Mamine som posielala darčeky poštou, žijem v zahraničí a na Vianoce aj na Nový rok pracujem, takže spolu nebudeme.
Mám dvoch bratov, ktorí nepracujú, nijak do domácnosti rodičov neprispievajú. Roky som im dávala darčeky, aj keď oni mne nikdy nič. Tak tento rok som im nedala nič. Mama mi písala, že prečo len im a chlapcom nič, že oni by mne dali, ak by mali z čoho (spomínam si, ako som potrebovala kedysi asi 50 centov na bus a nedali mi, musela som ísť do mesta peši. Vždy boli lakomí). Mama ich strašne oprašuje, obhajuje. Ale sú to dospelí ľudia 32 roční.
Ona je teraz urazená, že ako sa budú cítiť, že pod stromčekom nebudú mať darčeky. A ja sa mám ako cítiť, že im roky kupujem a oni mne nič, to je v poriadku?
Ja vôbec nechápem, že im na to nikdy nič nepovedala, že by sa aj sestre patrilo niečo dať, za tie roky to už od ma berú ako samozrejmosť.
Ale mňa veľmi ranilo, že mamu trápi ako sa budú cítiť jej chlapci, ale ako sa cítim ja jej je asi jedno.
Manžel už dlhšie hovorí, že sa musíme od nich dištancovať.
A ďalšia vec, že jeden z bratov je už úplne mimo. Konšpiračné teórie mu nie sú cudzie. Mame zakázal kupovať istý druh múky, a aby to brat nezistil, tak mama múku presype. A ďalšie takéto veci.
Manzal ma pravdu...a uplne kvitujem ze si im nic neposlala. Nech mi nikto nepovie ze za tie roky ti nevedeli oni dať ani bomboniéru...mamina ma asi trochu pokazene okuliare na očiach
Aby som dodala, otca máme, ten sa k tomu stavia tak, že on už počíta s tým, že po smrti rodičov z nich budú bezdomovci.
No tak budú, s tým nič nespravis. Nechcú pracovať, tak musia siat, čo žnú
@katkaseiner Vedeli, len nechceli, nemajú to v sebe. Ani rodičom nedajú nikdy nič.
Ty si tu už písala pár krát totožný problem aj na inom fóre, že?
Toto je chorá, toxická rodina, čo si z teba spravila "Oslík, otras sa! " a žmýkajú ťa, dokiaĺ to ide...
Nemaju ťa kvôli láske, ale kvôli peniazom.
Navrhni mame a bratom, aby zdvihli svoj lenivý zadok a našli si brigádu, nebudú musieť somrovať a čakať s natiahnutou paprčou, čom im prinesieš
Pripadne im daj kontakty na ubytovanie a prácu v zahraničí, to by som urobila ako prvé
Dar nie je nárokovateĺný - je na slobodnej vôli človeka chcieť niekoho obdarovať
Ty si im kupovala toĺko, že už to je pre nich samozrejmosť..
To, že sa budú odúvať pod stromčekom, ta nemusí zaujíma
Teš sa, že si sa zbavila pijavíc !
Ja by som s kludom anglicana povedala matke, ze mi je u prdele ako sa dvaja 32rocni domasedkovia budu citit. Mali davno pracovat a zarabat, rodiny mat a nie pri matke sediet a darceky cakat. Viac by som to neriesila s nou, a nech sa uraza kolko chce. A tiez by som sa spytala, ked z manzelom mame cakat balicek :DDD (mimochodom, hadam ona synacikom pod stromcek nieco da, a nebudu tam mat prazdno... ved uz ked ich zivi, tak nech im aj radost na vianoce urobi ako 5rocnymi, odo mna by z recesie dostavali max mini auticko za 2EURa, ako male deticky)
Nemaju? nech idu makat. My sme dospeli surodenci a darceky si nedavame, nikto z otho mindrak nema.. tak neviem. Podla mna vacsi mindracik ma z toho mamicka, lebo ta maju za trubku, co kazdemu kupi a posle a nic nepyta a mas im posielat a davat, lebo ty mas, ty zarabas.. oni sedia doma.
Absolutne by som za nich nepohla ani prstom. Mama ma co vychovala. Nech si uzije.
@karolinakr Tak vieš, je to rodina, ale asi sa nič nezmení len preto, že chcem.
Mamina reakcia je úplne mimo, z brata sa stáva úplný magor, slušne povedané. Do roboty nejde, lebo tam sú žiarenia a takéto hlúposti.
Otcova sestra im dohodla brigádu, otec to úplne pochoval, že nie, že tam nepôjdu lebo to je ťažké a oni to nezvládnu. Snažila som sa aspoň rodičom otvoriť oči, ale je to asi zbytočné.
Za dva roky ste si to už mohli dávno vydiskutovat a mama by si aj zvykla. A ak tak veľmi sa jej to prieči, nech im niečo kúpi a povie, že to nosí Ježiško, je dosť trápne čakať niečo pod stromčekom vo veku 32 🤭
V tom prípade by som úplne skoncovala s darčekmi aj pre rodičov.
urobila by som to uplne rovnako ako ty. 🙂 neposlala by som nic. a preco vlastne? tvoj muz ma pravdu, taketo spravanie nie je v poriadku. vsak v podstate urobis len to, co oni robia roky.
Inac presne v takychto pripadoch argument "ved je to rodina" neplati... nasrat... co z nich mas?
bratia maju 32? no tak to im davas presne o 14 rokov dlhsie ako je potrebne.
Ahoj, Ty si tu už písala, myslím minulý rok. Dobre si urobila, rodičom popraj krásne sviatky a viac nedebatuj. Čím viac budeš argumentovať, tým viac Ťa mama bude presviedčať a vzbudzovať v Tebe pocit viny. Minimalizuj kontakty, inak Ti prischnú na starosť dve lenivé hnidy po smrti rodičov.
Prosim ta, kasli na nich. Tvoji rodicia tiez nie su celkom normalni, ked im to zeru a este sa urazaju. Esteze ty si sa celkom spamatala
Uplne normalne bez servitky povedat, ze tvojo dospeli 30 rocni bratia neposluchali a preto od Jeziska nic nedostanu, ak si mama mysli, ze posluchali nech jej Jeziskomide domobchodu a kupi 🤣🤣
A teba toto este dokaze polozit? Pocuvaj manzela aspon ten ma 5 pohromade
Za taketo spravanie od mamy, by som buduci rok neposlala nic. Ak nechape dovody,nech je kludne urazena.
32rocni lenivi darmozraci cakajuci na darceky,by boli vela aj na kona. Predpokladam,ze cakaju cenne dary 🤦♀️ Je smutné, ze aspon otec si ich fungovanie uvedomuje,no nic s tym nespravi. Gratuluj si,ze si od nich daleko a mas klud. Tento rok nech ti je mementom,ze uz nikdy viac nic neposles,aj tak ta nemaju za nic
naposledy ste sa pokúšali s priateĺom o bábätko..máte už rodinku? keď hej, tak tym duplom im nič nedávaj
@karolinakr Čakáme v januári 🤗
@nikushka8 Mňa zaráža, že má takýto postoj, že jej to príde ok.
Dlhy na zdravotnom im asi zaplatila, cca 2200€. Tvrdila mi, že nie. Potom mi tvrdila, že ich odhlásila z trvalého pobytu, zistila som, že klamala.
Tvoja mama "chlapcom" škodí, ak zomrie nebudú vedieť samostatne žiť.
Nedávno som riešil s 57 ročným "chlapcom", ako si založiť bezplatný účet v banke, ako sa vyberá z bankomatu, lebo všetko doteraz riešila zaňho mamička a po jej smrti finančná gramotnosť 0 bodov, hlavne že ovláda všetky pletky na sociálnych sieťach.
A nakoniec ho hoaxová rodinka donútila chodiť znovu na poštu so šekmi, lebo banky sú zlo a bude ovládaný iluminátmi.
@maranco Veď tomuto brat verí, ilumináti, práškovanie z lietadiel, múka z Ukrajiny, logo žaby a tak ďalej. On je úplne mimo, keď s ním občas volám, z mojej iniciatívy, on nezavolá nikdy ako sa mám, tak hneď otočí reč na takéto veci.
Tak mu pošli ako darček čokoládu so žabou 😀
Veď už si nakazená/ovládaná tak aspoň nič nebude od teba chcieť.
Opicia laska + helikopterovy rodic,co vsetko riesi za dieta a to nic nemusi. Isto to robila cely zivot. Moja mama je rovnaká, 34rocny bracho zije u nasich,nemusí prispievat, ale teda chodi do prace a setri si. No tiez sa s nim po 8rokoch rozisla frajerka,lebo podla nasej mamy by si chudacik musel zobrat hypo (to ze ja ju roky platim a mam male deti,ju nikdy nezaujimalo). Takze asi tak.
Jednoznačne chyba rodičov, bud rada že si preč. Čistá patológia, keď si im to povedala vysvetlila a nič nerobia nič už nezmôžeš…. Ešte budeš raz ta zla lebo dokážeš byt za seba zodpovedná…. Že chlapci 32 roční 🤮🤮🤮
@nikushka8 bože nedopusť aby som ja raz taká slepá bola
Mame povedz, keď chce, nech si synacikom darmožračom kúpi darček sama. Je to nejaký problém???
Nech ťa to nezaťažia,pretože pre ňu si ty ichjedine dospelé dieťa,bratia sú ešte len detičky,o ktoré sa treba starať.Este nevyleteli spod mamkinych krídel,a zatiaľ,čo rodičov takto zneužívajú si veselo a hlavne zadarmo váľajú vajcia na gauči.
Rodina-nerodina, nikomu nedovolim, aby zo mna robil debila. Odporucam to aj tebe, budes mat kludnejsi zivot. Mame by som povedala svoje, ze nebudem podporovat darmozracov. A keby zacala argumentovat, stopla by som ju s tym, ze este raz nieco bude odo mna chciet pre tych darmozracov, prerusis kontakty aj s nou. Si v zahranici, mas manzela, cakas dieta. Mas svoju rodinu. Nie si nikomu nic dlzna.
Takto zobronit o darcek, fuj az mi zle prislo. A ty sa spamataj uz konecne a nerob zo seba osla otras sa. Ja som tiez v zahranici, tolerovala som tiez oslika otras sa, volania, fnukanie ako na nic nesu peniaze a potom ked odo mna zobrali a ja som poslala, pominali na kokotiny a stefanske zabavy do rana. Poslala som ich do riti a hotovo. Ako pisem na zaciatku - rodina-nerodina, nezaujima ma to. Kto sa ku mne a mojmu manzelovi nesprava s respektom, poslem ich do riti. Odporucam to aj tebe, ak chces mat dobre manzelstvo a pokojny zivot za hranicami. 👍
Mas mudreho manzela, drz sa ho... rodina - toxicke vyzirky