Dobry den, chcela by som poprosit o radu, akukolvek. Moj otec je psychiatricky pacient a potrebuje 24h starostlivost, zial jedina moznost, ktora sa nam naskytuje, je umiestnenie do domova socialnych sluzieb. Diagnostikovaneho ma Alzheimera a dalsie s tym spojene komplikacie a je nechodiaci, dalsi tyzden ho prepustia z nemocnice. Nasla som sice viacero domovov v meste aj okoli, avsak poradovniky su dlhe a len niektore beru psychiatrickych pacientov. Neviete prosim niekto poradit, kde je sanca, ze by ho vzali co najskor? Otec je z Ba, ale ani ina cast Slovenska nie je prekazkou. Dakujem za kazdu napomocnu radu (v ramci financnych moznosti, ktore zial nie su nadpriemerne)
@adushka1 No neviem ako to funguje inde, ale u nás berú podľa bydliska, čiže pokiaľ je človek z konkrétneho mesta alebo dediny v okolí, tak zoberú, inak nie.
V Stupave je tiež DSS, pre takýchto ľudí. Treba zavolať, aj keď majú poradovnik.
@adushka1 ja som hladala pre otca, tiez psychiatricky pacient zariadenie, muselo byt “specializovane” a najkratsie sme cakali v poradovniku do zariadenia Casa, maju jedno na Heydukovej a jedno v Pezinku. Cakali sme asi 4 mesiace. Je to ale sukromne. Od socialnej sestry v nemocnici som dostala zoznam specializovanych zariadeni a teda starne pripadalo do uvahy iba jedno. Z ostatnych zariadeni, kde bol v poradi sa mi ozvali tak po roku. Drzim palce.
Nasa mama bola pri Galante, tiez originally z Bratislavy. Isiel jej cely dochodok na to, plus sme doplacali.
@adushka1 u nás berú aj bez dlhého čakania pokiaľ sa uvoľní miesto,resp.je ochota lôžka aj pre takéhoto pacienta.Ale sme mimo BA do 100km a finančne to máš všade nad rámec pokrytia iba dochodkom.Ak chces napíš mi správu.
Dakujem vsetkym za tipy, spisala som si ich a zacala uz obvolavat..vyzera to tak, ze tie cakacky su ozaj na dlhsie a mozno bude nutne najst nieco sukromne/ drahsie na chvilku a potom cakat, kym sa uvolni nieco cenovo dostupnejsie. Mate prosim niekto aj s takymito presunmi skusenost, ci je to mozne, alebo su za tym nejake komplikacie? Dakujem
@belllinka strašné ceny, človek aby sa bál ako dopadne na starobu
Este doplnim - ma 67 rokov