Umývajú u vás návštevy riady?

babulkomale
13. apr 2023

Stretla som sa s tym u rodiny...urobia oslavu a okrem rodiny pridu kamosi, znami, susedia. A v podstate co ma zarazilo tak cudzi ludia im chodia po celom dome, aj v topankach, aj do sukromnych izieb, umyvaju u nich riady.
Nie su to party pubertaci ale rodina s detmi.
Celkom ma to prekvapilo, mne by to vadilo aj od mojej mamy alebo svokry, pre mna su to hostia ktorych si uctim a nie aby tu upratovali.
U mamy si taniere odnesiem aj nase aj po detoch a ponuknem umytie - ale mama je chora.
Ale susedia alebo kamaratky aby mi tu chytali riady, to musim mat umyte podla seba.
Som jedina na svete ktoru to prekvapuje?
Vsetci to takto maju? Upratujete u druhych? Upratuju znami u vas?

deti95060810
13. apr 2023

🙄
ešte som nepočula o hosťoch ktorí po oslave poupratovali - samozrejme ani neumývali riady.

petamich
13. apr 2023

nie 🙂

zooeynka
13. apr 2023

Kazdy to ma nejak, ak to vyhovuje obom stranam tak sa netreba nad tym vzrusovat. Poznam ludi, ktori sa u druhych citia ako doma, su tam casto, dokonca v ich kuchyni aj varia....osobne by mi to vadilo(v mojej domacnosti), ale ak to nevadi zucastnenym tak preco nie....

gejb
13. apr 2023

@babulkomale tak pre nich to asi nie sú cudzi ľudia ale blízki priatelia, ktorí si po sebe upracu. Ja tiež pomôžem s riadmi, keď som u kamošky na oslave/návšteve

anjelicek26
13. apr 2023

Tak uz som x-krat kamoske pomahala spratavat po oslave s poslednymi babami veci vratane tych riadov a bordelu a vyniest smeti, spratat jedlo do pivnice a chladnicky, nech druhy den neodpratava cely den, ale len polku 😂

veronykacs
13. apr 2023

mama u mňa a ja u nej úplne bežne :D inak nie, ale minule som bola na návšteve, ja asi 2 hodiny, najedla som sa, napila, kamoska odniesla riad do umývadla.. potom prišla druha kamarátka, tiež sa najedla, odniesla riad a začala ho umývať a aj ten po mne, no pekne trápne mi bolo 😂 ale tiež som to nikdy predtým nevidela, takze mi to ani nenapadlo

prasiatko30
13. apr 2023

Prakticky vzdy po nejakom takom obede/veceri pomozem domacim spratat - rozdiel je v tom, ze nepoznam nikoho kto by nemal mycku - cize sa jedna o poukladanie riadu do mycky, vsak poskladame a este si vklude mozme posediet pri kave alebo pri pohark vina alebo niecoho ineho a debatit. A nie, ze nechame spust a nech si domaci robia co chcu

januska12323
13. apr 2023

Im to očividne vyhovuje tak nerieš.

reanda
13. apr 2023

mne to pride normalne, aj s niecim pomoct, ked som na navsteve - ak je to rodina alebo blizki priatelia.. samozrejme, ak to aj im vyhovuje, nebudem sa niekomu pchat do kuchyne nasilu, ked mu to vadi 🙂
ale obuty by mi po dome nemohol chodit ani prezident 😀

tyrkysova_kobyla
13. apr 2023

@babulkomale ak mam len zdvorilostnu navstevu, tak samozrejme neupratuju po sebe vo velkom, ale spytaju sa, ci riady daju aspon do umyvacky. Ale ak mam doma blizkych kamaratov, tak upracu, pomozu s varenim, chodia do chladnicky, ja to iste u nich, skratka spravame sa u seba vzajomne ako doma (v ramci hranic)

andrejka1974
13. apr 2023

@babulkomale no určite som sa s tím nestretla,ale ak chces pošli ich ku mne a pochopia že to robiť nemajú

nikaeli
13. apr 2023

U nás (a vlastne ešte nikdy nikde) som nezažila, aby chodila návšteva či domáci po byte v topánkach a už vôbec nie, aby liezli kde kade po izbách. To kde sme?

simca06022011
13. apr 2023

ze umyte podla seba :DDD neprehanaj. ALe nie, teda nezazila som to aby navstevy umyvali riady, behali v topankach a tak po celom dome ako "doma", za mna uz je dost ked si napr navsteva otvori chladnicku a skrinky atd. Ale nie raz sa mi stalo, ze sa ponukli na pomoc, ci rodina,alebo dokonca aj dcerine kamaratky na oslave (co som skoro odpadla, ze kde som urobila chybu?? :DD) , take ze svokra ta sa aj strci za dres, musim ju z tade vypoklonkovat.. to sa ani nepyta :D

maciatkolulu
13. apr 2023

@babulkomale vieš čo mňa fascinuje, že to fascinuje teba🤣🤣, ved keď to nevadilo domácim,, tak? V zahraničí sa veľakrát vôbec neprezuva a nikto sa nad tým nezamysla. Túto to nevadilo zúčastneným, čo to vzrušuje teba, nejaká zuzli 86 ti napíše, že hrooooza, tak, čo?? Nepôjdeš k nim na návštevu, či čo? Ci sa jedna o švagriná, svokru🤣😃, ja nechápem. U blízkych známych robím to ako sme zvyknutí a ano, aj dnes sme odložili taniere, aj môj syn, pekne odložil s domácimi, akurát sme boli vyzuti.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dilino
13. apr 2023

nie u mňa nikto po oslave neumyval riad nikdy

kiwi3
13. apr 2023

treba kupit umyvacku a polovica problemu je vyriesena. ale v zasade mi je celkom jedno, co robia a nerobia cudzi ludia na navsteve.

jaroe
13. apr 2023

@babulkomale ja si to viem predstaviť v prípade, že sú to blízki ľudia, s ktorými mám vrúcne vzťahy, chodia často a radi na návštevu, ja sa tomu tiež teším, ale zároveň vieme, že často robiť hostiteľa je dosť únavné, tak pomôžu. Aby tie návštevy mohli pokracovat v rovnakej frekvencii aj naďalej a nikto sa necítil zle. T.j. hostiteľ vyflusnuty a host možno trápne.

babulkomale
autor
13. apr 2023

@maciatkolulu to je zakazane sa spytat ako to maju ludia? Ved nechodim ku kazdemu na svete na navstevu. Zaujimalo ma to, ako sa to berie. Ci sa mam aj ja nabuduce ponukat alebo co.
U mna nikto nic neumyva a mne sa nechce umyvat u cudzich v cudzej kuchyni.
Nie som na IG tak reku ci to je nejaky trend.
Ved ked ta to nezaujima, nemusis sa tym vobec zaoberat.

maciatkolulu
13. apr 2023

@babulkomale tak sa normálne opýtam tam kde som.... U jedneho to môže byť normálne a druhého nie. Keď máš chuť a záujem sa opýtaš a keď nie, tak nie. Véd sama vidíš a myslím, že to bolo jasné, že jeden pomáha a rad, druhému to je proti srsti, čo si čakala? 😃 Keď som v obliekania niekde na oficiálnej návšteve tak asi nie, keď sme u kamošky s deťmi, tak áno. Co si bola u nich 1x?

marca12
13. apr 2023

U rodicov,svokrovcov pomahame,takisto u surodencov,ale ti ma vzdy vyprasia z kuchyne,ze som host a mam oddychovat. A nemyslela som si,ze dobre mienena pomoc moze niekoho iritovat a nebodaj po mne umyvat,lebo som ich neumyla dostatocne

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
babulkomale
autor
13. apr 2023

@marca12 koho irituje tvoja pomoc?

denden77
13. apr 2023

umyvam riady po obede, ked sme u mojich babiek.. nakolko maju po 80tke a zdr. problemy.. a my teda toho riadu vytvorime.. 🤣
inak by mi to ani nenapadlo.. a u mna navstevy tiez riady neumyvaju 🤔😁

mandzula
13. apr 2023

@babulkomale vidis, ja si zas uctim svoju mamu, ktora vsetko nachystala, a tie riady umyjem automaticky, bez opytania, svagrina rovnako. A mama je cela rada, nie aby este kukala, ci som to urobila dobre.
A ak mame velku grilovacku, pokojne zapojim do umyvania kohokolvek, kto sa ponukne, nemam totiz umyvacku, takze pomoc ocenim.

simsalabim
13. apr 2023

@babulkomale ak chybaju taniere ci pribory, tak nieco umyju, ale spratavat po oslave, to nie. A po dome teda nesliedia!

tiezjedna
13. apr 2023

tak ono závisí aká návšteva to je... ak zdvorilostná, tak riad určite neumýva. Ale ak je tu partia susediek s deťmi (chodia často, lebo máme veľký bazén a počet detí už je tiež zaujímavý), tak je to štandardná situácia. Priebežne samozrejme odhadzujeme do umývačky, ale ak zrovna beží, tak keď niektorá použije tanier/pohár/misku/čokoľvek, tak obvykle to hneď po použití umyje. Ja to u nich robím tiež, takže nič nenormálne mi na tom nepríde. A cez leto topánky fakt neriešim, decká tu aj tak lietajú s vlhkými nohami, takže buzerovať dospelých, ktorí majú žabky mi príde smiešne, večer to vytriem a hotovo😉

saxana000
13. apr 2023

U nas umyva riady umyvacka nie hostia.. u svokry nemam.priblem si po nas umyt tam to tak funguje kto si zaspini ten si umyje.. ale na navsteve nikdy..mne osobne vadi aj to ked sme na navsteve sedime debatujeme a zrazu sa domaca zdvihne a ide pratat riady po kave a kolaci hrmoce v kuchyni a z kuchyne nam odpoveda do rozhovoru.to nemozu tie tri salky a tri taniere pockat v dreze kym odideme?

erickatt
13. apr 2023

@babulkomale zasadne sa vyzuvame. U kamošky mam dokonca papuce iba moje. Aa riad, no podľa toho kdo to je. U jednej pomozem upratat, dam do umyvacky a pustím, ale tá mi jevako sestra, kludne vylozim pracku, susicku ked je skonceny program a som tam. ale inde podakujem dam na kredenc a neumyvam

bessie12
13. apr 2023

@babulkomale riady u nás návšteva neumyva, ale čo sa týka topanok, tak sama im vždy poviem, aby sa nevyzuvali.