Umiestnenie do domova sociálnych služieb psychiatrického pacienta

adushka1
24. jún 2021

Dobry den, chcela by som poprosit o radu, akukolvek. Moj otec je psychiatricky pacient a potrebuje 24h starostlivost, zial jedina moznost, ktora sa nam naskytuje, je umiestnenie do domova socialnych sluzieb. Diagnostikovaneho ma Alzheimera a dalsie s tym spojene komplikacie a je nechodiaci, dalsi tyzden ho prepustia z nemocnice. Nasla som sice viacero domovov v meste aj okoli, avsak poradovniky su dlhe a len niektore beru psychiatrickych pacientov. Neviete prosim niekto poradit, kde je sanca, ze by ho vzali co najskor? Otec je z Ba, ale ani ina cast Slovenska nie je prekazkou. Dakujem za kazdu napomocnu radu (v ramci financnych moznosti, ktore zial nie su nadpriemerne)

adushka1
autor
24. jún 2021

Este doplnim - ma 67 rokov

janickacrazy
24. jún 2021

@adushka1 No neviem ako to funguje inde, ale u nás berú podľa bydliska, čiže pokiaľ je človek z konkrétneho mesta alebo dediny v okolí, tak zoberú, inak nie.

luccija
24. jún 2021

@adushka1 v nemocnici Ti neporadili či na sociálnom úrade?bude to ťažké dlhé cakacky a súkromné drahé.Ksmaratka má v Dúbravke je tam budova pre ležiacich aj vitálnych, ale neviem či berú aj psychiatrických.specialny pre Alzheimer bol v Petržalke pozri

ivkazba
24. jún 2021

@adushka1 babka bola v Rohovciach (druhá dedina za Šamorínom). Boli tam vyslovene alzheimerici. Len platilo sa dosť, viem že celý babkin dôchodok a mama ešte doplácala.

luccija
24. jún 2021

@luccija teraz pozerám, že to je len denný stacionár, ale viem, že bol predtým 24h.Tam by Ti mohli aspoň info poskytnúť...čo ďalej....alebo skús ružová záhrada sused tam má mamu

sona96
24. jún 2021

@adushka1 ak vám neprekáža iná časť Slovenska tak v Chlabe (obec za Šturovom) je DSS zameraná pre psych. pacientov. Svokra sme tam umiestňovali na jar a išlo to (v rámci korony) dosť rýchlo. A vládze to platiť čisto z jeho, nie vysokého dôchodku.

kakawah
24. jún 2021

V Stupave je tiež DSS, pre takýchto ľudí. Treba zavolať, aj keď majú poradovnik.

belllinka
24. jún 2021

@adushka1 ja som hladala pre otca, tiez psychiatricky pacient zariadenie, muselo byt “specializovane” a najkratsie sme cakali v poradovniku do zariadenia Casa, maju jedno na Heydukovej a jedno v Pezinku. Cakali sme asi 4 mesiace. Je to ale sukromne. Od socialnej sestry v nemocnici som dostala zoznam specializovanych zariadeni a teda starne pripadalo do uvahy iba jedno. Z ostatnych zariadeni, kde bol v poradi sa mi ozvali tak po roku. Drzim palce.

oslo1
25. jún 2021

Nasa mama bola pri Galante, tiez originally z Bratislavy. Isiel jej cely dochodok na to, plus sme doplacali.

kubkovamama
25. jún 2021

@adushka1 u nás berú aj bez dlhého čakania pokiaľ sa uvoľní miesto,resp.je ochota lôžka aj pre takéhoto pacienta.Ale sme mimo BA do 100km a finančne to máš všade nad rámec pokrytia iba dochodkom.Ak chces napíš mi správu.

adushka1
autor
25. jún 2021

@belllinka dakujem krasne, vedela by si mi prosim ( kludne aj do spravy) napisat, ala je cena za mesiac? 🙂

adushka1
autor
25. jún 2021

Dakujem vsetkym za tipy, spisala som si ich a zacala uz obvolavat..vyzera to tak, ze tie cakacky su ozaj na dlhsie a mozno bude nutne najst nieco sukromne/ drahsie na chvilku a potom cakat, kym sa uvolni nieco cenovo dostupnejsie. Mate prosim niekto aj s takymito presunmi skusenost, ci je to mozne, alebo su za tym nejake komplikacie? Dakujem

belllinka
25. jún 2021

@adushka1 1270 mesacne + peniaze na lieky a pod.

janickacrazy
26. jún 2021

@belllinka strašné ceny, človek aby sa bál ako dopadne na starobu