U susedov uz tyzden hystericky ziape asi 3-5 rocne dievcatko. Krici NIEEE a reve ako by ju z koze drali (reve, nie place). Deje sa to cely den od rana do vecera s mensimi prestavkami. Jej rodicia po nej nekricia, pocujem ako sa jej pokojne prihovariaju, takze netusim, co sa u nich deje. Pracujem z domu so sluchatkami, ale uz si aj kolegovia stazovali, ze co sa "u nas" deje, lebo je to pocut aj cez sluchatka. Riesili by ste to nejako? Je to fakt neprijemne.
Možno má sopke a vrieskať pri odsávani...
ak má dieťa nejakú diagnózu napr. PAS, neurobíš nič. Samozrejme riešiť môžeš, len či aj niečo vyriešiš.... rodičov to iste mrzí a trápi, ale neraz si s tým nevedia rady.
nie su z pezinka? nasa susedka ma taku vnucku a ked dojde na prazdniny, tak je to odusu. nieeeee a ten rev neprestava a neprestava a zacne neskutocne dupat. ale asi ma nejake problemy, tak to berieme, lebo su to slusni ludia
Myslím, že pre rodičov je to podstatne ťažšie ako pre susedov... A deti v tomto veku vedia vrieskat doslova pre čokoľvek. Aj keď 5-ročne by už malo byť kľudnejšie, ale také trojročné ešte vie urobiť riadne rodeo...
fu uz som sa zlakla ci nieste nasa suseda :D ale asi nie...moja ma len rok a pol a zacinaju podobne scenare...a dovody su rozne...od zaseknutej zufane v sufliku alebo ze si zaspini ruky od fixky a nejde to dole....
však ak sa dobre poznáš s rodičmi tak sa môžeš slušne opýtať že čo sa deje. že malú slečnu počuješ aj keď máš na ušiach sluchatka... uvidíš čo sa dozvieš.
Ja mam 3.5 rocnu a velakrat som uz bola stastna ze byvame na dome a nie v panelaku lebo neviem coby robili susedia asi by nas vystahovali 😀 naozaj takymto detom niekedy v pohode a niekedy je jedno co budete robit aj keby ste sa na hlavu postavili vydrzia vrieskat v podstate aj za nic...
Moja dcera takto vrieskala, vzdy ked sme isli von a vzdy ked sme prichadzali domov, trvalo to aj hodiny. Bola extremne citliva na akukolvek zmenu, pri tom reve sa zvykla este aj dovracat, takze sme museli vyzerat naozaj podivne. Teraz mame takych susedov, takze extremne s nimi sucitim. Mozno ma obdobie vzdoru, s tym vela nenarobis a ani rodicia, mozno fakt sople, alebo sirupy.
Mne tiež napadlo, ze mozno je dieta chore a snazia da donho dostať lieky, alebo odsávajú sople, alebo... Ked to rodicia riešia kludne a nie ze ho tam chudatko mlatia, tak co s tym?
Moje vcelku narocne dieta malo obdobie, ked si pravidelne po vydatnej veceri a umyti zubov zmyslelo, ze je este hladne. Bol to hlavne sposob, ako sa vyhnut spanku. Dat dalsie jedlo bola cesta do pekla, totalne naburany spaci rezim, nespalo ani o pol noci este. Takze jedine vydrzat a opakovat ze uz papalo a rano budu ranajky. No a ked hucalo na cely dom, ze maminka ja som strasne hladna, boli ma brusko, daj mi aspon kusok chlebika .. no nebolo mi vsetko jedno 😅
@margaretka_ no inak....mne len raz povedal sused co byva nadnami ze sme dost hlucny. A nezmenilo to nic...akurat ja som bola tyzden vo vacsom strese ked mala vrieskala a to mala tyzden brutal co som uz nevedela co snou robit. Spanok bol tiez nula bodov hlavne umna co mala asi citila ze som neni v pohode a aj noci boli horise....potom mi druha suseda povedala nech si to tak neberiem...ze pride aj horsie...obdobie vzdoru a potom dlllllhe obdobie hlasnej hudby :D
je to dieťa! pravdepodobne v období vzdoru....rodicia tiez z toho asi nie su nadsení....skuste pochopit....dieta sa neda len tak vypnut....moj takto revaval od narodenia do 5rokov....a nebolo mu nic a nepomohlo nic (iba by som ho musela snad zahlusit...)...tiez som mala nechapavu susesku, kt. si myslela hadam, ze malemu nedam jest...ja viem, ze to nie je prijemne, ale mozno keby take dieta ams, pochopis..... a moze mu byt akdeco, moze byt chore, zle obdobie, nocne mory, proste kadeco....
ja by som vzala flasu vina a odniesla mame na nervy😅
jej rodicia to maju urcite tazsie ako ty, co to len pocujes a nemusis riesit. ak sa im ozves, budu to mat este tazsie, lebo budu v strese este aj z teba. fakt ako hore pisali, kym sa kludne prihovaraju, to je este ten lepsi pripad. ja sa kolko krat bojim ci si susedia nemyslia, ze dceru bijem. ked chyti poriadne nervy, tak zavija ako sirena, normalne nadzvukovo 😀
a inak je dost mozne, ze aj zo "strachu" ze co povedia susedia, vyrastaju niektore deti rozmaznane. lebo je ovela lahsie povedat, ze tak teda dobre, tu mas co chces len uz nehuc, ako to riesit inak. potom sa to dieta nauci ze staci plakat a dostane co chce...
@chillibubble presne!
Nasa ma 3r a tiez ma toto “super” obdobie. Reve za take blbosti, ako zle nakresleny obrazok, alebo nieco chcela mat inak ako sme to urobili. Nie je to ani rev, ale krik a vydrzi naozaj dlho. Este som to u dietata nezazila, ale niekedy je uz mne samej na vracanie z toho. Ale mam pocit, ze sa to pomaly lepsi. Este, ze mame dalej susedov, lebo by si mysleli, ze to dieta tyrame 😕.
náš drobec si obľúbil Lego, hlavne tie sady, kde je napr hasič vo vrtuľníku, či poliš s ukradnutým pokladom.. ten hasič má na hlave prilbu, z ktorej mu stále odpadáva štít a poliš držív ruke diamant, ktorý mu tam drobec nevie zapnúť.. a hysákuje tak, že som už povedala, že tú prilbu s diamantom vyhodím do koša.. zo sekundy na sekundu začne tak zúfalo revať, že vždy vyletím, či spadol, či čo sa deje..
neviem čo si chcela počuť, no keby mi v tej chvíli zazvonila suseda, prečo mi decko uz druhý týždeň vrieska, neviem čo by som jej povedala.. asi by som jej strčila diamant s polišom do ruky, nech ho zapne 😉
inak keby sme tu spisali zoznam zaco dokazu deti hystericky vrieskat :D moja vcera napr pol hodinu hucala vyslovene zato ze som ju vybrala z vane ked uz mala studenu vodu a bolo ist treba spat...alebo mikulas cista katastrofa prve tri dni odrevane zato ze jej nedovolim spraskat tu kopu sladkosti co dostala od rodiny atd :D
Aj naša 3-ročná je momentálne v tejto fáze, ale úprimne sa priznám, že to nie vždy zvládam dohovorom 🙈 chvalabohu, bývame v dome, takže sa spolieham na to, že to nie je tak počuť 😂
Minule som takéto dievčatko videla v Lidli pri pokladni a nechci vedieť, ako mi odľahlo, že to robia aj iné deti a ze to teraz nemusím riešiť ja 😅
Ja si proste ani po 2 detoch neviem predstaviť, že by celý týždeň revalo dieťa. Aj tie komentáre, že odsávačka pri 3-5 ročnom dieťati sa mi zdajú čudné. Čo si nevie tak veľké dieťa vysmrkat sopel? Aj teraz som skoro mesiac uz v hoteli a vedľa v izbe 3 ročné dieťa a tie normálne revy sú také, že scéna 1 minúta a potom pokoj. Ale že by celý čas? Neviem, čo by som robila, ale tiež by to vzbudilo pozornosť. A spomenula by som si aj, že štatisticky je 1-2 deti v každej školskej triede sexuálne zneužívané. Ktovie, či je viac tohto, nejakých diagnóz, keď je toto bežné alebo bežných deti, čo takto revu
@bluka2 tak nasa 3,5 rocna vie smrkat, ale slabo. vysmrka sa a pocujem, ze jej vzapati v nose chrapci. a potom reve, ze ju nutim smrkat silno a fuka taka urevana do pusy a nie do nosa a ja mam nervy ze nesmrka poriadne a ona este viac reve. keby vezmem odsvacku, tak to mam s tymi istymi nervami len rychlejsie a poriadne spravene. ale nepouzivam odsavacku asi od jej roka. potom jej sople aj zatekaju, nastastie nie do ucha a kasle z toho znesitelne...
@chillibubble hm, verím, že deti sú rôzne. Môj 2 ročný sa zas vysmrka rovnako ako ja...a to hádam už druhú zimu... možno je to tým, že som odsávačku nikdy nepoužila, neviem. Ale ako hovorím, chápem, sú rôzni. Ten neustály rev sa mi dá ťažšie predstaviť než slabé smrkanie
@bluka2 toto je fakt rôzne u detí, nás starší potreboval odsávačku hádam aj ako 5 ročný. Nic nemohol vyfukat, keď aj sliznica opuchne, tak je to veľmi ťažko. Darmo človek vysvetľoval, ukazoval, sto krát dokola, už mi bolo zle s vlastného hlasu ako som sa počula, že začínam vysvetľovať... Zato mladší si už ako 2 ročný vedel vyčistiť nos tak, že by mohol semináre robiť s ukážkami pre celé škôlky aj školy. Zato keby som vytiahla odsávačku, alebo len sprej do nosa, či masť na obite koleno, tak vresti ako tuno dieťa z úvodného príspevku.
@1mina to mas este dobre, ze vies, preco lto dieta vrieska. Ja mam takmer trojrocnu (mimochodom u 4 starsich deti sme toto nezazili), ktora je tiez taka uvrieskana. A to od narodenia. Nereve sice hodiny v kuse ale tiez za uplne blbosti. Najhorsie je, ze v tom jeje "amoku" ni neplati. To dieta vobec nevnima. neda sa s nou komunikovat. A to je ona vysloveně řečnicky typ. Nedávno si sadla na schody a revala pol hodinu v jednom kuse. Ktokolvek z nas sa jej opstal, co sa stalo, přeci place, odvrkla len nic a mame ju nechat na pokoji. No tak si revala a upokojila sa sama. V takychto pripadoch ju uz nechavam. Ine je, ked sa jej stane nijaka "krivda". To uz sa aj "porozpravame".
ak to predtým nerobila tak nerieš.....má obdobie vzdoru alebo je chorá a vtedy sú deti obvykle zlé a uhučané, revú za všetko....