Ubíja ma stereotyp

9. feb 2024

Ahojte, som žena pred 40tkou, mám 2 deti, 2 práce, dom, záhradu, psa. No niekedy ma tak ubíja ten stereotyp že každý deň to isté. Normálne vidím ako mi život uteká pomedzi prsty.
Nechcem aby to vyznelo ako sťažovanie sa. Nemáme sa zle, skôr dobre. Vážim si že máme vlastné bývanie, máme čo jesť čo si obliecť a hlavne že sme zdravý. Ale niekedy je to už na mňa veľa a neviem ako vypnut hlavu myseľ telo všetko.
Chodím s deťmi na výlety aj všetci spolu ako rodina, vtedy je to fajn. No potom zas len stereotyp. Kamarátky mám no len na písanie. Nechcú sa stretávať. Hovoria že keď má človek deti tak už nemá čas na iné. Aj ja mám deti a veľa povinností, no mne chýbajú kamarátky. Raz za čas si ísť niekam sadnúť na pizzu alebo vyjsť zabehať si kľudne aj na výlet spolu aj s deťmi by sa dalo. Len žiadna nemá záujem. Keď sa ponúknem že dôjdem na aute ani tak to s nimi nehne.
Neviem čo mám robiť no mňa strašne ubíja ten stereotyp...

autor
9. feb 2024

Niektoré kamarátky mi hovoria keď sa nudim nech si spravím ďalšie dieťa. No ja sa nenudim len chcem aj iné veci prežívať mať zážitky s ľuďmi, nie len ten istý kolotoč kolom dokola. Tak som si našla druhu prácu. Celkom ma baví, aj záhrada je môj koníček. No chýbajú mi ľudia porozprávať sa s niekým a tak. Každá mi povie že sú radi keď dôjdu po práci domov a môžu sa vyvalit pred tv. Skúšala som no mňa nebaví kukať telku. Ja som taký akčný typ že stále niečo by som robila, len není s kým

bolarazjedna
9. feb 2024

Popozeraj na nete/na nástenkach v meste, či nie sú nejaké voľnočasové aktivity, čo by ťa zaujímalo. Napr kurz salsy, skupinové cvičenie, ochotnícke divadlo, atď....prijemne by ti to oživilo týždeň, stretla by si nových ludi, možno by si nasla aj nových kamarátov na tú kávu....

autor
9. feb 2024

@bolarazjedna Na tanec som ľavá to mi nejde, skupinové cvičenie to isté.

marcellka32
9. feb 2024

Napíš do skupiny tvojho mesta

autor
9. feb 2024

@marcellka32 Skúšala som dávnejšie nikto sa neozval

libertine
9. feb 2024

chapem, tiez to niekedy pocitujem. viem, ze existuju rozne volnocasove aktivity, ale v tom dennom zhone nie je vzdy na to priestor, dohodnut sa c tomto veku s kamosmi je takmer nemozne, kazdy ma kopu svojho. raz su deti chore, potom su nejake povinnosti, clovek je aj unaveny no a potom zistim, ze preletel mesiac a bolo to len praca/domacnost a stale dokola… a take nieco na dobitie energie chyba. alebo nieco, do coho by clovek daval srdce (nemyslim tym rodinu, tam srdce je). tiez nad tym rozmyslam. no bud si to zmenime a naozaj si nieco najdeme a nejak to zavedieme do praxe alebo neviem… nemam odpoved, kazdopadne chapem.

momoftwo35
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marca12
9. feb 2024

Skus si najst starsie kamosky napr aj na tom cviceni. Ze ti to nejde,na to sa vykaslat. Zabavis sa tam,spoznas novych ludi. Ja chodim cvicit hlavne preto,aby som mala zmenu. Mam par kamosiek,ktore uz maju dospele deti a oni radi zajdu niekam. Velakrat skor oni mna tahaju von,co obdivujem,ze zeny 50tnicky maju viac energie ako ja.

autor
9. feb 2024

@momoftwo35 Vo vyššom veku už ťažšie sa nadväzujú kamarátstva.

deti95060810
9. feb 2024

moja kolegyňa sa takto dala do turistického oddielu... manžel furt naliaty v alkohole, neustále sedel v krčme , a ona spoznala nových ľudí s ktorými chodili na turistiku...

tradaaa
9. feb 2024

Cez deti a ich aktivity, krúžky sa práveže dobre hľadajú kamošky, nie? Kašli na tie staré, nájdi si nové, s ktorými budete mať momentálne viac spoločného. Niekedy sa cesty kamošiek na čas jednoducho rozídu, nesiľ to, možno sa časom znovu začnete stretávať 🤷

autor
9. feb 2024

@tradaaa Ja mám jedno dieťa v škôlke, skúšala som nadviazať kontakty no nemal nikto záujem stretávať sa mimo škôlky. Druhé dieťa ZŠ druhý stupeň už chodí samo na krúžky takže ako píšem ťažko si nájsť nové kamarátky.

pinkgirl
9. feb 2024

@libertine tiež to tak vidím. X-krát som písala volala známe/kamarátky "von" - nič extra program, len káva, gintonic večer trebárs na sídlisku, nech to máme blízko. A výsledky v 99% sú - dnes sa mi to nehodí, na budúci týždeň, ozvi sa o XY dní... furt nejaké výhovorky. Jedna je dokonca taká extremistka, že na SMSku odpovie po 2 týždňoch🤷. Asi začnem do krčmy chodiť sama🤔.