Upratovanie každý deň

4. nov 2024

Ahojte zienky, u vas je to tiez doma tak, ze ked sa na jeden den na vsetko vybodnete a neupratujete nic, tak na druhy den vyzera dom ako po vybuchu? Myslim hlavne domacnosti s malymi detmi. Ja mam taky pocit, ze len upratujem upratujem a ked jeden den vynecham, uz je bordel. Neznasam zapratane plochy (linka, kuchynsky stol, komody, gauc, stolik v obyvacke) to musim mat prazdne a neznasam, ked su tam veci, ktore tam byt nemaju. To si nesiem z detstva, mama zapratala kazdy volny kusok v dome, neznasala som to. Takze len chodim a bud upozornujem deti, ze odprac to tam, kam to patri alebo to robim sama. To aj u vas je tak? Ci len ja niekde robim chybu. Ci chcem tak vela, mat upratanu aspon obyvacku, chodbu a kuchynu pri detoch? V ich izbach mi to nevadi, ked maju porozkladane veci a hracky, to upratujeme raz do tyzdna spolu.

gleep1
4. nov 2024

Áno mame to tak aj ostatné, keď prechádzam po dome len hľadám čo kde môžem zobrať a cestou odložiť na miesto ☺️

galganka
4. nov 2024

Nie u nás doma to tak nie je.
...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
u nás je bordel aj v deň, kedy upratujem 😀

markaterka
4. nov 2024

Nie som otrokom vlastnej domácnosti. Myslím si, že mám upratané, keď by prišla nečakaná návšteva, tak sa hanbiť nemusím. Keď je sem tam niečo položené, nepokladám za neporiadok. V našej domácnosti sa žije, tak nejaký ten "prevádzkový neporiadok" máme. Ale nemám 10cm prach na poličkách, ani zakydane umývadlo napríklad.

zojazoja
4. nov 2024

Bolo. Aj u nás. Kuchynský stôl plný farbičky a papierov na kreslenie a maličkých hraciek. Gauč plný hraciek a kadecoho. Dokonca aj v kupelke sa sem tam niečo objavilo. Na chodbe samozrejme tiež. Ale vždy večer sa všetko pospratavalo na miesto. Dobrovoľne nasilu😀 sú to deti. Je to normálne. Nič extrémne mi na tom nepríde.

ivik4
4. nov 2024

Moje dieta si musi vsetko co da na ine miesto po dohrani upratat , to uz vie. Toto jedine nemam rada , ked sa vsetko polozi hoc kde a nieje na svojom mieste. Doma inak ziadne zbytocnosti nemam, ziadne lapace prachu, ozdoby, neznasam to a som rada ked je tu len zaklad kt. Potrebujem a vyuzivam/e.
Takze ako po vybuchu nieje
Inak najlepsie udrzatelny poriadok mam, ked som s malym sama. To väcsie ,,dieta" je jedine co robi bordel . Sice ho uprace ale bud neskor a mne to vadi alebo tiez napomeniem 😒

lenkakravcova
4. nov 2024

Deti začnú upratovať sami tak od 7r a to upratovanie samo znamená že im to nakazes a popracu 😄🤣
Predtym treba ešte stat za chrbtom a kontrolovať koľko krát sa odbehnúť hrať a vytvoria ďalší bordel..

beata_k
4. nov 2024

Neviem ake stare mas deti, ale u nas je hadam najprisnejsie pravidlo: Ak chces novu hracku, tak staru musis odlozit na povodne miesto.
Tiez som mala neporiadok, kym som nepovedala A dost! Deti maju 2,5 a 5,5 a funguje to. Chvilu trvalo, kym si ho osvojili, ale dnes uz hracky po byte nemam. Prach nepovazujem za neporiadok.

hederamonstera
4. nov 2024

Deti ma odnaucili od perfekcionizmu…asi potrebujes este jedno dieta. Zmierila som sa s tym, ze kym su ako tornada (skoro 3r a 1,5r), musim to psychicky vydrzat. Zminimalizuj veci, to pomaha to psychicky zvladnut
Teraz mi zaspali, idem si radsej malovat ako upratovat. Upratujem s nimi, nech vedia, ze sa to nerobi same, zabijeme tak aj cas

petik22
4. nov 2024

@ivik4 ježiš presne, keď sme doma len s dievčatami, tak je ako tak poriadok...akonáhle príde muž z práce, ja sa neviem zastaviť 🙈 Najhoršie je, že on to nevidí, on si myslí, že ako po sebe upratal a mne jedová žila ide čelo roztrhať

xili99
4. nov 2024

Samozrejme, že to tak občas máme každá jedna a je to úplne v poriadku. 🙂 Nič sa nedeje, svet sa nezrúti, už dávno som sa naučila brať to takto, lebo v opačnom prípade je to úplne zlé na psychiku. 😀 Sú aj dôležitejšie veci ako vyleštená domácnosť. To sa spraví, keď bude čas a energia, nesilim to proste. 😀

magic08
4. nov 2024

@petik22 nezijes s mojim muzom nahodou? 🙂

nika23t
4. nov 2024

Ja mam tri deti a pocit, ze je to jedno, ci celý deň upratujem, aj tak je u nás stále rovnako. Váham, ci si niektorý deň nevylozim nohy a neostanem takto vegetit až do večera. Ze ci to bude vôbec nejaký rozdiel. Inak presne rovnako to mam, celý čas len prekladám veci z miesta na miesto, z izby do izby. Nekonečný príbeh...

petik22
4. nov 2024

@magic08 :D :D

ema22270
4. nov 2024

@galganka aj ja sa hlasim... mam bordel... co uz ... teraz som si vymyslela aktivitku, ze robim vianocne vence este aj, na velkom stole co mame takze je este vacsi bordel a nestiham velmi popri tom upratovat, ale nevadi 😁

vilma7
4. nov 2024

Neriešim. Ja niekedy raz za čas uprace, ale už ma to nebaví a už vôbec tým nezabije voľný čas každý deň.
Sama chodím aj do práce a co vedia urobiť kým sú s otcom, to už jednoducho nestíham.
Kašlem na to, žijem len raz. Nechcem byť otrokom domácnosti.

drobcek17
5. nov 2024

Ja som to robila tiež tak a vždy som bola nahnevaná na syna a manžela, že nerešpektujú čo im kažem. A vlastne som upratovala stále aj za synom, ale už som si povedalal, že kašlem na to. Aj keď ja som minimalisticky človek, nemám veľa upratovania, syn je "svojský" (má aspergera), takže niekedy strácam energiu upozorňovať 1000 krát za deň a kašlem na to. Hračky hádžem do jednej krabice a tam to nájde a upratujem len spodnú časť nášho domu, zvyšok upracem raz týždenne. Niekedy som to robila denne, ale dnes je dôležité moje psychické zdravie, nie upratana domácnosť