Ahojte ženy, stretli ste sa už s týraným mužom? Ak áno, aké boli príznaky? Čo sa dialo v tom vzťahu?
@sunnyday1111 počula som príbeh, od spolužiakov z vyšších ročníkov. Bolo to dávnejšie. Prišlo mi to veľmi smutné. Neviem, koľko z toho bola pravda. Bol jeden vysokoškolský pán profesor, milý múdry chlapík. Vraj ho týrala žena, mal vyčlenenú jednu miestnosť v dome, málokedy čerstvé jedlo, možno aj nejaké fyzické útoky, blbé reči a pod., mala ho len na nosenie výplaty domov, nevážila si ho. Vraj to skončilo tým, že jej v slabej chvíli hodil vázu o hlavu, ale prežila to a on išiel sedieť. Malo to byť cca v Trnave cca rok 2008.
@sunnyday1111 zo psycholigickeho hladiska bude určite tichy, odmerany, bez priatelov.. na druhu stranu vybušny , to bude jeho obranny mechanizmus.. kedže je chlap a aj s jeho silou a možnostami sa neubranil, bude mat velmi velmi nizke sebavedomie.. pravdepodobne si bude mysliet, že sam na nič nestači a bude velmi submisivny ako vo vztahu tak v rodine.. to je viac menej zaškatulkovane ale s velkou pravdepodobnostou to bude sediet.
Aj medzi ženami sú agresívne typy, rôzne diagnózy a tie sa neštítia použiť fyzické násilie ak im v konfrontácii dejisku argumenty
Vôbec to nemusí byt nejaký submisívny a zakomplexovaný typ, ale muž ktorý zostava s takouto ženou kvôli deťom.
Toto je prípad otcovho kolegu. Tá žena to bola Alfa dominantná samica a dobre vedela že on je facku nikdy nevráti, ani ju nešíri, ani neudrie. Bol s ňou kvôli deťom
Naša suseda bola svojho muža. Teraz to už nerobí, lebo už nevládze a je stará, ale mala na to fyzické predpoklady. On je taký drobný a ona je dosť mohutná 😅 ale väčšina žien skôr týra mužov verbálne. Ďalšia suseda zas svojmu mužovi vulgárne nadáva, prečo si to on nechá, neviem 🤷
@sunnyday1111 mam znamu, zhodou okolnosti sme sa brali v rovnaky den, ja som vychadzala a ona vchadzala, ja som odisla od muza a ked sme sa stretli tak ahoj co nove, pocula som ze sa rozvadzas, a aj mna to caka a ja ze co ,,ferko,, ved taky ste boli zlaty a ona ze debil poziadal o rozvod a uviedol ze ho fyzicky aj psychicky tyram, a ja sa jej pytam a bila si ho ??? a ona len mikla plecami a mala suhlasny pohlad...tak asi to existuje
hlavne partnerka ma velku papuľu, hlavné slovo, komanduje ho a myslim, že často ponižuje, nenecha rozhodovat o ničom, využiva na peniaze atd...fyzicky utočia
Aj Chudik bol tyrany, narodny umelec, ktoremu sa klaňala cela republika a prva žena sa k nemu spravala tak, že chcel spachat samovraždu
Tam je chyba aj vo vychove, treba dievčata i chlapcov vychovavat tak,aby si vedeli ubraniť svoje prava a aspon na zakladnej chodit na zaklady karate..
V obchode som sa pytala jedneho dôchodcu, uplne bol zmalovany, monokle ako nebo, oči mal tak male ako štrbinky, a dvakrat som sa ho pytala, či nema problemy a nepotrebuje pomoc, vynadal mi, ale toto je problem obeti, že z nejakeho iracionalneho dôvodo sa nechcu oslobodiť od tyranov
Na jednej strane fyzicky a psychicky trpia, na druhej strane su agresivni voči tým, čo im chcú pomôcť..
@karolinakr fakt si myslíš že niekto kto zaživa násilie sa behom sekundy zveri uolne cudziemu človeku? Srandujes, že?
@pribinak ja som si nezvolila cestu nevšimavosti a nehas, čo ta nepali, a či to ty už za žart považuješ alebo nie, je jedno...nech sa necha otllkať naveky, a najde tak svoje šťastie amen
@pribinak a tych prikladov tu bolo xy, na MK, žena čo sa nechala 20rokov otlkať, a zverila sa sice anonymne na fore, ale vždy ked dostala radu odisť, tak zmazala diskusiu, brala to ako natlak, tak z času na čas sa dojde postažovať a sedi zavreta v izbe.Ja som to myslela komplexne, proste ti ludia jednoducho neodidu od tyrana, neviem, ake ty maš skusenosti, ale pouč nas teda
@zuzina1988 Križanoví?
@sunnyday1111 mojej dobrej kamošky mama bila manžela. Najskôr sa to začalo takto- pani začala piť. Na manžela bola vulgárna, na urážala ho, dcéry tiež. Agresivita a neurózy u nej vekom stúpali. Nikdy rodinu neopustil, kvôli dcéram, ticho trpel. Potom začala po ňom hádzať rôzne predmety, v seniorskom veku ho aj bila, na smrteľnej posteli tiež. Hrozné! Urobila z neho duševnú trosku, nedokázal sa nikdy vzoprieť. Ani dcéry to nedokázali vyriešiť.
Môj známy- ženu alkoholičku, celý život manipulovala s deťmi, so systémom. Citovo vydierala, manipulovala. Napr. nejedla, odviezla ju RZP, v nemocnici povedala, že jej nedá najesť. Z protialkoholického liečenia prišla posilnená informáciami od iných žien, o rozvode, o vyplácaní výživného atď... Pritom ju celý život zlatom vyvažoval, kožuchy kupoval, za komunistov veľa cestovali... Nikdy sa s ňou nerozviedol, vyjadril sa: je to matka mojich detí... Keď ona začala trpieť demenciou, príkladne sa staral. Keď už to bolo neúnosné, skončila v DSS. Deti ho zavrhli, on sa z toho psychicky zrútil. Už odpočíva v pokoji 🕯️ 🖤 Ona ho prežila...
Môj svokor- chudák chlap. Svokra ho buzeruje za všetko, ponižuje kade chodí, aj na rodinných návštevách, posedeniach, všetko mu ofrfle... Pritom môj svokor je dobrák od kosti, pohoďák. By som sa nečudovala, ak by mu praskli nervy a takú by jej vyťal, že by jej protéza vyletela. Lebo to je psychické týranie skoro 50 rokov 😵💫
PS : veľmi málo sa o tejto téme hovorí... Muži vychádzajú na pranier hanby a výsmechu. Dokonca ak muž príde na policajnú stanicu podať trestné oznámenie, nenachádza oporu a pomoc. Hrozné!!!
@jamimo a hodili ste reč so svokrom? mne je tych mužov ľúto, a zaroveň sa hnevám, že sa nevedia vzoprieť, priklady poznam, to je choré
@karolinakr nie... pár x sme zjazdili svokru, aj môj chlap jej ako syn dohováral, ona nič. Robí obeť zo seba samej, akého ma ževraj neschopného manžela. Ona to má ale profesionálnu deformáciu. Keď sme aj niečo svokrovi povedali, alebo si ho zastali, len mávol rukou a povedal : veď viete aká je... Zaujímavým faktom je, že ak čistíme žalúdok svokre za jej debilné počiny, svokor ju zastáva... Diagnóza, Stockholm syndrome 😵💫 Neriešime, nech si žijú ako chcú 🤷♀️
@sunnyday1111 Muži týrajú fyzicky , ženy emočne. Nie je to pravidlo ale v dnešnej dobe je mnoho " silných " žien a slabochov mužov. Muž to prejaviť nijak nemusí , zoberie si to do hrobu . Neexistuje záchranná sieť , skúste si vyzistiť či do centra pre týrané ženy zoberú týraného muža , či mu poskytnú bezplatnu právnu pomoc , či bude toho plný FB a Instagram. Nikdy som si štatistiku nerobil , ale čítal som , že týraných mužov nie je oveľa menej ako týraných žien. Modrinu vidieť , šrám na duši nie. Týraná žena je terčom lútosti , muž , terčom posmechu.
@sunnyday1111 Otec mal takeho kolegu, ktory si 2x nasiel zenu s detmi, deti si osvojil a obidva pripady skoncili tym, ze ho dotycna zena bila. Musel mu nejako tento typ zeny imponovat. S obidvomi sa rozviedol (alebo oni s nim), no ale skoncil s alimentami na 4 deti od inych chlapov.