… pri hádke, výmene názorov. Ak Vám veľmi ublížil … proste keď si to fakt aj zaslúžil. Ak nie, urobili by ste to? ..
Ak by ta udrel muz "lebo si si to zasluzila" bolo by to v poriadku?
Nie! To je podľa mna už take prekrocenie hraníc, že to poznačí cely vzťah k tomu človeku
Neviem si predstaviť, že by som udrela môjho muža ani keby má neviem ako nahneval
Inak raz tu bola takáto podobná diskusia a baba bola náramne dotknutá že on jej tu facku v momente vrátil spat
Žiadna sebareflexia
@viestta nie, nebolo a podľa mňa je to neporovnateľne. Beriem to tak že žena neudrie muža “silou” je to len jej prejav nejakej hystérie možno citovej obrany. Biť ženu je niečo iné ako dať facku mužovi. Práve otom druhom je táto otázka …
Ďalšia bez totálnej sebareflexie
To je jedno kto komu dá facku, je to násilie !!!!
Nie neudrela .. a to som skoro prišla o chrbticu kvôli ex a psychiku som mala úplne zničenú..
Takže ty si fľasla svojmu starému a ešte ty si urazená?
Nie nikdy by som neudrela muž ani keby ma veľmi nahneval.Ak si to urobila TY tak do vzťahu nasilie nepatrí.Ak si to urobila mal TI vratiť.Ja by som TI to vrtatila zbalial si veci a aj keby boli vo vzťahu deti podala by som na rozvod.Ak je to len tvoj priateľ o to skôr by som to z jeho stany ukončila.Tak ako sa hovori udrela/udrel raz udrie viac krát tak ako chlap bije ženu a je to zlé tak ak udrie žena muža je tiež pod úroveň.Znižiť sa ako žumpa na uroveň že udriem muža v hadke sme spolu 20 rokov ale ani si to nedokažem ani len predstaviť ani zažiť ani ON mna nikdy neudrel a ani ja jeho by som tiež nie.Ak je vzťah nasilie plodi len nasilie a nepatri do vzťahu.
Nie ani nikdy ziadny muz mna. Za mna by to bola konečná pre vztah.
@mandarinka555 a Ty nevieš čítať? … je to len hypotetická otázka a zaujimalo by ma ako to vnímajú ženy … ale zabudla som, že tu je to plné len slušných a vychovaných žien, ktoré majú len skvelých manželov.
Po zadku mu davam pravidelne 🤭 Ale ma to, co ma sam naucil
@alickapusinka a domýšľavých … nie neurobila
Ano, neprimerane vyletel na syna, bol to reflex. Boli sme vtedy vsetci pod velkym tlakom tak sme to aj brali..
@selest ja Ťa viem pochopiť, v takých situáciách si to dokážem predstaviť. Brániť dieťa.
No určite to niektoré už zažili, len sa tvária všetky ako svatice. Ja som raz udrela môjho bývalého priateľa, ale bolo to veľmi dávno, bola som mladučká, on sa opil a nechcel mi dať kľúče od bytu, bola noc a chcela som ísť spať, mala som proste nervy. Ale on si to na druhý deň ani nepamätal.
Dívne pýtať sa taku hypoteticku otázku.
tak načo sa to pýtaš.
@alickapusinka načo to čítaš a rozculujes sa nad jednou otázkou … uzi si radšej pekný další deň 20 ročného vzťahu
Neudrela,aj ked chut by som mala. Byvaly ma raz tak vytocil,ale ovladla som sa a kopla som do dveri od zlosti. Skoncila som s narazenym clenkom. Radsej som mu mohla dat tu facku srandujem.
No asi tu dostanem náklad ale áno, raz veru dostal bolo to pred svadbou, mali sme čerstvo po 20-tke a on firemnú párty s kolegami (čisto mužský kolektív). Opil sa tak že nevedeli kolegovci čo s ním a tak volali jeho mame ktorá povedala nech ho nechajú tak. Následne ich napadlo zavolať mne. Ja som zrušila brigádu a šla preňho. Napalena ako sa najviac dalo keďže na ten večer sme ešte mali v pláne ísť na jednu akciu. Prišla som, stav môjho nastavujuceho bol naozaj otrasný, ani sa zdvihnúť, ani komunikovať a tak som aplikovala metódu o ktorej sa u nás v rodine desaťročia hovorili historky a mala 100% efekt (dotyčný pán sa už nikdy viac neopil a vlastne ani alkoholu nechytil ).. na muža som vyliala kýbel vody a prefackala ho pekne pred kolegami z každej strany dodnes si pamätám zdesený výraz jeho kolegu ktorý bol k nemu najbližšie a celé to sledoval.. následne dostali hubovú omáčku aj oni že či sú tiež mimo keď ho nevedeli stopnúť a či si neuvedomujú že sa mohol otráviť. Efekt to malo perfektný, nikdy viac to nespravil
@tianna wau
Nikdy nie s naozajstným hnevom.. len také blbôstky že po zadku alebo so smiechom do ramena...
No inak to ma ani nenapadlo, ale my nemáme tento typ manželstva. Manžel sa so mnou ani hádať nechce. A asi by som neskúšala, keďže ma o 30 CM a 30 kg viac. A cvičil celý život bojové športy a posledné roky robí judo…
"Keď si to fakt aj zaslúžil..."Týmto sa tiež obhajujú úbožiaci, ktorí mlátia ženu, či deti. Násilie je vždy len násilie a absolútne nič nevyrieši.
Facka je podľa mňa jeden z vrcholov poníženia druhej osoby. Takže. ♀️
Zatiaľ som to nespravila a dúfam ani nikdy nebudem v pozícii aby som o tom vôbec musela uvažovať.
Muža som už v živote udrela, najmä keď ma niekto obťažoval, nemala som problém sa fyzicky brániť, ak slová nepomohli. Manžela/partnera nikdy.
Ja áno…
Zo "rozzurenej" srandy hocikedy, resp keď to s tou srandu preženie, napr ma šteklí, a vzhľadom na to že je dva krát väčší tak sa veľmi nemám ako brániť a len čakám kedy prestane. Takže keď potom "uteciem" tak mu to vrátim poriadne pľaskanicou po ramene, lebo mám nervy že má šteklil tak dlho /ani jeden z nás to nevníma negatívne, je to len ako hra/
Nie neurobila. Tak ako by neudrel on mna.