Ahojte ani neviem ako zacat a co ocakavam ale mozno pohlad inych na moju situaciu pomoze
Mam 27 rokov a manzel 25 uz cca 5 - 6 rokov sa snazime o male prve roky po svadbe to bola len tuzba netlacili sme na pilu Otehotnela som no o babo sme prisli v 7tt potom to vsetko zacalo umele oplodnenie vysetrenia pravidelne navstevy u lekarov snazenie stres zial do dnes ziaden vysledok 2x umele oplodnenie ani jedno nevyslo.
A tak som zacala rozmyslat nad adopciou preco nie? Ved casom mozno budeme mat aj vlastne manzel suhlasil teda to on prisiel ako prvy s tymto napadom ale stale viac a viac si uvedomujem ze co ak nam dieta nieje este sudene? Nemame idealny vztah skoro ziadna komunikacia ak aj tak sa stihneme
Do 15 minut pohadat kôli malickosti napriklad akym tonom kto rozprava a podobne blbosti.
Co sa tyka sexu tak raz za mesiac castejsie sex mame len ked ja tlacim ze sa musime snazit a to mu ten sex pripominam ze ano dnes musime. Vzdy som bola velmi blazniva vesela v kuse sa smiala ale teraz po tom vsetkom mi pride ze ja uz ani neviem ake to je ak sa clovek tesi a citi sa byt stastny len tak kôli nejakej malickosti
Vobec si nemame co povedat za vsetko sa uraza rozhodi ho malickost do sekundy ho to prejde a potom caka ze sa budem chovat normalne.
Nikdy ale nase hadky niesu velmi vazne skor detske
A ja Neviem ci je to vekom ze sme este “ dospele deti “ alebo len on skor 😅 alebo hlavne umna hra velku rolu ta psychika a tuzba po dietati? Su take mensie hadky a nezhody bezne vo vztahu? Co je idealny vztah? Mate alebo Mali ste to vo vztahu aj vy? Ze obcas si poviete Ze ste uplne odlisny ludia a ste na pokraji svojich sil?
a neviete ci tento vztah je to prave? Obcas rozmyslam ze ak by som aj Mala niekoho ineho po nejakom case by to bolo mozno to iste? Ja fakt neviem.
Podla mna vasa sexualita utrpela hlavne tym, ze "dnes musime".. 5-6 rokov mechanicky "odrobit" si svoje cez ovulaciu asi u partnera zanechalo stopy... 25 rocny chlap, co ma chut raz mesacne je takmer nepochopitelny jav... poriadne si premysli, co ty vlastne chces... ano drobne hadky a nezhody su v kazdom vztahu, predsalen nema clovek na vsetko rovnaky nazor. Dolezite je sa zhodnut na tych dolezitych veciach, mat rovnaky pohlad na zivot.
Prec od seba, kym nemate deti. To je katastrofa a nie vztah.
Tvoj muž má 25 rokov, sex máte raz za mesiac, častejšie len keď na neho tlačíš, hádate sa kvôli blbostiam, niekedy sa cítiš že si na pokraji síl lebo ste odlišní. Ani náhodou nie ste ako dvojica pripravení mať dieťa. Možno ty na to pripravená si, ale tvoj partner určite nie. A čo sa hádok týka, nie, hádanie sa vo vzťahu nie je bežné. Ste mladí, máte si užívať život a nie hádať sa. Choďte od seba alebo nemajte deti.
Načo do takéhoto vzťahu dieťa?ste mladí, nevyrovnani.Ved nemáte deti mali by ste žiť na oblaciku, aktivity...určite s 25 r mladším partnerom nie dieťa.Ja by som sa rozišla, keď do seba skacete ešte, keď nemáte veľké problemy
Neviem kde mate konkretne Problem mat deti, ale ak iba cosi nesedi, tak radsej od seba odist a nechat si druhu sancu na zivot. Aj jeho a aj Tvoj. U nas to bolo podobne, snazili sme sa s ex mat dieta, neslo to, potraty do 12tt, obvinoval ma ako neviem ani dieta vynosit. Po 7 rokoch sme isli od seba. Nedalo sa inak. Nasla som si noveho partnera a bum, na prvy pokus bolo babo. Samozrejme som s nim bola 3,5 roka nez sme hupli na dieta. Nelutujem to. Proste to tak malo byt, s ex by sme sa iba trapili a mozno by sa trapilo hlavne to mozne dieta.
Nie je vám spolu dobre keď ste sami, s dieťaťom vám bude ešte horšie...
najprv treba dat do poriadku vztah. s dietatom to bude vsetko este tazsie. uz len tehotenstvo je tazkou skuskou, na rodicovstvo treba stabilitu.
adopcny proces tiez nie je jednoduchy, budete sa stretavat na sedeniach s psychologickou a ona bude dookola preverovat, ci naozaj do adopcie chcete ist, ci do nej chcete ist spolocne a najma, ci si rozumiete, ci dokazete spolupracovat.
skuste popracovat na vztahu, urobte restart, teste sa zo zivota, chodte na dovolenku, chodievajte do prirody, do kina, do mesta, travte spolu cas alebo sportujte, chodte do zaujimaveho muzea alebo na vystavu. vecer sa venujte jeden druhemu. nie je mozne, aby ste takto mladi ludia zili spolu ako brat a sestra.
Ja som zila s rodicmi v zahranici kde sa prestahoval kunam aj Manzel… po case sme sa osamostnili kupili dom fungovali viac menej ok sex bol ked bola chut vyhovovalo mi to… kedze som potratila sme sa rozhodli lekarov riesit na svk kedze tu nam nebolo pomoci na Slovensku.. vztah ok nic extra moj manzel ma 25 ale zije ako keby mal po 50tke praca sprcha tv postel nic menej nic viac stereotyp ktory ho bavy nevidi v nasom vztahu nic zle.
Sex ? No snazili sme sa casto nakolko som Mala naordinovane lieky ak som ale nemala tak sex raz za tyzden az dva proste nic moc na Slovensku nam pomahalo aj to ze sme sa stretavali viac s mladymi ludmi a chodili von
Od kedy sme ale u mojich rodicov 9 mesiace
Mam Pocit ze je to ovela horsie ako predtym ani predtym to nebol ideal a zili sme viac menej vedla seba a nie spolu ale ok dalo sa mali sme aj lepsie chvilky aj Horsie slo to.
Ale teraz to je hrozne kazdy ma svoje praca odych zijeme ako brat a sestra max ideme na veceru kde sa pochytime a ideme domov.
To je vsetko…
dufala som ze dieta nas zblizi ze sme uz len jednoducho unaveny zo snazenia a ze uz chceme rodinu on to vnima tak ako Ja dieta velmi chce..
Potom som zase brala do uvahy to ze niesme sami sme s rodicmi a ten jeho vek ale do nekonecna akceptovat jeho nalady nechcem viacej je podrazdeny unaveny urazeny ako normalny… vymenit ho tiez nechcem len tak bez toho aby som sa nepokusila nieco pre ten vztah urobit ale ani Neviem co mne to pride ze aj ked mu budem tlacit do hlavy hodiny a hodiny co sa mi nepaci a co Musime zmenit… tak to nepomoze
Jedinu nadej mam ze sa stahujeme na slovensko a budeme zase sami.. ideme na nas posledny vklad kedze mame este 1 posledne embryo zamrazene ze mozno ozijeme budeme s mladymi Ludmi a nie v kuse zatvoreny doma s mojimy rodicmi ktori mimochodom uz dlhe roky neziju spolu ale vedla seba .. takze som dufala ze mozno to na tom slovensku bude Lepsie..
Napriek tomu som dufala ze mi niekto povie Ze to bude ok ale ano mate pravdu toto nieje vztah a ani Nikdy to nebol 100% vztah zo vsetkym co k tomu patri nechcem si to priznat a preto si Namyslam ze to bude ok a ze vztah ktory mam je normalny ze ludia takto ziju ale jasne ze viem ze to je blbost strasne ma tento vztah unavuje niesom stastna ak sa tak citim tak to preto ze som vonku sama a bez neho a ja neviem ako z tohto vztahu von a ci to tak vobec citim ze chcem odist nieje mi vsetko jedno.
Nieje mi to jedno lebo on nieje zly manzel nieje ani zly clovek splnil by mi vsetko ak by mohol pocom tuzim po hadke mu nieje vsetko jedno vzdy pride ako prvy dal by mi modre z neba s mojov rodinov vychadza vyborne je pracovity nieje ziarlivy doma pomoze uvari ak musi uprace urobi ranajky dokaze sa postarat o domacnost nakupit atd…
On nieje Zly chlap len ja mam Pocit ze tym ze predtym nez sme sa spoznali nemal ziadny vazny vztah tak On nema
Predstavu ako taky normalny vztah by mal vyzerat inac si to uz neviem vysvetlit
Zacali sme spolu chodit on bol este mladsi ako Ja sice nikdy nevyzeral ale boh vie co si neuzil nezazil.. tak sme spolu zacali Byvat a potom bola svadba
Nelutujem… len mi to je strasne luto ze sa mu neda vysvetlit nic mam pocit ze on ma svoju pravdu a hotovo.
Je mi luto ak to skonci ale roky utekaju velmi tuzim po rodine a normalnom zivote a ak nepochopi co je vztah Ja budem musiet Konat.
Tak velmi sa nechcem vztah mojha sna mat rodinu ze som si asi Najivne namyslala ze tento vztah Nieje az tak hrozny alebo lepsie povedane ze.. take hadky
Ma skoro kazdy Par .. ale vidim ze to tak Nieje
Ja si myslím, že on sa cíti pod tlakom, z čoho nechcem obviňovať teba. Ale od 19tich rokov byť neustále v jednom kole a riešiť splodenie dieťaťa, podľa mňa to na ňom zanechalo stopu. Veď v tom veku chlapci len maturujú, chodia von, spoznávajú dievčatá a vy ste od hrozne mladého veku začali riešiť rodinu. Načo ste sa tak skoro ponáhľali s dieťaťom?
Ja by som sa s ním porozprávala, fakt úprimne a otvorene ako sa cíti a čo cíti. A vôbec by som sa nečudovala keby ti povedal, že chce aspoň chvíľu neriešiť tému dieťa.
Ja som sa s muzom pohadala asi tri krat za 7 rokov. Aj to na blbosti, napr ako namontovat policu do kupelne a potom ako ulozit plavacku. Tretia bola skolka pre maleho.
@sari24 mozno to znelo ze sme sa aktivne snazili o dieta hned od zaciatku ale Nieje to takto.. vobec prve roky manzelstva sme chceli ale neriesili sex sme
Mali… kedy bola chut a s liekmi sme sa snazili 2 cykly a podarilo sa aj ked to nedopadlo
Mali sme v snazeni aj Pauzy nieje to tak ze sme cele tie roky mali sex na povel… a riesili len dieta..
Kedze zijeme v zahranici sme
Na slovensko odcestovali aby sme
Podstupili ivf to som riesila v podstate ja on pracoval a vsetko som absovlovala ja on len odovzdal vzorku pred odobratim vajicok sex bol zakazany.. a to bol ten rok cca kedy sme velmi aktivne riesili lekarov ostatne roky to bolo z prestavkami a viac menej to bolo len omne nie o nom na vysetrenia som chodila sama a ak bolo potrebne sme
Mali jeden cyklus pravidelny sex kazdy 2 den
Je toho az tak vela ? Ja som podstupila ovela viac namahy stresov a usilia on sa nemusel starat o Nic.
Prve 2 roky po svadbe…
to nebolo snazenie bolo to skor take ze ak by to prislo boli by sme stastny.
Nakolko ale mam Polycysticke vajecniky a manzel mal slabsie spermie bolo potrebne zacat riesit tento problem cim
Skor… a necakat lebo neovulujem bez pomoci vobec a to by sme
Mohli cakat na zazrak aj dalsich 10
Nic by sa nestalo.. nemyslim si ze je toho vela
Mam Chyby aj ja tlacim na pilu posledny cas cim viacej rokov mam tym viacej panikarim ze stale
Nic… mozno ak by som vedela ze sme zdravy by som tak velmi dieta nechcela ale mam strach ze az budem starsia to
Nepojde vobec… mal by mi byt oporov mal by sa spravat ako dospely chlap nie dieta.
@kiki68 ten moj pochopi ako sa sprava az ked bude neskoro.. cim
Je starsi tym sa menej snazi nas vztah vylepsovat
Nevazi si co Ma az kym to nestrati ako sa hovori vsetko co robim
Preto aby to bolo medzi namy lepsie berie ako samozrejmost a bez usilia mu vsetko vzdy prejde
Malé nezhody sú úplne normálne, čo, však, normálne vo vzťahu nie je, je "musieť už sexovať, lebo treba sa snažiť o bábätko" mne keby muž po mesiaci povie, že pod žena, už dnes musíme, lebo aj sexovať treba keď chceme decko, tak radšej žiadne nechcem.
A ani taký vzťah, že si nemáte čo povedať a aj keď rozprávate, tak "prečo takým tónom".
Ani do adopcie by som v takom prípade nešla.
Uzdravte vzťah, znova sa zblížte, objimajte sa, pekné sa k sebe správajte a možno príde aj chuť do milovania, len z milovania bude milované dieťa, zo "suchého násilného sexu, len dieťa, ktoré by sa už patrilo mať" ...asi tak to beriem ja a je to môj názor.
Podľa mňa sù menšie hádky v norme, mne sa skôr nepáči tichà domácnosť, resp. keď sa partneri ignorujú, u nás sa nikdy nestalo, že by sme sa s mužom spolu nebavili, ale poškriepiť sa zvykneme
Uff, do tohto vzťahu v žiadnom prípade nepatrí dieťa. Je veľká chyba myslieť si, že dieťa napraví váš zlý vzťah! Dieťa spraví presný opak, starostlivosť a výchova je náročná, budete podráždení, unavení, bez času na seba a jeden na druhého, prečo sa ešte vždy nájde niekto kto si myslí, že dieťa zlepší zlý vzťah?! Dieťa má prísť do usporiadaného pohodového vzťahu, aj tak je to riadna skúška. Ono je samostatná bytosť. Prečo mu chceš pokaziť život vašim zlým vzťahom. Choďte od seba.
co sa tyka sexu kto nikdy nemal
Problem otehotniet nikdy nepochopi snad som mu zviazala ruky a znasilnila ? Ci vydierala
Ho aby so mnou spal prave dnes lebo ak Nie bude zle? Nie !!
Poznate ten pocit ked velmi tuzite po dietati podstupite umele oplodnenie s komplikaciami a nejde to prvy druhy treti vklad pride stvrty vklad piaty potom inseminacia kopec vysetreni a stale
Nic ziaden uspech potom pride sledovanie ovulacii a kopec hormonov ktore s vamy robia divi ste nestastne s toho ze ste dali vsetke uspori do centier a nic nepomohlo a viete ze mate problem nemozete to nechat na stastie a zazrak poznate to?
Snad ak Mi lekar naodrinuje lieky na Ovulaciu mam cakat Kym manzel dostane chut na sex ? Ja do seba dzgam silne svinstva ktore skodia
A jedine co on ma urobit je si uzit si.. to chcem tak vela??
Ano mate pravdu obaja sme podrazdeny aj ked on viacej nez ja.. pochytime sa nad blbostiami mna to trapi cely den on to neriesi za 5 minut pride ako keby si Nic nestalo co ma
Nehorazne vie nastvat lebo on problemy a nezhody neriesi nevyrozprava ale ignoruje a mna to neskutocne stve ale to je o niecom inom
Nemam rada ak mi niekto kto neskusal roky rokuce splodit dieta ide hovorit ako na sex musi byt chut…
A ako nemozes povedat muzovi ze dnes musime mat sex ano dnes musime mat sex lebo dnes som .. si dala to svinstvo s ktoreho som pribrala s ktoreho mi je zle necitim sa dobre mam bolesti vajecnikov .. ale ina sanca nieje lebo bohuzial stretli sme ma on ma na hovno spermie a ja som snad asi neplodna kedze ovulacia je niekde v haji..
Tak ano Musime sexovat na povel lebo ina sanca Nieje ..
Mne je to snad prijemne? Ja snad Niesom unavena ? Ja mam chut stale ?
Kto pochopi mna ?
Cize co sa Tyka sexu sorry kocky nemyslim to v zlom ale niektore ktore problem pocas nemate prd viete.
Prepáč, ale vás vzťah je hrozný a je tam veľká kopa problémov. Boli ste veľmi mladí, keď ste sa brali a v podstate on je ešte stále mladý a nevyzrety na dieťa. Chce ho vôbec aj on? Či len ty? Mne to príde, že si tým dieťaťom veľmi posadnutá, prepáč. Mať v 25 sex raz za mesiac je tragédia. To nie je zdravý vzťah. Skúste ísť do poradne, prebrať svoje problémy. Úplne vynechaj tému dieťa aspoň na pár mesiacov. Skúste ísť na rande, tráviť čas spolu. Ak to nepôjde, tak rozchod. Do nefunkčného vzťahu dieťa nie je dobrý nápad.
Možno alebo skôr určite hra veľkú úlohu vo vašom vzťahu sklamanie.Sklamanie z toho ,že vám to s dieťatkom nevyšlo.A je to v poriadku je v poriadku to ,že ste naštvaní,sklamaní a smutní.Je ale úžasné to ,že naozaj hľadate aj ine možnosti ako je práve adopcia.To ,že sa váš vzťah zmenil je očividné ale ak nebudete bojovať spolu tak, sama to nikdy nevybojuješ.Možno sa takto presne ako ty cíti aj tvoj manžel porozpravaj sa snim o tom.A ak sa začnete hádať tak to skus znovu.Ty si si priznala to ,že sa vo vašom vztahu nieco deje možno je to práve on ,ktorý potrebuje tvoju pomoc.Dajte si do kopy manželstvo a dietatkom si ho len upevnite určite.Držím palce.
Prepáč, ale ty píšeš ako keby si mala pred 40 tkou a musíš chytiť posledný vlak.Uvidis čo bude, keď sa odstahujete domov
A hádky ? Ale áno nájdu sa v každom vzťahu hádky.Manželia by nemali mať ružove okuliare a predsa každí máme chyby ,ktoré či chceme alebo nie musíme akceptovať.Takže ak ti tu vyžšie napísali že hádky nie sú súčasťou vzťahu tak potom sme tu aspon dve lebo aj my sa s manželom často hádame a naozaj tiez kvôli hlúpostiam a tiež sme vo vašom veku.A máme úžasnú dcérku ,Bohu vďaka za ňu❤
Možno budem teraz sebecká, lebo ako sa hovorí, stačí že na mňa pozrie a už som tehotná, ale keby som sa mala takto tryznit, trápiť, plakať a prosikat o sex, zmierim sa s tým, že bábätko mať nebudem a prestanem sa snažiť. Nie každému je súdené mať deti.
Ak súhlasí aj manžel, choďte do adopcie (ale ako som písala vyššie, aspoň rok by som skúsila urobiť niečo so vzťahom). Myslíš, že on sa netrápi? Že je mu to príjemné, keď stále riešite len to, čo nemôžeš mať?
Áno, niekto má tri, päť, a nechce ich, veľa žien ide na potrat, niekto dá na adopciu, niekto sa nestará a je mu jedno čo z decká vyrastie, nie je spravodlivé, že ty chces a nemôžeš mať, ale čo sa chceš utrapiť na smrť?
Manzel mal 19 ked ste sa zacali snazit??? Neni to priskoro? A okrem toho tuzba po dietati ma byt spolocna a spajat vas a nie rozdelovat... inak to je zbytocne.. podla toho co pises, aj keby ste mali dieta pojdete od seba, lebo vas ani ta cesta nespaja... my sme si tiez presli umelym a nas to praveze veeeelmi spojilo .. ano je to manzelstvo, a nie kazdu minutu sa rozpravame a pod.. ale vsetko funguje a sme stastni