muzom ani so svokrou, skus to prestat riesit, ani sa tym netrap, ani sa viac nenervuj 🙂 a obuj svojmu dieťaťu topánky podľa vlastného uváženia /a podľa písania si myslím, že zvolís správne/.

Na koniec by som len dodala, aj k nejakej velmi dobrej priatelke sa spravame ako "ovca celá, vlk sýty", alebo sa snazime byt uprimne a pritom dostatocne taktne? Od vlastnych deti cakame uprimnost a pravdu, sme im prikladom? Ano, tazko sa pocuva to, co pocut nechceme, niekedy je to spravna cesta k nakopnutiu 🙂

evka64
autor
12. máj 2016

@sasa1310 vôbec nevieš čo sa u nás deje, že svokra to so všetkým preháňa, ved nech jej kúpi, ale hračku dajaku....nikdy sa nepýta, vždy donesie a to som jej prvýkrát povedala, že kupila zle...keby mala viac rozumu opýta sa čo treba. To sú asi všetky nenormálne, ktoré si povedia vlastný názor a ešte k tomu k svokre...

beate1
12. máj 2016

Milujem všetky dokonalé nevesty,čo ti tu radia dar prijať s úsmevom a držat hubu aj napriek tomu,že nie sú vhodné pre detské chodidla..tiež by som reagovala podobne,možno rovnako,lebo ja som človek,čo povie na rovinu,čo a ako..aj keď je to dar..mne prinesie teta z usa šaty a ja sa na nich pozriem jednym okom a poviem,sorry,ale toto nie je môj štýl,budú mi zbytočne stáť v skrini,radšej ich podaruj niekomu inému..😀..ale ona ma už pozná a neurazí sa...môj názor je,že ak sa teraz urazila,tak pri najbližšej priležitosti jej to vysvetli a povedz,ze jednoducho by bolo fajn,keby pred nakupom topanok sa s tebou poradila,pripadne by zobrala aj teba s malou do obchodu a mala si ich vyskusala..drzim palce ..😉

evka64
autor
12. máj 2016

@teekvica dakujem za názor, áno išlo mi o to aby do budúcna nič podobné nekupovala, alebo sa aspoň spytala, chcela som byť férová a nepretvarovat sa....naco je to dobré? Aby bol kľud v rodine? Nezastavam ten názor ;)

yakina
12. máj 2016

@simonka77 prepáč ale ja naozaj nevidím dôvod kvôli jedným topánkam zvádzať boje so svokrou 😀 vždy je všetko o komunikácií a keď si v pokoji obe sadnú a pekne si povedia svoj názor, tak predídu konfliktom do budúcna 🙂 Možno je svokruša naozaj nechápavá a robí si svoje natruc, ale to už je je problém a treba to jednoducho ignorovať, veď nervy máme iba jedny a netreba si ich robiť z takýchto banalít pre boha.
@evka64