Úcta - vulgárne nadávanie

19. dec 2022

Chcem sa spýtať mám priateľa s ktorým mám dieťa a neviem e vždy keď sa mi nepáči že niečo nespraví správne alebo to že to vôbec nespraví tak v momente prepínam v hlave na vulgárne nadávky (myšlienky) .. Myslíte že je to tým že strácam úctu k nemu?Niekedy mám pocit že vôbec nepoznám poriadne ani samu seba keďže neviem čo poriadne chcem , čo cítim atď...

tosomja
19. dec 2022

Ja byť na mieste muža, rozmyslím si do budúcna, či chcem ženu, ktorá, keď otvorí ústa, je "sami vulgarizmus" a nevie ovládať svoje vášne. Skôr on nemá úctu k sebe samému.
Ale tak možno si vraciate úder, že aj on pri tebe vysype celý slovník vulgarizmov.

autor
19. dec 2022

@tosomja Nerozprávam vulgárne len mám myšlienky také.

tosomja
19. dec 2022

Tak to si potom odpovedz sama, či máš k nemu úctu. My odkiaľ máme vedieť, prečo si taká? ...

mikadooo
19. dec 2022

Hmm no tak časom tá "veľká láska" pominie, ružové okuliare idú dolu... 🤷. Ak je to len v duchu, myslím si, že je to okej. Treba len dávať pozor a nevypustiť to z úst, ani len pri hádke. Môže to byť pokojne aj únavou a frustráciou, ak máš malé dieťa a nie si psychicky v pohode (napr. nemáš kamošky, aspoň trochu sociálne vyžitie, atď.).. Otázka je aké vulgarizmy. Poviem príklad - rozleje niečo. A ty si v duchu povieš a) "ty si iný kkt", alebo b) "do pče a môžem zas utierať"... Ja som mala takého myšlienky, keď som bola veľmi unavená. Ale bolo to na 90% to b). Čiže nie priamo na neho, skôr na tú situáciu. Aj som si občas zahundrala pod nos, keď boli všetci v dostatočnej vzdialenosti. Ale keď to náhodou bolo a), tak tam som neprecedila ani hlásku cez pery. Teraz už mám veľké deti, chodím do práce, akože sú dni náročné, ale úplne iným štýlom a paradoxne teraz som viac ok ako vtedy, čo sa tohto týka.

soldi
19. dec 2022

Napisem Ti ako to mam ja:
Mam priatela vo velkej ucte, sme spolu dva roky, v zivote som nanho ani pri najostrejsej hadke nezvysila hlas, ale niekedy ked mam nervy, tak si riadne nanho ponadavam 😀 bezne vulgarizmy nepouzivam vobec, ale v tych nervoch mi to pomaha sa ukludnit. Samozrejme iba ked som uplne sama.
A ked som sa jeho pytala, tak to ma rovnako. Do oci mi najskaredsie asi povedal, ze: to si strc za klobuk 😀 aj to len raz, ale ked ma nervy tak si tiez osamote ponadava. Podla mna to je proste sposob ako sa clovek vyventiluje, nesuvisi to s tym ako danu osobu respektujes